مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

طنز امروز – نگاهی به چند غلط انحائی(شیوه ای) ظریف از مدیر عامل مخابرات-بخش اول

مخابرات ما- مصاحبه و گفتگوی مهندس سلطانی با جام جم،حاوی نکاتی است که به آن خواهیم پرداخت اما فعلا به چند نکته ظریف می پردازیم تا در مشاورانش شاید تجدید نظر کند.

۱- مهندس سلطانی:

در افواه عمومی بیشتر شرکت‌مخابرات‌ایران به ارائه خدمات تلفن ثابت شناخته می‌شود اما در واقع شرکت‌مخابرات‌ایران غیر از ۲۸میلیون مشترک تلفن ثابت با سهامداری ۹۰درصدی اپراتور همراه‌اول که بیش از ۴۷میلیون مشترک دارد و ارائه خدمات پهن باند به بیش از پنج میلیون مشترک در خدمت مردم عزیز کشورمان است. همچنین بخش عمده‌ای از خدمات سایر اپراتورهای ثابت و سیار بر بسترهای زیرساختی مخابرات استوار است.

زبون دراز :  اتفاقا در افواه عمومی حتی ایرانسل و موبایل هم مخابرات است چه برسد به همراه اول! در نگاه مردم هر ارتباطی مخابراتی است. اما خود مخابرات این را باور ندارد!

۲ – مهندس سلطانی:

در شرایط جدید سهامداری مخابرات، بیش از ۴۰درصد سهام مخابرات در قالب ۲۰درصد سهام عدالت و ۲۰درصد به‌طور مستقیم متعلق به دولت است. حدود ۱۰درصد سهام نیز در اختیار سهامداران خرد در بازار سرمایه است.
زبون دراز :  آقای مهندس عزیز! این شد ۵۰ درصد! ۵۰ درصد دیگر کجاست؟  از قلم انداخته اید؟

 

۳- مهندس سلطانی:

رونق اقتصادی یک صنعت وابستگی مستقیم با میزان سرمایه‌پذیری آن دارد که متاسفانه با توجه به دستوری شدن نرخ تعرفه‌ها و سیاستگذاری‌های غلط به‌ویژه در حوزه ارتباطات ثابت، سرمایه‌گذاری توجیه اقتصادی نداشته‌است.

زبون دراز :  آها! با این سرعت به دولت رسیدید! …. تعرفه ….  البته حرف شما متاسفانه درست است آقای مهندس!

 

۴– مهندس سلطانی:

 دولت به‌جز حدود هشت میلیارد دلاری که در جریان فروش ۵۰درصدی سهام از سهامداران جدید مخابرات گرفت طی این ۱۲سال بیش از ۶۰۰هزار میلیارد ریال تحت عناوین مختلف از شرکت‌مخابرات‌ایران درآمد داشته‌است که این رقم نشان از جایگاه ویژه این شرکت در اقتصاد کشور دارد.

زبون دراز :  دلاری پول گرفتن؟ عجب!!  راستش را بخواهید این حرف مهندس کاملا درست است تازه مبلغی هم تخفیف داده اند! از درآمد جاری مخابرات، حتی از درآمد ناخالص آن حداقل ۵۰ درصد به کیسه میارک دولت می رود! بقیه سر ۵۰ درصد دوم رقابت می کنند … خدا شانس بدهد بتوانند مخابرات را  خصوصی ترش کنند!

 

۵– مهندس سلطانی:

اگر حمایت‌های سهامداران و بهره‌برداری از سرمایه‌های در اختیار شرکت مخابرات در جهت توسعه زیرساخت‌ها نبود شاهد شکوفایی امروز در این صنعت و خدماتی که اپراتورهای همراه و حتی اپراتورهای ثابت رقیب مخابرات ارائه می‌دهند نبودیم.
زبون دراز :  بله! …. توسعه؟ زیر ساختها؟! …. آقای مهندس ……………… فکر می کنم از جای دیگری حرف می زنید! سهامداران اجازه ندادند پول به کیسه مخابرات برسد! روی هوا زدند! نمونه اش همین پول آخری که اعتماد مبین از همراه اول گرفت و پولی که دولت حالا با مسدود کردن حسابها از مخابرات می گیرد! ………….. پول زور گرفته اند برادر! …. حتی آن زیر ساختهای کابلی را بیرون کشیدند و ….. ! بگذارید این زبان وامونده ما (شر به پا نکند!)

 

۶- – مهندس سلطانی:

مخابرات اپراتور غالب است اما انحصار ندارد. مخابرات دارایی‌هایی دارد که طی سالیان متمادی با زحمات و خون‌دل‌های فراوان توسط کارکنان و صدالبته حمایت‌های دولتی به دست آورده و در جریان خصوصی‌سازی هزینه آن را که معادل هشت‌میلیارد دلار توسط سازمان خصوصی‌سازی تعیین شده‌بود پرداخت کرده‌است.

زبون دراز :  آها! اینجا واقعا انصاف داشته اید! مخابرات یک بار پول تجهیزات و زیرساختها را از مردم گرفته و به دولت داده تا سوئیچ و تجهیزات بخرد، یک بار هم هزینه محاسباتی تجهیزات خصوصی شده را (۸ م دلار) را از جیب خودش و کارکنان به دولت پرداخته است! … داستان چی شد؟ ما خودمان هم گیج شده ایم! …. راستی قضیه مردم چی بود اینجا؟!

 

۷- مهندس سلطانی:

حتی در مورد آخر در حوزه بیت‌استریم – که سروصدای زیادی هم برای آن به‌پا کردند – سه سال توسط مدیرعامل معرفی‌شده توسط دولت این طرح متوقف مانده‌بود و کسی برای آن سینه چاک نمی‌کرد اما به محض تغییرات مدیریتی این قراردادها مسیر تدوین منطقی خود را طی کرده و اکنون به امضای برخی شرکت‌های FCP نیز رسیده‌است.

زبون دراز :  من شما را دیده ام آقای مهندس! ادبیات عمومی  شما با این جملات تفاوت می کند! اما بیت استریم سه سال متوقف بوده؟ سینه چاک نداشته؟ حالا در مسیری منطقی قرار گرفته؟ … جان ما این همه سینه چاک را یادتان رفته؟ آن همه سر و صدای تشکلات کارگری و همین مخابرات ما و سردبیرش را ندیده اید؟! آخ … یادم نبود … شما که مخابراتی نبودید تا اینها را ببینید! حق دارید خب! … گله ای نیست!

 

۸- مهندس سلطانی:

طی پنج سال گذشته شرکت‌های FCP در ارتباطات ثابت، علی‌رغم داشتن مجوز برقراری ارتباطات فیبر نوری و کابل مسی کاری از پیش نبرده‌اند. بخشی به دلیل تعدد آنها و بی‌توجهی به توانمندی‌های آنان در جریان پروانه‌فروشی توسط سازمان تنظیم مقررات است و بخشی به دلیل سیاستگذاری‌های غلط این حوزه است که جذابیت سرمایه‌گذاری در آن را از بین برده و مانع جذب سرمایه توسط آنان برای توسعه شبکه‌های مورد نیازشان شده‌است.
زبون دراز :  حرف درست، درست است! … مشکل اصلی این است که مردم ما به واسطه گری عادت کرده اند! پروانه را می گیرند تا به دست بعدی بفروشند!….

 

۹ – مهندس سلطانی:

آنچه امروز بیشتر از همه می‌شنویم، هیاهوی رسانه‌ای انحصارنمایی مخابرات است برای انحراف افکار عمومی از انحصاری که در زنجیره تامین و توزیع پهنای باند خارجی وجود دارد.

زبون دراز :  یعنی آقای وزارتخانه! انحصار خودتان بالاترین انحصارهاست! به انحصار مخابرات گیر داده اید؟ … راستی قرار بود دولت فقط نظارت عمومی قوی داشته باشد! اگر قرار باشد وزارت ارتباطات در مقش یک مخابرات ظاهر شود، پس چرا مخابرات را فروختند!؟

 

……………………………………> ادامه دارد بخش دوم … فردا

1283200cookie-checkطنز امروز – نگاهی به چند غلط انحائی(شیوه ای) ظریف از مدیر عامل مخابرات-بخش اول

Please rate this

0 1 2 3 4 5
6 نظرات
  1. ناشناس می گوید

    مدیریت مخابرات خودش غلط املایی است

  2. حمید می گوید

    بابا این چیزا رو ول کنین ! برین سراغ مطالب مهمتر

  3. ناشناس می گوید

    هر چی از مخابرات ما خوشم نمی آید ولی زبون دراز را تحمل میکنم. زبون دراز مجبور است صداقت داشته باشد.

  4. ناشناس می گوید

    سردبیر اینجا را خوب اومدی که مخابراتی نبودی!!!
    متاسفانه مخابراتی نبستند
    راستی ۶۹ میلیارد دولت برد با این نسبت سهمها ستاد اجرایی بیشتر نبرده؟؟؟

  5. همکار می گوید

    سلام سردبیرجان از حقوق اسفند و بهره وریها و حق جذبا چخبر؟اینا رو تا حولشون‌ ندی راه نمیوفتنا دلتونا به عیدی خوش نکنید.عیدی برا شیرین‌کردنه دهان همکارا بود درصورتی که باید به چشم حق بهش نگاه بشه ولاغیر

    1. سردبیر - مخابرات ما می گوید

      عزیز
      چشم فردا می پرسم

نظرات بسته شده است.