شرکت های ناک و پرتو آبی، مجری پروژه های پر سود همراه اول
مطالبه گر
۲۰۲۲/۰۵/۰۸ در ۶:۰۸ ب.ظ
با سلام وعرض تشکر از توجه شما به مسائل ریشه ای که وضعیت کنونی مخابرات را معلول آنها ست.
اینکه همراه اول از دل مخابرات ایران جدا شد تا بخش پر بازده ی آن مستقل عمل کند بحثی عمیق و ملی است که پرداختن مختصر به آن جفا به علت العلل نابسامانی ها و معضلات کنونی شرکت مخابرات است.خواهشمندم این بحث توسط همکاران مطلع کالبدشکافی شود تا در سایه شفافیت آن همگان منتفع شوند.
اینکه شرکت ناک و یا شرکت پرتو آبی پروژه های پر سود همراه اول با قیمت های غیر قابل بازرسی و کارشناسی را میگیرند حاصل آن سند هزینه برای سهامداران عام و سود عالی برای شرکت های ناک و پرتو آبی خواهد بود. بار ها شنیده ام همراه اول پروژه های سیار استانی را با مبالغ اندک به استان تحمیل می کند تا استان از انجام آن سرباز زند آنوقت آن پروژه را با قیمت بالاتر به شرکت ناک یا شرکت پرتوی آبی داده است تا طی این سالها به تدریج استقلال بیشتری از استان ها پیدا کند.
ساختمان های شرکت مخابرات به شرکت همراه اول بابت جبران کسری سرمایه مخابرات واگذار میشود. این ها قسمت اندکی از شرح واقعه است ایکاش مجال تفصیل آن فراهم شود تا نتیجه گیری صحیح در پرتوی آن امکان پذیر گردد.
نظر شما در این باره چیست؟
چند سوالی که سازمان های نظارتی اگر وجود داشتند از نحوه اعطای پروژه های همراه اول میگردند.
۱-آیا قیمت واگذاری انجام یک پروژه به شرکت ناک، پرتو آبی و مخابرات استان به یک اندازه است؟ آیا در این خصوص استعلام قیمتی یا مناقصه انجام می شود؟مرجع نظارتی در این خصوص کدام دستگاه است؟
شنیده ها حاکی از این است که همراه اول پروژه استانی مثلا تملک سایت جدید را به استان ها به مبلغ پایین تر از مبلغ واگذاری به شرکت های ناک و پرتو آبی واگذار میکند.
آیاشرکت ناک از تهران با اعزام کارشناس و هزینههای اقامت و حقوق بیشتر به پرسنل نسبت به استان ها و پرسنل کم تجربه تر و ناآشنا با اقلیم جغرافیایی با هزینه کمتر پروژه را انجام می دهد؟
اگر پاسخ مثبت باشد بیانگر فساد مدیریتی یا بیکفایتی مدیریتی استان ها ست که نظارت و انتخاب آنها توسط هیئت حاکمه مخابرات ایران صورت میگیرد.
اگر پاسخ منفی باشد بیانگر فساد مدیریتی همراه اول است که باز هم به نوعی زیر مجموعه هیئت حاکمه مخابرات ایران که مالکیت نود درصد سهام همراه اول را دارا میباشد است.
آیا هیئت حاکمه مخابرات ایران توان تحلیل و آنالیز و نظارت راهبردی بر مسائل فوق را دارد؟
۲- نود درصد سود همراه اول به واسطه مالکیت سهام آن به مخابرات ایران می رسد از نظر هیئت حاکمه مخابرات اجرای پروژه توسط مخابرات یا همراه اول تفاوت چندانی نمی کند اما از نظر کارمندان مخابرات که شرایط حقوقی و معیشتی بسیار بدتری نسبت به همکاران همراه اول دارند اوضاع متفاوت است.آیا کارمندان مخابرات میدان تحمل فشاراختلافات هیئت حاکمه مخابرات با دولت هستند؟
۳_ادامه دارد…
با سلام
در دهه ۸۰ نیروهای مخابرات به سرعت سایت های BTS را احداث می کردند و خبری از همراه اول نبود. بیش از ۷۰ درصد از سایت های فعلی در این دهه با تلاش طاقت فرسای نیروهای استانی مخابرات انجام شد. از تملک تا اجرا و راه اندازی و نگهداری و بهینه سازی .زحمت اصلی ارتباطات سیار را همین نیروهای استان کشیدند تا همراه اول زیر ساختش که تملک سایت می باشد را داشته باشد. از اوایل دهه ۹۰ اولین شرکت های اقماری توسط وابستگان مدیران تاسیس شد تا با شعار تمرکز در مرکز یکی یکی کارها را از استان ها خارج کنند.تعداد زیادی از نورچشمی های مدیران هم مخبرات و هم همراه در این شرکت ها استخدام شدند.عده ای از مدیران میانی نیز برای بازنشستگی خود جا در این شرکت ها رزرو شده دارند.باور ناپذیر است که این شرکت ها بیش از ۳ هزار نیرو دارند. متاسفانه با ورود ۳G ,4G مدیران همراه ,نیروهای استان را از دانش روز محروم کردند. این بزرگترین خیانت به نیروهای استان بود.بایکوت اطلاعاتی. بروید آمار کلاس های برگزار شده در اوایل ورود تکنولوژی نسل ۳ و۴ را برای پرسنل ناک و بی آر تل و… را استخراج کنید.جالب اینجاست که کلاس ها با هزینه همراه اول (مخابرات) برگزار می شد. این شرکت ها در استفاده از نیروهای خارجی بخصوص هندی -پاکستانی با پرداخت ماهیانه ۴ تا ۵ هزار دلار از جیب همراه نیز آزاد بودند و تعداد زیادی از متخصصین خارجی در این شرکت ها استخدام شدند(به جای آموزش به نیروهای زبده استانی). حالا دیگر پازل در حال تکمیل بود. نیروهای استان که این همه زحمت برای سایت های همراه کشیده بودند و خیلی از تخصص ها را خودشان با تجربه و ممارست به دست آورده بودند دیگر سرخورده شده بودند. وقتی برای پرسنل این شرکت ها هتل آنچنانی در استان ها می گرفتند و حقوق آنها از نیروی باسابقه استان بیشتر بود امید در نیروهای استان نابود شد. حالا دیگر تازه رسیده ها این شرکت ها آقابالاسر نیروهای مخابرات بودند و تا الان نیز ادامه دارد.اکنون نیز این شرکت ها با وعده دور زدن تحریم ها جهت تامین تجهیزات به همراه همچنان می تازند و کارها را با قیمت بالا از همراه اول می زنند و با دور زدن استان به پیمانکار محلی می دهند.
تنها با حذف شرکت های واسطه و سپردن کار به صاحبان کار یعنی استان ها و ادغام دو شرکت مشکل حل می شود.فقط با صرفه جویی در این مورد می توان ۱۰۰۰ میلیارد تومان را جهت بهبود وضع معیشتی کارکنان استفاده کرد.این را به خاطر بسپارید که هر انتقاد و افشاگری تیری هست در جهت عدالت گرایی و زیاده خواهی عده ای مدیر ب…..
با تشکر
خبرهای خوش در خصوص تغییرات زمانی رخ میدهد که دست آقای ….را مخابرات کوناه کنند
جناب سردبیر
کدام پروژه پر سود عارضه اینکه.
این در آمد الان ناک و پرتو آبی ما حصل زحمات کارکنان و بازنشستگان ادوار گذشته است. این دو شرکت سر سفره ی آماده مهمان ناخوانده آمدند. در گذشت زمان خواهید دید چه گلی خواهند زد.!!!!!!
هر که نداند ما و شما میدانیم با یک شرکتی طرفیم که هیچ سرمایه گزاری که نکرده به مرز آشفتگی مدیریتی هم رسیده.
این خانه از پای بست ویران است در همه صنایع همین مشکل رو داریم
مخابرات پر.بازنشسته پر.شاغل پر.همراه اول پر.تلفن ثابت پر.
بن خواربار بازنشستگان دی-بهمن-اسفند ۱۴۰۰ وبن خوابار بازنشستگان فروردین واردیبهشت ۱۴۰۱ کی واریز میشود ؟ تاکی به خانواده بگوئیم مخابرات پول ندارد در پیش زن وبچه آبروی ما رفت .
نظری ندارم!!!!
زحمات وحمالی همراه اول رامابازنشستگان انجام داده ایم، ولی متاسفانه سودومنافعش توجیب یک سری ازما بهتران واریز میشه. آیااین عدالت است درنظام جمهوری اسلامی؟
خبر های بسیار مسرت بخشی در آینده ای نه چندان دور خواهیم داشت
وقتش فرا رسیده
باآقا محمد موافقم
بحث تغییرات صورت خواهدگرفت
اگر منظور شما تغییر مدیریت است. زیاد نباید دلخوش بود بدتر میاد که بهتر نمیاد.اصلا در این کشور چیزی بنام بهتر نیست.