مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

آشنایی با قانون کار (قسمت اول)

مخابرات ما- در این سری از مطالب سعی می کنیم با قانون کار آشنا شویم (قسمت اول)

 فصل اول- تعاریف و اصول کلی

ماده ۱- کلیه کارفرمایان ، کارگران ، کارگاه ها ، موسسات تولیدی ، صنعتی ، خدماتی و کشاورزی مکلف به تبعیت از این قانون می باشند .

ماده ۲– کارگر از لحاظ این قانون کسی است که به هر عنوان در مقابل دریافت حق السعی اعم از مزد ، حقوق ، سهم سود و سایر مزایا به درخواست کارفرما کار می کند .

ماده ۳- کارفرما شخصی است حقیقی یا حقوقی که کارگر به درخواست و به حساب او در مقابل دریافت حق السعی کار می کند. مدیران و مسئولان و به طور عموم کلیه کسانی که عهده دار اداره کارگاه هستند نماینده کارفرما محسوب می شوند و کارفرما مسئول کلیه تعهداتی است که نمایندگان مذکور در قبال کارگر به عهده می گیرند . در صورتی که نماینده کارفرما خارج از اختیارات خود تعهدی بنماید و کارفرما آن را نپذیرد در مقابل کارفرما ضامن است .

ماده ۴- کارگاه محلی است که کارگر به درخواست کارفرما یا نماینده او در آنجا کار می کند . از قبیل موسسات صنعتی ، کشاورزی ، معدنی ، ساختمانی ، ترابری ، مسافربری ، خدماتی ، تجاری ، تولیدی ، اماکن عمومی و امثال آنها .

کلیه تاسیساتی که به اقتضای کار متعلق به کارگاه هستند ؛ از قبیل نمازخانه ، نهارخوری ، تعاونی ها ، شیرخوارگاه ، مهد کودک ، درمانگاه ، حمام ، آموزشگاه حرفه ای ، قرائت خانه ، کلاس های سوادآموزی و سایر مراکز آموزشی و اماکن مربوط به شورا و انجمن اسلامی و بسیج کارگران ، ورزشگاه و وسایل ایاب و ذهاب و نظایر آنها جزو کارگاه می باشند .

ماده ۵- کلیه کارگران ، کارفرمایان ، نمایندگان آنان و کارآموزان و نیز کارگاه ها مشمول مقررات این قانون می باشند .

ماده ۶- بر اساس بند چهار اصل چهل و سوم و بند شش اصل دوم و اصل نوزدهم ، بیستم و بیست و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، اجبار افراد به کار معین و بهره کشی از دیگری ممنوع و مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ ، نژاد ، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود و همه افراد اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و هر کس حق دارد شغلی را که به آن مایل است و مخالف اسلام و مصالح عمومی و حقوق دیگران نیست برگزیند.

……(ادامه دارد)

 

1402570cookie-checkآشنایی با قانون کار (قسمت اول)

Please rate this

0 1 2 3 4 5
4 نظرات
  1. ناشناس می گوید

    از کی از چی شکایت کنیم از جایی که عمری پدرانمون و حالا خودمون از لطف خدا داریم حقوق میگیریم ! این کلمه شکایت خیلی زشته !

  2. باران می گوید

    تمام نیروها حق شکایت دارن و صد درصد به حقشون میرسن حالا هی بشینید دست دست کنید .

  3. شرکتی نا امید از آمل می گوید

    بسیار از شما متشکرم برای این آگاهی بخشی همگانی بسیار این روشنگرای ها مثبت و در راستای مفید است ممکن است بعضی از همکاران این مسائل را بدیهی و دست چندم تلقی کنند اما از اینکه درراین رسانه این مسائل را متذکر میشوید و سطح اموزش همگانی من و همکاران را بالا میبرید کمال سپاس را دارم موفق باشید

    1. سردبیر - مخابرات ما می گوید

      قربون محبت شما
      گروهی عادت دارن بعد از خوندن یه مطلب میگن (خب اینو کا ما میدونستیم … اگر راست میگی بگو ببینم خورشید وقتی میره پشت کوه چی میشه …)
      قوانین عمومی باید آنقدر برامون تکرار بشه که ملکه ذهنمون باشه

نظرات بسته شده است.