آذربایجان غربی, تغییر الگوی طرح مطالبات نیروهای شرکتی.
[box]مخابرات ما- آذربایجان غربی یکی از استانهایی بود که گفته می شد تجمع در آنجا شکل می گیرد اما بنظر می رسد در مذاکرات به طرح جدیدی رسیده اند.[/box]
نویسنده : نادری 80
مخابرات ما- امروز ظاهرا مخابرات روز آرامی را سپری کرده است.غیر از لرستان در جای دیگر خبری از تجمع و نا آرامی (بقول رسانه های آن طرفی) نبوده است.
روز شنبه در آذربایجان غربی اتفاق جالبی افتاد.مدیران و کارکنان الگوی جالبی به دیگران نشان دادند.الگویی از طرح مطالبات و سپس مذاکره برای رسیدن به شرایط برد-برد. این جلسه می توانست مقدمه شروع یک تجمع دیگر باشد.اما بخوبی به سامان رسید.
شنبه حدود ساعت 11 جلسه مهمی در آذربایجان غربی تشکیل شد.در این جلسه که با عنوان هم اندیشی برگزار شده بود نمایندگان نیروهای شرکتی مهمان دکتر اسماعیل زاده مدیر منطقه آذربایجان غربی بودند.
در این جلسه که بجای تجمع برگزار شده بود هر دو طرف با احترام کامل یه دیدار یکدیگر رفتند.
نیروهای شرکتی خواسته های خود را از جمله طرح طبقه بندی مشاغل و ایجاد انجمن صنفی را در حضور مدیر منطقه اعلام کردند.دکتر اسماعیل زاده برای تشکیل انجمن صنفی به این موضوع مهم اشاره کرد که در یک محموعه نمی توان دو انجمن صنفی داشت لذا شما باید به انجمن قبلی اضافه شوید.
اتفاقا شنیده های ما می گوید انجمن های صنفی موجود از اضافه شدن این نیروها استقبال کرده اند.ضمن اینکه تنها راه قانونی پیگیری مطالبات از کانال همین انجمن های صنفی است و انجمن ها برای انتشار اطلاعیه ها و خبرنامه ها امکانات بیشتری دارند. بطور مثال سایت مخابرات ما برای انتشار اطلاعیه های انجمن های صنفی کارکنان هیچ مانع قانونی ندارد اما از آنجا که اطلاعیه نیروهای شرکتی نشان هیچ انجمن و محموعه ای را ندارد از نظر قانونی دچار مشکلات عدیده ای می شود هر چند که تاکنون به این مشکلات توجهی نداشته و آن را منتشر کرده است.
در مورد طرح طبقه بندی مشاغل هم حرف های زیادی در جلسه زده شد و شیوه های متفاوتی برای پیگیری مطرح گردید. ضمن اینکه دکتر اسماعیل زاده برای افرادی که مدارک دیپلم و کمتر دارند نیز طرح سختی کار را در ذهن داشت که کمک مناسبی به این افراد بشود.حتی برای مدارک غیر مرتبط نیز دکتر نظر بر کارگشایی داشت تا در شرکت مانند مدارک مرتبط بمانند.البته او تاکید داشت که طرح هایش باید در مخابرات ایران پذیرفته شود.
در این جلسه نمایندگان نیروهای شرکتی پیشنهاد مناسبی داشتند که قبلا توسط دوست معتمد طرفین برای مخابرات ایران مطرح شده بود.البته مخابرات ایران در گام اول آن را جالب یافت اما معتقد بود باید در آرامش این طرح ها را بررسی کرد.
در این جلسه فرصت مناسبی بود تا این طرح مجددا رو بیاید.طرح ثبت شرکتی سراسری با مالکیت نیروهای شرکتی (مانند شسکام برای نیرهای رسمی) که درآمد هر بخش را بین کارکنان همان قسمت توزیع کند.به این ترتیب کارکنان شرکتی خود کارفرمای خود خواهند شد.
در پایان جلسه از دکتر اسناعیل زاده خواسته شد میانجیگری کند تا نیروهای شرکتی لرستان به سر کار قبلی خود برگردند.
این جلسه با اعتماد طرفین به یکدیگر و پیگیری مطالبات نیروهای شرکتی توسط مدیر منطقه و خود این نیروها از مجاری قانونی پایان یافت.
به نظر میاد دوران بزن و دررو مدیران مخابرات به پایان راه خودش رسیده هر چه که میگذرد قدرت وهمبستگی نیروهای شرکتی بیشتر میشود اعتراضات انفرادی تبدیل شده به اتحاد کشوری شدهدرخواست نیروهای شرکتی از مدیرعامل اذربایجان برای برگشت نیروهای لرستان هم یک نمونه از این اتحاد است
با سلام
ببینید تمام این طرحها خیلی خوبه ولی وقتی به دست کارفرمای ایرانی بخواد اجرا بشه یه جور دیگه میشه چرا چون کارفرما در ایران همه چیز را در منفعت خودش میبینه!!! برای مثال همین طرح پیمانکاری رو ببینید که حدود بیش از 2 دهه است به ایران اومده! در تمام جاهای دنیا پیمانکارها اصلی ترین و تخصصی ترین نیروهای یک مجموعه هستند و بالاترین حقوق رو حتی نسبت به نیروهای رسمی مجموعه می گیرن چرا؟ چون دیدگاه در اونور اینطوری که میگن نیروی پیمانکار یه عضو دائم مجموعه نیست و هر آن ممکن عوض بشه پس باید بتونه ذخیره ای برا خودش داشته باشه !! ولی در ایران چی! ضعیف ترین عضو تو سری خوره یه مجموعه است که حق اعتراض نداره حقوق کمتری هم می گیره حتی اگه بهترین باشه!!!
برید ببینید کسای دیگه که خواستن لنگه این طرح ها رو اجرا کنند به چه مشکلاتی خوردن!!
اولیش اینه که هیئت رئیسه این شرکت ها دست نشانده میشن! یعنی هرچی به نفع کارفرماست اجرا میکنن
همین انجمن های صنفی که مخابرات میگه اعتراض ها باید از طریق اون ها باشه مطمئن باشید مخابرات قبلا به توافقات خودش با اونها رسیده و کسانیکه می خواسته رو قرارداده که الان داره این حرف رو میزنه! وگرنه اگه می خواست کاری انجام بده و مگه کاری داشت انجام بده بدون اینکه صدای اعتراض در بیاد!!!! پس از این ارجاع دادن منفعتی برای مخابرات هست مطمئن باشید!!
دومیش اینه که کسانیکه در راس این شرکت ها قرار می گیرن میشن یه چیزی مثل همین پدیده شاندیز و غیره و ذالک یهو غیب میشن!!
به فرض اینکه همه چی خوش و خرم باشه و هیچکدام از موارد بالا اتفاق نیفته واقعا ساده اندیشی که فکر کنید مثلا کسانیکه پشت پرده این شرکت های خصوصی فعلی هستند میزارن سود سرشار و موقعیت خوبی که از مدیریت نیروهای پیمانکاری نصیبشون میشه به این راحتی از دستشون بره!!!
چرا همه دوست دارن تو بخش دولتی باشن حتی بخش پیمانکاری نیروهای دولتی مثل نفت باشن !! چون به یه منبع سرشار و لایزال هزینه وصل هستند که هر چقدر هم بخواد حیف و میل بشه به هر حال یه چیزی به نیروهای دیگشون میرسه
مثلا همین زیر ساخت رو ببینید با قانون اخیر دولت نیروهاشون زیر 2400000 تومان حقوق نمیگیرن هر جوری هست نیروهای تخصصیشون رو به این حد میرسونن با 120 ساعت اضافه کار و غیره!!!
اگه مخابرات می خواد کاری کن نه به پیوستن به انجمن صنفی برای اعتراض نیاز هست نه تشکیل شرکت های متشکل از نیروهای پیمانکاری کافیه مخابرات بیاد یه طرحی مشابه زیر ساخت بزنه و با توجه به تخصص نیروهاش بیاد به نیروهای کارشناسیش زیر 2400 نده به شرط اینکه نیان هر بی سوادی رو جای کارشناس غالب کنن!!!
راه حلش هم ساده است یه ستاد برای اینکار تشکیل بدن و به صورت نامحسوس در هر منطقه در مورد نیروهای پیمانکاری از افراد معتمد تحقیق کنند!! چون اینجا نه حرف مدیر و رئیس 100 درصد قابل اطمینان! ونه اکتفا به مدارکی که شرط لازمن نه کافی !
مطمئن باشید همه اینجوری راضین و کارشناس واقعی از جون دل برای این سیستم مایه می ذاره!! مضاف بر اینکه یه نظام کمی کیفی برای ارزشیابی فعالیت های پیمانکارها قائل بشن که برای افرادی که واقعا در این سیستم زحمت میکشن تمایز قائل بشن وگرنه من نوعی اگر ببینم که کسی که یک دهم من زحمت نمیکشه داره مثل من حقوق میگره هرگز راضی به انجام کار اضافه نمیشم و هر جور باشه دورش میزنم که نمونش تو مخابرات الان کم نیست!!!
عدالت این نیست که همه مثل هم حقوق بگیرن عدالت اونه که هرکی هر چقدر بیشتر کار کنه حقوق بیشتر بگیره
همیشه را ه گفتگو برای مدیرانی که عادلانه مشکلات شرکتیها رو به چالش بکشن و سعی در یافتن راه حلی براش باشن بازه. شرکتیها از چنین مدیرانی محترمانه استقبال میکنند.
تاچندوقت پیشا هیچ مدیرعاملی حاضر به پیگیری کار و همصحبتی باشرکتی ها نمی شد اینا همش نتیجه تجمعات اخیره که باعث شده شرکتیها دیده بشن ومشکلاتشون بررسی بشه.
کار خیلی خوبی بود کاش جناب اقای سرائیان هم جلسه ای با بچه های شرکتی برگزار کنند و دوستانه و به عنوان همکار با هم هم اندیشی کنند چرا نام نیک از خودمان به جا نگذاریم مگر این دو روز دنیا چه ارزشی دارد که اینگونه با هم حرف بزنیم
اقای سردبیر شما برای برگزاری این جلسه کمک کنید شما وقت جلسه رو هماهنگ کنید شما پیگیر بشید
تا این دلخوری ها و بی عدالتی ها کمرنگتر شود و به جای جدال دوستانه مسائل حل شود