مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

نگاهی به وضعیت استفاده از OSS و BSS در مخابرات

مخابرات ما – با شنیدن خبرها یی در مورد سرمایه‌گذاری ۵۳۰ میلیون پوندی اریکسون روی BSS یا سیستم پشتیبانی کسب‌وکار، در وهله اول کمی حیرت‌آور به نظر می‌رسد. در طی سال‌های اخیر رویکردهای درآمدزایی اپراتورهای همراه و سیستم‌های پشتیبانی کسب‌وکار تغییر کرده‌اند. روزگار سازوکارهای سنتی ارائه خدمات به پایان خود رسیده است و شرکت‌های مخابراتی در حال پذیرش این مسئله‌اند.

مخابرات ما ( محمد – مخابرات کردستان) -در طول سالیان گذشته، مهم‌ترین بخش شبکه مخابراتی سخت‌افزار بوده است که باعث جریان اطلاعات شد و سیستم‌های پشتیبانی عملیات و سیستم‌های پشتیبانی کسب‌وکار که عملیات روزانه را پشتیبانی می‌کنند، اهمیت چندانی نداشتند؛ اما مسئله سود، مسئله مهمی در زمینه ارائه محصول یا خدمات است که قلب هر نوع عملیات موفق در کسب‌وکار به حساب می‌آید و بدون فناوری‌ای که از عملیات پشتیبانی کند، موفقیت و نیل به اهداف دشوار است و سخت‌افزار به‌خودی‌خود و به‌تنهایی نمی‌تواند پیش برود. به این ترتیب روندهای صنعت مخابرات در زمینه سیستم‌های OSS و BSS به اندازه روندهای سخت‌افزار شبکه، حیاتی شده‌اند.

شبکه‌های قدیمی از طریق ارائه فناوری برای اتصال کاربران و خدمات درآمدزایی داشتند. تجهیزات شبکه و سرمایه‌گذاری‌های خدمات برای بازگشت سرمایه باید چرخه سرمایه طولانی را طی می‌کردند. انتظار می‌رفت محصولات بین پنج تا ۲۰ سال و حتی بیشتر در جریان باشند. مدیریت این مدت‌زمان طولانی دشوار بود و سیستم‌های OSS و BSS استفاده شدند تا زنجیره انتقال پهن‌باند و اتصال و ظرفیت را مدیریت کنند.

مدیریت شبکه و چهارچوب از پشتیبانی خدمات و صورتحساب‌ها مجزا بود؛ اما در شبکه‌های آینده، خدمات شبکه شامل ترکیبی از تجربه‌های محتوایی، رفتار و موقعیت مشتری می‌شود. بر اساس تحقیقات و گفت‌وگوهای صورت‌گرفته با اپراتورهای شبکه، روندهای اصلی سیستم‌های OSS و BSS به دلیل نیاز به مدیریت تجربه مشتری و خدمات صورت گرفته است. در مجموع، روندهای جدید مخابرات نیاز به سیستم‌های OSS و BSS را افزایش داده است.

OSS و BSS به اپراتورها امکان می‌دهد مشتریان بیشتری را جذب کنند و آمادگی خود را برای محصولات و فناوری‌های جدید بیشتر کنند. مدیریت یکپارچه و مقرون‌به‌صرفه در شبکه منعطف به آن‌ها امکان می‌دهد راه‌حل‌های مشتری‌محور ارائه دهند و امکان موفقیت را به حداکثر برسانند.

روندهای استفاده از سیستم‌های پشتیبانی عملیات و کسب‌وکار

کامل سیستم‌های پشتیبانی کسب‌وکار به مدیریت بهتر و مؤثرتر و سریع‌تر فرایندها کمک می‌کند. سیستم مدیریت و پشتیبانی کسب‌وکار (BSS) نرم‌افزار و روندهای مورد نیاز در عملکرد بک‌آفیس یا پشت‌صحنه سازمانی است. در مورد یک اپراتور مخابراتی BSS شامل مدیریت رتبه‌بندی‌ها، سفارش‌ها، محصولات، صورتحساب‌ها، روابط مشتریان و غیره است. سیستم‌های OSS نیز سیستم‌های پشتیبانی عملیات‌اند. این سیستم‌ها به کمک یکدیگر ابعاد کسب‌وکار و عملیات خدمات TSP ها یا ارائه‌دهندگان خدمات مخابراتی را پشتیبانی می‌کنند.

 OSS مجموعه‌ای از دامنه‌های نرم‌افزاری را شامل می‌شود که فعالیت‌های متعدد بک‌آفیس را پشتیبانی می‌کند که در واقع شبکه مخابرات برای ارائه خدمات مشتریان است. OSS عموماً توسط طراحان خدمات، تیم‌های مهندسی عملیاتی، تیم‌های پشتیبانی و برنامه‌نویسان شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرد. مدیران محصول و مدیران ارشد نیز گاهی از OSS استفاده می‌کنند.

به طور خلاصه، BSS برنامه‌های نرم‌افزاری را در بر می‌گیرد که معمولاً در فعالیت‌های مربوط به پشتیبانی مشتری، به کار گرفته می‌شود. BSS معمولاً در ارتباط با دستورات و سفارش‌های خدمات متنوع است و اطلاعات را تضمین می‌کنند. در واقع، BSS بر مدیریت جنبه‌های کسب‌وکار تمرکز دارد که در ارتباط با شبکه ارتباطاتی قرار دارند تا بتواند درآمد و کیفیت را حفظ کند و در عین حال از عملکردهای کسب‌وکار مثل فروش، بازاریابی، ارائه خدمات و محصولات، پیشنهادها و قراردادها پشتیبانی کند.

در گذشته، BSS برای دریافت سفارش، قبض‌ها و اجرای آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت، امروز اما شبکه‌ها و خدمات پیچیده‌تر و متنوع‌ترند و از انعطاف بیشتری برای پیاده‌سازی کارهای مختلف برخوردارند. BSS و OSS ظرفیت شبکه پایدار و کیفیت ثابت خدمات را تضمین می‌کنند. این سیستم‌ها همچنین کنترل خط‌مشی، ارائه خدمات هم‌زمان و پشتیبانی مشتری را تسهیل می‌کنند. عوامل مختلفی دست به دست هم داده‌اند و باعث تقاضای روزافزون OSS و BSS شده‌اند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

•    استفاده از راه‌حل‌های BSS دیجیتالی و استفاده از ابر
•    افزایش استفاده از سیستم‌های پرداخت قبض‌ها
•    تمرکز سی‌اس‌پی‌ها بر بهبود تجربه مشتریان
•    کاهش هزینه‌های عملیاتی
•    نیاز به چابکی و انعطاف در کسب‌وکار
•    نیاز به پیاده‌سازی سریع‌تر عملیات

آنچه در اصل باعث رشد این نوع سیستم‌ها شده، استفاده از سیستم‌های مدیریت درآمد (RMS) است که فرایندهایی مثل مدیریت قیمت یا تعرفه، مدیریت اعتبار، صورتحساب‌ها و پرداخت‌ها و شارژ را شامل می‌شود. استفاده اپراتورهای جهانی از RMS روزبه‌روز بیشتر می‌شود، زیرا می‌توانند فروش خرد و عمده و دیگر بخش‌های کسب‌وکار شرکت خود را با استفاده از این سیستم پشتیبانی کنند.

وضعیت بازار

بازار OSS و BSS امریکای شمالی در چند دهه اخیر بیشترین رشد را داشته است. تغییراتی نیز در بازارهای آفریقا، آسیا، خاورمیانه و امریکای لاتین مشاهده می‌شود و پیش‌بینی می‌شود که رشد استفاده از سیستم‌های OSS و BSS در سال‌های آتی بیشتر شود.
انتظار می‌رود اپراتورهای مخابراتی در بازارهای بالغ و توسعه‌یافته بیشتر بر درآمدزایی از خدمات داده پهن‌باند همراه تمرکز کنند. این مسئله باعث می‌شود آن‌ها بر پلت‌فرم‌های پشتیبانی از کسب‌وکار سرمایه‌گذاری کنند. منطقه آسیا و اقیانوسیه در مراحل اولیه رشد خود قرار دارد و با این حال سریع‌ترین رشد جهانی را در بازار OSS و BSS ابر دارد.

دلایل اصلی این میزان از رشد، پایه کاربران متنوع و زیاد در بسیاری از کشورها، افزایش سرمایه‌گذاری روی زیرساخت فناوری اطلاعات، گسترش دستگاه‌های تلفن همراه، خدمات OTT و افزایش استفاده از اپلیکیشن‌های ابرمحور است. ظهور طیف متنوعی از خدمات ابر و تغییرات تنظیم مقررات در این مناطق، به افزایش رشد بازار OSS و BSS در این مناطق کمک کرده است.

بخش مخابرات برای بهبود عملیات و تجربه مشتریان به دنبال استفاده بیشتر و بیشتر از ابر است. با راه‌اندازی زیرساخت‌های فناوری جدید مثل سیستم‌های چندرسانه‌ای IP محور، رقابت افزایش می‌یابد. در این میان، OSS و BSS کلیدهای اصلی برای شبکه‌اند و می‌توانند فرصت‌های فراوانی را در سال‌های آتی به دست آورند.

فرصتی برای حیات

درآمدزایی از سرویس‌های جدید همیشه مسئله مهمی برای اپراتورها بوده و با آن در کشاکش بوده‌اند؛ آن‌ها سعی کرده‌اند از ابزارهای مناسب برای افزایش درآمد استفاده کنند. این ابزارها مدل‌های ارائه خدمات را مورد بازبینی قرار داده‌اند و رویکردها و فناوری‌های جدید را مورد استفاده قرار داده‌اند. چنین تغییری برای صنعت مخابرات، دشوار و خطرناک است اما بیشتر از همیشه، اهمیت دارد.

در جهان امروز، وندورها یا اپراتورها در مورد تغییر و نیاز به تحول، حرف می‌زنند. بااین‌حال، واضح است که تعریف تحول دیجیتالی برای بسیاری، مبهم است. اپراتورها و وندورها باید خود را از اکوسیستم قدیمی، رها سازند و منبع جدیدی بیابند که نوآوری و شیوه تفکر جدید را تشویق کند و ارتقا بخشد؛ آن‌ها همچنین باید شکست‌های خود را بازبینی کنند و با توجه به این شکست‌ها، روندهای جدید را که تحول صنعت را رقم می‌زنند، بررسی کنند. انجام این کار دشوار است. برای یک اپراتور قدیمی و بزرگ، سازگاری سریع با تکامل و روندهای مشتری می‌تواند پیچیده و بسیار دورتر از منطقه امنی باشد که شرکت برای خود تعریف کرده است؛ اما واقعیت امروز این است که مشتریان دیگر نمی‌خواهند منتظر اپراتورشان بمانند تا خدماتی را که نیاز دارند، دریافت کنند.

مشتریان وفاداری کمتری به برند اپراتورشان دارند و اگر احساس کنند در ازای پولی که می‌پردازند، خدماتی که دریافت می‌کنند ارزش ندارد یا خدماتی را که می‌خواهند دریافت نمی‌کنند، اپراتور خود را تغییر می‌دهند. درعین‌حال، روندهای صنعت مخابرات و در دسترس بودن فناوری‌های ابر به بازیگران جدید امکان نقش‌آفرینی می‌دهد، آن هایی که قبلاً جایی در بازی مخابرات و ارتباطات نداشتند، امروز به‌راحتی وارد بازار می‌شوند. اپراتورهای قدیمی در مواجهه با این ورودی‌های جدید بازار که مجموعه غنی‌ای از اپلیکیشن‌ها و خدمات جدید برای ارائه دارند، باید اقداماتی را انجام دهند که شانس حیاتشان را افزایش دهد.
درک معنای واقعی تغییر، شاید بزرگ‌ترین چالش وندورها و اپراتورها باشد. آن‌ها باید به‌ روشی که فکر می‌کنند مناسب است، تغییرات را اعمال کنند. استفاده از فناوری‌های جدید، کافی نیست و اپراتورها و وندورها باید معنای واقعی فناوری‌های متن‌باز، ایده‌ها و روش‌های جدید را برای نوآوری، درک کنند.

بر اساس تحقیق سال ۲۰۱۸ TM Forum، موانع فرهنگی یکی از بزرگ‌ترین مسائل در زمینه تحول برای شرکت‌ها و اپراتورهای مخابراتی است. اپراتورها و وندورها باید ذهنیت قدیمی خود را کنار بگذارند و از همکاری‌ و شراکت، استقبال کنند. اجازه دادن به ایجاد روابط جدید باعث می‌شود موفقیت در زمینه تحول دیجیتالی، تضمین شود.

تنها از طریق این تغییر فرهنگی و رویکرد همکاری است که اپراتورها و وندورها می‌توانند واقعاً از قابلیت‌های فناوری‌های جدید و رویکردهایی مثل هوش مصنوعی، DevOps و غیره استفاده کنند. این رویکردها کلید توسعه ابزارهای پلت‌فرم‌محور و خدماتی‌اند که اپراتورها برای پیشنهادهای جدید خود و درآمدزایی از خدمات جدید مثل اینترنت اشیا و ۵G نیاز دارند.

راه تحول دیجیتالی و موفقیت، طولانی است و موانعی بر سر راه قرار دارد. نمی‌توان تحول دیجیتالی را به‌عنوان مقصد یا هدف نهایی دید، زیرا این تحول مسئله‌ای است که مدام در حال تکامل است و تا موقعی که صنعت وجود دارد، ادامه خواهد داشت. اپراتورها و وندورها باید از شکست‌های دیگران بیاموزند و با استفاده از ابزارهای جدید و تفکر نو، تغییر واقعی را ایجاد کنند.

***

1077910cookie-checkنگاهی به وضعیت استفاده از OSS و BSS در مخابرات

Please rate this

0 1 2 3 4 5
1 نظر
  1. کارمند می گوید

    سلام منبع این مطالب را لطف می کنیداعلام کنید؟

نظرات بسته شده است.