آسیبهای بازار سرمایه در سال ۹۵
[box] مخابرات ما – نگاهی به وضعیت صنایع در ۹ ماهه ابتدایی سال نشان میدهد که صنایع فلزات اساسی، استخراج کانههای فلزی، مواد و محصولات دارویی، مخابرات و رایانه بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتهاند. [/box]
مخابرات ما(محمد – بنکر) – به گزارش بانکداران ۲۴ (Banker)،موسی احمدی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی ضمن بیان مطلب فوق گفت: در طرف مقابل، صنایع خودرو و ساخت قطعات، محصولات شیمیایی، بانکها، موسسات اعتباری و سایر نهادهای پولی، حملونقل، انبارداری و ارتباطات و فرآوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای بیشترین تاثیر منفی را در این مدت بر شاخص داشتهاند.این استاد دانشگاه با بیان اینکه بررسی وضعیت بازار سرمایه هر کشوری نشان از حرکت نظام تامین مالی آن بوده و ارزیابی و آسیبشناسی آن کمک بسزایی در پرکردن خلاها میکند، گفت: گزارشهای اخیر حاکی از آن است که ارزش وزنی کل بورس در پایان آذرماه 1395 (سه ماهه سوم) به 80123 بالغ شد که این میزان در مقایسه با سه ماهههای قبلی مربوط به پایان شهریور 95، پایان خرداد 95 به ترتیب با 451/76 و 615/72 با رشد مواجه بوده است. به نوشته جهان صنعت،وی افزود: در عین حال ارزش وزنی کل بورس در مقایسه با پایان اسفند 94 با مقدار 216/80 با 12/0 درصد کاهش مواجه بوده است. به عبارت دیگر شاخص قیمت (ارزش – وزنی) در طول 9 ماهه ابتدایی سال با 6/7 درصد کاهش همراه بوده و از مقدار 511/30 در پایان اسفند 94 به 192/28 رسیده است. به گفته احمدی، عمده اخبار موجود در سه ماهه سوم سالجاری مشتمل بر اخبار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و مباحث مربوط به سیاستهای این کشور در مورد ایران، نرخ خوراک پتروشیمیها، لایحه بودجه 96، اعلام موضع بانک مرکزی در خصوص صورتهای مالی بانکها و پذیرش شرکتهای جدید در بورس و پذیرهنویسی برخی صندوقها و انتشار انواع اوراق بدهی شامل مرابحه و مشارکت از جمله اخبار مهم موجود در بازار سرمایه بوده است.
***
در شرکت مخابرات ، تمام تلاشها بر فروش املاک و سود نمایی بوده ، که عملاً با تعطیل معاملاتِ صحنه مسکن ،مخابرات هم منابعِ پیش بینیِ درامدش!دچارِ سکته شد ! این رویه ی “خام” فروشی که در منابعِ زیر زمینی ، سالهاست شروع شده، داره نفس های آخرش رو روی “زمین” می زنه ، ایکاش مالکین عمده ی سهام ، همه جا، بفهمن که ؛ پیشرفتِ بورس در تولید واقعیه، واردات ِ با تغییر مارک و افزایشِ”ارزشِ افزوده” و نداشتن سیستم مالیاتی واقعی ف چیزی از بورس نخواهد گذاشت. خوب است نظرات آقایِ عبده ی تبریزی را در مورد بورسِ نوپای ایران ، “حرفه ای” مطالعه کنیم.