مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

نجما چیست و دلایل اجرای طرح کدام است(۱)

مخابرات ما- طرح نجما در دو استان کلید خورده است. در چند مطلب به چرایی اجر و نتایج آن می پردازیم.

مخابرات ما گزارش می دهد:

نهضت جهادی توسعه فیبر نوری شرکت مخابرات ایران (نجما)

 

نجما یا نهضت جهادی توسعه فیبر نوری شرکت مخابرات ایران، برای اولین بار در استان قزوین کلید خورد و سپس  در استان سیستان و بلوچستان برای توسعه آغاز شد.

شرکت مخابرات ایران  هدف از اجرای این طرح را چنین تعریف کرده است.

 

هدف از نجما

استفاده حداکثری از همه توان و امکانات در سطح استان در قالب یک نهضت جهادی برای:

  • توسعه فناوری با اولویت برای طراحی دارای توجیه اقتصادی و بیشترین جریان درآمدی در سال جاری
  • بهینه سازی لایه های مختلف شبکه در راستای ارتقای کیفیت خدمات و پشتیبانی مناسب افزایش سرعت و پهنای باند و رضایتمندی مشتریان
  • تکمیل پوشش شرکت های صنعتی و اماکن تجاری با توجیه اقتصادی مناسب در راستای حمایت از شعار سال ۱۴۰۱

شرکت مخابرات ایران دیگر قادر نیست مانند گذشته هزینه پروژه های سنگین استانی را تامین کند.از سوی دیگر در طی این سالها، مخابرات و ارتباطات به شدت عقب نگه داشته شده است.لذا شرکت مخابرات ایران امیدوار است استانها و مدیران استانی بتوانند با بسیج قدرت مدیریت استانی از سویی هزینه های سربار را کاهش دهند (مثل هزینه های شهرداری ) و از سوی دیگر تشویق به تبدیل سرمایه های راکد به سرمایه های مولد گردند.

مثلا کابل های TOT در زیر خاک بلااستفاده مانده است و استانها برای تامین هزینه های این پروژه تشویق به خروج و فروش این کابلها می شوند. همچنین شرکت مخابرات با دادن مجوز  فروش املاک و مراکز مازاد هزینه های طرح را در خود استان تامین می کند.

واقعیت ها را باید پذیرفت.دیگر مخابرات امکان سرمایه گذاری کلان را -مانند گذشته -ندارد.البته در گذشته نیز با کمک مردم هزینه های طرح هایی مثل تبدیل مراکز آنالوگ به مراکز دیجیتال تامین شده بود اما امروز دیگر مخابرات خصوصی است و از این امور خبری نیست.

 

الزامات طرح از نگاه مخابرات

مخابرات این الزامات را برای طرح تعریف کرده است:

  •  یک- توانمندی مدیریت منطقه مخابراتی در انجام هماهنگی با استاندار و مدیران   استانی به منظور هم افزایی و جذب همکاری گسترده در کوتاهترین زمان و آماده سازی تفاهم نامه با استاندار محترم با در نظر گرفتن چارچوب پیوست
  • دو -امکانات ارائه پیشنهاد مناسب برای تامین منابع مورد نیاز طرح از طریق مولد سازی دارایی ها ( از قبیل املاک، کابل TOT   و….)
  • سه- تنظیم سند طرح کسب و کار نجمای استانی (شامل بخش های تجاری فنی بازاریابی و اقتصادی لازم است این سند در گام اول به صورت کلی تهیه شود و با اخذ نظرات و تاییدات ستادی به صورت مستمر در نسخه بعدی تدقیق و تکمیل شود.)

 

اجرای طرح

  1.  از آنجا که مناطق مخابراتی برابر برنامه و بودجه ابلاغی سال‌جاری کار توسعه فیبر نوری را آغاز کرده‌اند به منظور تلاش برای ایجاد یک نهضت جهادی لازم است همه توان استان به کار گرفته شود به این منظور ضروری است رایزنی‌های اولیه انجام و آیین شروع عملیات اجرایی طرح در یک برنامه رسمی با حضور استاندار و مدیران  استانی، رسانه‌ای و تفاهم نامه مذکور منعقد گردد
  2.  سند طرح کسب و کار نجما استانی با هماهنگی معاونت های شبکه تجاری و راهبرد آماده گردد.
  3.  در تمام مراحل از تعریف پروژه های فوق الذکر شامل برنامه ریزی، تخصیص منابع، اجرا و تحلیل آن با معاونت راهبردی به عنوان متولی کنترل پروژه های ویژه شرکت مخابرات ایران هماهنگی لازم انجام شود.
  4.  ضروریست مناطق در صورت وجود پروژه های آماده افتتاح به گونه ای برنامه ریزی نمایند که در زمان انعقاد تفاهم‌نامه پروژه‌های مرکز مذکور نیز افتتاح گردند.

 

تا اینجا دیدگاه های مخابرات ایران در قالب این طرح جهادی برای شما هم تعریف شد.دو نکته در این طرح حائز اهمیت است.

  • هزینه از استان تامین می شود.طرح باید توجیه اقتصادی داشته باشد.
  • سند طرح کسب و کار نجما استانی باید تنظیم گردد. این سند می تواند در جهت کمک به اجرای طرح هم باشد.

 

در این باره صحبت بسیار است.از سویی ذکر نام نهضت برای این طرح، نشان از گستردگی آن است از سوی دیگر توجه عمده ان به زیرساخت هاست.

تامین زیرساخت ها بسیار سنگین و پرهزینه است، از طرف دیگر تجریم ها مانع از خرید تجهیزات زیربنایی است.به ناچار به مرور زمان مجبور می شویم به روبنای طرح بپردازیم و فقط فیبر بکشیم و … فیبر بکشیم.

برای اینکه اتفاق زمان دکتر سرائیان تکرار نشود باید مدیران استانی هوشمندی به خرج بدهند.یعنی به قدر توان و دارائی خود طرح را تعریف کنند نه به قدر نیاز استان! در حال حاضر املاک دارای سند فروخته شده و چیزی باقی نمانده! آنچه هست مراکز تلفنی است که آن را هم در این طرح تخلیه می کنند و می فروشند! یعنی مخابرات می ماند و یک ساختمان ستادی!

 

قضاوت نمی کنیم فقط در حال تشریح وقایع آینده هستیم اما ابتدا باید وضعیت فعلی را ببینیم:

  • تجهیزات فرسوده است
  • برای نگهداری مناسب،به دلیل تحریم لوازم یدکی و  تجهیزات نداریم.
  • پول تامین تجهیزات نگهداری را نداریم مثلا حتی قادر به تامین باتری تجهیزات هم نیستیم.
  • همه ارتباطات ثابت در خطر است! سیستم ها به دلیل سه بند فوق اگر بخوابد با توجه به تحریم و نبود تجهیزات باید برگردیم به عصر پارینه سنگی چرا که حتی لایسنس نرم افزارها را هم نداریم تا سیستم را بالا بیاوریم.
  • برای تغییرات سخت افراری پولی نداریم
  • املاکی هم نمانده تا بفروشم .فقط مراکز تلفنی مانده است.

حال چه باید کرد؟

مخابرات ایران برای اینکه استانها را از خود دور کند دو کار انجام داده:

  • درآمد و هزینه به خود استانها برگشته. مثلا خودشان باید حقوق و پول پیمانکار پرداخت کنند
  • با طرح نجما خود را از هزینه های بهسازی و نوسازی و  ایجاد زیربنای مناسب رها کرده
  • استانها را نمایندگان دولت و نمایندگان مجلس در افتتاح نجمای استانی روبرو می کند

تمام اینها یعنی انتقال پاسخگویی و دردسر به استانها. تاکید می کنم. قضاوتی ندارم بلکه ذکر وقایع است! حالا در این شرایط وظیفه استانها چیست؟

استانها با زیرک ترین هیئت مدیره مخابرات در طی سالهای گذشته چه باید بکنند؟

در ا ین باره بعدا صحبت می کنیم.

 

1378360cookie-checkنجما چیست و دلایل اجرای طرح کدام است(۱)

Please rate this

0 1 2 3 4 5
5 نظرات
  1. مرتضی می گوید

    تو این طرح مثلا دیده شده هزینه های طرح با یه اسم نهضت و جهادی و … بیفته به گردن مثلا شهرداری و …. !!!!!!!!!!!!! خود شهرداری که تو بحث فیبر و همکاری با شرکت های FCP در طرح های FTTH داره قرارداد میبنده ! زهی خیال باطل ! وقتی یه مشاوری رو از بیرون از مخابرات میارن و همه گوش به فرمان اوامر فخمیه ایشون میشن که حتی از نزدیک فیبر نوری رو ندیده نباید طرحی بهتر از این در بیاد . باشین تا شما به گرد پای امثال اسیاتک و … برسین تو این طرح های جدید توسعه و درامد

  2. همکار می گوید

    نجما: ناله های جانسوز مخابرات ایران!

  3. جلیل می گوید

    زیرک ترین مدیران مخابرات!!!!!!!???
    احمق ترین هستند .،،،،.

  4. کرمانی می گوید

    با سلام
    اول معنی نهضت جهادی را برای یکدیگر مشخص کنیم !!!
    خدا نیامرز مدیر منطقه ما که شبانه برداشتنش
    اینگونه معنی کرده بود با استفاده از نیروهای موجود کاری را انجام بده وبعد از مدتی فاکتور به اسم هر شخصی خواستی بیاور و پولش را بگیر !
    در اصل کار جهادی برای فلان شخص و نه برای خدا
    دوم اینکه ساعت خواب !!!
    آن زمانی شرکت داشت املاک را به آتش می کشید حواسش نبود مدیر منطقه اش داشت همه اجناس دیگر از جمله کابلهای مازاد را با کارخانه های کابل تهاتر می کند وبه اسم شسکام وارد مخابرات می کند وپولش را می گیرد!!!
    سوم اینکه مگر مدیران ارشد مخابرات غیر از خود و حلقه های اطراف خود کس دیگری را می بینند که از نظرات آنها قبل از سو استفاده نا اهلان سود ببرند !
    چهارم هم نظرات خوبی است فقط یکی دو فاز که نه چند فاز عقب تشریف دارید!!!

  5. همکار می گوید

    سلام
    قبل از فروش مراکز و کابلهای مازاد برای اجرای این طرح نقدینگی لازم است! استانها پولشون کجا بود.
    ضمنا اگر دولت حمایت میکند وزیر ارتباطات باید صریح و شفاف اعلام کند که چه میزان از بودجه وزارتخانه متبوعش را به این امر اختصاص داده است . در استانها استانداران باید در خصوص هزینه های شهرداری مرتبط با این طرح اظهار نظر کنند . البته شهرداریها طبق قانون زیر مجموعه استانداریها نیستند و نهاد های خدماتی غیر دولتی محسوب میشوند و خدمات مجانی به کسی نمیدهند !به نظر میرسد طرحی بدون برنامه و برای اتلاف وقت و مانور تبلیغاتی و بستن دهان نمایندگان مجلس باشد و به آرامی مخابرات را به زمین بزند !

نظرات بسته شده است.