مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

عهدات وزارت ارتباطات محقق نشده است

مخابرات ما رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر عدم تحقق تعهدات وزارت ارتباطات در ۲ سال گذشته گفت: مردم از زیرساخت های ارتباطی ناراضی هستند و شرکت مخابرات در ارائه خدمات به مردم دچار چالش اساسی است.

مخابرات ما (مالکی)-به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، محمدرضا پورابراهیمی در نشست علنی امروز (سه شنبه ۲۷ تیرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به سوال خود از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: نکته اصلی بنده بر تکالیف وزارتخانه ای است که در حوزه های مختلف ماموریت دارد. وزیر در روز رأی اعتماد برنامه ای ارائه کرد که برنامه شما را امروز در صحن آورده ام تا نمایندگان بدانند در برنامه چه چیزهایی گفته اید و ارزیابی کنیم تا امروز چه اقداماتی صورت گرفته است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس یازدهم ادامه داد: در کمیسیون اقتصادی به دلیل اهمیت موضوعات مربوط به اقتصاد دیجیتال در کشور که یکی از ظرفیت های مهم نظام اقتصادی کشور در دنیا محسوب می شود، در دنیا از این ظرفیت برای رشد نرخ اقتصادی استفاده می کنند. از این رو سوالاتی مطرح کردیم، شما گفتید باید در این زمینه برنامه و اقداماتی داشته باشیم. در این زمینه برنامه ای در کمیسیون ها و صحن ارائه کردید تا تکمیل زیرساخت ها رقم بخورد.

وی با تاکید بر اینکه برای تحقق برنامه ها بازه زمانی یک ساله در نظر گرفتید، بیان کرد: دو سال از عمر دولت سیزدهم می گذرد، اما عملکرد شما در شاخص های مرتبط با ماموریت های شما به کمترین میزان به نسبت رشدی که باید انجام می شده است، بود. نبود سند ملی و نقشه راه توسعه اقتصاد دیجیتال، عدم التزام به اپراتورها، بانک ها و شرکت ها نسبت به اجرای قانون استفاده حداکثری از توان داخلی، نبود سند اولویت های صادراتی دانش بنیان، ضعف کیفی زیرساخت های ارتباطی برای ورود به عصر تحول دیجیتال در سه شاخص تاخیر پایین، اتصال انبوه و پهنای باند؛ این موارد مطالب خود وزیر است.

پورابراهیمی اظهار داشت: در حال حاضر درخصوص وضعیت عمومی کشور باید گفت مردم رضایتی از شاخص های ارتباطی ندارند. شاخص های اینترنت روستایی وضعیت مطلوبی ندارد. تلفن ثابت نیز مورد اعتراض اکثر نمایندگان است. نمایندگان تاکید دارند تلفن ثابت در مناطق حوزه انتخابیه آنها مشکل دارد. سوال این است که شما تعهد کردید ظرف یک سال شاخص ها را بهبود ببخشید، چگونه می توانیم آثار آن را در حوزه میدانی ببینیم.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: در دوران کرونا باید از ظرفیت های ارتباطی بیشتر استفاده می کردیم، اما شاهد بودیم در حوزه آموزش چالش اصلی در مناطق مختلف به خصوص در مناطق حوزه انتخابیه بنده وضعیت اسفباری داشته ایم. بسیاری از کلاس های درسی به دلیل عدم تقویت زیرساخت ها تشکیل نشد.

پورابراهیمی ادامه داد: شاخص های حوزه وزارت ارتباطات فقط مسائل جاری کشور نیست، بلکه مسائل اقتصادی، علمی، آموزشی، مسائل متعدد کشور است. در مجلس گلایه داریم، چرا که این شاخص ها مطلوب نیست، ۲ سال از عمر دولت می گذرد، اما شاخص ها عملیاتی نشده است. شاخص هایی که خود وزیر در روز رأی اعتماد مطرح کرده است. توضیح دهید به چه دلیل شاهد چنین وضعیتی هستیم. مردم از وضعیت ارتباطی نارضایتی دارند و کمتر روستا و منطقه ای می بینیم که از وضعیت ارتباطی راضی باشند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم مطرح کرد: اگر محدودیت هایی در داخل ساختار وزارتخانه دارید، بفرمایید. اگر محدودیت هایی در ساختار دولت داریم، مطرح کنید. هر توضیحی که لازم است ارائه کنید تا اگر لازم است مجلس اقدامی داشته باشد. این وضعیت زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست. امروز شاخص های ما در حوزه های مختلف ارتباطی نشان دهنده این است که سرعت پهنا و کندی ارتباطات در شاخص های مرتبط با حوزه ارتباطی بدترین وضعیت را در دنیا دارد. این فضا در همه کشور حاکم است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم تصریح کرد: وزیر ارتباطات باید امکان سرمایه گذاری برای به روز رسانی و توسعه تجهیزات و فعالیت های ارتباطی را فراهم کند، چالش اساسی در این حوزه کماکان به قوت خود باقی است. آقای وزیر برای این تصمیم چه اقدامی انجام شده است؟ وزارتخانه می خواهد چه اقدامی داشته باشد؟ در بحث تلفن ثابت چه اقداماتی صورت گرفته است؟ استان کرمان ۳۰ درصد از میانگین متوسط کشور پایین تر بوده است، استان سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی نیز با همین وضعیت بوده است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس یازدهم توضیح داد: در شهرستان راور تلفن ثابت با مشکل اساسی روبرو است و امکان توسعه آن وجود ندارد. در روستایی نزدیک شهر کرمان که جمعیت ۲۰ هزار نفری دارد، مردم به شدت اعلام نارضایتی می کنند.

وی تاکید کرد: صحبت های من نافی زحمات مجموعه وزارت ارتباطات در سطح ملی و استانی نیست، اما آن چیزی که شما تعهد کرده اید، اتفاق نیفتاده است. قبول داریم که در طول یک سال و نیم گذشته اتفاقات خوبی رقم خورده است. آنها را منکر نمی شویم، اما صحبت بنده این است که امروز دنیا در حال تحول و ایجاد زیرساخت های قدرتمندی در حوزه ارتباطی است، برای اینکه بتوانیم با دنیا رقابت کنیم، باید اقدامات جدی انجام دهیم.

پورابراهیمی افزود: وضعیت شرکت مخابرات اسفبار است، این شرکت هم در ارائه خدمات به مردم دچار چالش است و هم در حوزه مسائل پرسنلی و اداری و به ویژه بازنشستگان شرکت مخابرات با چالش اساسی روبرو است. وضعیت اجرای قانون ایثارگران در مجموعه های وزارتخانه ارتباطات نامشخص است.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفت: فارغ از مالکیت و مدیریت شرکت مخابرات، تصمیم بگیرید دو موضوع در این شرکت رفع شود. اگر تعرفه ها نیاز به بازنگری دارد، اقدام شود، چرا در این زمینه تصمیم نمی گیرید؟ اگر در ارائه خدمات به مردم در حوزه ماموریت های همراه اول و شرکت مخابرات در استان ها و مناطق مختلف کشور نیازمند تغییرات هستید تا خدمات بهتری ارائه کنید، اتخاذ تصمیم کنید. این وضعیت در دولت های سابق بوده است.

وی افزود: اکنون که دولت انقلابی و مجلس انقلابی روی کار هستند، بررسی کنید اشکالات کجا قرار دارد تا وضعیت شرکت مخابرات بهبود یابد. کارکنان شرکت مخابرات و بازنشستگان آن به چه کسی پناه ببرند و مشکلات خود را حل کنند؟ دو هفته پیش برای حل شرکت مخابرات در کمیسیون اقتصادی جلسه ای برگزار کردیم تا بررسی کنیم چه کمکی می توانیم داشته باشیم. جاده ما با شما و اپراتورها یکطرفه نیست که فقط بگوییم از شما خدمت بخواهیم بدون آنکه منابع مرتبط با این حوزه و کمک ها در این بخش ارائه کنیم. ما در کنار شما هستیم، اما این موارد نیازمند اتخاذ تصمیم از سوی وزارتخانه و عملیاتی شدن آنهاست.

پورابراهیمی گفت: در حوزه اخلال و پهنای باند شرایط مطلوبی نداریم، بخش زیادی از کسب و کارها دچار مشکل هستند. اقتصاد کشور می تواند با احیای اقتصاد دیجیتال متحول شود. این واقعیت میدانی است که بارها مطرح شده و به آن اذعان داریم. انتظار ما از وزیر این است که مشخصاً برنامه هایی که عملکرد وزارتخانه را جبران می کند، مطرح کند و قول دهد که کارهایی را انجام می دهید. در صحن تعهدات خود را مشخص کنید، ما از شما دیگر نمی پذیریم که بگویید شاخص ها تغییر کرده است. اقدامات و برنامه های خود را برای جبران کوتاهی های اخیر مشخص کنید

1436920cookie-checkعهدات وزارت ارتباطات محقق نشده است

Please rate this

0 1 2 3 4 5
7 نظرات
  1. خسته دل کهنه کار می گوید

    جناب نماینده عزیز سخن گفتن و مشکلات را بیان کردن آسان است باید در پشت بند آن راهکار باشد
    ۱ _ چندین سال است (بغیر از پارسال) وزارت ارتباطات مانع افزایش تعرفه ها شده است چرا هر ۶ ماه یکبار قیمت خودرو افزایش می یابد؟
    ۲_وزارت ارتباطات و سازمان خصوصی سازی چرا جلوی جایی همراه اول با تلفن ثابت را نگرفته و الان هم اقدامی نمی کنند؟
    ۳_وزارت ارتباطات از مخابرات می خواهد هزینه هر خط تلفن در سال را محاسبه و اعلام نماید و این بیشتر به شوخی و یا بهانه بنی اسرائیلی شبیه است مگر می شود نرخ خرابی و هزینه نگهداری تجهیزات و شبکه فرسوده را ضمن استفاده از پیمانکاران محلی بی سواد محاسبه کرد
    ۴_ مجلس قرارداد کارگزاران روستایی را با پشتیبانی وزارتخانه به شرکت مخابرات متصل کرد
    ۵_وزارتخانه زورش به سهامدار عمده نمی رسد هر روز یک دستور آقابالاسری به مخابراتی صادر می کند که مدیران و هیات مدیره آن هیچ اختیار تصمیم گیری ندارد
    یعنی آقای نماینده باید برای حفظ و دوباره سرپا کردن مخابرات
    ۱_اجبار وزارتخانه و سازمان خصوصی سازی به تجمیع دوباره همراه اول و تلفن ثابت می باشد که مغایر قانون و دستورالعمل زمان فروش از هم جدا کرده اند
    ۲_ افزایش سالیانه تعرفه مخابرات
    بعد از تحقق این دو مورد و وجود نقدینگی وزارتخانه می تواند
    ۱_ توسعه فیبر نوری را از مخابرات بخواهد
    ۲_ بهینه سازی تجهیزات و شبکه را از مخابرات بخواهد
    ۳_ ایجاد سایر بسترهای ارتباطی را از مخابرات بخواهد
    حالا شما با استفاده از حقوق و قدرت نظارتی تا دو بندبالا را پیگیر و محقق کنید
    در غیر اینصورت تعویض وزیر و مدیرعامل مخابرات و هیات مدیره دردی را دوا نمی کند و گفته های شما جنبه تبلیغاتی برای خود پیدا می کند
    بلی اگر دو مورد فوق الذکر محقق شود و در یک بازه زمانی معقول خواسته های شما که آن موقع پیگیری مطالبات مردم خواهد بودتجقق نیابد تغییرات کلان در عرصه وازرتخانه و مخابرات منطقی و حتی واجب خواهد بود
    البته بنده نه حامی وزیر هستم و نه مدیران شرکت مخابرات بلکه بازنشسته ۶۳ ساله مخابرات می باشم که از بدو استخدام مسئولیت در چندین رده فنی داشته ام و الان هم در بعضی موارد فنی کمک حال مخابرات در سطح کشور می شوم

  2. محمد می گوید

    سلام. پیگیری جناب ابراهیمی نماینده کرمان وراوردر خصوص مخابرات کشور قابل تحسین است. حتی اگر برای جلب رای کاندیداتوری اینده انتخابات مجلس باشد. اما دکتر جان این اقای وزیر اینکاره نیست. شما هر چه بگوئید اما واگر میآورد چون نه سواد فنی دارد نه مدیریتی.مثلا چقدر دنبال حق وحقوق پرسنل بازنشسته مخابرات را گرفت که حالا دنبال زیر ساخت مخابراتی باشد.تازه دارد آموزش کارورزی انجام میده.البته با آزمون و خطا.اگه شهامت وجوانمردی داشته باشد.خودش استعفا میده.شاید یک وزیر مقتدرومدیر و مدبر جایگزین شاد.انشاالله.

  3. ناشناس می گوید

    یکی از خطاهای استراتژیک مدیریت فعلی مخابرات عدم توجه به نیروهای خبره و آموزش دیده سازمان مخابرات است .

    1. سردبیر - مخابرات ما می گوید

      ای بابا!
      آشناها هستن دیگه! چرا کارشونو سخت کنن!

  4. عباس. زارع می گوید

    من بانظر جناب پور ابراهیمی کاملا موافقم وضعیت مخابرات با وزیرانتصابی همین میشه وزیری که در خدمت سهامداران عمده است نا همراه کارکنان و بازنشستگان چندین ساله که درآمد مخابرات حیف و میل میشه این شرکت پر در آمد تبدیل شده به یک شرکت ورشکسته با این مدیریت راه به جایی نخواهد برد

  5. مجید می گوید

    هیچ وقت مشکل مخابرات حل نخواهد شد چون به هزار بهانه به ناحق دست تو جیب ملت برد وپول بدون رضایت از مردم گرفت وهنوز این پورسه ادامه دارد

  6. ناشناس می گوید

    حرفهای تکراری ونیز اشاره نکردن به مشکل اصلی شرکت مخابرات
    وان خضولتی بودن شرکت نه سهام دارمیتواند پاسخگو شود ونه دولت
    شرکتی صدتا صاحب داره پرسنل وبازنشسته هم الت دست اینها
    مشکلاته فقط خوب فراکنی میکنن وبه گردن هم میناندازن که البته جنگ زرگری است
    نتیجه وضعیت اسفبار مخابرات ونابودی پرسنل

نظرات بسته شده است.