روابط عمومی ها نیازمند نیروهای مثبت اندیش و خلاق
[box] مخابرات ما – روابط عمومی به خاطر فعالیتهای گستردهای که دارد نیازمند دیدگاه مثبت به مخاطبان و فعالیتهایی که در این رابطه انجام میشود، میباشد.
مخابرات ما ( محمد – شارا) – در توضیح این موضوع با مثالی آغاز میکنم، اینکه دو زندانی را تصور کنیم که هر دو از پشت میلههای زندان در یک شب زمستانی به بیرون مینگرند، شرایط برای هر دوی آنها یکی است، اما یکی به آسمان پرستاره زمستان نگاه میکرد و دیگری با ناامیدی به گل و لای زمین. بنابراین میتوان گفت، جهان در شکل و قواره اندیشه ما طراحی میشود. ما اگر اندیشه مثبت داشته باشیم، جهان را مثبت و زیبا و پاک میبینیم اما اگر اندیشه ما مثبت نباشد و منفی باشد و روحیه کسل و دچار بیماریهای خاص روانی باشیم، دنیا هم همانطور تیره و تاریک و کسلکننده خواهد بود.
بنابراین باید گفت در همه امور بهترین عنصر توفیق، مثبتاندیشی است، و زیبابینی است. چشم ها را باید از آفات خرافه، تیرهاندیشی و یأس خالی کنیم و بشوییم و بینیم که دنیا را هم زیبا خواهیم دید و طبیعتاً با این دنیای زیبا بهتر مواجه میشویم و میتوانیم فعالیتهای مثبت بیشتری انجام دهیم. توفیق بهتر و بیشتری به دست میآوریم.
بنابراین در دنیای تیره و تاریک که حاصل ذهن ما باشد فعالیتی نخواهیم داشت، بنابراین دنیا ساخته ذهن ما است و این ذهن است که توفیق را ایجاد میکند. موفقیت از فرصتهای بیرونی تأثیر میگیرد ولی بهترین عنصر آن عنصر درونی و ذهن انسان است، ما معتقدیم که اگر ذهن انسان خلاق و فعال باشد دنیا را تسخیر میکند.
موردی برای کسی پیش آمد که من مثال آن را میگویم: زنی که شوهرش ورشکست میشود و همسر آن معتقد بود که همیشه برای رستگاری راهی است و در این شرایط با تهیه و فروش آش در ظرف بزرگی شروع کرد و بدینوسیله وانت تهیه کرد و به فروش آش پرداخت آرام آرام دکان کوچکی تهیه شد و حال رستوران بزرگی دارند و درآمد آنها از زمان فعالیت اقتصادی شوهرش بیشتر هم شده، این خانم ذهن مثبتاندیش و خلاق داشته که این مثال به ما میگوید میشود با نگاه مثبت به مسائل و همه جنبههای زندگی می توانیم به موفقیت برسیم.
به نظر من همه این موارد و مثالها را میتوان در حوزه فعالیتهای روابط عمومی که به کار ساختاری در سازمانها و جامعه میپردازد تعمیم داد، چرا که در همه امور اگر اعتقاد داشته باشیم میتوانیم فعالیتهای بیشتر و بهتری را انجام بدهیم.
روابط عمومی به خاطر فعالیتهای گستردهای که دارد نیازمند دیدگاه مثبت به مخاطبان و فعالیتهایی که در این رابطه انجام میشود، میباشد.
بویژه در حوزه کاری سازمانی روابط عمومی ها نیز پشتکار و تلاش برای بدست آوردن موفقیتهای مورد نظر از ارزش بالایی برخوردار است که نیازمند این دیدگاه مثبت و ذهن خلاق است.
به همین دلیل حرکت و پویایی شرط اساسی زندگی است، انسانهایی که ناامید و افسرده و ناپایدار و غمگین هستند، کلکسیونی از ضعف با خود حمل میکنند و گاهی به دیگران هم این احساسات را منتقل میکنند که دراین رابطه شاعر می فرماید:
در محفل خود راه مده همچو منی را
افسرده دل افسرده کند انجمنی را
انسانهای ضعیف کسانی هستند که دیدگاه منفی دارند و این ضعف را انتقال میدهند اینها از حرکت میترسند وقتی در مسیر حرکت به کوه و بلندی میرسند به نوک قله نگاه میکنند و میگویند امکان دستیابی به آنجا نیست اما انسانهای مثبتاندیش پله پله حرکت میکنند و به هدف نهایی دست مییابند این حرکت در مسیر فعالیتهای بزرک اجتماعی قابل تعمیم است.
دستگاههای آموزشی، باید در زمینه تربیت افراد مثبتاندیش تلاش ویژه ای به خرج دهند. این افراد هستند که حتی در سختیها میتوانند جامعه را بسازند و تحویل نسلهای آینده بدهند.
باید از تونلها یاد بگیریم، همه تونلها با ما حرف میزنند، اینکه پایان هر تونل تاریک و سیاهی، روشنایی است. از تاریکی تونل نباید ترسید چون موقت و ناپایدار است، همیشه راه های توفیق وجود دارد.
انسانها با دیدگاه مثبت یا منفی در ساختن دنیای هم تأثیر دارند.ساختن و پردازش انسانها از روحیه آنها آغاز میشود، دستگاههای آموزشی و مدارس و رسانهها باید ذهن مثبت و خلاق انسانها را تشویق و تربیت کنند و روابط عمومی در این راستا میتوتند تأثیر بسزایی داشته باشند، چرا که با مخاطبان درون و برون سازمان ارتباط تنگاتنگی دارد و در انعکاس موارد مثبت و کارکردهای بخشهای مختلف تأثیرگذار است، اینکه فقط به نکات منفی اکتفا شود و یا اینکه با تردید و بدبینی به همه امور نگاه کنیم، نتیجه مطلوبی نیز نخواهد داشت، اما اگر افرادی به کار گرفته شوند که با دیدگاه مثبت و روحیه و ذهن خلاق و سازنده به اداره کارهای سازمان بپردازند هر روز شاهد موفقیتهایی خواهیم بود که از ذهن مثبت این افراد حاصل می شود.
***
نظرات بسته شده است.