مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

معاون ریاست جمهوری و بخشنامه ۱۳۸۹/۰۴/۰۷ دورکاری

مخابرات ما- معاون ریاست جمهوری اعلام کرده است مادران دارای کودک زیر ۶ سال یا دبستانی به استناد بخشنامه ۱۳۸۹/۰۴/۰۷ می توانند به دورکاری ادامه دهند.
مخابرات ما – مادران دارای کودک زیر ۶ سال یا دبستانی به استناد بخشنامه ۱۳۸۹/۰۴/۰۷ می توانند به دورکاری ادامه دهند .
این عنوان خبری بود که در سایت معاونت زنان – ریاست جمهوری منتشر شده است.در ادامه خبر آمده است:

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با توجه به نیازی که فرزندان زیر ۶ سال و مقطع ابتدایی به حضور در کنار مادر دارند و با توجه به تعطیلی مهد کودک‌ها، بحث دورکاری برای خانم‌ها مطابق با آیین نامه دورکاری (کار در خانه) مصوب کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک مورخ ۱۳۸۹/۰۴/۰۷ و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی که با هدف افزایش بهره وری، انعطاف کاری و کاهش حجم رفت و آمد کارکنان دولت و اثرات جانبی آن به تصویب رسید، کماکان ادامه پیدا می کند.

ما پیگیر این گزارش شدیم تا بخشنامه مذکور را پیدا کنیم. این بخشنامه تحت عنوان آیین نامه دورکاری به شرح زیر در سایت مربوطه دیده می شود.لطفا بخوانید:

آِیین نامه دورکاری

 

ماده ۱- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:

الف- دورکاری:‌ انجام وظایف محول شده بدون حضور فیزیکی کارمند واجد شرایط در محل کار سازمان خود با رعایت ضوابط و برای دوره زمانی مشخص.

ب- کارمند دورکار: آن دسته از کارمندان دولت که در راستای طرح دورکاری و در چارچوب ضوابط تعیین شده به انجام فعالیت می پردازند.

ج- دستگاه اجرایی: دستگاه‌های اجرایی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری

د- معاونت توسعه مدیریت: معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور

ه- کارگروه اجرایی: کارگروه اجرایی طرح دورکاری موضوع ماده (۳)

ماده ۲- دستگاه‌های اجرایی موظفند به منظور توسعه دولت الکترونیک، فعالیت‌های مربوط به مشاغل عمومی و اختصاصی را احصا و از طریق دورکاری انجام دهند.

ماده ۳- به منظور برنامه ریزی، هدایت و نظارت بر امور دورکاری دستگاه اجرایی، کارگروهی با عنوان کارگروه اجرایی طرح دورکاری مرکب از افراد زیر و با وظایف و اختیارات مربوط در دستگاه تشکیل می‌گردد.

الف- ترکیب کارگروه

۱- معاون ثابت دستگاه اجرایی به عنوان رئیس

۲- نماینده وزیر یا رئیس دستگاه اجرایی

۳- مدیر واحد و برنامه دستگاه اجرایی (یا عناوین مشابه) به عنوان دبیر

۵- مدیر واحد انفورماتیک دستگاه اجرایی (یا عناوین مشابه)

۶- مدیر واحد پشتیبانی دستگاه اجرایی (یا عناوین مشابه)

۷- مدیر واحد متولی فعالیت مورد نظر برای انجام از طریق دورکاری (حسب مورد)

ب- وظایف و اختیارات کارگروه

۱- احصا و تعیین امور و فعالیت هایی که تمام یا بخشی از آنها قابل انجام از طریق دورکاری می باشد و ارائه آنها به بالاترین مقام دستگاه برای تأیید

۲- تعیین ساز و کارهای لازم برای سنجش و اندازه‌گیری کمی و کیفی فعالیت‌هایی که از طریق دورکاری صورت می پذیرند.

۳- تأیید توجیه فنی- اقتصادی امور و فعالیت‌های قابل انجام از طریق دورکاری بر اساس گزارش‌های دریافتی از واحدهای متولی فعالیت‌های موردنظر

۴- تأیید صلاحیت کارمندان متقاضی دورکاری

۵- تعیین امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای انجام دورکاری

۶- تعیین ساز و کارهای لازم برای امنیت اطلاعات مورد استفاده در فرآیند دورکاری

۷- تعیین دوره‌های زمانی برای فعالیت‌های دورکاری هر کارمند

۸- نظارت بر اجرای فرآیند دورکاری در دستگاه اجرایی

۹- تهیه گزارش‌های مدیریتی نهایی فعالیت‌های انجام شده از طریق دورکاری

ماده ۴- پس از تعیین فعالیت‌های قابل انجام از طریق طرح دورکاری و اعلام آن به کارمندان، انجام آن با درخواست کارمند و موافقت دستگاه یا پیشنهاد دستگاه و موافقت کارمند صورت می‌پذیرد.

تبصره- در صورت وجود چند کارمند واجد شرایط متقاضی دورکاری، افراد معلول و زنان باردار یا دارای فرزندکمتر از شش سال از اولویت برخوردار خواهند بود.

ماده ۵- دستگاه اجرایی موظف است امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای انجام دورکاری را در اختیار کارمند دورکار قرار دهد.

ماده ۶- کارمند دورکار موظف است امکانات و تجهیزات دورکاری را صرفا برای انجام فعالیت‌های دستگاه متبوع خود استفاده نماید. مسئولیت نگهداری از امکانات و تجهیزات مذکور بر عهده وی خواهد بود.

ماده ۷- دستگاه اجرایی موظف است اقدامات لازم را برای امنیت شبکه‌های اطلاعاتی مورد استفاده برای طرح دورکاری و محافظت از داده‌ها و اطلاعات به عمل آورد. کارمندان دورکار نیز موظفند ضوابط حفاظتی دستگاه متبوع خود را رعایت کرده و داده‌ها و اطلاعات مربوط به فعالیت یا فعالیت‌های شغلی خود را در اختیار اعضای خانواده یا سایر افراد قرار ندهند.

ماده ۸- هر ماه مبلغی به میزان ۵ درصد حداقل حقوق موضوع ماده (۷۶) قانون مدیریت خدمات کشوری تحت عنوان کمک هزینه‌های جانبی برای مواردی از قبیل گرمایش، سرمایش و روشنایی منزل کارمندان دورکار به آنان پرداخت می‌گردد.

تبصره- پرداخت‌های رفاهی مستقیم و غیرمستقیم مانند سایر کارکنان به این افراد پرداخت خواهد شد.

ماده ۹- کارمند دورکار ملزم به رعایت موارد زیر می‌باشد:

الف- با دستگاه یا واحد سازمانی متبوع خود هماهنگی کامل داشته و از انضباط کاری لازم در خصوص حضور و تحویل به موقع محصول کاری خود برخوردار باشد.

ب- همواره امکان دسترسی سهل و آسان به کارمند وجود داشته باشد به طوری که حداکثر به فاصله یک روز کاری پس از درخواست تلفنی دستگاه متبوع، کارمند جهت انجام امور مورد نظر و هماهنگی به واحد مربوط مراجعه نماید مگر آنکه با هماهنگی قبلی در مرخصی باشد.

ج- امور محول شده را خود به انجام رسانده و از واگذاری تمام یا بخشی از آن به شخص یا اشخاص ثالث پرهیز نماید.

د- کیفیت و کمیت مورد انتظار و لازم در انجام امور محول شده را به طور دقیق مدنظر قرار داده و رعایت نماید.

ه- چنانچه به دلایل مشکلات شخصی یا بیماری امکان انجام کار وجود نداشته باشد کارمند دورکار موظف است مطابق با آیین‌نامه استفاده کارکنان از مرخصی مراتب را به اطلاع مدیر بلافصل رسانده و برای مدت موردنظر درخواست مرخصی نماید.

و- چنانچه امکانات و تجهیزات مورد استفاده برای دورکاری به گونه‌ای ایراد پیدا نماید که امکان ادامه فعالیت میسر نباشد ضمن توقف فعالیت مراتب را سریعا به اطلاع دستگاه برساند.

ماده ۱۰- کارمند متقاضی دورکاری موظف است قبل از شروع دوره دورکاری، تعهدنامه پیوست را که تأیید شده به مهر دفتر هیئت دولت است امضا نماید و در صورت عدم رعایت موارد ذکر شده در ماده ۹ توسط کارمند دورکار، کارگروه اجرایی در جلسه‌ای فوق العاده و بر اساس گزارش مکتوب مدیریت واحد متبوع، بلافاصله وضعیت کار در منزل کارمند را بررسی و حسب قوانین و مقررات با وی برخورد می شود.

ماده۱۱- حداقل زمان هر دوره دورکاری برای هر کارمند دور کار شش ماه می باشد و حداکثر زمان هر دوره توسط کارگروه اجرایی تعیین خواهد شد.

ماده ۱۲- ساعات کاری کارمند دورکار، نحوه انجام وظایف و نحوه ارتباط با فرد دورکار توسط کارگروه اجرایی با رعایت ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری تعیین می‌شود. پرداخت اضافه کاری و سایر پرداخت‌های قانونی به اینگونه کارکنان بر اساس حجم و کیفیت کار تعریف شده توسط کارگروه اجرایی و با پیشنهاد مدیر واحد متبوع کارمند و تأیید رئیس کارگروه اجرایی صورت خواهد گرفت.

ماده ۱۳- معاونت توسعه مدیریت موظف است ضوابط مربوط به ارزیابی عملکرد کارمندان دورکار را تهیه و به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ نماید. دستگاه‌های اجرایی نیز موظفند عملکرد کارمندان دورکار خود را بر این اساس ارزیابی و بر مبنای نتایج حاصل شده با استفاده از ظرفیت‌های قانون مدیریت خدمات کشوری نسبت به تداوم، ارتقا یا قطع همکاری فرد به صورت دورکاری اقدام نمایند.

ماده ۱۴- کارمند دورکار موظف است در صورت لزوم روزهایی را هر هفته که توسط مدیر واحد متبوع وی تعیین می‌گردد در محل کار خود در دستگاه حضور فیزیکی داشته باشد.

ماده ۱۵- مدیر واحد متبوع کارمند یا کارمندان دورکار موظف است پس از پایان هردوره از طرح دورکاری، گزارشی در مورد عملکرد افراد ذیربط و نحوه پیشرفت امور به کارگروه اجرایی ارسال نماید.

ماده ۱۶- ساز و کارهای مربوط به اعمال سایر مقررات از جمله مرخصی‌های استحقاقی، از کارافتادگی، تسهیلات رفاهی و تنظیم ساعات کار منطبق با قوانین توسط معاونت توسعه مدیریت ابلاغ خواهد شد.

ماده ۱۷- دستگاه‌های اجرایی موظفند هر سال گزارش فعالیت های انجام شده از طریق دورکاری را به معاونت توسعه مدیریت ارائه نمایند.

این تصمیم نامه در تاریخ ۳۰/۳/۸۹ به تأیید ریاست جمهوری رسیده است.

شما هم این بخشنامه را بخوانید.لطفا نظر بدهید که ایا در حال حاضر هم این بخشنامه قابل استناد است؟ آیا لازم است بخشنامه دیگری تهیه و ارسال شود؟

بویژه از افرادی که از قوانین مطلع بوده و به موارد نیروی انسانی نیز مسلط هستند در این مورد کمک کنند.

 

1325090cookie-checkمعاون ریاست جمهوری و بخشنامه ۱۳۸۹/۰۴/۰۷ دورکاری

Please rate this

0 1 2 3 4 5
12 نظرات
  1. مادر می گوید

    سلام جناب سردبیر
    چرا هیچکس پیگیر این بخشنامه دورکاری مادران کودکان زیر ۶ سال نمیشه؟کل هفته فقط خبر خوندیم و آه از نهاد دادیم که چرا بخشنامه رو نمیزنن برا دورکار.آخه بچه زیر دوسال با زیر بچه ۳ سال مگه چقدر فرقشه؟؟ چرا کسی صدای خسته و ناراحت و پر استرس مارو نمیشنوه؟؟توروخدا پیگیری کنید هفته تموم شد و هیچ اتفاقی نیفتاد.

  2. ناشناس می گوید

    وقتی کاری قابلیت دور کاری داره چه دلیلی داره موافقت نشه
    اون دستگاه هم به نفع شه صرفه جوئیه براش
    دلیل اینکه مدیران انقدر دارن مقاومت میکنن من نمیدونم
    البته مدیران بعضی از واحد ها دوست دارن ریاست کنن به همین خاطر همش دنبال اینن که پرسنل زیر دستشون باشن

  3. حسین می گوید

    سلام سردبیر عزیز، تو لایو اقای اصغرنژاد فرموده بودن کل معوقات بیمه تکمیلی خدمات اول تا 7/30 تسویه میشود، از ماه 4 و 5 هزینه های تحویلی بیمه تکمیلی موندن، بابا با حقوق 4.5 داریم زندگی میکنیم حداقل این معوقات کل حقمون هست بدن، حق بیمه تکمیلی رو دوماه رو یجا کم کردن الان رفتیم دکتر میگن قرارداد ندارین و فعال نیست، نماینده بیمه مدارک رو قبول نمیکنه از ماه ششم مدارکمون مونده، بدبختر از شرکت مخابرات، کارمندان مخابرات و بخصوص کارمندان شرکتی کسی هست تو دنیا هرماه بحث حقوق، قراردادها، معوقات، بیمه و …، سردبیر عزیز خواهشا اگه امکانش باشه پیگیری فرمائید چرا قرارداد بیمه رو فعال نمیکنن، و دوم اینکه قرار بر حضور اقای اصغرنژاد در استان آذربایجان غربی در هقته گذشته بود که تشریف نیاوردند و این قراداد کارشناسی هم فکر کنم دوباره … شد

    1. سردبیر - مخابرات ما می گوید

      سلام چشم من پیگیری میکنم
      شما خبر حضور آقای اصغرنژاد رو از کجا خوندین یا متوجه شدین؟ من شنیدم رفتن فارس

      1. حسین می گوید

        سردبیر عزیز قرار بر حضور در ۵ استان بصورت پایلوت بودن که یکیشون هم اذربایجان غربی بود، که فعلا تشریف , قرار بود ایشون هفته قبل بهمراه همکارانشون برن ۵ استان

  4. همکار شبکه می گوید

    سلام اقای سردبیر ۵روزپیش کامنت گذاشتیم قسمت شرکتیها یا نیروهای محلی ولی هنوز تاامروز ۴/۸/۱۴۰۰خبری نیست .اگه شماهم کاری به ما نیروهای محلی ندارید بگید تا وقتمون رو بیخودی تلف نکنیم .شما هم پاتوق شرکتی هارو رو حذف کن .

    1. سردبیر - مخابرات ما می گوید

      کامنتی نمونده
      باز هم بررسی میکنم چشم
      دیگه اینجا همه مثل هم هستیم مظلوم نمایی نکنین دیگه . اینجوری من میشم ظالم در حالی که مثل خودتون هستم

  5. رسمی ۳۰ سال می گوید

    ولی دورکاری رو استانها یه جور دیگه متوجه شده بودن .اخه کارمند روابط عمومی یا امور مشترکین چطور میتونه کار اداری رو تو خونه انجام بده.دور کاری اینجا به منزله تعطیل کاری اجرا میشد

  6. ناشناس می گوید

    یک سوال وقتی بحث استخدام نیروهای شرکتیه
    میگن ما خصوصی هستیم ولی وقتی …

  7. ناشناس می گوید

    مخابرات کلا بایدهمه کارهاش برعکس بفیه باشه والله ما شنیدیم‌گفتن چون مهدکودکها بسته هست مادران دارای فرزند زیر شش سال برن دورکاری اسمی از شیر ده و زیر دوسال و بیماری خاص نیاوردند که حالا خودش بزای خودش قانون مشخص می کنه

  8. ناشناس می گوید

    با سلام
    اميدوارم مخابرات زودتر اين بخشنامه رو اعمال كند

  9. رها می گوید

    سر دبیر سلام
    برا من که تا جالا اجرا نشده
    برا از ما بهترونه

نظرات بسته شده است.