مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

اینترنت بالنی و امکانات دیگر ارتباطی برای زائران اربعین

[box] مخابرات ما – دریافت امکانات ارتباطی مناسب و بدون اختلال یکی از مطالبات زائران مشتاق حضور در اجتماع میلیونی راهپیمایی اربعین، می باشد[/box]

400-khabar-22

مخابرات ما(همراه ) – امکانات ارتباطی که امسال برای زائران اربعین در نظر گرفته شده است نسبت به سالهای قبل بهتر شده است چند تا از امکانات ارتباطی را که امسال برای زائران اربعین تدارک دیده شده را با هم می خوانیم :

 

  • وای فای رایگان برای زائران ایرانی فراهم شد

امسال با توجه به افزایش استفاده کاربران از اینترنت، بیشترین تمرکز بر افزایش ظرفیتهای ارتباطی برای دیتای مشترکان بوده به نحوی که گفته می شود زیرساختهای ارتباطی اینترنت وای فای در مرزهای دو کشور و نیز مسیر پیاده روی زائران افزایش یافته است.

پوشش وای فای رایگان نقاط زیارتی شهرهای کربلا، نجف وکاظمین و پوشش این فناوری برای بیش از ۱۵۰ نقطه و موکب در مسیر راهپیمایی اربعین (بین نجف تا کربلا) و نقاط مرزی مهران، چذابه و شلمچه از جمله اقداماتی است که انجام شده تا کاربران اینترنت تمامی اپراتورهای موبایل بتوانند از این امکانات استفاده کنند. این درحالی است که سال گذشته اینترنت وای فای برای زائران به صورت رایگان درنظر گرفته نشده بود

سال گذشته به طور متوسط، روزانه دو میلیون و ۸۰۰ هزار دقیقه مکالمه زائران و در ۱۵ روز حدود ۳۷ میلیون دقیقه مکالمه انجام از سوی زائران ایرانی انجام شد و امسال وزارت ارتباطات با پیش بینی افزایش این میزان، موضوع ظرفیت سازی برای برقراری مکالمات موفق را نیز در دستور کار دارد.

اگرچه سال گذشته اپراتورهای تلفن‌همراه تعرفه‌های یکسانی برای اربعین داشتند اما مشکل زائران تعرفه بالای رومینگ بود. تعرفه ۵۰۰ تومانی به ازای هر مگابایت اینترنت، هزینه ۵۰۰ تومانی هر پیامک و نرخ ۱۰۰۰ تومانی برای هر دقیقه تماس، نارضایتی مشترکان را در اربعین ۹۴ به همراه داشت که امسال با توجه به توافق وزارت ارتباطات ایران با عراق، نرخ مکالمات ۵۰ درصد کاهش یافت و اپراتورها نیز تعرفه رومینگ را کاهش دادند.

فعال نشدن سیم کارت برخی زائران ایرانی در عراق از دیگر مشکلات رومینگی مشترکان در سال ۹۴ بود که امسال طبق توافق صورت گرفته میان ایران و عراق، اپراتورهای عراقی قول داده اند که درکمتر از ۲ دقیقه این ارتباط را برقرار کنند.

400-khabar-all-20

  • ۳ هزار مگابیت ظرفیت برای اینترنت زائران

از آنجایی که امسال نسبت به سال گذشته، ضریب استفاده کاربران از اینترنت نسبت به مکالمه افزایش داشته پیش بینی می شود که زائران اربعین نیز بیشترین استفاده را از اینترنت همراه داشته باشند. به همین دلیل بیشترین تمرکز برای ارتباط رسانی امسال به اینترنت وای فای اختصاص یافته است.

 سال گذشته در مجموع در یک هفته بیش از ۵ میلیون دقیقه مکالمه از سوی زائران برقرار شد و امسال پیش بینی می شود که این رقم به ۷ میلیون دقیقه مکالمه در یک هفته افزایش یابد. البته با توجه به توسعه ابزارهای اینترنت و تغییر رفتار مشترکان، پیش بینی می کنیم که امسال بیشتر شاهد رشد ترافیک دیتا باشیم. به همین دلیل امکانات زیرساختی بیشتری نسبت به سال گذشته درنظر گرفته شده است.

هم اکنون هر یک از اپراتورهای موبایل بالغ بر ۵۰۰ مگابیت ظرفیت از طریق وای فای در مرز مهران ایجاد کرده اند و این میزان ظرفیت در مرز شلمچه نیز به وجود آمده است. با این وجود برای مصرف عمومی بالغ بر ۳ هزار مگابیت ظرفیت ایجاد شده است.

  • مسیر ارتباطات ایران و عراق، مستقیم شد

با مذاکرات صورت گرفته، ششمین نقطه مرزی برای ارتباطات میان ایران و عراق از طریق مرز چزابه افزوده شد که امیدواریم با این نقطه مرزی، شاهد تسهیل در افزایش ارتباطات میان ایران و عراق باشیم.

برای افزایش خطوط E۱ نیز امسال برنامه ریزی مناسبی صورت گرفته است. خطوط E۱ برای برقراری مسیرهای ارتباطی دو کشور ایجاد می شود. تا پیش از این، ارتباطات ما و عراق از طریق سوئیچ های اروپا متصل می شد اما هم اکنون این ارتباط مستقیم شده است. امسال با توجه به پیش بینی افزایش زائران، تعداد خطوط E۱ بین دو کشور دو برابر شده ، به این معنی که ظرفیت ارتباطات از یک STM۱ در سال گذشته به ۲ STM۱ رسیده است.

  • دریافت پیامک در عراق رایگان است

براساس تصمیم صورت گرفته، کاهش نرخ های ارتباطی برای زائران اربعین از ۲۳ آبان تا سوم آذرماه درنظر گرفته شده که این نرخ برای ارتباطات «دو صفر» است و مربوط به ارتباط با شبکه ثابت و سیار کشور عراق می شود. براین اساس مشترکانی که از ایران به مقصد عراق و از طریق دوصفر تماس می گیرند، به جای هر دقیقه حدود هزار تومان که پیش از این بوده، دقیقه ای ۵۵۰ تومان پرداخت خواهند کرد.

نرخ مکالمه از ایران با سیم کارت ایرانی در عراق، برمبنای سرویس رومینگ، مطابق با تعرفه اپراتورهای ایرانی محاسبه خواهد شد.

نرخ ارسال پیامک در اپراتورهای مختلف متفاوت است و بسته به تفاهم اپراتورها تعیین می شود.

400-khabar-all-20

  • اینترنت آزاد در عراق گران است

اختیار تعرفه دیتا برای زائران با طرف عراقی است و در اختیار ما نیست. اما با این وجود، طرف عراقیها اعلام کرده اند که برای زائران ایرانی بسته های تخفیفی درنظر گرفته اند.

متوسط قیمت هر گیگابیت اینترنت برای کاربران ایرانی حدود ۵ هزار تومان و کمتر از ۲ دلار است.

تعرفه های دیتا در عراق بالاست و به همین دلیل  از طرف عراقی خواسته شده برای استفاده کاربران ایرانی هزینه ها را کاهش دهند. برای مثال سال گذشته نرخ ۵۰۰ مگابایت اینترنت در عراق حدود ۲۰ هزار تومان بود که این قیمت بسیار گران است اما هم اکنون قیمت تعرفه اینترنت اپراتورهای عراقی معلوم نیست. البته به نظر می رسد بسته های اینترنت در کشور عراق ارزان تر از تعرفه آزاد باشد.

اپراتورهای عراقی قول داده اند که بخشی از هزینه مکالمات زائران ایرانی را به صورت رایگان ارائه دهند و برای نرخ اینترنت دیتا هم تجدیدنظر کنند. به این ترتیب حدود ۱۰ دقیقه مکالمه با ایران برای زوار ایرانی رایگان است و یک میزان مکالمه داخلی عراق را نیز، رایگان درنظر گرفته اند. با این وجود تمامی تلاش این است که به زائران اطلاع رسانی شود که در جریان نرخ های ارتباطی قرار گیرند.

  • برای تماس داخل عراق، سیم کارت عراقی بخرید

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اختلال قطع رومینگ در کشور عراق که سال گذشته به مدت ۳۶ ساعت اتفاق افتاد، تاکید کرد: این موضوع به دلیل اختلال در شبکه اپراتورهای عراقی اتفاق افتاد و سبب شد که در دریافت سرویس مکالمه، زائران با مشکل مواجه شوند اما امسال طبق قولی که اپراتورهای عراقی و وزارت ارتباطات این کشور داده است امیدواریم مشکلی پیش نیاید.

وی در مورد توصیه به زائران برای خرید سیم کارتهای عراقی تاکید کرد: ما به عنوان وزارت ارتباطات نمی گوییم که زائران سیم کارت عراقی بخرند و یا نخرند، مردم حق انتخاب دارند و باید با توجه به تعرفه های اعلام شده، سیم کارت خود را انتخاب کنند. طبیعتا اپراتورهای ایرانی علاقه مندند که زائران از رومینگ استفاده کنند و اپراتورهای عراقی هم مایلند که زائران سیم کارتهای عراقی بخرند

400-khabar-all-20

  • اینترنت بالنی ابتکاری برای ارتباط بدون اختلال زائران

در ادامه ایجاد امکانات برای برقراری ارتباط زائران اربعین ۹۵ امسال وزارت ارتباطات دست به ابتکار جالبی زده است. فناوری اینترنت بالنی برای ارائه خدمات اینترنت بدون سیم، پروژه ای است که برای نخستین بار قرار است در کشور و برای زائران اربعین در مرز ایران به کار گرفته شود.

براین اساس پژوهشگاه فضایی ایران پروژه نصب و راه اندازی بالن اینترنت را از شب گذشته در مرز مهران آغاز کرده است که در صورت موفقیت اجرای این طرح، می تواند یک مزیت نسبی برای بکارگیری فناوریهای نوین در کشور در مواقع بحران تلقی شود.

حسن حدادپور، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران  اظهار داشت: تست اجرای این پروژه که فاز نخست بکارگیری اینترنت بالنی در کشور است با موفقیت به اتمام رسیده و تمامی تلاش این است که بتوانیم تجهیزات مربوط به این فناوری را در منطقه مرزی مهران نصب کنیم اما ممکن است به دلیل ازدحام جمعیت این مهم، عملیاتی نشود.

وی با بیان اینکه با توجه به ازدحام جمعیت، نصب تجهیزات با کندی پیش می رود، اضافه کرد: این پروژه در صورت موفقیت آمیز بودن، می تواند مقدمه ای برای بکارگیری اینترنت بالنی باشد. در این پروژه از بالن به عنوان یک دکل اینترنت وای فای استفاده می شود که اینترنت بی سیم را در شعاع ۲۰ کیلومتری ارائه می دهد.

***

689660cookie-checkاینترنت بالنی و امکانات دیگر ارتباطی برای زائران اربعین

Please rate this

0 1 2 3 4 5

نظرات بسته شده است.