آشنایی با شرکت مخابرات ایران
[box] مخابرات ما – شرکت مخابرات ایران (سهامی عام) در سال ۱۳۵۰ خورشیدی با سرمایهای بالغ بر پنج میلیارد ریال تأسیس شد.
شرکت مخابرات ایران دارای ۳۰ شرکت فرعی استانی، و مالک شرکت ارتباطات ثابت (آشنای اول) و شرکت ارتباطات سیار (همراه اول) است.[/box]
مخابرات ما (محمد – همشهری آنلاین) – به گفتهی محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شرکت مخابرات دارای ۳۰ هزار نيروی رسمی و ۳۰۰ هزار نيروی غيررسمی است و لازم به ذکر است که مخابرات يک شرکت خصوصی است و هيچ ارتباطی با سازمان استخدام و دولت ندارد.
- تاریخچه
وزارت پست و تلگراف و تلفن پس از خروج نیروهای متفقین از ایران، سیستم کاریر(مکالمات تلفنی بدون امکان استراق سمع) را از آنان خریداری کرد و با تغییر بعضی از مراکز، که به لحاظ نظامی تأسیس شده بود، آن را در سال ۱۳۲۶ رسماً افتتاح کرد. مجلس شورای ملی در آذر ۱۳۳۱، لایحه ملی شدن شرکت تلفن را به تصویب رساند. این شرکت آمادگی خود را برای الحاق به وزارت پست و تلگراف و تلفن اعلام کرد و در اردیبهشت ۱۳۳۲ وجوه سهامداران شرکت سابق تلفن را پرداخت نمود.
برنامه خودکار کردن شبکه تلفنی شهرستانها در ۱۳۳۴ با خرید ۱۸۰،۰۰۰ شماره تلفن خودکار از آلمان به مرحله اجرا درآمد. طرح تلفن خودکار بین شهری و بینالمللی نیز در سال ۱۳۴۹ راهاندازی شد. در ۱۳۴۳ شبکه مخابرات خودکار(سیستم مایکروویو) که در ارائه خدمات مخابراتی، خصوصاً در تماس بین شهری و بینالمللی، حائز اهمیت بود، در مخابرات ایران به کار گرفته شد. برای تمرکز امور مخابراتی و ارتباطی در داخل کشور و برقراری تماس با سایر کشورهای جهان، در ۱۳۵۰ شرکت مخابرات ایران از ادغام شرکت سهامی تلفن و امور تلگراف تأسیس شد.
- انتقال مالکیت
- خصوصیسازی شرکت مخابرات
طبق مصوبه اسفند ۱۳۸۵ هیأت وزیران، شرکت مخابرات ایران مشمول واگذاری به بخش خصوصی از طریق عرضه سهام آن در بورس اوراق بهادار تهران گردید. در تاریخ ۱۹ مرداد ۱۳۸۷، به میزان پنج درصد از سهام این شرکت، با قیمت اولیه ۱۵۰۰ ریال از طریق بورس عرضه شد. این تعداد سهام، در مدت ۸ دقیقه، و با ارزش ۳۴۴۴ میلیارد تومان به فروش رفت.
- فروش سهام
در آذر ۱۳۸۸، در بزرگترین معامله تاریخ بورس ایران، بلوک سهام پنجاه بهعلاوه یک درصدی شرکت مخابرات ایران توسط کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین به ارزش حدود هشت هزار میلیارد تومان خریداری شد. در آذر ۱۳۸۹ هیئت تحقیق و تفحص مجلس ایران، این فروش را صوری دانست.
- خدمات
تلفن ثابت
آشنای اول،سرویسهای دیتا
همراه اول، اولین اپراتور تلفن همراه کشور
راهنمای تلفن ۱۱۸، یکی از خدمات فعال در این بخش میباشد.
اینترنت پرسرعت ۱۳۸۱
***
از همان سال 1385 اهنگ افت مخابرات اغاز شد.
1- عدم نظارت دستگاههای نظارتی و گسترش رانت و مال اندوزی
2- هرز نیرو های متخصص مخابرات و دلسردی روز افزون کارکنان
3- عدم سرمایه گذاری
4-از بین رفتن برند سازمانی
5-عدم کارایی شرکت بدلیل کار موازی با ارگان های بشدت دولتی
6-کاهش سرمایه های غیر منقول و زدن چوب حراج به انها
7- فراموشی سیستم آموزشی کار امد
8-از بین رفتن وجه مردمی شرکت نزد مردم کشور
9-کاهش در امد با اجرای عملکرد های تجاری ضعیف و نا موفق
10-تحمیل بار مالی فراوان جانبی به شرکت و پیمانکاری های سوری و گسترش رانت و مال اندوزی بی حساب و کتاب برای عده ای خاص
11-از بین رفتن گزینه استخدام قانونی و سوری شدن و رابطه مند شدن ان
و وووووووو صدها عامل دیگر که کمر به نابودی شرکت مخابرات ایران گرفته است