رای وحدت رویه دیوان عدالت در مورد رفاهیات : عدم تعلق مابه التفاوت مزایای رفاهی به کارکنان شرکت مخابرات صحیح و موافق مقررات است
مخابرات ما- از شعب مختلف دیوان در مورد شکایت کارکنان مبنی بر غیرقانونی بودن کاهش رفاهیات در طی سالهای اخیرآرای متفاوتی صادر شده است.این بار ظاهرا رای وحدت رویه صادر شده.
مخابرات ما- در روز 9 بهمن ماه 1397 هیئت عمومی دیوان عدالت اداری بر اساس اعلام تعارض در احکام از سوی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به این دیوان، کم وحدت رویه ای صادر کرده است که تمامی رشته های کارکنان را در طی این سالها پنبه می کند.
تصویر این حکم را ببینید:
رای عمومی این هیئت در مورد درخواست وحدت رویه از سوی وزارت تعاون، کار رفاه و امور اجتماعی چنین است:
رأی هیأت عمومی
اولاً: تعارض در آراء محرز است.
ثانیاً: نظر به اینکه مرجع تصویب آیین نامه استخدامی و پرسنلی شرکت مخابرات ایران مصوب سال 1389 که مبنا و مستند شکایت کارکنان شرکت مخابرات در مراجع حل اختلاف کار قرار گرفته، هیأت مدیره آن شرکت است که با توجه به دلالت ضمنی ناشی از ماده 2 آیین نامه، شرکت مذکور حق اعمال هرگونه تغییر و اصلاحات در مفاد آیین نامه مذکور را دارا بوده و پرداخت مابه التفاوت مزایای رفاهی بعد از اصلاح آیین نامه به لحاظ غیر مستمر بودن و در اجرای تبصره 3 ماده 36 قانون کار و اینکه مبنای قانونی و قراردادی در خصوص کارکنان شرکت مربوطه نداشته و اختیاری بوده فاقد وجاهت قانونی است و از طرفی چون شرکت مذکور قبل از خصوصی شدن حاکمیتی بوده و هرگونه پرداخت را در اجرای سیاستهای کلان حاکمیتی از بودجه دولت تأمین می کرد، در حالی که با خصوصی شدن شرکت مخابرات، مقررات کار لازم الاجرا شده و فعالیت شرکت از حالت حاکمیتی به سودآوری تغییر ماهیت داده است و هیچ یک از مقررات قانون کار تکلیفی به کارفرمایان مبنی بر پرداخت ارقام یا امتیازات فراتر از قواعد امری قانون کار تحمیل نشده است و پرداخت مازاد بر حداقل های قانونی در صلاحیت انحصاری و بنا به تمایل کارفرمایان واگذار شده است، بنابراین آراء صادر شده از شعب 18 بدوی و 17 تجدیدنظر در مقام تأیید دادنامه های صادر شده از شعبه 20 دیوان عدالت اداری به شرح مندرج در گردش کار مبنی بر عدم تعلق مابه التفاوت مزایای رفاهی به کارکنان شرکت مخابرات صحیح و موافق مقررات تشخیص شد. این رأی به استناد بند 2 ماده 12 و ماده 89 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال 1392 برای شعب دیوان عدالت اداری و سایر مراجع اداری مربوط در موارد مشابه لازم الاتباع است./
بر اساس این جکم هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران پس از خصوصی سازی می تواند هر یک از مصوبات قبلی خود را نقض کند یا تغییر دهد.لذا بر اساس این جکم هیچ معوقه ای بابت رفاهیات سال های 92 تا 97 به کارکنان تعلق نمی گیرد.
در سال 1397، به درخواست مهندس صدری و موافقت هیئت مدیره مخابرات ایران رقم پرداخت رفاهیات به گذشته برگشت اما کارکنان و بازنشستگان خواهان پرداخت معوقات بودند که بر اساس این حکم این پرونده بسته شده است.
گفته می شود این حکم در حالی صادر شده است که پشتوانه های خبری و اطلاعاتی کارکنان به آن اضافه نشده است.از جمله مصوبه هیئت وزیران در مورد خصوصی سازی.
در این باره بعدا بیشتر خواهیم نوشت.
هر شخص متعارف میتواند ببیند
یا
این رای جعلی است
یا
دیوان تا صدور این رای سقوط کرده است
حال که ظلم آشکار و سختی به نهایت رسید
همه تلاش کنیم
و همه بعد از تلاش توکل به خدا کرده و بگوییم :
وأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّـهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ
کارم را به خدا می سپارم،
خداوند بینای به بندگان است.
سلام رفتارهای شرکت در مقابل حقوق حقه ومسلم کارکنان در فرایند انجام امورات شرکت موجب دلسردی و افسردگی عمیق کارکنان و موجب کاهش فاحش بهره وری خواهد گردید در قران مجید خداوند می فرمایند به دست خود خویشتن را به هلاکت نیاندازدید .و السلام
ملک الشعرا بهار (تصنیف) از ملک الشعرا بهار
(عمر حقیقت به سر شد) ‘
عمر حقیقت به سر شد عهد و وفا پیسپر شد
نالهی عاشق، ناز معشوق هر دو دروغ و بیاثر شد
راستی و مهر و محبت فسانه شد قول و شرافت همگی از میانه شد
از پی دزدی وطن و دین بهانه شد دیده تر شد
ظلم مالک، جور ارباب زارع از غم گشته بیتاب
ساغر اغنیا پر می ناب جام ما پر ز خون جگر شد
ای دل تنگ! ناله سر کن از قویدستان حذر کن
از مساوات صرفنظر کن ساقی گلچهره! بده آب آتشین
پردهی دلکش بزن، ای یار دلنشین! ناله برآر از قفس، ای بلبل حزین!
کز غم تو، سینهی من پرشرر شد کز غم تو سینهی من پرشرر، پرشرر، پرشرر شد
باسلام دوستان هر جا که قدرت وزور زر باشه حق پایمال است، نگران نباشید.با حضور مستمروپیگیر وبا توکل به خدا به صاحبان قدرت وقانون گذار بی مروت ثابت خواهیم کرد که رای صادر شده شکننده میباشد. با تشکر سردبیر محترم
خوشبحال آقایان هیات مدیره. از دولت مخابرات را خریدن با این شرط که تعهدات نسبت به پرسنل را اجرا کنن حالا خیلی راحت میگن دیگه خصوصی شدیم هر کار دلمون بخواد انجام میدیم. مملکت را !!!دیوان عدالت
. شما اسم سازمانتون را بگذارید …. . مخابرات بدون پرسنلش درآمدی نداره. حالا هیات مدیره دیگه همه چی دست شما شد. اون پاداش شش ماهه را هم حذف کنید خیال راحت اون هدیه اعیاد هم حذف کنید. بعد این درآمد مخابرات کجا میره و کجا خرج میشه فقط خدا میدونه.
قابل توجه اونهایی که مهلت داشتند ولی باز نشست نشدند منتظر اقدامات دیگر مخابرات ایران باشید .گرگ در موقع حمله به هیچکس رحم نمیکند.
سلام ودرود.بالاخره باگذشت 5سال از مکاتبات با همه مراجع قانونی و این همه تلاش عزیزانمان در انجمن های صنفی و همکاری واطلاع رسانی جنابعالی و دوستانتان و همت تعدادی از نمایندگان مجلس و بارقه های امید و خوش دلی های همکاران بازنشسته و اطاعت وپیروی از فرامین حضرت اقا در خصوص تمکین به قانون واین همه صبر و حوصله کارکنان شریف مخابرات ان شد که نباید بشود .ایا قانون در کشور اسلامی ما در این خصوص این قدر جای فرار دارد که با این همه مستندات با یک جلسه هیچ جای امیدی برای کمک به این قشری که در طول 10سال خصوصی سازی غیر از حداقل حقوق هیچ ریالی. به خصوص قاطبه کارکنان ساده و بدور از باند وبانبازی دریافت نکردند عدالت اجرا شده ومی شود؟
سخت نگیرید دوستان باز نشسته این پاسخ یعنی از سال 87تا97 هرچی دوستان هیئت مدیره وقت از حق وحقوق بازنشستگان با لابی وسیاست بازی به جیب مالکان فرمایشی سرازیر کردن نوش جانشان وسهم باز نشستگان مالکان حقیقی شرکت دو تا تخم غاز گنده است .ومنبعد هم با این رای هیئت عمومی اگه دلشون خواست خوار بار را افزایش میدهند واین رفاهیات تابع نظر مالکان وبه تبع هیئت مدیره شرکت است. با استناد به قوانین چنان کنند که بدانیم رعایای بی مقداریم ونتیجه اخلاقی که شاغلان فعلی بدانند به محض باز نشستگی ارزش انها به زیر سطح رعیت تنزل می نماید
سلام-جناب سردبیرمحترم رای صادره کارگزاران توسط هیئت دیوان صادر شده وتوسط هیئت آرائ کلیه ی شعب که باتعارض بودهباطل شده و رای هیئت عمومی قطعی وتاریخ 20روزه اعتراض آنهم به پایان رسیده
سلام
من متوجه نشدم.اگر ممکنه بیشتر توضیح بدین.یعنی این حکم، حکم دیگری داشته که اینو لغو کرده؟
این رای با سیاست بدست آمده و از قدرت سیاسی برای بدست آوردن آن استفاده شده
این رای نشان میدهد که سهامدار عمده قدرتی بالاتر از همه دارد
این رای نشان از این دارد که حتی به این قانون نیز اعتمادی نیست هیچ اعتمادی نیست
در کامنت دیگری به شما حرفهام رو زدم دیگه دوبراه نمیخوام بگم
، در حالی که با خصوصی شدن شرکت مخابرات، مقررات کار لازم الاجرا شده و فعالیت شرکت از حالت حاکمیتی به سودآوری تغییر ماهیت داده است و هیچ یک از مقررات قانون کار تکلیفی به کارفرمایان مبنی بر پرداخت ارقام یا امتیازات فراتر از قواعد امری قانون کار تحمیل نشده است و پرداخت مازاد بر حداقل های قانونی در صلاحیت انحصاری و بنا به تمایل کارفرمایان واگذار شده است
دیوان عدالت در این مورد … با بی عدالتی حکم داده است
ایشان با اطلاعات ناقص و اعمال نفوذ مخابرات و سهامدار عمده پرنفوذ و برخلاف قوانین و تصویبنامه قانونی وزیران ، رای ناعادلانه صادر کرده است
کاملا مشخص شد که قانون و قوه قضاییه هم ….
میرزا جان
چرا اینقدر با قاطعیت حکم کلی صادر می کنی؟
یعنی شما میتونی؟
همه رو ناعادل و زورگو . …. فکر میکنم فقط زدی به سیم آخر.
همه رو حتی سایت رو هم میخوای با خودت ببری! نه!؟
۱_بدون در نظر گرفتن قوانین حاکم بر خصوصی سازی و نقص اسناد رای صادر شده
۲_ اعمال نظر در آن کاملا مشهود است ، دادخواست درباره یک موضوع است و رای در مورد تمام موضوعات مورد خواسته کارفرما که در دادخواست نیست هم صادر شده!
۳_ از چند وکیل ماهر بپرسید تا حداقل ۷ مورد اشکال قانونی رای را به شما بروید
۴_ نادانی و علم دفاع موثر کارکنان این بلا را سر همه آورده
۵ _ خود شما میدانید که حق و حقوق کارکنان آنهم نه به ادعای خودشان ، بلکه طبق قوانین ، پایمال شده است ، میدانید!؟
خوبه دیگه، این نشون دهندهی قدرت ستاد اجراییه، برای پرداخت نکردن حق کارکنانش به هر دری میزنه و حتی قانون وضع میکنه و قوانین موجود وزارت کار رو بیاعتبار میکنه! این یعنی روز از نو و روزی از نو! یعنی سال آینده افزایش رفاهیات بر اساس آئیننامهی ۸۹ نداریم و دوباره باید هیئت مدیره که چه بسا جدید باشه تصمیمگیری کنه! یعنی دائمیکردن قراردادیها بر اساس آئیننامهی ۸۹ کشکه! یعنی هیئتمدیره از امروز قدرت هر امری داره! میتونه حتی نیروهای دائمیش رو با یه مصوبهی جدید قراردادی کنه! چطور دیوانی که نامش عدالت اداریه چنین حکمی به یه کارفرما میده و اختیار تام در برخورد با کارگرانش رو بهش میده! حکمش در مورد کارگزاران حتی مجلس رو هم بیاعتبار میکنه!با عرض پوزش ما مخابراتیها سادهایم که فکر میکنیم از ستاد میشه به جایی در مملکت شکایت کرد!
سلام
یکی از دوستان حرف خوبی می زد با دیدن این حکم گفت: به مصوبه هیئت دولت اشاره نشده در این حکم.اگر شده بود چنین حکمی صادر نمی شد.
اما رایی که در هیئت عمومی دیوان صادر میشه رای گیری میکنه.
رای تک نفری نیست که حرف شما درست باشه
در حوزه قضائی این حرفها فایده نداره باید وکیل داشته باشید که بتونه با استفاده از قانون از شما دفاع کنه
سردبیر جان
این رأی به خودی خود به معنای شکست تمام حرکات قضایی آینده
و به معنیه تسلیم بودن بی چون و چرای کشور در برابر ستاده، وکیل یا گروهی از وکلای خبره چه کاری میتونن برای کارکنان انجام بدن که بر قدرت لابیگری که میتونه قوانین رو به نفع خودش نقض کنه انجام بدن!
یک سری قانون نگاشته شده بین کارگر و کارفرما وجود داره که قبلاً تصویب شده، مثل همینکه تغییر آئیننامه یکطرفه و از سمت کارفرما نمیتونه باشه، مثل اینکه اجرای چند ماه متوالیه یک سیاست جزء حقوق کارکنانه، اینها قانونهای مصوب هستند، ولی دیوان با این حکم تمام این قوانین رو نقض کرده!
یعنی قضات عالیرتبهی دیوان از چنین قوانین پیشپاافتادهای بیاطلاع بودند! دیوان با این حکم اختیار تام و یکطرفه به کارفرما داده تا هرجور که تمایل داره با کارگرانش رفتار کنه! بهجز وجود فشار خارجی و از جانب نهادها چه موضوعی ممکنه سبب بشه که دیوان به کل قوانین مصوب مملکت رو با یه حکم نقض کنه! اونی که دیوان رو به این حکم راضی کرده در برابر هر وکیلی و دعوی حقوقی هم از جانب قدرت وارد خواهد شد و شکست ناحق رو بر اون تحمیل خواهد کرد.
این احکام تا بحال چند بار عوض شده
چرا باز هم نشه
یک بام و دو هوا شنیده بودیم ولی حالا به چشم دیدیم. چرا رای وحدت رویه در مورد تبدیل صندوق عمل نمی شود .