مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

نویسنده مهمان – ناگفته هایی از طرح رجیستری.

[box]مخابرات ما – طرح جدید وزارت ارتباطاتبرای رجیستری کردن گوشی های موبایل و پیش بینی های نویسنده.[/box]

مخابرات ما – در ادامه طرح رجیستری  نوشته های یکی از اعضای سایت را می خوانید:

[box]شاپور نعمت پور …

۱۳۹۶/۰۸/۰۵ در ۰:۲۲ ق٫ظ

 

ای کاش بجای طرح رجیستری , دولت می اومد و راه منطقی دیگری رو که تقریبا تمام دنیا ازش استفاده میکنن رو بکار میبرد ,
کاهش تعرفه های گمرکی.

چون تا وقتی که انگیزه وجود داشته باشه , حتما راهی هم واسه دور زدن پیدا خواهد شد.
الان من نمی دونم که تعرفه واردات گوشی موبایل چقدره و آیا دولت قصد افزایش اونو داره یا نه؟
اما در سال ۸۵ دولت وقت با همین شعارهای افزایش منابع مال دولت و حمایت از تولیدکننده های داخلی و نظارت بر کیفیت گوشی های مورد استفاده در شبکه , طرح رجیستری رو فعال کرد و همزمان تعرفه واردات گوشی موبایل رو از ۲۰ درصد به ۴۰ درصد افزایش داد , و البته با اتفاقاتی که بعدا افتاد و اطلاعاتی که بعدا به بیرون درز پیدا کرد , مشخص شد که همه اون استدلالها فقط شعار بوده.
البته اینبار امیدوارم که افزایش تعرفه واردات گوشی موبایل در برنامه کار دولت نباشه!
و وزارت ارتباطات اینبار همه اپراتورها رو موظف به تبعیت کنه و مثل دفعه قبلی نباشه که ایرانسل تن به اجرای قانون نداد و فقط همراه اول اون قانون رجیستری رو اجرا کرد .

و وقتی که بعد از حدود ۲ سال از اجرای اون طرح , همراه اول هم اجرای طرح رو لغو کرد و در اون دو سالی که تقریبا همزمان شده بود با تاسیس ایرانسل , همین امر منجر به جذب قابل توجهی از بازار مشترکین موبایل توسط ایرانسل شد , امری که شبهاتی رو در مورد طرح در اذهان متبادر کرد.

در مورد ادعای افزایش درآمد دولت از طریق این طرح , باید این سؤال رو مطرح کرد که در زندانهای تمام کشورهای دنیا که از دقیقترین و سخت گیرانه ترین روشها در ورود و خروج هر ماده مخدری به زندان استفاده میشه , آیا مواد مخدر در زندانها یافت نمی شود ؟
پس واقعا این طرح رجیستری هم نخواهد تونست مشگل قاچاق گوشی موبایل رو بطور کامل برطرف کنه.
و باید همون روش کاهش عوارض گمرکی رو دنبال کرد که در دنیا جواب داده , تا وقتی که سود زیادی در قاچاق یه کالا وجود نداشته باشه , قطعا کسی سراغ قاچاق اون کالا نخواهد رفت , و همین اول کار ما شاهد افزایش قیمت گوشی های موبایل در کشور بودیم که همین امر اشتیاق به قاچاق گوشی موبایل رو افزایش خواهد داد.
مسولین امر باید توجه کنن که بازار گوشی های موبایل خیلی با بازاز خودرو تفاوت داره , چون یه خودرو رو نمیشه بار یه قاطر کرد و از مرز و بصورت قاچاقی عبور داد و تازه بعدش مشگل شماره گذاری در مورد خودرو وجود داره و اگه یه خودرو فرضا شماره نداشته باشه براحتی قابل تشخیص توسط عموم مردم و پلیس بوده و از تردد اون جلوگیری بعمل میاد.
اما در مورد گوشی موبایل اگه تفاوت قیمتی معنا داری وجود داشته باشه , براحتی شماره سریال گوشی یا IMEI قابل جعل و کپی برداری از تعدادی معدود گوشی هایی خواهد بود که بصورت قانونی وارد کشور شدن.

پس واقعا بهترین راه کاهش تعرفه واردات گوشی موبایل هست.
وانگهی اگه ایران طرح تجارت آزاد رو بپذیره , دیگه بر طبق اون قانون حداکثر میتونه ۱۲ درصد عوارض گمرکی بر کالاها وضع کنه , پس باید یواش یواش دولت خودشو واسه ورود به قانون تجارت آزاد آماده کنه , با کاهش عوارض گمرکی.

و اما حمایت از تولید کننده های داخلی که بیشتر به یه شوخی شبیه هست.
مگه ما چنتا تولید کننده داخلی گوشی موبایل داریم ؟
همه میدونیم تا کشور توانایی تولید چیپ های الکترونیکی پیشرفته رو نداشته باشه , تا ابدالدهر نه تنها در زمینه تولید گوشی موبایل , بلکه در زمینه تولید هر نوع تجهیزات الکترونی دیگه , صرفا میتونیم یه مونتاژکار باشبم , نه چیزی کمتر و نه چیزی بیشتر.
و تازه تا کی مردم باید تاوان ناکارآمدی تولید کننده های داخلی پرداخت کنن؟
آیا کسی هست که بتونه این تضمین رو به مردم بده که اگه فرضا ۳ سال جلوی واردات قاچاق گوشی های موبایل گرفته بشه , بعد از اون دیگه تولید کننده های داخلی توان تولید گوشی های با کیفیتی در حد سامسونگ و یا ال جی رو پیدا خواهند کرد , حالا اپل پیشکشون؟

یا اینکه این حمایت از تولید کننده های داخلی گوشی های موبایل باید تا ابد ادامه پیدا کنه؟
شبیه حمایتی که از خودزو سازان داخلی صورت گرفته و بعد از نیم قرن از شروع بکار خودرو سازی داخلی , اوضاع هنوز اینه.
اگه واقعا عزمی در حمایت از گوشی سازهای داخلی وجود داره , آیا باید هزینه شو ملت بدن ؟
یا اینکه دولت باید با برطرف کردن مشکلات این صنعت و البته صنایع دیگه , بهشون کمک کنه.

فرضا وام های کم بهره , برطرف کردن موانع متعدد اداری و بخشنامه ای در زمینه تولید.

[/box]

827320cookie-checkنویسنده مهمان – ناگفته هایی از طرح رجیستری.

Please rate this

0 1 2 3 4 5

نظرات بسته شده است.