مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

ده پیش‌بینی وضعیت صنعت مخابرات در سال ۲۰۱۷ حرف‌هایی برای عمل کردن

مخابرات ما (محمد – ایسنا) :تلکامز با همکاری سازمان مشاوره موبایل Northstream پیش‌بینی‌های سال ۲۰۱۷ برای صنعت مخابرات را گردآوری و جمع‌بندی کرده است که در زیر به طور خلاصه شرح داده شده‌اند :

1- شش سال تا 5G
انتظار نمی‌رود که راه‌اندازی تجاری فناوری 5G تا قبل از سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ اتفاق بیفتد. با وجود این‌که ورایزن راه‌اندازی 5G را در خطوط ثابت بی‌سیم (FWA) تا قبل از سال ۲۰۱۷ پیاده خواهد کرد، پیش‌بینی ما این است که استقرار 5G حداقل شش سال طول خواهد کشید. بر اساس پیش‌بینی Northstream تا آن زمان، اپراتورها روی بهبود استانداردهای LTE بیش‌تر از رفتن به سمت 5G سرمایه‌گذاری خواهند کرد.
شرکت Telcos روی ابزارهای LTE پیشرفته، از جمله MIMO و تجمع حامل سرمایه‌گذاری خواهد کرد. هزینه‌های استقرار 5G زیاد خواهد بود و اپراتورها فقط خواهند توانست روی فناوری‌های 5G سرمایه‌گذاری کنند؛ این اتفاق فقط در صورتی رخ می‌دهد که بتوانند مزایای مسلم 5G را نسبت به 4G برای شرکت خود ضمانت کنند. اکثر اپراتورها در ابتدای کار می‌خواهند مطمئن شوند سه موردی که تحت سیطره 5G می‌توانند بهتر عمل کنند، از نظر اقتصادی برای آن‌ها عملی و کاربردی است. این سه مورد اینترنت اشیا، ارتباطات قابل اطمینان و افزایش پهن ‌باند تلفن‌ همراه را شامل می‌شود.
2- 5G و اعلان‌های توخالی
این روزها مدام به مزایای سرعت 5G اشاره می‌شود. توجه حاملان (carrier) از قبل به این فناوری جلب شده است. کم‌کم صنعت مخابرات به این سمت می‌رود و می‌کوشد مسائل موازی را به‌طور هم‌زمان مدیریت کند. قبل از این، در برخی از کشورها اینترنت وایرلس با سرعت‌های بالایی عرضه شده بود و این بار هدف 5G این است: «یک گیگابایت در هر ثانیه». این هدف قبلاً روی برخی شبکه‌های تجاری پیاده شده است.
همه این اعلان‌ها و اطلاع‌رسانی‌هایی که پیش از 5G اتفاق افتاده‌اند، بدون شک در سال ۲۰۱۷ نیز در سطح اطلاع‌رسانی خواهند بود. صنعت مخابرات وابستگی ناسالمی به نسل بعدی دارد و با این وابستگی که احتمالاً اجتناب‌ناپذیر است جلو می‌رود، اما هنوز نمی‌تواند آن را به واقعیت بدل کند. نگرانی مهم در این میان این است که صنعت به سمت بی‌معنایی برود و مخاطبان خود را بی‌تفاوت و بی‌حس کند.
3- ثبات نسبی در بازار وندورهای زیرساخت
به نظر Northstream مجموعه‌ای از سرمایه‌گذاری‌های شبکه در سال ۲۰۱۷ برای نصب و بهبود سیستم‌های فعلی ایجاد خواهند شد. همچنین اپراتورها نسبت به حفظ تعادل قدرت بین سه وندور اول جهان هوشیار خواهند بود. این مسئله منجر به ثبات سهم بازار می‌شود و فشار قیمت را برای وندورهای زیرساخت کاهش می‌دهد.
فشار افزایش قیمت در طولانی‌مدت باعث می‌شود وندورهای زیرساخت بازاری نامتعادل و نامطلوب برای اپراتورها خلق کنند؛ بنابراین حفظ سه وندور جهانی برای حفظ امنیت رقبات و توسعه فناوری جزو علایق اپراتورهاست.
4- آمادگی دوباره اریکسون
این مسئله بر هیچ ‌کس پوشیده نیست که سال ۲۰۱۶، سال دشواری برای اریکسون بود. عواملی طی سال‌ها باعث افت اریکسون شدند و ضعف عظیمی در بازارهای شبکه مرکزی این شرکت به وجود آوردند. این عوامل سبب شدند اریکسون نتواند در بازار متنوع امروز سرعت به خرج دهد و افت خود را جبران کند. به نظر می‌آید همه این عوامل دست به دست هم دادند و باعث شدند بیورژ اکهولم که قبلاً بیش‌ترین سهام اریکسون را داشت، جایگزین هانس وستبرگ، مدیرعامل قبلی، شود.
قیمت سهام اریکسون در سال ۲۰۱۶ تقریباً تا حدود ۵۰ درصد پایین آمد و احتمالاً همین امر منجر به آزردگی سهامداران شد. اکهولم به این خاطر به عنوان مدیرعامل انتخاب شده است که بخشی از ضررها و زیان‌ها را به شرکت بازگرداند و وضعیت را بهبود بخشد. تیم تحقیقی تلکامز معتقد است امکان دارد که هیات ‌مدیره تصمیم بگیرند بخشی از سهام اریکسون را به فروش برسانند تا اعداد و ارقام را به مسیر مناسب سوق دهند.
khabar3
۵- NFV
Northstream پیش‌بینی می‌کند که فعالیت‌های NFV در سال ۲۰۱۷ رشد بیش‌تری خواهد داشت. انگیزه‌های زیادی وجود دارد: چون برخی خدمات جدید به کارکردهای شبکه مجازی و آینده آن وابسته است. در نتیجه NFV طی سال ۲۰۱۷ به سمت خدماتی مثل VoLTE، Carrier Cloud و غیره خواهد رفت.
NFV همچنین زیرساخت‌های فعلی را بهبود خواهد بخشید. با وجود این‌که تمرکز اصلی NFV بر بهبود زیرساخت خواهد بود، شاهد خدمات جدیدش نیز خواهیم بود.
۶-یکپارچگی شرکت‌های مخابراتی و رسانه‌ها
این واقعیت که ورایزن هنوز دست از یاهو برنداشته، نشان می‌دهد اپراتورهای هوشمند برای تنوع بخشیدن به فعالیت‌های خود از رسانه جدا نمی‌شوند. راه‌حل جدید و امروزی برای کاهش APUU‌های اپراتورها وابسته به استروئید است، نه فقط رفتن سراغ کپی‌کردن محتوا، بلکه تولید آن. این استراتژی باعث می‌شود کاربران به سمت معدود ارائه‌دهندگانی بروند که از نظر فنی، تخصصی، اتصال، اینترنت اشیا، محتوا و غیره با نیازهای آن‌ها مطابق هستند.
تحکیم ارتباط بین رسانه و مخابرات در اروپا نیز در جریان است. وندورها و شرکت‌هایی مثل اریکسون به احتمال زیاد سمت کسب‌وکارهای رسانه‌ای و تلویزیون‌ها می‌روند. در این میان هواوی نیز یکی از شرکت‌هایی است که می‌کوشد در تولید ویدئو پیشگام شود. همان‌قدر که میل کاربران به محتوای ویدئویی افزایش می‌یابد، کنترل این دریچه ارتباطی اهمیت بیش‌تری می‌یابد.
7- اینترنت اشیا
درآمد اینترنت اشیا سهمی از کل درآمد در سطح جهانی است که طی چند سال اخیر افزایش یافته است. در حال حاضر، برخی از اپراتورها یک درصد از درآمد خود را به خدمات اینترنت اشیا اختصاص داده‌اند. با این حال، به پیش‌بینی Northstream، این میزان در سال ۲۰۱۷ همان یک درصد یا کمتر هم باقی خواهد ماند. البته برخی از اپراتورهای پیشتاز در ایالات متحده آمریکا و اروپا از جمله AT&T، ودافون، تلفنیکا و دویچه‌تلکام این میزان را به سه درصد نیز خواهند رساند.
این تیم‌ها می‌کوشند فقط از طریق اتصال درآمد کسب نکنند، بلکه سراغ یکپارچگی سیستم‌ها، امنیت، تجزیه ‌و تحلیل، مدیریت پلت‌فرم‌ها و راه‌حل‌های عمودی می‌روند. به‌علاوه، این اپراتورهای بزرگ در زمینه ماشین‌های خودکار بدون راننده وارد بازار خواهند شد. همان‌طور که اینترنت اشیا در چند سال آینده رشد می‌کند، انتظار داریم شاهد تفاوت‌های بیش‌تری در درآمد اپراتورها در مناطق باشیم. همه این مسائل ارزش اینترنت اشیا را مشخص می‌کند.
8- ناآرامی‌های سیاسی و رکود جهانی
اگر از اخبار جهان و آنچه در سال ۲۰۱۶ گذشت باخبر نباشید، احتمالاً در غار زندگی می‌کنید. رأی بریتانیا برای برکسیت و انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا از اتفاق‌های مهم ۲۰۱۶ بودند. هر دو این اتفاق‌ها، نتیجه رأی اکثریتی بود که به هشدارهای روشنفکران توجهی نداشتند. ترامپ در ابتدای سال ۲۰۱۷ جانشین اوباما شد و اگر به وعده‌هایی که داده عمل کند، احتمالاً تاثیر منفی زیادی بر تجارت جهانی وارد خواهد شد. در همین حال، اروپا می‌کوشد با جنبش‌های پوپولیستی روبه‌رشد مقابله کند.
در واقع، جهان هرگز نتوانست واقعاً از رکود اقتصادی ۲۰۰۸ نجات یابد و تردستی‌های بانک‌های مرکزی نیز چندان موثر نبود. مسئله مهم این است که نباید شوک ژئوپلیتیک ما را به سمت هر چیزی سوق دهد و باعث شود در نهایت به اوج رکود اقتصادی برسیم.
9- اروپا در تاریکی
ASR (بازشناسی اتوماتیک گفتار) رویکردی بالغانه‌تر در سال ۲۰۱۷ اتخاذ خواهد کرد و به سمت زندگی روزمره می‌رود، در‌ واقع به جریانی غالب تبدیل می‌شود. ASR اپلیکیشن‌های گسترده‌ای خواهد داشت و تاثیر زیادی بر تلفن‌های هوشمند و ابزارهای اینترنت اشیا خواهد گذاشت. در هر حال، Northstream فکر می‌کند که اروپا می‌تواند بعد از آمریکا و چین در این نوآوری سهیم باشد و حرفی برای گفتن داشته باشد.
این‌که اروپا هنوز به صورت حرفه‌ای وارد ASR نشده، احتمالاً ناشی از موانع زبان است. از سوی دیگر، نبود سرمایه‌گذاری و روند کند بازارهای محلی اروپا نسبت به رشد سریع فناوری امروز جهان، از دیگر علت‌های عقب ماندن اروپا در زمینه ASR است. نوآوری سریع و تجارت اینترنت اشیا، رشد ASR را پشتیبانی می‌کند، به ‌ویژه در مورد خانه‌ها و اتومبیل‌های هوشمند و فناوری‌های پوشیدنی.
در سال ۲۰۱۵ حدود ۹۵ درصد از کاربران ساعت‌های اپل از Siri استفاده می‌کردند: ۵۰ درصد استفاده روزانه و ۳۱ درصد نیز چند بار در روز یا بیش‌تر. این اعداد و آمار استفاده از Siri بین کاربران آی‌فون در حال افزایش است.
بر اساس گزارش‌های گوگل، بیست درصد از جست‌وجوها بر اساس ASR صورت گرفته است. با این‌حال، استفاده از ASR و سطح رضایت از آن در اروپا نسبی باقی‌ مانده و نسبت به کشورهای انگلیسی‌زبان و چینی‌زبان محدودتر به کار رفته است. ASR به‌سرعت در حال رشد است. برای درک ظرفیت بیش‌تر ASR باید بتوان آن را با فناوری‌های هوش مصنوعی ترکیب کرد.
۱۰- ماشین‌ها خودآگاه خواهند شد
هوش مصنوعی فناوری مهم سال ۲۰۱۶ بود، از رایانه‌هایی که انسان‌ها را در بازی‌ها شکست می‌دهند گرفته تا اتوماسیون کارهایی که قبلاً انسان‌ها آنها را انجام می‌دادند، مثل ارائه خدمات به مشتریان. یکی از محصولات جانبی محاسبات ابر توانایی ارائه و رونمایی از محاسبات فوق‌العاده در کارهای روزانه ما بوده که منجر به گسترش هوش مصنوعی شده است؛ اما باید به این مسئله نیز توجه داشت که هوش مصنوعی با حذف تصمیم‌های انسانی در محیط کار وارد عمل می‌شود. باید این مهم را در نظر گرفت که در پایان ماجرا انسان‌ها محصولاتی نباشند که توسط ماشین‌ها برداشت می‌شوند!
khabar3
753030cookie-checkده پیش‌بینی وضعیت صنعت مخابرات در سال ۲۰۱۷ حرف‌هایی برای عمل کردن

Please rate this

0 1 2 3 4 5
5 نظرات
  1. همکاررسمی می گوید

    البته برای اطلاعات تکمیلی پروژه تسلا مراجعه شود به سایت های انگلیسی زبان که مفصل در انجا بحث شده است.

  2. همکاررسمی می گوید

    اجرای پروژه “اینترنت ماهواره‌ای برای همه” از سال 2017

    اجرای پروژه “اینترنت ماهواره‌ای برای همه” از سال 2017
    از همان سال‌های اولیه آغاز به کار اینترنت، سوال مشترک طراحان و کاربران این بود که آیا می‌شود یک اینترنت جهانی و نامحدود داشت؟ سیستمی که مانند امواج ماهواره‌ای کل کره زمین را پوشش دهد و دسترسی به اینترنت فقط محدود به عده یا کشور خاصی نباشد؟

    به گزارش سرویس بین الملل سیتنا، تقریبا سه دهه بعد از آغاز به کار اولین شرکت‌های خصوصی ارائه‌کننده خدمات اینترنتی، حالا کمپانی وان وب OneWeb که شعارش «دسترسی برای همه» است، توانسته مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار برای ساخت سیستم ماهواره‌ای که اینترنت را با قیمت مناسب برای همه مردم در هر جای کره زمین ارائه می‌دهد، جمع‌آوری کند.

    وان وب -شرکت ساخت و نصب تجهیزات ماهواره‌ای- اعلام کرده است که این مبلغ که از طرف اسپانسرهایی مثل کمپانی ایرباس، اینتل‌ست، گروه ویرجین و کوکاکولا تأمین شده، صرف پژوهش و ساخت کلیدهای اصلی پروژه‌ای خواهد شد که اینترنت ماهواره‌ای را برای مردم نقاط محروم در کره زمین قابل دسترسی خواهد کرد.

    کمپانی ایرباس -سازنده هواپیماهای ایرباس- هم چند روز پیش اعلام کرده بود که قول ساخت ۹۰۰ ماهواره را به وان وب داده است که ۶۴۸ تای آنها در مدارهایی اطراف کره زمین قرار خواهند گرفت. قرار است ۷۰۰ ماهواره تا انتهای سال ۲۰۱۸ آماده شوند.

    تخمین وان وب از نهایی شدن پروژه چیزی بین یک تا دو میلیارد دلار است. پروژه در سال ۲۰۱۷ شروع خواهد شد و وان وب امیدوار است تا سال ۲۰۱۹ بتواند اینترنت را برای همه مردم قابل دسترسی سازد.

    وب وان تنها شرکتی نیست که می‌خواهد رویای اینترنت برای همه مردم روی کره زمین را به حقیقت تبدیل کند. الن ماسک -مؤسس شرکت ماشین‌سازی تسلا- که شرکت اسپیس اکس Space X را هم برای اجرای طرح‌هایی برای آینده تأسیس کرده، هم طرحی دارد که در آن قرار است چهار هزار ماهواره ارزان‌قیمت را در مدارهایی دور کره زمین قرار دهد تا در عرض پنج سال اینترنت برای همه مردم در همه جای جهان قابل دسترس باشد.

    گوگل هم دو برنامه مجزا برای دسترسی اینترنتی به ماهواره دارد که یکی از آنها از طریق بالون‌هایی بی‌سرنشین Project Loon و دیگری از طریق درون (هواپیماهای کوچک بدون سرنشین) است که با انرژی خورشیدی Solara 50 کار می‌کنند.

    فیس‌بوک هم از این قافله عقب نمانده و در قالب پروه Internet.org در حال ساخت هواپیماهای بدون سرنشین و نوعی تکنولوژی لیزری برای امکان ارتباط با اینترنت در نقاط دور افتاده کره زمین است.

  3. همکاررسمی می گوید

    با اجرای پروژه تسلا در سطح جهانی در اینده نزدیک کلا مخابرات تمام کشور ها به رویا خواهند پیوست و تمامی مراکز زمینی اعم از موبایل و سوییچ و دیتا وو همه برچیده شده و ارتباطات بین المللی جایگزین میگردد . لازم به ذکر است تمامی خدمات ارتباطی در پروژه مذکور رایگان و مشترکین تنها با یک لایک که موجب با ارزش شدن برند شرکت مذکور میشود از ان پشتیبانی می کنند. پس بهترین راه مشارکت با شرکت های فراگیر جهانی و خرید سهام انهاست و بیخودی خرج و مخارج را به طرف مراکز زمینی نبریم. خدمات مذ کور تنها از طریق یک تبلت که ان هم رایگان است به مشتریان در کل زمین ارایه می گردد و دیگر مخابرات کشور ها نقشی ایفا نخواهند کرد. در ضمن شرکت گوگل در یک سرمایه گذاری 1 میلیارد دلاری در پروژه 8 میلیارد دلاری شرکت تسلا را یاری می کند.و از سهامداران عمده ان می باشد. رویای بلند پروازانه شرکت تسلا با قرار دادن 2400 ماهواره در فاصله 400 کیلومتری زمین که هم اکنون تا 800 ماهواره ان جایگزین شده بسیار به واقعیت نزدیک شده و بزودی انقلابی بزرگ در حیطه جهانی در ارتباطات به وقوع می پیوندد. مدیران میلیاردی شرکت مخابرات هم نظاره گری بیش نخواهند بود.

    1. سردبیر - مخابرات ما می گوید

      حیف نیست آدمی به خوش سلیقه گی شما , نیاد برای مخابرات ما مطالب فنی جمع و جور کنه؟!

      1. همکار می گوید

        حتما
        سعی هم بر همین موضوع است.

نظرات بسته شده است.