مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

پیشنهاد ارایه دروس در زمینه فناوری های نوین

[box] مخابرات ما –  دانشکده علمی کاربردی پست و مخابرات، در حال حاضر در سه گرایش مخابرات سیار، مخابرات فیبرنوری و بهره برداری از سیستم های مخابراتی فعالیت می کند،[/box]

مخابرات ما (محمد – جهانی خبر) – عضو هیات علمی و رییس گروه مخابرات دانشکده علمی کاربردی پست و مخابرات، با بیان این که این گروه در حال حاضر در سه گرایش مخابرات سیار، مخابرات فیبرنوری و بهره برداری از سیستم های مخابراتی فعالیت می کند، گفت: با توجه به پیشرفت صنعت مخابرات و ظهور فناوری های نوین مخابراتی، تدوین رشته های جدید و بازنگری در محتوای کمی و کیفی رشته های موجود غیر قابل اجتناب است. از این رو، از سال گذشته به برنامه ریزی جهت تدوین چند رشته و سرفصل در زمینه فناوری های نوین مخابراتی در دستور کار این گروه قرار گرفت.

عروتی نیا گفت :  درنهایت تعدادی رشته و گرایش جدید جهت طی شدن مراحل تصویب، به دانشگاه جامع ارسال شد. به این ترتیب برخی سرفصل ها تغییر خواهد یافت و گرایش ها نیز به سمت فناوری های نوین مخابراتی از جمله نسل های 3 و 4 سوق خواهند یافت. هر چند در سال جاری نیز برخی دوره ها از نظر کمی و کیفی مورد بازنگری قرار خواهند گرفت.

وی با اشاره به تجربیات گذشته در خصوص راه اندازی رشته مخابرات سیار پیشرفته در مقطع کارشناسی ارشد با مساعدت دانشگاه جامع، افزود: از سال 90 این رشته راه اندازی و دانشجویان دوره اول آن فارغ التحصیل شدند. که با تکیه بر تجربیات آن دوره، به دنبال راه اندازی مقطع کارشناسی ارشد مخابرات نوری با دو گرایش دسترسی و انتقال هستیم.

رییس گروه مخابرات دانشکده، هدف از راه اندازی رشته فیبرنوری با گرایش دسترسی را آموزش نیروی انسانی برای فناوری جدید اتصال فیبرنوری به منازل(FTTH) عنوان کرد و گفت: در گرایش انتقال نیز آموزش نیروی انسانی برای راه اندازی و نگهداری شبکه انتقال فیبر نوری بین شهری و بین المللی از جمله فیبر زیر دریایی مد نظر است.

وی خاطر نشان کرد: به همراه راه اندازی این گرایشها، قرار است آزمایشگاه مربوط هم تجهیز شود تا امکانات آن در اختیار دیگر بهره برداران کشور از جمله دانشگاه ها و اپراتورهای مخابراتی قرار گیرد.

دکتر عروتی نیا، در ادامه با اشاره به تعریف دیگر دوره ها و رشته های جدید همچون مدیریت انرژی در بخش ICT گفت: مدیریت انرژی در ICT می تواند با صرفه جویی قابل ملاحظه در انرژی مصرفی سیستم های مخابراتی و دیتا از نظر اقتصادی به شرکت های مخابراتیو از نظر آلاینده ها به محیط زیست کمک کند. از این رو، با توجه به افزایشروز افزون مصرف انرژی در بخش ICT که بحث مدیریت و بهینه سازی مصرف انرژی را به دغدغه مهم مسئولین در این حوزه تبدیل کرده است و همچنین، خلاء نیروی انسانی ماهر و آشنا به مباحث نوین تامین و مصرف انرژی از جمله انرژی های پاک، راه اندازی این رشته مد نظر قرار گرفت.

عضو هیات علمی دانشکده علمی کاربردی پست و مخابرات، همچنین به برنامه ریزی جهت تجهیز آزمایشگاه های سیار نسل های 3و بالاتر اشاره و خاطر نشان کرد: نصب آزمایشگاه نسل 3 در دانشگاه تکمیل شده و در صورت مهیا شدن شرائط به زودی راه اندازی می شود. در مورد نسل 4 و بالاتر هم مذاکراتی با بخش دولتی و خصوصی جهت جذب اعتبار پروژه شروع شده تا برای نخستین بار در سطح کشور،آزمایشگاه نسل 4 و بالاتر را راه اندازی کنیم.

دکتر عروتی نیا، در ادامه با اشاره به برنامه های در دست اجرا در زمینه برگزاری دوره های کوتاه مدت جهت بازآموزی پرسنل شرکت های مخابراتی گفت: یک دوره آموزشی با همکاری شرکت اریکسون در زمینه طراحی بخش رادیویی نسل 3 و 4 برگزار کردیم که با استقبال خوبی همراه شد و در سال جاری نیز مراحل بعدی آن را برگزار می کنیم.

رییس گروه مخابرات دانشکده ادامه داد: مذاکراتی برای برگزاری دوره کوتاه مدت انرژی نیز در جریان است که انشاء ا.. در آینده نزدیک اجرا خواهیم کرد.

وی در بخش دیگر سخنان خود به ارایه فعالیت های پژوهشی اساتیددر کنار فعالیت های آموزشی اشاره و خاطر نشان کرد: با همت اساتید مجرب دانشکده، در بخش طراحی و ساخت تجهیزات نوری، تمام مراحل توسعه سیستم فیبرنوری در زمینه انتقال در دانشکده انجام شده و در بخشی از شبکه فیبر نوری کشور زیر بار رفته است.

دکتر عروتی نیا ادامه داد: در زمینه فیبرنوری زیردریایی نیز توانمندی لازم وجود دارد به طوری کهدانشکده در مورد ربات های زیردریایی که در زمینه نصب، بهره برداری، تست و بازرسی کمک کنند، پیشرو است و در آینده نزدیک در زمینه دسترسی فیبر نوری به منازل نیز اقدامات پژوهشی صورت خواهد گرفت.

وی در مورد مباحث پژوهشی و پروژه محور نیز با اشاره به دیدگاه دانشکده در این خصوص گفت: اولویت دانشکدهاین است که دانشجویان پروژه خود را بصورت عملی اجرا کنند تا با جمع آوری و تجمیع این پروژه های کوچک، پروژه بزرگ کلان شکل بگیرد.

دکتر عروتی نیا در عین حال با اشاره به اشتغال برخی از دانشجویان دانشکده در مراکز مختلف، از تعریف پروژه های عملیاتی متناسب با نیازهای سازمان های محل کار دانشجویان خبر داد و گفت: به این ترتیب پروژه های تعریف شده، در سیستم اداری محل خدمت دانشجویان مورد بهره برداری قرار می گیرد.

وی همچنین با عنایت به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به نام اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال، بر نقش این دانشکده در زمینه ارایه آموزش های مهارتی به دانشجویان که منجر به اشتغال شود، تاکید کرد و افزود: نام گذاری این سال ایجاب می کند که بحث مهارت افزایی با دقت و وسواس بیشتری مورد توجه دانشکده باشد. البته با توجه به این که، بسیاری از تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی دانشجویان این دانشکده منحصر به فرد است، انتظار داریم که اکثر دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی به سرعت جذب بازار کار شوند.

نویسنده کتاب”حسگرهای فضاپیما” گفت: سوابق اجرایی و پژوهشی من عمدتا در مورد بخش های مختلف سیستم های فضایی و مخابرات ماهواره ای است لذا با توجه خلائی که در زمینه حسگرهای فضایی وجود داشت، در سال گذشته، اقدام به نشر این کتاب کردم که امیدوارم این کتاب که برای نخستین بار در کشور در موضوع حسگرهای فضایی چاپ شده، مورد استفاده محققین علاقه مند قرار گیرد.

وی در مورد دیگر تالیف های خود در زمینه فناوری های فضایی به ترجمه کتاب “سیستم های مخابرات ماهواره ای” اشاره کرد و افزود: در گذشته در شرکت مخابرات این کتاب را ترجمه کردیم که به عنوان منبع آموزشی در دانشگاه ها تدریس می شود. هم اکنون هم با استفاده از تجربیات گذشته، کار تالیف یک کتاب در مورد”سیستم های مخابرات ماهواره ای” با رویکرد فناوری های جدید را شروع کردم که امیدوارم در آینده نزدیک در دسترس علاقه مندان قرار گیرد.

***

770340cookie-checkپیشنهاد ارایه دروس در زمینه فناوری های نوین

Please rate this

0 1 2 3 4 5

نظرات بسته شده است.