مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

سایه سنگین ریسک های سیاسی بر سر بازار سرمایه

[box] مخابرات ما – معامله‌گران بورس تهران در حالی با افت حجم معاملات سهام مواجه شدند که با تقویت قیمت سهام از سوی حقوقی‌های حامی شاخص بورس مواجه شد، اثرگذاری ملی صنایع مس ایران، مخابرات و تک‌سهم‌های پالایشی از شدت ریزش نماگرها کاهش یافت.[/box]

مخابرات ما (محمد – مهر) – عامله‌گران بورس تهران در حالی با افت حجم معاملات سهام مواجه شدند که با تقویت قیمت سهام از سوی حقوقی‌های حامی شاخص بورس مواجه شد، اثرگذاری ملی صنایع مس ایران، مخابرات و تک‌سهم‌های پالایشی از شدت ریزش نماگرها کاهش یافت. شتاب نرخ ارز در بازار آزاد در حالی این روزها در کانون توجه معامله‌گران قرار گرفت که به نظر می‌رسد با توجه به مشکلات پولی نظام بانکی به عنوان مدلی از روی ناچاری تا پایان سال جاری و با هدف شناسایی سود از محل تسعیر ارز در صورت‌های مالی بانکها به کار گرفته شود. در این بین لمس تورم دست‌کم 20 درصدی برای فضای کسب و کار کشور نیز چندان ناخوشایند نبوده و به اعتقاد برخی آگاهان می‌تواند به رونق نسبی فضای کسب و کار و در رأس آن بخش مسکن و در نهایت بازار سرمایه بینجامد، هر چند که ضعف قدرت خرید در بخش تقاضا پنبه سیاست‌های اقتصادی دولت را در بلندمدت رشته خواهد کرد.

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران (تدپیکس) در پایان معاملات روز دوشنبه 17 مهر ماه 96 با افزایش 46 واحدی روی رقم 84 هزار و 611 واحد ایستاد.شاخص کل هم ‌وزن اما با کاهش 16 واحدی عدد 17 هزار و 312 واحد را به نمایش گذاشت.شاخص سهام آزاد شناور نیز با افزایش 129 واحدی به رقم  91 هزار و 319  واحد دست یافت.شاخص بازار اول اما  در حالی با افزایش 121 واحدی به رقم  58 هزار و 419  واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با کاهش 361 واحدی عدد 189 هزار و 42  واحد را به نمایش گذاشت.همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) نیز با افزایش 7 واحدی به رقم 921 واحد رضایت داد.
براساس این گزارش،معاملات سهام در نماد ملی صنایع مس ایران با 36 واحد ، پالایش نفت بندر عباس با 24 واحد و پالایش نفت تهران با 18 واحد افزایش بیشترین تاثیر مثبت را بر محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند ودر مقابل، معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت های آسان پرداخت پرشین با 29 واحد ، هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس با 28 واحد و آسان پرداخت پرشین با 22 واحد کاهش بیشترین تاثیر منفی را در برآورد این نماگر به دوش کشیدند.
ارزش کل معاملات بورس تهران در حالی بیش از 257 میلیارد تومان نمایش داده شد که ناشی از دست به دست شدن بیش از 622 میلیون سهم  و اوراق مالی قابل معامله طی 51 هزار و 998  نوبت داد و ستد بود.این در حالی بود که ارزش معاملات بازار نقد بورس بیش از 206 میلیارد تومان بود.
در بازار2 بورس تهران که به معاملات درون‌گروهی سهامداران عمده اختصصا دارد، اندکی بیش از 48 میلیون سهم بانک خاورمیانه به ارزش بیش از 10.5 میلیارد تومان به کدهای درون‌گروهی سهامدار عمده انتقال یافت.در نماد معاملاتی صنایع پتروشیمی خلیج فارس نیز اندکی بیش از 25 میلیون سهم این شرکت به ارزش کمتر از 13 میلیارد تومان به کدهای درون گروهی سهامدار عمده کد به کد شد. بورس تهران در حالی معاملات کم‌حجم بازار سهام را با نگاهی خیره به چهارراه استانبول به نظاره نشست که تغییر قیمت سهام از سوی بازارگردان‌های حامی شاخص در نمادهای تأثیرگذاری همچون ملی صنایع مس ایران، مخابرات ایران و تک‌سهم‌های پالایش نفت بندرعباس و پالایش نفت تهران در گروه پالایشی‌ها ترمز شاخص کل بورس در کانال 84 هزار واحدی را کشید.
به عقیده بسیاری از کارشناسان سخنان جنجالی ترامپ در مورد برجام و اقدام‌های پیش‌بینی نشده وی در روزهای آتی به یکی از عوامل تأثیرگذار بر معاملات سهام و کاهش حجم معاملات آن تبدیل شده است، هر چند که سردرگمی و سکون حقوقی‌ها در بازار سهام، اصلی‌ترین عامل رکود این بازار و روزهای کم‌فروغ آن عنوان می‌شود.
ریسک های سیاسی مقطعی است
بازار سرمایه در حالی شهریور را پرقدرت و با رشد متغیرهای اصلی و بازدهی مناسبی به پایان رساند که امیدها به تداوم رونق بازار سهام در فصل پاییز ، با افت سنگین بازار در دوهفته اخیر، نا امید شد.یکی از مهمترین دلایل افت بازار و و نگرانی سرمایه گذاران سایه سنگین ریسک های سیاسی بر سر بازار سرمایه است.
فردین آقابزرگی ، کارشناس ارشد بازار سرمایه در خصوص دلایل افت بازار در روزهای اخیر گفت: یکی از دلایل مهم و اساسی افت شاخص و قیمت ها موضوع سیاسی مرتبط با برجام است. دومین دلیل افت بازار ضعف بنیه مالی دولتاست ، بنا بر گفته آقای نوبخت، دولت دچار ضعف بنیه مالی است که این ضعف همانند ظروف مرتبط به سایر بخشها نیر سرایت خواهد کرد ، در نتیجه دولت با تغییرات در سیاستهای اقتصادی و اثرگذار بر فضای کسب و کار به نوعی برای سرمایه گذاری ریسک ایجاد می کند.
وی درباره اخبار تاثیر گذار بر بازار سرمایه گفت: آخرین خبر موثر بر فضای بورس مربوط به تصمیم بانک مرکزی و شاپرک برای کاهش هزینه های بانک ها از طریق استقرار نظام جدید کارمزد است که به یکباره درخصوص وضعیت این گروه از شرکتها در بورس ابهام و تردید ایجاد می کند. این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که اگر ترامپ برجام را لغو کند، بازار سرمایه چه واکنشی نشان میدهد ،گفت: باوجود قابل پیش بینی نبودن عمل ها و عکس العمل های طرفین مذاکره در برجام ، به دلیل آشنا بودن ساختار اقتصادی ما با تحریم ها و اینکه تاکنون به جز مواردی محدود ، به خصوص در مبادلات بین المللی مالی ، تغییر خاصی از ابتدای توافق هسته ای تاکنون اتفاق نیفتاده است ، به نظر می رسد جز شوک روانی و آثار زودگذر اثر خاص دیگری در بورس و بازار سرمایه را شاهد نخواهیم بود .
وی با اشاره به رشد قیمت ارز افزود: ضمن اینکه از اثرات مثبت این تهدیدها می تواند افزایش نرخ ارز باشد که به نوعی در وضعیت سودآوری برخی صنایع و شرکتها تغییر مثبت ایجاد خواهد کرد.
آقابزرگی در خصوص اینکه در شرایط فعلی بهترین تصمیم برای سرمایه گذاران بازار سهام چیست به عصر مالی  اظهار داشت: راهکار مناسب برای پرهیز از افزایش ریسک پرتفوی و افزایش بازدهی ، اتکا به تحلیل های کارشناسی است. همچنین بهتر است سرمایه گذاران با چشم انداز  بلند مدت سرمایه گذاری کنند.
وی به سرمایه گذاران پیشنهاد کرد: در امر سرمایه گذاری فرد به همراه توزیع نقدینگی در بازارهای غیر همگن و دارای بتای منفی نسبت به یکدیگر میتواند موجب جلوگیری از ضرر و زیان و یا حتی کسب سود معقول شود  و در این راستا  نگهداری بخشی از منابع سرمایه گذاری به عنوان نقدینگی میتواند از ورود شوکهای مقطعی منفی به پرتفوی ، جلوگیری کند.
***
819910cookie-checkسایه سنگین ریسک های سیاسی بر سر بازار سرمایه

Please rate this

0 1 2 3 4 5

نظرات بسته شده است.