اتحادیه جهانی مخابرات فعالیت استارلینک در مرزهای ایران را غیرمجاز دانست
مخابرات ما -اتحادیه جهانی مخابرات اعلام کرد که ارائه خدمات از سوی استارلینک در مرزهای جمهوری اسلامی ایران به دلیل عدم رعایت قوانین سرزمینی، غیرمجاز است.
مخابرات ما (مالکی)-براساس خبری که روی سایت وزارت ارتباطات قرار گرفته، اتحادیه جهانی مخابرات در گزارش روز گذشته خود از مصوبات آخرین جلسه Radio Regulations Board، ارائه خدمات از سوی استارلینک در مرزهای جمهوری اسلامی ایران بدون رعایت قوانین سرزمینی ایران را غیرمجاز اعلام کرده است. آنطور که وزارت ارتباطات گزارش داده، مطابق یکی از قطعنامههای ITU، ارائه خدمات از سوی یک شرکت خارجی در چارچوب مرزهای کشور دیگر منوط به دریافت مجوز از سوی آن کشور است که در بررسیهای به عمل آمده مشخص شد استارلینک برای ارائه اینترنت ماهوارهای هیچ مجوزی را تاکنون از جمهوری اسلامی ایران دریافت نکرده است. همچنین RRB ضمن تشکر از ایران برای ارائه اطلاعات و ارزیابیهای تکمیلی و تایید آنها، از عدم پاسخگویی نروژ(به عنوان کشور مرجع ماهوارههای استارلینک) ابراز تاسف و یکبار دیگر و بهطور رسمی مقامات آن کشور را ملزم به همکاری در این رابطه کرد.
پاییز سال گذشته با شروع محدودیتهای شدید اینترنت در ایران، ایلان ماسک در توییتی اعلام کرد که میتواند امکان ارائه خدمات اینترنت ماهوارهای استارلینک را در ایران فعال کند. در نهایت ایلان ماسک ۲۶ دسامبر (۶ دی) و در پاسخ یک کاربر، سه ماه پس از توییتش مبنی بر اینکه سرویس اینترنت ماهوارهای خود را در بحبوحه اعتراضها در ایران فعال خواهد کرد، در توییتی جدید اعلام کرد اسپیسایکس، تقریبا ۱۰۰ ترمینال فعال استارلینک در ایران دارد. همچنین بر اساس گزارشی که از سوی والاستریت ژورنال و به نقل از منابع آگاه منتشر شده، ۲۲ دسامبر سال گذشته میلادی، مجموعهای از تجهیزات استارلینک از طریق عراق و بنادر جنوبی به ایران قاچاق شد که به ادعای این رسانه، حدود ۲۰۰ ترمینال استارلینک بوده است. عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات ۳۰ شهریور سال گذشته و در حاشیه جلسه هیات دولت در واکنش به فعال شدن اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران با اعلام اینکه «کسی به دنبال قطع اینترنت نیست»، گفته بود ارائه اینترنت ماهوارهای نیاز به دریافت مجوز از ایران دارد و از طرف دیگر به دلیل ناقصبودن پوشش استارلینک، بعید میداند اینترنت ماهوارهای این شرکت به این زودیها بتواند در ایران سرویس دهد. اما او چند ماه بعد یعنی در دی ماه و باز هم در حاشیه جلسه هیات دولت اعلام کرد که از فعال شدن اینترنت ماهوارهای در کشور استقبال میکند؛ به شرط اینکه قواعد سرزمینی ایران را رعایت کنند. عیسی زارعپور همچنین اعلام کرده بود در این زمینه قواعد سرزمینی ایران به شرکتهایی مانند استارلینک، وانوب و سایر اپراتورهای فعال در این زمینه ارسال شده است.
نه فقط در حاشیه مرزها که در داخل شهرها هم استارلینک فعال میباشد.بر فرض وجود چنین قوانین محدود کننده ای در itu که مخالف قوانین سازمان ملل و نافع دسترسی آزاد به اطلاعات است ، در نتیجه استارلینک قوانین ایران را یا به رسمیت نشناخته یا مرجع اخذ مجوز را جای دیگری میداند.