نصب دکل BTS تلفن همراه در میدان توحید بیرجند و اعتراض اهالی محله
مخابرات ما-حساسیت نسبت به نصب دکل های BTS در شهرها هر روز افزایش می یابد تا آنجا که اهالی محلات در اعتراض به نصب دکل های مخابراتی در کنار واحدهای مسکونی شان اجازه فعالیت به پیمانکاران مخابراتی را نمی دهند و با گلایه از تشعشعات مخابراتی و مضرات آن، خواستار عدم نصب دکل جدید در محله هایشان می شوند.
اهالی این محله می گویند: گودبرداری مخابرات که جهت نصب دکل بی تی اس انجام شده است در محل عبور و مرور شهروندان و فاصله دکل با منازل مسکونی را مغایر قانون و سلامت اهالی عنوان کردند.
اهالی ساکن در این محله تضعیف شدن سیستم دفاعی بدن، ابتلا به بیماری آلزایمر، تخریب DNA سلولها و ابتلا به سرطان، افسردگی، کم اشتهایی، سردرد و چشم درد و تاثیرات سوء بر روی کودکان را گوشه ای از عوارض این امواج می دانند.
امواج آنتن های BTS چنانچه از حد مجاز بالاتر باشد خطرآفرین است
عضو هیات علمی گروه مخابرات دانشگاه بیرجند نیز با بیان اینکه آنتن های BTS بدون تشعشع نیست درعین حال گفت:استاندارد میزان تشعشع این آنتن ها از سوی سازمان های متولی کنترل وانداره گیری می شود.
ناصر ندا با اشاره به اینکه به هرحال ایمنی و سلامت در نصب دکل های مخابراتی باید مدنظر باشد افزود: توان امواج در حد مشخص و استاندارد کنترل می شود.
وی گفت: دکل های مخابراتی وBTS در همه جای دنیا دارای استاندارد مشخصی است ومیزان امواج دکل ها از سوی شرکت های نصب کننده رعایت وکنترل می شود.
عضو هیات علمی گروه مخابرات دانشگاه بیرجند با تاکید بر اینکه افرادی که مدام در مسیر این امواج هستند خطر بیشتری متوجه آنان است افزود: امواج این دکل ها بر روی افراد به صورت موردی وگذری تاثیری ندارد.
ندا با بیان اینکه امواج در دکل های مزبور نصب شده در مراکز عمومی از جمله پارک ها که مردم به صورت گذری تردد می کنند تاثیر ندارد اظهار کرد: اگر این آنتن ها مدام در معرض ومسیر تردد و زندگی افراد باشند تاثیرات خود را دارد .
وی بااشاره به اینکه امواج الکترومغناطیس چنانچه از حد مجاز بالاتر باشد خطر آفرین است افزود: تشعشع حاصل از آنتن های BTS کم وخطرات قابل توجهی ندارد.
عضو هیات علمی گروه مخابرات دانشگاه بیرجندتصریح کرد: الگوی تشعشع و توان دریافتی این آنتن ها براساس استانداردهای تعریف شده توسط سازمانهای مربوطه کنترل و نظارت می شود.
میزان تشعشع آنتن های BTS در خراسان جنوبی کمتر از 10 درصد حد مجاز استاندارد است
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: در سال گذشته تمام آنتن های BTS در مناطق مسکونی از سوی مردم به لحاظ مشکلات سلامتی معرفی شده تست صورت گرفته و میزان تشعشع این آنتن ها کمتر از 10درصد حد مجاز بوده است.
علی دلگیر با بیان اینکه از سال گذشته به جهت اهمیت سلامت مردم تصمیم بر این شده آنتن های مخابراتی در منازل مسکونی نصب نشود افزود: آنتن هایی که در فاصله 10 متری از منازل مسکونی نصب هستند به لحاظ پوشش تشعشع رادیویی هیچ ضرری برای ساکنان محل ندارد.
وی بیان کرد: در کمیته ساماندهی نصب آنتن های BTS که به ریاست معاون عمرانی استانداری خراسان جنوبی تشکیل می شود مقرر گردیده تا در حد امکان این آنتن ها در منازل مسکونی نصب نشود و در اماکن اداری، پارک ها و…اجرا شود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی بیان کرد: آنتن های BTS مربوط به شرکت ایرانسل بایددر میدان توحید و بالاتر و پایین تر از این محدود به لحاظ بهبود پوشش و ایجاد ظرفیت نصب و اجرا گردد .
دلگیر با بیان اینکه به ازای تعداد مشترکان باید منابع شبکه افزوده شود تصریح کرد: امکانات فعلی پاسخگوی ترافیک مخابراتی منطقه نیست و باید تعداد آن افزایش یابد.
وی با بیان اینکه هرچه تعداد آنتن های مزبور در سطح شهر بیشتر شود از توان تشعشی سایت های مجاور کاسته می شود تصریح کرد: این آنتن ها به صورت چرخه ای عمل می کنند و هرچه تعداد بیشتر شود توان تشعشعی آنها کم می شود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی اظهار داشت: در نهایت میزان تشعشع امواج آنتن های مزبور توسط سازمان تنظیم مقررات وارتباطات رادیویی اندازه گیری می شود
دلگیر ادامه داد: در سال گذشته سامانه اندازه گیری تشعشع امواج در تمام نقاطی که مردم به جهن مشکلات سلامت اعتراض داشته اند نسبت به اندازه گیری امواج اقدام شده ومیزان تشعشع تقریبا 10 درصد کمتر از حد مجاز استاندارد بوده است و این آنتن ها برای سلامتی مردم نیز مشکلی ندارد.
نظرات بسته شده است.