اسکادا در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت اجرایی شد
[box] مخابرات ما – مراحل اجرایی طرح اسکادا با هزینه ۱۰۰ میلیارد ریال برای کل مناطق ۱۲ گانه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت در حال انجام است.
[/box]
مخابرات ما (محمد – کسب و کار نیوز) – مدیر مخابرات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: سامانه سرپرستی و گردآوری داده (اسکادا) یک پروژه دو ساله است که با اجرای آن همه اطلاعات و تغییرات خطوط لوله به طور خودکار جمع آوری، پایش و آنالیز و بر اساس اطلاعات جمع آوری شده، مدیریت میشود.
وی با بیان اینکه این پروژه از کامل ترین انواع اسکادا به شمار میآید، گفت: این پروژه در مراحل بعدی می تواند حتی به تصمیم گیری هم منجر شود؛ به این صورت که پس از پایش اطلاعات تصمیم گیری کند که انتقال فرآورده با چه برنامهای انجام شود.
مدیر مخابرات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران تصریح کرد: البته فرامین عملیات در مرحله نخست طرح نه بهصورت اتوماتیک، بلکه بهطور دستی انجام میشود.
مقدم با بیان اینکه ساخت مرکز مدیریت اسکادا در ری آغاز شده است، تصریح کرد: مدیریت یادشده زیر نظر کنترل مرکزی فعالیت خواهد کرد.
وی تاکید کرد: اجرای پروژه اسکادا با توجه به کامل بودن آن از نظر توان محاسبات و مدیریت انتقال، سود و صرفه اقتصادی مناسبی خواهد داشت.
سامانه سرپرستی و گردآوری داده یا اسکادا (SCADA: Supervisory Control And Data Acquisition) به سامانههای کنترل و اندازهگیری در مقیاس بزرگ گفته میشود؛ بهطور معمول منظور از اسکادا یک سامانهٔ مرکزی است که نظارت و کنترل یک سایت یا سیستم گسترده در فواصل زیاد (در حد چندین کیلومتر) را بر عهده دارد.
در یک سیستم اسکادا اتاق کنترل میتواند بر پایهٔ دادههای بهدستآمده دستورهای لازم را صادر کند، همچنین این دادهها در یک سیستم ثبت اطلاعات یا سیستم مدیریت پایگاه داده ذخیره میشوند که معمولاً قابلیت ترسیم نمودار و تحلیل اطلاعات را هم دارد.
سیستمهای اسکادا برای پایش یا کنترل فرآیندهای شیمیایی، حمل و نقل، سیستمهای آبرسانی شهری، کنترل تولید و توزیع انرژی الکتریکی و در خطوط نفت و گاز و دیگر فرآیندهای گسترده و توزیع یافته، استفاده میشود.
اجرای ۳ پروژه مخابراتی به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال
مدیر مخابرات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت از اجرای سه پروژه به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در این شرکت خبر داد و گفت: افزون بر اسکادا، سه طرح دیگر بهطور همزمان در شرکت در حال اجراست.
مقدم افزود: طرح نشت یابی به عنوان پایلوت در مسیر تبریز، میاندوآب، مراغه و ارومیه با هزینه ۲۰ میلیارد ریال در حال انجام است؛ این طرح بر اساس اندازه گیری فشار و فلو با بستر انتقال امواج رادیویی اجرا میشود.
به گفته وی، در صورت بروز حادثه، این طرح به طور اتوماتیک به قطع انتقال مواد در مسیر منجر می شود و از آسیبهای زیست محیطی و اقتصادی جلوگیری میکند.
مقدم ادامه داد: موازی این طرح نیز یک طرح دیگر مبتنی بر فیبر نوری با هزینه ۵۰ میلیارد ریال در مسیر تلنبه خانه بندرعباس تا اسکله بندرعباس از سوی نیروهای داخلی و بومی شرکت در حال انجام است که هنوز برآورد قیمت نشده است.
وی از پروژه فیبر نوری تهران/زنجان به عنوان یکی دیگر از پروژههای یاشده نام برد و افزود: کارهای مقدماتی آن انجام شده است؛ این در حالی است که باید زیرساخت فیبر نوری و یا رادیویی برای همه عملیات فراهم شود زیرا نیازهای عملیاتی به سرعت در حال تغییر است و مطابق آن باید بسترهای لازم بهویژه فیبر نوری توسعه یابد.
وی همچنین به طرح پشتیبانی(Back Up) از مرکز دادهها (دیتا سنتر) به عنوان سومین پروژه در حال اجرا اشاره کرد و افزود: برای فاز نخست این پروژه که کارهای ساختمانی آن هم در حال انجام است، ۵۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
برنامه بلندمدت برای افزایش ظرفیت انتقال خطوط لوله
مدیر مخابرات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت از برنامه دراز مدت این شرکت برای افزایش ظرفیت انتقال خطوط لوله و مخابرات خبر داد و گفت: این به آن معناست که در جاهایی که امکان زمینهسازی بر اساس فیبر نوری وجود داشته باشد از فیبر نوری و در غیر اینصورت از امواج رادیو بهرهمند شویم.
به گفته وی، فیبر نوری به لحاظ امنیت و ظرفیت ترجیح بر رادیو دارد، اما ممکن است در برخی نقاط نتوان از آن استفاده کرد.
وی تاکید کرد: البته شبکه فیبر نوری اگر به صورت دایرهوار «رینگ» باشد مقصود حاصل است اما در غیر اینصورت باید با امواج رادیویی هم پشتیبانی شود.
به گفته این مقام مسئول، ایجاد و افزایش فیبر نوری از اولویتهای این شرکت در بخش مخابرات است که با توجه به اولویتها و نقدینگی موجود، طرحهایی که در بالا هم به برخی از آنها اشاره شد، اجرا میشود.
***
نظرات بسته شده است.