توسعه شبکه ملی اطلاعات قیمت اینترنت را کاهش می دهد.
[box] مخابرات ما – افتتاح شبکه ملی اطلاعات چه میزان بر کسب و کار و ایجاد اشتغال تأثیر مثبت خواهد گذاشت [/box]
مخابرات ما (محمد – ایران) – فاز دوم شبکه ملی اطلاعات چندی پیش در دهه فجر با شعار خدمات متنوع و رونق کسب و کار افتتاح شد. در حاشیه افتتاحیه، نمایشگاهی نیز از کسب و کارها شامل اپراتورهای تلفن همراه، دارندگان پروانههای ارتباطات ثابت (FCP)، تولیدکنندههای محتوا (استریم، فیلم، ویدئو و…) برگزار شد و آنها فعالیتهای خود را بر بستر شبکه ملی اطلاعات به نمایش گذاشتند.
قانونگذاری برای بهره برداری
محسن یوسفپور، مدیر یکی از شرکتهای فعال حوزه فناوری درباره راهاندازی شبکه ملی اطلاعات و بخصوص فاز دوم آن گفت: شبکه ملی اطلاعات به دنبال تفکیک ترافیک اینترنت داخلی از خارجی است. به عبارتی شبکه ملی اطلاعات امکان استفاده از سایتهای داخلی که ترافیک آنها در داخل کشور مبادله میشود را با قیمت کمتر از قیمت اینترنت بینالملل برای کاربران فراهم میکند. از سوی دیگر تلاش میشود تا زیرساختهای داخلی کشور را در به جریان انداختن اطلاعات تقویت کند، بنابراین همین موضوع میتواند از جهات مختلف برای کسب و کارها مفید باشد.یوسفپور افزود: بهرهبرداری از فازهای افتتاح شده شبکه ملی اطلاعات، نه تنها در بخش کسب و کار تلکام، بلکه در کل بخشICT کشور و حتی کارهایی که تنها از زیرساختها استفاده میکنند، تأثیر مثبتی خواهد گذاشت. البته نتیجه روی کسب و کارها در سالهای آتی بسیار ملموستر خواهد بود. دقیقاً اتفاقی که در بسیاری از کشورها افتاده است و با راهاندازی شبکه ملی اطلاعات شاهد رشد کسب و کار در آن کشورها هستیم.مدیر تلکام فناپ در ادامه گفت: تنها کاری که میتواند کسب و کارها را در بستر شبکه ملی اطلاعات توسعه دهد، بحث قانونگذاری بهرهبرداری از امکانات این شبکه است، چرا که باید به گونهای قوانین و مقررات استفاده از بستر شبکه ملی اطلاعات تنظیم شود که ذینفعان بسیاری چه در حوزه تلکام و چه در دیگر بخشهای بازار ICT بتوانند به صورت عادلانه و منصفانه از بستر فراهم شده استفاده کرده و با شرایط رقابتی کار کنند. کار در این حوزه بسیار زیاد است امیدوارم دولت بتواند با برنامهریزی و قانونگذاری صحیح زمینه استفاده مفید از این بستر را برای تمام ذینفعان بیش از پیش فراهم کند.
کاهش هزینه برای مشترک نهایی
محمد لهراسبینژاد، مدیرعامل شرکت یکی از تولیدکنندههای محتوای ویدئویی نیز در مورد تأثیرات فاز دوم شبکه ملی اطلاعات در کسب و کار گفت: تأثیر فضای مجازی و اثربخشی شبکه ملی اطلاعات برای همه روشن است. در هر حوزهای با تدبیر و همکاری بین دستگاهها و حتی همکاریهای بین وزارتخانهای شرایطی فراهم میشود که از آن میشود در راستای اهداف توسعهای استفاده بهینه کرد.لهراسبینژاد افزود: یکی از مهمترین خدمات بر بستر شبکه ملی اطلاعات، ارائه خدمات بر پایه IP است. زمانی میتواند این فعالیت به صورت مؤثر به انجام برسد که زیرساختهای مخابراتی و شبکه اینترنتی یا شبکه اینترانت ملی توسعه پیدا کرده باشد. اقداماتی در این خصوص در حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شده و همچنین فاز دوم شبکه ملی اطلاعات را که به بهرهبرداری رسید میتوان بهعنوان یک گام بسیار مهم، مؤثر و مفید در خصوص اجرای این مأموریت تلقی کرد چرا که همت وزارت ارتباطات بر این است تا روز به روز این شبکه گستردهتر و ارزانتر شده و در اختیار عموم مردم قرار گیرد البته نتایج و آثار مثبت آن را همه در آینده نزدیک مشاهده خواهندکرد.
وی گفت: نخستین کاربرد مفید شبکه ملی اطلاعات در حوزه کاری اپراتورهای رسمی IPTV این است که هزینه تمام شده خدمات برای مشترک نهایی به حداقل ممکن حتی به صفر میرسد و از سوی دیگر دامنه حوزه استفاده کاربران از این امکانات به دلیل هزینه پایین، بسیار بیشتر میشود پس این کار گام مثبت و بسیار مناسبی در توسعه کسب و کارها است.وی افزود: در حوزه اشتغال IPTV، دامنه وسیعی از خدمات مبتنی بر IP (استریم، فیلم و ویدئو) را به صورت مویرگی میتوان در اختیار عموم مردم قرار داد. بنابراین با بهرهگیری از این امکانات و زیر ساخت میتوان در جهت توسعه عدالت آموزشی، ارتقای سطح مهارت و ایجاد فرصتهای شغلی مانند آموزش و کسب مهارت استفاده کرد. حتی IPTV بر بستر شبکه ملی اطلاعات میتواند نقش مؤثری در جهت پر کرن فاصله بین دانشگاه و فضای کسب و کار داشته باشد چرا که وقتی IPTV روی بستر شبکه ملی اطلاعات ارائه شود، هزینهها برای کاربران کاهش خواهد یافت. IPTV یکی از بهترین ابزارهایی است که میتوان از طریق شبکه ملی اطلاعات به صورت ساده، ارزان و فراگیر خدمات را به دست مردم رساند.
بهبود وضعیت انتقال محتوا در کشور
پویا پیرحسینلو، مدیرعامل یکی از شرکتهای ارائه دهنده خدمات امنیت ابری نیز درباره تأثیرات فاز دوم شبکه ملی اطلاعات گفت: راهاندازی شبکه ملی اطلاعات در کشور خبر بسیار خوبی است و اتفاق خوب دیگری که بر بستر این شبکه روی داده، بحث توسعه راهاندازی مراکز تبادل ترافیک است. پیش از این مرکز تبادل ترافیک تنها در تهران بود ولی اکنون با راهاندازی شبکه ملی اطلاعات به 4 مرکز (تهران، شیراز، مشهد و تبریز) افزایش یافته است.پیرحسینلو افزود: راهاندازی این مراکز در روند کار و بهبود کسب و کار ما بسیار تأثیرگذار بوده است، چرا که پیش از این تمام ترافیک ابتدا به تهران میرسید و بعد به نقاط دیگر کشور مسیریابی میشد ولی اکنون این اتفاق نمیافتد و ترافیک از 4 مرکز در کشور مسیریابی میشود، بنابراین کاربران مختلف میتوانند از نزدیکترین مسیر ممکن دیتاها را در زمان کمتری دریافت کنند و این موضوع کاملاً تأثیر مثبتی روی کار ما در زمینه محتوا و امنیت، گذاشته است. البته قرار است مراکز تبادل ترافیک به 7 نقطه افزایش پیدا کند بنابراین قطعاً در آینده باعث بهبود وضعیت انتقال محتوا در کشور خواهد شد.وی گفت: به عبارت دیگر مراکز تبادل ترافیک شبکه ملی اطلاعات نقاطی کانونی در شبکههای مبتنی بر IP هستند که فاصله بین تولیدکنندگان و مصرفکنندگان محتوا را در قالب یک همبندی مناسب به حداقل کاهش میدهد. در مراکز تبادل ترافیک شبکه ملی اطلاعات همه فعالان حوزه تولید و توزیع محتوا در یک منطقه به یک مرکز وصل شده و ارتباط میان آنها از طریق این مرکز به صورت یک الگوی ستارهای برقرار میشود و یک تجربه و راهبرد موفق است که در بیشتر کشورهای جهان اجرایی شده است.پیرحسینلو افزود: ایجاد و توسعه مراکز متعدد تبادل ترافیک شبکه ملی اطلاعات باعث بهبود گردش اطلاعات در داخل کشور شده و با اختلال در یک مرکز، سایر مراکز به فعالیت خود ادامه میدهند و در عین حال در صورت قطع ارتباط بینالمللی مشکلی در شبکه داخلی کشور ایجاد نخواهد کرد. از سوی دیگر افزایش سرعت و کیفیت و همچنین شاهد هزینه خدمات اینترنتی، استفاده بهتر و از محتوا و خدمات داخلی، محلیسازی توزیع ترافیک و استفاده بهینه از منابع ارتباطی کشور به همراه ایجاد بستری مناسب و مطابق با استانداردهای بینالمللی برای شبکههای توزیع محتوایی داخلی را به وجود آورد بنابراین در آینده انتقال محتوا بر بستر شبکه ملی اطلاعات بسیار روشنتر و شفافتر از قبل خواهد شد.
***
نظرات بسته شده است.