ایرانسل به نسل بعد از LTE یا نسل 4.5 اینترنت همراه نیز دست پیدا کرد.
نسل چهارم اینترنت همراه از راهحلی جامع بر مبنای IPبرای انتقال صدا، تصویر و داده استفاده میکند و بر پایه اصل «هرجا و هر زمان» دادهها را با سرعتی بسیار بالاتر از نسلهای قبل در اختیار کاربر قرار میدهد. از لحاظ تکنیکی در نگاه ساده سرعت بارگذاری و بارگیری در LTE نسبت به نسلهای قبل بسیار بالاتر است. البته جدای از نرخ داده بالا، تأخیر کمتر در ارسال بستهها که منجر به کیفیت فوقالعاده VoIP، ویدئو کنفرانس و سرویسهای همزمان میشود و همچنین از دید یک اپراتور پهنای باند با کانالهای متغیر که در محدوده 1.25-20 MHz است. مهمترین ویژگی برجسته LTE این است که تمامی زیرساخت آن بر اساس IP است، به عبارت بهتر بخش هسته شبکه کاملاً همگام با پروتکلهای TCP/IP است و از سیگنالینگ معمولی که در شبکههای قدیمیتر به خصوص GSM استفاده میشد خبری نیست. نرخ انتقال داده در این فناوری ۳۲۶ مگابیت در ثانیه برای بارگیری و ۸۶ مگابیت در ثانیه برای بارگذاری در طیف فرکانسی ۲۰ مگاهرتز است که در این شرایط حدود ۴۰۰ کاربر بهصورت همزمان در یک سلول میتوانند فعال و در عین حال متحرک باشند. در شبکه نسل سوم پیشرفته یا HSPA تأخیر در حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیثانیه است که در LTE به حدود ۱۰ میلیثانیه کاهش مییابد.
با توجه به فعالیتهای جدید ایرانسل، در حوزه اینترنت اشیاء و خدمات ماشین به ماشین که در نمایشگاه تلکام 2015 به نمایش گذاشته شد، انتظار می رود در آینده نزدیک پوشش اینترنت نسل 4.5 اینترنت همراه خود را هرچه بیشتر گسترش داده و در تمام کشور فراگیر کند.
هیچ بعید نیست این اپراتور تستهایی را نیز در حوزه شبکه امن و پردامنه IPv6 نیز انجام داده باشد تا طبق برآوردهای جهانی همزمان با کشورهای پیش رو دسترسی ایرانیان به اینترنت اشیاء نیز نزدیک شود.
***
نظرات بسته شده است.