مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

اوضاع فناوری اطلاعات درسال ۹۸با جهش خوبی همراه خواهد بود

مخابرات ما – وی گفت: معتقدم در سال آینده با وجود تحریم‌ها در حوزه فناوری اطلاعات با رونق روبرو می شویم. چراکه بخش‌های دیگر به دلیل محدودیت‌های ایجاد شده از سوی تحریم‌ها برای ایجاد بهره‌وری و صرفه‌جویی در منابع به سراغ فناوری اطلاعات می‌آیند.

مخابرات ما ( محمد – خبرگزاری علم و فناوری استان بوشهر) –  دکتر سیدابوالحسن فیروزآبادی در هفتمین سالگرد تاسیس شورای عالی فضای مجازی کشور در نشستی صمیمانه با فعالان فضای مجازی با بیان این مطلب افزود: شورای عالی فضای مجازی کشور با نگاه هوشمندانه مقام معظم رهبری تاسیس شد تا به عنوان نقطه کانونی و فراقوه ای با عضویت سران سه قوه بالاترین نهاد تصمیم گیر در حوزه فضای مجازی در کشور باشد و براساس اختیارات ایشان، مصوبات این شورا الزام قانونی برای اجرا دارد.

وی گفت: از ابتدای تاسیس تاکنون نهاد سازی مناسبی در کشور در حوزه فضای مجازی با تشکیل اصناف و اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی، سازمان نظام صنفی رایانه ای، معاونت های سایبری در وزارتخانه و سازمان های مربوطه ایجاد شده تا جایی که برای تحول فضای مجازی به لحاظ نهادی کشور آمادگی لازم را دارد.

دکتر فیروزآبادی با اشاره به این که میزان فارغ التحصیلان حوزه فضای مجازی در کشور و نسبت به جمعیت جوان برای ایجاد نوآوری مناسب است، تاکید کرد: در حال حاضر استارتاپ ها و شرکت های توانمند و بزرگی در کشور فعال هستند که البته هنوز راهی طولانی در پیش دارند.

وی با بیان این که فضای مجازی قدرت نرم ایجاد کرده و قدرت نرم بر روابط بین الملل در جهان امروز تاثیرگذار است، تصریح کرد: باید در حوزه فضای مجازی کشور عمق استراتژیک ایجاد کنیم و اگر بتوانیم بازارگشایی کرده و بازارهای جدیدایجاد کنیم و به بازارهای منطقه راه یابیم می توانیم قدرت خلق کنیم و این قدرت نرم اجازه نمی دهد تا بازیگران اصلی کنونی این فضا بتوانند به سادگی برای برنامه های ایرانی حوزه فضای مجازی تصمیم بگیرند و اقدامات تحریمی برای آنها هزینه دربر خواهد داشت.

دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور افزود: کشور امروز با مشارکت بخش خصوصی آمادگی این جهش را دارد و با وفاق تمامی نخبگان، بخش خصوصی، جامعه مدنی و سیاسی در کنار حکومت می توانیم با بزرگ کردن اقتصاد این حوزه برای کشور امنیت، استقلال و شکوفایی به ارمغان آوریم.

وی با بیان این که هر توسعه ای چالش به همراه دارد، اظهار داشت: توسعه فضای مجازی همراه با تحولات سریع تکنولوژیکی در دنیاست و این کار را سخت تر کرده و قانون گذاری در حوزه های مالکیت فکری، حریم خصوصی، حفاظت از داده های بزرگ و… در این حوزه پیچیدگی های بسیار دارد و برای ایجاد فضای مجازی یکپارچه و پویا در کشور نیاز است تا نظام اداری ما متناسب با این تحولات متحول و اصلاح شود.

دکتر فیروزآبادی با اشاره به این که بخش خصوصی، جامعه مدنی و شهروندان در عصر فضای مجازی نقش یک طرفه نداشته و برای تصمیم گیری ها به مشارکت آنها نیاز است، گفت: کشور امروز در حوزه فضای مجازی با چالش هایی همچون امنیت و فعالیت مشاغل توسط پلت فرم های دولت گریز مواجه است که این مخاطرات به تنهایی توسط حکومت حل شدنی نیست و بایستی با آگاهی و مشارکت تمامی آحاد جامعه برطرف شود.

محمدجواد آذری جهرمی در این نشست، جریان تکنولوژی را توقف ناپذیر دانست و گفت: نمی‌توان مقابل جریان تکنولوژی ایستاد و این کار منطقی هم نیست. در مقابل باید بدانیم ظرفیت‌های فناوری چیست.

وی گفت: معتقدم در سال آینده با وجود تحریم‌ها در حوزه فناوری اطلاعات با رونق روبرو می شویم. چراکه بخش‌های دیگر به دلیل محدودیت‌های ایجاد شده از سوی تحریم‌ها برای ایجاد بهره‌وری و صرفه‌جویی در منابع به سراغ فناوری اطلاعات می‌آیند.

وزیر ارتباطات با اشاره به تحریم‌های تحمیلی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، افزود: اگرچه تحریم‌ها برای ما ضررهایی به همراه دارد اما از نگاه اقتصادی برای ما ایجاد فرصت می‌کند. به همین دلیل معتقدم در این حوزه در سال آینده با رونق همراه می شویم و این به خاطر ذات مساله است.

آذری جهرمی افزود: تدبیر مقام معظم رهبری برای هماهنگ سازی دستگاه‌های مختلف در حوزه فضای مجازی، ایجاد مرکز ملی فضای مجازی و برای برنامه‌ریزی این فضا، تشکیل شورای عالی فضای مجازی بود که ۷ سال از عمر این مجموعه می‌گذرد و در این سال‌ها شورای عالی فضای مجازی روزهای پر فراز و نشیبی را سپری کرده است.

وی افزود: شورای عالی فضای مجازی در سه سال نخست بیشتر درگیر ساختمان و در دوره‌ای دیگر، مجموعه‌ای که باید پیشرو و برنامه ریز باشد، درگیر فیلترینگ و موضوعات سلبی بود. اما در دوره آقای فیروزآبادی برنامه‌های جدیدی شروع شد و راه درستی در پیش گرفته شد.

آذری جهرمی با بیان اینکه فناوری اطلاعات، تحول بزرگ‌تری را در دنیا رقم می‌زند و بر حوزه‌های دیگری چون فرهنگ، اقتصاد و حتی سیاست تأثیرگذاری دارد، اظهار کرد: وقتی تلفن، شهرها را به هم و تلفن همراه انسان‌ها را به هم متصل کرد، تحول بزرگی ایجاد شد. اما امروز با تحول بزرگ‌تری روبرو هستیم که قرار است اشیا را به هم متصل کند.

عضو شورای عالی فضای مجازی خاطرنشان کرد: امروز می‌بینیم فناوری چگونه تقابل‌هایی در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی به وجود می‌آورد، چراکه این تحول چند وجهی است و نمی‌توان تک بعدی آن‌را پیش برد و لازمه آن است که همه ابعاد رشد پیدا کنند. پس نیازمند اندیشیدن برای تدابیر لازم و برنامه‌ریزی هستیم.

آذری جهرمی گفت: وقتی مجموعه‌ای، انحصار رسانه را داشته و حالا کسب و کارهای نوپا بازار تبلیغات آن‌را می‌گیرید، طبیعی است که مقابل شما می‌ایستد و اگر این اتفاق نیفتد، نمی‌توانید تحول ایجاد کنید.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه دولت‌ها باید تسهیل‌گری کنند و اجازه دهند خلاقیت‌ها در کسب و کارها رشد پیدا کند ادامه داد: زمانی انتقادها مبنی بر این بود که دستگاه قضا، فیلترینگ را باعث بسته شدن یک کسب و کار نمی‌دانست که الحمدالله این موضوع رفع شده است و نشان می‌دهد که در این حوزه همه با هم در حال رشد هستیم.

گفتنی است؛ این نشست با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی، وزیر اطلاعات، رئیس پلیس فتا، معاونان وزرا، نمایندگان مجلس، نمایندگان سازمان ها و نهادهای مربوطه، نخبگان و مدیران بخش خصوصی و اپراتورها برگزار شد و فعالان فضای مجازی در خصوص بازنگری قانون و ایجاد قوانین جدید، مالکیت معنوی، اعتماد سازی، مجوزهای متعدد و عدم حمایت صادرکنندگان مجوزها از کسب و کارها، بیمه و مالیات، صادرات آموزشی و خدمات آموزش آنلاین، بهره مندی از مزایای قانون کار برای شاغلان مجازی، جلوگیری از انحصار طلبی، قوانین پرداخت های آنلاین،حفاظت از داده ها و نهاد ناظر بر آن، نبود اطلاعات کافی از کسب و کارها در مسئولان، کمبود نیروهای متخصص، فشار تحریم ها و صیانت و کنترل محتوای فضای مجازی پیشنهادات و نظرات خود را ارایه دادند.

***

1032860cookie-checkاوضاع فناوری اطلاعات درسال ۹۸با جهش خوبی همراه خواهد بود

Please rate this

0 1 2 3 4 5

نظرات بسته شده است.