مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

پاسخ به سوالات مالی , اداری و راهنمایی های اداری

[box type=”shadow” ]مخابرات ما- گذشته از گفتگوهای عادی و روزمره, گاهی سوالات خاصی دارید که باید با تحقیق , جستجو و مشاوره پاسخ داد. این دسته از سوالات را اینجا مطرج کنید. کارشناس اداری سایت مخابرات ما سعی میکند پاسخ سوالات شما را تهیه کند.

اگر پاسختان کوتاه باشد در پاسخ کامنت و در زیر آن پاسخ داده میشود.اما اگر به مستندات نیاز داشته باشد و یا پاسخ کوتاه نباشد, در میان مطالب و نوشته های سایت پاسخ خود را خواهید یافت.[/box]

299370cookie-checkپاسخ به سوالات مالی , اداری و راهنمایی های اداری
1,150 نظرات
  1. سردبیر - مخابرات ما می گوید

    خوزستان

    فرستاده شده در ۱۳۹۳/۰۶/۱۸ در ۰۸:۲۴
    با سلام
    خواهشمند است در مورد پرداخت بهره وری و جدول رفاهی و حق لباس در صورت امکان توضیح فرمائید
    در ضمن گویا قرار است در احکام ، به تمام همکاران یک رتبه اضافه نمایند ، اگر صحیح است مبلغ پرداختی آن چقدر است با تشکر

    1. کارمند آذربایجان می گوید

      ما هم شنیده ایم که جهت 4 سال گذر از خصوصی سازی، مبلغی بر اساس سابقه کار به همکاران از این ماه پرداخت خواهد گردید، ولی جزئیات با شما. متشکرم

      1. سردبیر - مخابرات ما می گوید

        بطور میانگین طبق محاسبان همین پاسخگوی سوالات اداری ما (جناب پسام) بطور میانگین ماهی صد هزار تومن اضافه میشه به اون حقوق ده بیست میلیونی کارکنان!

    2. مدیر می گوید

      برادر جواب بده. ما همه منتظریم. آیا مزد رتبه و مزد سنوات به ما بچه های جدید هم پرداخت میشه؟ ممنون

  2. سردبیر - مخابرات ما می گوید

    خوزستان
    aaaaa@yahhoo.com
    78.39.202.209
    فرستاده شده در ۱۳۹۳/۰۶/۱۸ در ۰۸:۲۴
    با سلام
    خواهشمند است در مورد پرداخت بهره وری و جدول رفاهی و حق لباس در صورت امکان توضیح فرمائید
    در ضمن گویا قرار است در احکام ، به تمام همکاران یک رتبه اضافه نمایند ، اگر صحیح است مبلغ پرداختی آن چقدر است با تشکر

  3. سردبیر - مخابرات ما می گوید

    مینو
    فرستاده شده در ۱۳۹۳/۰۶/۱۷ در ۱۷:۲۱
    با عرض سلام و احترام
    سردبیر گرامی
    آیا نیروهای جدیدالاستخدام مشمول پرداخت کمک هزینه تحصیلی فرزندان می شوند؟

    1. مینو می گوید

      سلام.اگر ممکنه جواب سوال من رو هم بدید.

      1. سردبیر - مخابرات ما می گوید

        مسئول صفحه جواب شما را خواهد داد.

  4. كارگرفني می گوید

    با سلام و خسته نباشيد سئوالي داشتم كه آيا از نظر قانون كار وقتي شركتي پيمانكاري قراردادش تمام مي شود و شركتي ديگر برنده مناقصه مي شود تكليف نيروهاي شركتي چيست آيا شركت برنده مي تواند نيروها را اخراج و نيروي جديد براي همان كار استخدام كند و با نيروهاي با سابقه اي كه تحت قرارداد پيمانكار قبلي بودند قرارداد نبندد .ممنون ميشوم توضيح دهيد.

    1. سردبیر - مخابرات ما می گوید

      دوست گرامی
      در گذشته شرکت مخابرات شرکت برنده را وادار میکرد با تمام افراد حاضر قرارداد ببندد ولی اخیرا کاری به این جرفها ندارد حتی برای تعداد هم افراد

  5. گلستانی می گوید

    سلام پساما عزیز ما کارکنان قراردادی گلستان الان نزدیک به ۱۰ سال است مستقیم با شرکت مخابرات گلستان قرارداد مستقیم داریم حال نوع حقوق دریافتیمان حداقل قانون کاره البته سبد ماه رمصان و عیدی مناسبتها را میگریم ولی خواربار و نهار و حق ایاب و…. را نمیگیریم مثلا حق خواربا رمیگیریم ولی طبق قانون کار مبلغ ۵۰۰۰۰تومان یا مسکن مثلا ۲۰۰۰۰ تومان ولی دیگر چیزی دیگری دریافت نمیکنیم ما خواستار اجرای طبقه بندی مشاغل هستیم چرایک کارشناس قراردادی ماموریتش ۲۰۰۰۰تومانه ولی قراردادی جدید استخدام نزدیک ۷۰ت۸۰۰۰۰تومانه پساما ما را راهنمایی کنید

    1. پساما می گوید

      سردبیر محترم سلام

      پاسخ سوال کارکنان قراردادی گلستان به شرح زیر تقدیم می گردد.

      سلام پساما عزیز ما کارکنان قراردادی گلستان الان نزدیک به ۱۰ سال است مستقیم با شرکت مخابرات گلستان قرارداد مستقیم داریم حال نوع حقوق دریافتیمان حداقل قانون کاره البته سبد ماه رمصان و عیدی مناسبتها را میگریم ولی خواربار و نهار و حق ایاب و…. را نمیگیریم مثلا حق خواربا رمیگیریم ولی طبق قانون کار مبلغ ۵۰۰۰۰تومان یا مسکن مثلا ۲۰۰۰۰ تومان ولی دیگر چیزی دیگری دریافت نمیکنیم ما خواستار اجرای طبقه بندی مشاغل هستیم پساما ما را راهنمایی کنید

      سلام، ابتدا از همکاران گلستانی عذرخواهی می نمایم سوال شما نیاز به تحقیق و بررسی داشت تا بتوان بصورت کامل و جامع پاسخ خود را دریافت نمائید.
      متاسفانه تبعیض بین کارکنان بواسطه نوع قرارداد در همه ادارات وجود دارد و شرکت مخابرات نیز از این معضل مستثنی نیست .

      با توجه به ماده 45 قانون مدیریت خدمات کشوری ، استخدام دو نوع است : رسمی و پیمانی که مورد بحث ما نیست .

      یک نوع قرارداد نیز در تبصره ماده 32 قانون مذکور آمده است :
      تبصره : دستگاه های اجرایی می توانند در شرایط خاص با تایید سازمان تا ده درصد پست های سازمانی مصوب ، بدون تعهد استخدامی و سقف اعتبارات مصوب ، افرادی را بصورت ساعتی یا کار معین برای حداکثر یک سال به کار گیرد.
      علاوه بر قراردادهای پیمانی، کار معین و ساعتی ،یکسری قراردادها در دستگاه‌های دولتی بر اساس قوانین و مقررات وجود دارد که یکی از آن ها قراردادهای پژوهشی است که این نیز از بحث ما خارج می باشد ، دیگری قرارداد خرید خدمت است که از دهه شصت متداول شده و سازمانها به دلیل مشکلات استخدامی برای تامین نیروی کار خود به آن متوسل شده اند.
      در این نوع قرارداد ، برای اجرای طرح‌ها و کار‌های عمرانی ،خدمات اشخاص را نیز برای اجرای طرح خریداری می نمایند بصورتیکه برای اجرای یک طرح عمرانی ، چند نفر هم خدمات نیروی انسانی لازم است.
      این نوع قرارداد کم کم به سایر قسمت های غیر عمرانی نیز سرایت پیدا کرد و چون ضوابط و معیار مشخصی نداشت و قبل از مصوبه دستورالعمل هماهنگ پرداخت حقوق در سال 1363 هر سازمانی بصورت متفاوت بالاخص در پرداخت حقوق و مزایا عمل می نمود این وضعیت تا سال 1380 ادامه داشت و در این سال این نوع قرارداد ممنوع گردید ولی متاسفانه هنوز در برخی از دستگاه های اجرایی وجود دارد .
      بطور کلی این قرار دادها در زمینه پرداخت حقوق و دستمزد دارای ابهام های قانونی می باشند و تابع قانون کار هم نمی باشند .
      در استخدام پیمانی ضوابط مشخص و بر اساس تبصره ماده 45 قانون مدیریت خدمات کشوری همچنان دارای اعتبار بوده و نظیر استخدام رسمی می باشد .

      جهت واکاوی مسئله و پاسخ دقیق به سوال همکار عزیز گلستانی که چرا باید افراد با اجرای کار یکسان و شرایط کاری برابر ،حقوق و دستمزد متفاوت داشته باشند؟
      از توضیحات خانم عزیززاده آرایی ، وکیل پایه یک دادگستری ، بهره گرفته ایم :
      در استخدام ، اصلی به نام عدالت استخدامی وجود دارد. عدالت استخدامی یکی از زیرمجموعه‌های عدالت اجتماعی است. بر اساس اصل عدالت استخدامی، بایستی افرادی که در شرایط یکسان قرار دارند از حقوق و مزایای یکسانی برخوردار باشند. یکی دیگر از اصولی هم که می‌شود به آن اضافه کرد، بحث شایستگی است. همان‌طور که هر شغلی که مسئولیت بیشتری دارد، شرایط احراز آن بیشتر است؛ مزایا و حقوقش هم باید بیشتر باشد.
      افراد با ارزش کار مساوی بایستی حقوق و مزایای مساوی داشته باشند. این اصل که از آن با عنوان اصل عدالت استخدامی نام برده می‌شود همچنین به عنوان اصول بنیادین حقوق کار مطرح است.
      سازمان بین‌المللی کار هم در مورد آن دو مقاوله‌نامه تدوین کرده است. مقاوله‌نامه شماره 100 که راجع به برابری حقوق و مزایای مرد و زن است و دیگری، مقاوله‌نامه 111 که در مورد منع تبعیض در استخدام و اشتغال و منع تبعیض در پرداخت مزایا و حقوق است. ایران هم به این دو مقاوله‌نامه پیوسته‌ و به لحاظ حقوق کار باید این مقررات را رعایت کنیم.
      قانون کار ما خوشبختانه مطرح کرده است که افرادی که دارای کار با ارزش مساوی هستند باید حقوق و مزایای مساوی و یکسان دریافت کنند. این به عنوان یکی از اصول عدالت استخدامی به عنوان حقوق بنیادین حقوق بشر که در واقع حقوق بنیادین حقوق کار هم هست مورد توجه قرار گرفته است و قانون اساسی ما هم این را مورد توجه قرار داده است همچنین در شرع و اسلام هم مورد تاکید است.

      وکیل پایه یک دادگستری در بخشی دیگر و در برابر سوال ، ارزیابی شما از نظام قانونی حاکم بر قراردادهای استخدامی دولتی چیست و با چه نواقص قانونی مواجه هستیم؟
      اظهار می نماید:
      مهمترین مشکل این است که مقداری در این زمینه با نارسایی‌ها و ابهامات قانونی و شاید بشود گفت که با آشفتگی‌های قانونی مواجه هستیم. این روزها بحث قراردادهای شرکتی در دستگاه اجرایی مطرح است. به این نحو که برخی از کارمندان ، قراردادهای شرکتی دارند که البته این نوع کارمندان از این بابت که چون با دستگاه اجرایی قرارداد نمی‌بندد ، ما آنها را جزو کارمندان قراردادی نمی‌دانیم، ولی با اداره همکاری می‌کنند.
      تلقی آنها این است که ما کارمندان آن اداره هستیم، اما رابطه استخدامی آنها با یک شرکت پیمانکاری است که کارهای خدماتی اداره را تامین می‌کند. معمولا حقوق آنها را ،اداره به شرکت فوق می‌دهد و شرکت درصدی از آن را برمی‌دارد و باقیمانده را به کارمند یا به عبارتی به کارگران می‌دهد.

      وکیل پایه یک دادگستری در خصوص ، دلیل حساسیت دولت نسبت به قراردادهای شرکتی چنین توضیح می دهد:
      دولت یک برنامه‌ای دارد که این‌ها را به کار معین یا روش‌های دیگر استخدامی مشخص تبدیل کند.
      بیشترین اجحاف و بی‌عدالتی در دستگاه‌ها راجع به قرارداد‌های شرکتی بوده است که مورد اعتراض بسیاری هم قرار گرفته و معمولا تفاوت‌هایی در برخی از دستگاه‌ها وجود دارد که قطعا این تفاوت‌ها باعث برخی نارضایتی‌ها می‌شود. مشکل اصلی کارکنان قراردادی این است که از بسیاری مزایا مانند بن و مزایای رفاهی و غیرنقدی محروم هستند .
      دولت در راستای سر و سامان دادن به وضعیت قراردادیها با مشکلات قانونی مواجه شده که خوشبختانه نمایندگان مجلس یک طرحی جهت سروسامان دادن به مشکل ارائه داده اند و یک فوریت این طرح در چهارشنبه ۲۹ آذر۹۲ تصویب شده که با تصویب نهایی ، امید است که مشکلات قراردادهای شرکتی حل شود .

      چرا یک کارشناس قراردادی ،ماموریتش ۲۰۰۰۰ تومانه ولی قراردادی جدید استخدام نزدیک ۷۰ت۸۰۰۰۰تومانه؟
      طبق ماده 46 قانون کار فوق العاده ماموریت نباید کمتر از مزد روزانه باشد .
      ماده46- به کارگرانی که به موجب قرارداد یا موافقت بعدی به ماموریتهای خارج از محل خدمت اعزام می شوند، فوق العاده ماموریت تعلق می گیرد، این فوق العاده نباید کمتر از مزد ثابت یا مزد مبنای روزانه کارگران باشد همچنین کارفرما مکلف است وسیله یا هزینه رفت و برگشت آنها را تامین نماید.

      حداقل دستمزد بر اساس قانون کار در سال 1393 مبلغ 202970 ریال می باشد، کارشناسان مد نظر شما (با حق ماموریت حدود بیست هزار تومان در روز)،دارای قراردادی با حداقل دستمزد می باشند که فوق العاده ماموریت نیز مشمول همین حداقل می باشد.

      تعدادی از همکاران سال قبل از طریق آزمون پذیرفته شده و بصورت قراردادی به استخدام شرکت مخابرات درآمدند حقوق و مزایای این افراد همانند کارکنان رسمی می باشد و برای مثال فوق العاده ماموریت آنها هشتاد هزار تومان می باشد .
      بطور کلی نوع پرداخت حقوق و مزایای کارکنان قراردادی بستگی به نحوه قرارداد آنها با اداره ، بصورت مستقیم و یا با واسطه و از طریق پیمان کاران و شرکت های طرف قرارداد با مخابرات می باشد. امیدواریم مشکل این همکاران حل شده و شاهد هیچگونه تبعیض در رفتار با کارکنان نباشیم.

  6. سردبیر - مخابرات ما می گوید

    آریا … فرستاده شده در ۱۳۹۳/۰۶/۰۷ در ۲۱:۴۴
    سلام سر دبیر جان
    من از استخدامی های جدید هستم که بصورت چرخشی صبح و عصر(یک روز صبح و روز بعد عصر و همین جور تکرار میشه)و روزهای جمعه و تعطیل ات رسمی و ایام عید شیفت میدم .آیا به ما شیفت تعلق میگیره؟

    1. پساما می گوید

      سلام
      به کلیه کارگرانی که دارای گردش کار در نوبت های صبح ،عصر و شب می باشند بر اساس ماده 56 قانون کار ، حق شیفت یا بعبارتی فوق العاده نوبت کاری تعلق می گیرد .
      ماده56- کارگری که در طول ماه به طور نوبتی کار می کند و نوبت های کار وی در صبح و عصر واقع می شود 10% و چنانچه نوبت ها در صبح و عصر و شب قرار گیرد 15% و در صورتیکه نوبت ها به صبح و شب و یا عصر و شب بیفتد 5/22% علاوه بر مزد بعنوان فوق العاده نوبت کاری دریافت خواهد کرد.

  7. در انتظار بازنشستگی می گوید

    آیا حق مأموریت هم جز مزایای دریافتی محاسبه می گردد؟

    1. پساما می گوید

      سوال شما در پاسخ به آقای علی کاملاً توضیح داده شده است .

  8. علی 342 می گوید

    سلام با تشکر از شما ایا برای محاسبه حقوق بازنشستگی ماموریت-اضافه کاری-پاداشهای مناسبتی در نظر گرفته می شود؟من فیش های حقوقی را که با ریز دستمزدهای تامین اجتماعی برای هر ماه مقایسه می کنم خیلی فرق دارد.

    1. پساما می گوید

      سلام ، بطور کلی می توان پاسخ داد که کلیه آیتم هایی که بصورت ماهیانه مشمول کسور گردیده است در محاسبه حقوق بازنشستگی مد نظر قرار می گیرد ، جهت روشن شدن موضوع و با توجه به تکرار این سوال از سوی همکاران توضیحات بیشتری ارائه می گردد.
      تاکنون کارکنان دولت و کارگران ،علی‌رغم اینکه از نظر مبانی دریافت حقوق، تحت نظام واحد و یکسانی بوده اند ولی از نظر مقررات بازنشستگی تحت شمول صندوق بازنشستگی کشوری یا صندوق تامین اجتماعی می باشند.
      بر اساس قوانین و مقررات موجود، همواره تعداد مولفه‌های مشمول کسور کارکنان تحت پوشش صندوق تامین اجتماعی از تعداد مولفه‌های مشمول کسور کارمندان تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری بیشتر بوده و لذا بر این اساس همیشه کارمندان مشمول صندوق تامین اجتماعی در زمان اشتغال، ماهانه کسورات بیشتری را به صندوق تامین اجتماعی درمقایسه با کارمندان مشمول صندوق بازنشستگی کشوری پرداخت نموده‌اند.

      به استناد ماده ۳۰ و بند ۵ ماده ۲ قانون تامین اجتماعی مصوب ۰۳/۰۴/۱۳۵۴ و بخشنامه‌های ابلاغی سازمان تامین اجتماعی، همواره فوق‌العاده اضافه‌کاری کارکنان یکی از مولفه‌های مشمول کسور بازنشستگی برای مشترکین صندوق تامین اجتماعی بوده و به تبع آن در محاسبه حقوق و مزایای بازنشستگی و پرداخت پاداش پایان خدمت آنان نیز لحاظ می‌گردد.

      به بیان دیگر اگر دو نفر نیروی انسانی متقاضی استخدام در دستگاه دولتی مثلاً از حدود ۲۵ سال قبل با داشتن شرایط شغلی یکسان (هر دو کار‌شناس و یا کاردان) به استخدام یک دستگاه اجرائی دولتی درآمده و از نظر دریافت حقوق و مزایا نیز یکسان باشند اما از نظر مقررات بازنشستگی به موجب قوانین مورد عمل و بر اساس انتخاب و درخواست خودشان یکی از دو صندوق بازنشستگی کشوری یا صندوق تامین اجتماعی را با توجه به شرایط پرداختی کسور هر یک از آن دو صندوق، انتخاب نمایند.

      میزان کسوری که به صورت ماهیانه از حقوق و مزایای در زمان اشتغال فردی که صندوق بازنشستگی کشوری را انتخاب کرده کسر می شود و به صندوق مذکور پرداخت شود به مراتب کمتر از میزان کسوری است که از حقوق و مزایای فردی مشابه که صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی را انتخاب کرده ، می‌باشد.

      زیرا به استناد قانون تامین اجتماعی مولفه ‌های مشمول کسور بازنشستگی بسیار بیشتر از مولفه ‌های مشمول کسور مشترکین صندوق بازنشستگی کشوری است. لکن به هنگام بازنشستگی چون هرگونه دریافتی کارمند که به موجب قانون مبنای محاسبه کسور قرار گرفته باشد، در معدل دو سال آخر حقوق بازنشستگی و همچنین در پاداش سنوات خدمت کارمند تاثیر دارد، لذا کارمندان مشمول تامین اجتماعی که در زمان اشتغال کسور بیشتری در مقایسه با کارمندان مشمول صندوق بازنشستگی کشوری پرداخت نموده‌اند، از حقوق بازنشستگی و نیز از پاداش سنوات خدمت بیشتری نیز برخوردار خواهند شد.
      ضمناً فوق العاده ماموریت و پاداش ، کسورات بازنشستگی ندارد .

      1. پساما می گوید

        همواره این سوال وجود داشته است :
        “آیا فوق العاده اضافه کار پرداختی به کارکنان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری که عضو صندوق تامین اجتماعی هستند مشمول کسور بیمه است یا خیر؟”

        در قانون 59 برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوري اسلامي ايران اینچنین آمده است :

        ماده59 ـ آن دسته از كاركنان دستگاهها كه مشمول قانون تأمين اجتماعي مي‌باشند از هر جهت از جمله شرايط بازنشستگي و ساير مزايا نيز تابع قانون مذكور و اصلاحات آن مي‌شوند. كساني كه تا قبل از اجراي قانون مديريت خدمات كشوري (1/1/1388) از فوق‌العاده اضافه‌كار آنان كسور بازنشستگي كسر شده است، متناسب با مبلغ كسرشده، در پاداش پايان‌خدمت و حقوق بازنشستگي آنان محاسبه مي‌گردد.

        که ظاهراً کسر حق بیمه از اضافه کاری را فاقد وجاهت قانونی دانسته است که این موضوع در جوابیه مندرج در قسمت پرسش و پاسخ سایت معاونت حقوقی و امور مجلس http://www.hvm.ir در خصوص کسر حق بیمه از اضافه کاری ،نیز آمده است متن این پرسش را ملاحظه بفرمائید:

        پرسش:
        معاونت محترم حقوقي وامورمجلس
        باسلام واحترام خاص به استحضار ميرساند اعم کارکنان نوسازي مدارس کشور بيمه تامين اجتماعي ميباشند وهمه ماهه حق بيمه اضافه کاري آنان طبق مقررات به بيمه پرداخت شده است لذا به استناد نامه 189177/1402مورخ 17/10/82 دفترمحترم حقوقي وامورمجلس ودادنامه شماره657و658موضوع کلاسه پرونده 87/786-801 مورخ15/10/87نقل از شماره 18619 -9/11/87 در روزنامه رسمي ورآي هيئت عمومي ديوان عدالت اداري ونامه شماره 2476/10/200مورخ 20/3/88 ونامه شماره 84856 مورخ 9/9/88 معاونت محترم توسعه مديريت رئيس جمهور که اذهان دارد آن دسته ازکارکنان دستگاههاي اجرايي مشمول قانون مديريت خدمات کشوري که مشترک صندوق تامين اجتماعي ميباشند از لحاظ برخورداري از مزاياي تامين اجتماعي مشمول قانون تامين اجتماعي ميشوند لزا خواهشمنداست دستور فرمايند دراين رابطه راهنمايي لازم جهت احقاق حق کارکنان بعمل آوريد که مزيد بر تشکر وامتنان خواهد بود .توضيح اينکه پاداش اضافه کار کارکنان نوسازي مدارس حتي تاپايان سال 87 پرداخت گرديده است .
        پاسخ:
        بسمه تعالي
        با سلام
        بر اساس مستندات قانون كار ، مصوب 69 و قانون مديريت خدمات كشوري مصوب 1386 و قانون استخدام كشوري مصوب 1354 ، «‌اضافه كار » جزء عوامل مبناي كسور بازنشستگي محسوب نمي شود ، بلكه صرفا فوق العاده اي است كه به صورت غير مستمر و در مواردي كه حضور كاركنان خارج از ساعات موظفي در محل كار ضرورت داشته باشد { به تشخيص ما فوق } ، پرداخت مي شود .
        فلذا ، اولا حق بيمه اضافه كاري موضوعيت نداشته و كسر آن فاقد وجاهت قانوني است و بايد عودت داده شود .
        ثانيا بر اساس اينكه اضافه كار جزء عوامل مبناي كسور نيست ، در محاسبه پاداش پايان خدمت نيز منظور نمي شود .
        آدرس: http://hvm.ir/question/main.asp?word=&idd=957

        بنابراین آنطور که از مستندات قانونی فوق برداشت می شود کسر حق بیمه از اضافه کار کارکنان مشمول قانون تامین اجتماعی موضوعیت نداشته و فاقد وجاهت قانونی می باشد.

  9. گلستان ایران زمین می گوید

    سلام پساما عزیز ما کارکنان قراردادی گلستان الان نزدیک به 10 سال است مستقیم با شرکت مخابرات گلستان قرارداد مستقیم داریم حال نوع حقوق دریافتیمان حداقل قانون کاره البته سبد ماه رمصان و عیدی مناسبتها را میگریم ولی خواربار و نهار و حق ایاب و…. را نمیگیریم مثلا حق خواربا رمیگیریم ولی طبق قانون کار مبلغ 50000تومان یا مسکن مثلا 20000 تومان ولی دیگر چیزی دیگری دریافت نمیکنیم ما خواستار اجرای طبقه بندی مشاغل هستیم چرایک کارشناس قراردادی ماموریتش 20000تومانه ولی قراردادی جدید استخدام نزدیک 70ت80000تومانه پساما ما را راهنمایی کنید

    1. گلستان می گوید

      پساما چی شد جواب همکاران قراردادی گلستان

  10. سردبیر - مخابرات ما می گوید

    قراردادی های گلستان
    فرستاده شده در 2014/08/21 در 12:30
    سلام آقای سردبیر ما قرارداد یهای گلستا ن تو فیش حقوفی ما اصلا مبلغی به اسم رفاهی وجود نداره الان 10 ساله قراردای هستند بچه ها حتی این طبقه بندی مشاغل رو که نیرو های شرکتی میگن حقمونه در حق ما نیروهای قراردادی اجرا نمیشود

    1. پساما می گوید

      همکاران محترم ، سلام
      آیتمی با نام “رفاهیات” در فیش های حقوقی وجود ندارد بلکه رفاهیات شامل :
      کمک هزینه نهار
      کمک هزینه ایاب و ذهاب
      کمک هزینه مسکن
      و …
      می باشد که بر اساس قانون کار بصورت ماهیانه علاوه بر حقوق به مستخدم پرداخت می شود.

      1. قراردادی های گلستان می گوید

        سلام ما توی استان گلستان فقط مسکن و حق اولاد داریم و همین بس حتی حاضریم فیش نشان دهیم همه قراردادی ها از اول همینطور بود با تشکر

  11. پساما می گوید

    ابتدا از آقای تقی صابری به دلیل تعویق پاسخگویی عذرخواهی می نمایم.
    نگهبانی ایستگاه های مخابراتی در خارج از شهر از مشاغل سخت محسوب شده و مشمول مرخصی های مشاغل سخت و زیان آور می باشد.(متن کامل را در پاسخ به همکارمان بوشهری ملاحظه فرمایید)
    ظاهراً در احتساب مرخصی های شما اشتباه صورت گرفته است که با پیگیری قابل تصحیح می باشد (اگر کارگزینی استان گلستان ، عذر موجه ای در این مورد دارد از ایشان بخواهید کتباً به شما ابلاغ نمایند تا نسبت به بررسی آن اقدام شود)

    1. تقی صابری می گوید

      با تشکر از پیگیری شما سردبیر محترم و سایر دوستان من به اداره کار شهرستانهای آزادشهر و گنبد درخصوص مشاغل سخت مراجعه نمودم که کارشناسان ان اداره فرمودند شامل نگهبانان نمیباشد چناچه هریک از همکاران دراین خصوص اطلاعاتی دارد اینجانب را راهنمایی فرمایند ضمنا سردبیر جان من درخصوص مرخصی ها توجیع نشدم مرخصی های استحقاقی اینجانب از سال 1367 لغایت 1376 همه دوبله محاسبه گردیده است

      1. سردبیر - مخابرات ما می گوید

        همکار سایتی ما (پساما) پاسخ میدهند نه من.
        هر بخشش ابهام دارید بپرسید ولی نمیشه که هیچیش قابل درک نباشه.
        حالا من هم دقیق تر میخونم شاید متوجه شدم و تونستم براتون توضیح بدم.

  12. پساما می گوید

    در پاسخ به آقای امیر باید گفت متاسفانه وضعیت کارکنان شرکتی در همه استانها مشابه می باشد و گروهی دیگر نیز با سواستفاده حق این همکاران را بیشتر تضییع می نمایند.
    پاسخ شما را مسئولین ذیربط باید بدهند .
    همکاران شرکتی در خصوص وضعیت خود باید با هم , با مدیرانشان صحبت کنند.وگرنه تغییری در شرایط ایجاد نمیشود.

  13. پساما می گوید

    ارتقاء گروه همکاران بابت اخذ مدارک بالاتر :
    ارتقاء شغلی کلیه کارکنان شرکت مخابرات از زمان خصوصی سازی تاکنون انجام نشده است و کارکنانی که در این مدت مدرک تحصیلی دانشگاهی در مقطع بالاتر ارائه داده اند نیز مشمول همین مورد می باشند.

    92/10/17 در رابطه با این موضوع وزیر محترم آقای واعظی ، در پاسخ سؤال فرهاد بشیری نماینده پاکدشت در مجلس شورای اسلامی ، در مورد ارتقاء شغلی کارمندان مخابرات از وی 2 هفته مهلت خواست و مقرر شد این نماینده پس از این دو هفته نظر خود را اعلام کند که هنوز پاسخی در اینخصوص نداده اند.

  14. پساما (پاسخ سوالات اداری ،مالی) می گوید

    به نام خدا
    خداوندی که حمد را بهای نعمتش قرار داد.
    همکاران گرامی سلام ،
    با تشکر از سردبیر محترم مخابرات ما که این فرصت را فراهم نمودند ، پاسخ به سوالات اداری و مالی را آغاز می نماییم امید آنکه این حقیر به کمک دوستان بتوانیم پاسحگوی شما عزیزان باشیم.
    ابتدا عذرحواهی اینجانب را به دلیل تاخیر در پاسخ به سوالات پذیرا باشید. انشالله در اسرع وقت جواب سوال خود را در این صفحه مشاهده خواهید کرد.

    سوال 9/4/93 – آقای بوشهری در خصوص “مرخصی مشاغل سخت وزیان آور”
    – به استناد ماده 65 قانون کار مرخصی سالیانه کارگرانی که به کارهای سخت و زیان آور اشتغال دارند 5 هفته در سال می باشد . استفاده از این مرخصی ، حتی الامکان در دو نوبت و در پایان هر شش ماه کار صورت می گیرد .

    – مرخصی هایی که جزء سابقه اشتغال در کارهای سخت و زیان آور محسوب می شود :

    به استناد جزء د،ج وه بند 1 ماده 12 آیین‌نامه اجرایی بند (5) جزء (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (2) ماده (76) قانون تأمین اجتماعی، ایام استفاده از مرخصی استحقاقی،مرخصی بابت ازدواج یا فوت همسر ، پدر ، مادر و فرزندان به مدت 3 روز با دریافت دستمزد در مورد مشمولان قانون کار و ایام استفاده از مرخصی استعلاجی یا استراحت پزشکی از اینکه حقوق ایام مزبور توسط کارفرما پرداخت شود و یا اینکه بیمه شده از غرامت دستمزد ایام بیماری استفاده کرده باشد .

    – به استناد جزء الف بند 3 ماده 12 آیین‌نامه اجرایی بند (5) جزء (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (2) ماده (76) قانون تأمین اجتماعی استفاده از مرخصی بدون حقوق به مدت بیش از دو ماه به هر منظور و تحت هر عنوان علاوه بر مرخصی مندرج در بند (ی) موضوع ردیف 2 آیین نامه اجرایی بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور توالی اشتغال را از بین برده و موجب تناوب اشتغال وی می شود .

    – به استناد بند(ی)بخش 2 ماده 12 آیین نامه اجرایی ماده 76 قانون تامین اجتماعی، چنانچه مرخصی استحقاقی در فواصل اشتغال به کارهای سخت وزیان آور واقع شود موجب زایل شدن توالی اشتغال در کارهای سخت و زیان آور نمی گردد و به عنوان سابقه اشتغال در کارهای سخت و زیان آور محسوب می گردد .

    – به استناد جزء هـ بند 1 ماده 12 آیین‌نامه اجرایی بند (5) جزء (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (2) الحاقی ماده (76) قانون اصلاح مواد (72) و (77) و تبصره ماده (76) قانون تأمین اجتماعی مصوب 1354 و الحاق دو تبصره به ماده (76) مصوب 1371 ـ مصوب 1380ـ موضوع تصویب‌نامه شماره 15365/ت36005هـ مورخ 5/2/1386 ، ایام استفاده از مرخصی استعلاجی یا استراحت پزشکی اعم از این که حقوق ایام مزبور توسط کارفرما پرداخت شود و یا این که بیمه شده از غرامت دستمزد ایام بیماری استفاده کرده باشد توالی را از بین نخواهد برد .

    – ایام زیر چنانچه در فواصل اشتغال به کارهای سخت و زیان‌آور واقع شود، به عنوان سابقه اشتغال در کارهای سخت و زیان آور محسوب می‌گردد.
    الف ـ تعطیلات هفتگی
    ب ـ تعطیلات رسمی
    ج ـ ایام استفاده از مرخصی استحقاقی
    د ـ ایام استفاده از مرخصی بابت ازدواج یا فوت همسر‌، پدر، مادر و فرزندان به مدت 3 روز با دریافت دستمزد در مورد مشمولان قانون کار.
    هـ‌ ـ ایام استفاده از مرخصی استعلاجی یا استراحت پزشکی اعم از اینکه حقوق ایام مزبور توسط کارفرما پرداخت شود و یا اینکه بیمه شده از غرامت دستمزد ایام بیماری استفاده کرده باشد.
    و ـ تمام یا قسمتی از خدمت نظام وظیفه در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل یا حضور داوطلبانه در جبهه.

    ز ـ دوران اسارت یا محکومیت سیاسی که بیمه شده بر اساس آن به عنوان آزاده شناخته شده باشد حسب تقاضای وی.

    2ـ ایام و موارد زیر چنانچه در فواصل اشتغال بیمه شده به کارهای سخت و زیان‌آور واقع شود، موجب زایل شدن توالی اشتغال در کارهای سخت و زیان‌آور نمی‌گردد.
    الف ـ ایام خدمت وظیفه‌ سربازی (دوران ضرورت و احتیاط) مشروط بر اینکه بیمه شده حداکثر تا دو ماه پس از پایان خدمت به کار
    سابق خود برگشته و یا اینکه در کار دیگری که سخت و زیان‌آور شناخته شده مشغول به کار شده باشد.
    ب ـ دوران توقیف بیمه شده در صورتی که منتهی به محکومیت وی نگردد و یا اینکه کارفرما بر اساس تکلیف قانونی حقوق دوران مزبور را به بیمه شده پرداخت نماید.
    ج ـ ایام حالت تعلیق که به واسطه عوامل قهریه طبیعی و یا حوادث و مخاطرات اجتماعی (مانند سیل، زلزله، جنگ و آتش‌سوزی) که خارج از اراده کارفرما و بیمه‌شده بوده و در نتیجه آن کارگاه به طور موقت تعطیل می‌گردد.
    دـ ایام استفاده از مقرری بیمه بیکاری مشروط بر اینکه بیمه شده قبل از برقراری بیمه بیکاری در مشاغل سخت و زیان‌آور اشتغال به کار داشته و در حین مقرری‌بگیری و یا حداکثر تا دو ماه پس از اتمام دوره مزبور در مشاغلی که سخت و زیان‌آور شناخته شده مشغول به کار شده یا طبق این آیین‌نامه بتواند بازنشسته شود.
    هـ ـ ایام خدمت در جبهه که به تایید مراجع ذیصلاح رسیده باشد.
    و- دوران اسارت یا محکومیت سیاسی که بیمه شده براساس آن به موجب قانون آزاده شناخته شده باشد.
    زـ ایام بلاتکلیفی بیمه شده که مستند به آرای صادره از سوی مراجع حل اختلاف و یا سایر مراجع قانونی منجر به صدور رای بازگشت به کار یا پرداخت حقوق ایام مزبورشده باشد.
    ح ـ ایام استفاده از غرامت دستمزد ایام بیماری که در فاصله زمانی 10/5/84 تا 4/1/59 واقع شده باشد.
    ط ـ غیبت غیر موجه حداکثر به مدت ده روز در سال در مورد کارگا‌ه‌های مشمول قانون کار یا براساس مقررات انظباطی، تخلفاتی و یا استخدامی مربوط در کارگاه‌های غیر مشمول قانون کار که منجر به اخراج، ‌انفصال موقت و یا دایم نشده باشد.
    ی ‌ـ مدت یک ماه استفاده از مرخصی بدون حقوق موضوع ماده 67 قانون کار.

    3- ایام و موارد زیر چنانچه در فواصل اشتغال بیمه شده به کار‌های سخت و زیان‌آور واقع شود توالی اشتغال او را از بین برده و موجب تناوب اشتغال وی می‌گردد.
    الف ـ استفاده از مرخصی بدون حقوق به مدت بیش از دو ماه به هر منظور و تحت هر عنوان علاه بر مرخصی مندرج در بند ی ردیف 2 این ماده.
    ب ـ اخراج، ‌استعفا، ‌انفصال و بازخریدی مشروط بر اینکه حداکثر تا دو ماه در مجموع پس از تاریخ موارد مزبور در مشاغلی که سخت و زیان آور شناخته شده مشغول به کار نشده یا طبق این آیین نامه نتواند بازنشسته شود.
    ج ـ اشتغال در کار‌ها و مشاغل عادی به مدت یک ماه.
    د – اشتغال در حرف و مشاغل آزاد به مدت یک ماه
    هـ ـ بیمه اختیاری به مدت یک ماه
    وـ بیکاری بدون دریافت مقرری بیکاری بیش از دو ماه
    زـ سایر موارد مشابه

  15. تقی صابری می گوید

    خواهش میکنم این آیتم را از این صفحه حذف کنید پاسخ به سوالات و مشکلات مالی و اداری چرا که بیش از 20 روز سوالی از شما پرسیدم پاس دادید سمت همکاران سایت تا حالا هم کسی منو راهنمایی نکرده باتشکر صابری

    1. سردبیر - مخابرات ما می گوید

      راست می گویید حق با شماست.هنوز پاسخ به سوالات توسط همکاران شروع نشده است یعنی آدمش را پیدا کرده ایم باید فرصت کنیم با هم هماهنگ باشیم.

  16. سردبیر - مخابرات ما می گوید

    فرستاده شده در ۱۳۹۳/۰۵/۱۵ در ۰۰:۱۲
    سلام با تشکر از شما اقای بهزاد همکار محترم من هم همین صحبت شما رابا تامین اجتمایی داشتم که افزایش حقوق من به علت

    خصوصی سازی بوده وهمگانی ولی ایشان(مسئول مسمری) میگفتند اگر کسی ۷% بوده و با شما بازنشسته شده حتما میانگین ۵ سال

    حساب شده با مسئولین بازنشستگی اداره تماس گرفتم خیلی تعجب کرده اطلاعاتی نداشتن. با اقای دکتر مشیری تهران ثماس گرفتم

    فرمودن اینطوری که به شما گفتن خود سیستم افزایش را میبینه و اتوماتیک میانگین ۵سال را می گیره واقعیث نداره و شما میتونی

    شکایت کنید . با یکی از مدیران اصفهان تماس گرفتم و ……………………….ولی کسی در مورد این توافق نامه حرفی نزد من فردا با

    اداره تماس خواهم گرفت ممنون می شم اگه بیشتر توضیح بدهید خواهشمندم سوال من ار اقای بهزاد چاپ شود

    1. پساما می گوید

      طبق قوانین و آیین نامه های بیمه تامین اجتماعی ، حقوق بازنشستگی بر مبنای دو سال آخر محاسبه می گردد .

      ماده31 قانون برنامه پنجم توسعه :
      در صورتي که نرخ رشد حقوق و دستمزد اعلام‌شده بيمه‎شدگان در دو سال آخر خدمت آنها بيش از نرخ رشد طبيعي حقوق و دستمزد بيمه‎شدگان باشد و با سالهاي قبل سازگار نباشد، مشروط بر آن که اين افزايش دستمزد به دليل ارتقاء شغلي نباشد صندوق بيمه‎اي مکلف است برقراري حقوق بازنشستگي بيمه‌شده را بر مبناي ميانگين حقوق و دستمزد پنج سال آخر خدمت محاسبه و پرداخت نمايد.

      و بر اساس آيين‌ نامه‌ اجرايي‌ بند (ب‌) ماده‌ (39) قانون‌ برنامه‌ سوم‌ توسعه‌ اقتصادي
      چنانچه‌ افزايش‌ متوسط‌ دستمزد دو سال‌ آخر بيمه‌ شده‌مطابق‌ افزايش‌هاي‌ موضوع‌ مصوبات‌ شوراي‌ عالي‌ كار و ساير قوانين‌ و مقررات‌ بوده‌ و پنج‌ درصد (5%) هم‌ بيشتر باشد و يا اينكه‌ افزايش‌ ناشي‌ از ارتقاي‌ شغلي‌ و تغيير كارگاه‌ باشد، اينگونه‌ دستمزدها طبيعي‌ تلقي‌ و مشمول‌ مفاد اين‌ آيين‌نامه‌ نمي گردد.

      برای بیمه شدگان خدمات کشور نیز :
      حقوق بازنشستگی مساوی است با معدل تمامی حقوق و مزایای دریافتی که ملاک کسور بازنشستگی است در دو سال آخر خدمت با اعمال آخرین ضریب حقوق .

  17. تقی صابری می گوید

    سلام خدمت سردبیر محترم ودیگر دوستان وهمکاران من یک مشکلی درخصوص مرخصی های گذشته دارم و احساس می کنم بیش از صد روز مرخصیهای استحقاقی من سوخته است ازسال 1367 تا سال 1376 در ایستگاه های مایکروویو نگهبان بودم بصورت 4 روز شیفت 4 روز استراحت دراین بین اگر یکروز مرخصی درخواست میکردیم 2 روز محاسبه می شد طی این سنوات بیش از 100 روز مرخصی من دوبرابر محاسبه گردیده است طی اعتراض و ارسال این اعتراض به کارگزینی گلستان حتی جواب هم به من ندادند لطفا دراین خصوص مرا راهنمایی و ارشاد نمائید

    1. سردبیر - مخابرات ما می گوید

      همکاران سایت راهنمایی خواهند کرد

  18. امیر می گوید

    سلام وخسته نباشی به شما وهمکاران , سوالی داشتم تا کی مخابرات مازندران حق وحقوق بچه های شرکتی را کم وکمتر مکنه!ضعیف تر این قشر نبود . اولم حقوقی که از تهران می فرستند کم می کنند چرا؟…. لطفا جواب متشکریم از همکاری شما

  19. امين می گوید

    باسلام ودرود
    بالاخره این قضیه ارتقاء گروه همکاران بابت اخذ مدارک بالاتر بعد از 4 الی 5 سال به کجا ختم شده یعی دیگر بایستی بی خیالش بشیم و با بی میلی و بی رغبتی تا بازنشستگی به کار ادامه دهیم.

  20. سردبیر - مخابرات ما می گوید

    سلام خدمت سردبیر و کارگزین محترم و دوستان اگر کسی میداند لطف کند و پاسخ دهد.
    آیا مرخصی مشاغل سخت وزیان آور با دیگر مشاغل تفاوت دارد؟
    و اگر چنین است چرا مخابرات برای احتساب مرخصی کارکنان مبنا را بر سی روز گذاشته است
    و از آنجایی که شنیده ایم طبق ماده ۶۵ قوانین کار مرخصی باید ۳۵ روز باشند.
    قبلا از پاسخ شما متشکرم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

The maximum upload file size: 64 مگابایت. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here