پیام محبی مشاور و فرد معتمد مدیر عامل مخابرات ایران در گفتگو با مخابرات ما
مخابرات ما- این دومین بار بود که با او رودررو صحبت می کردیم.همیشه حرفها و راه حل های خود را روان و سریع مطرح می کند.به نظر می رسد پیش از این بارها طرح هایش را در ذهنش مرور کرده است.امروز مخابرات با مشورتهای او و اعتماد مدیر عامل به ایشان در مسیری گامم برداشته است که برای اولین بار واقعیت های داخل آن، شفاف و بی پرده مطرح می شود.
“پول نداریم!” تا بحال هرگز کسی به این صراحت چنین جمله ای نگفته بود.حسابرسی های سالانه نشان می دهد زیان مخابرات ایران در بخش ثابت حداقل ۴ هزار میلیارد تومان خواهد بود.حالا شاید “پول نداریم!” معنی ملموس تری پیدا کند!
مهمان ما پیام محبی مشاور مدیر عامل مخابرات ایران و فرد معتمد اوست.بخش هایی از این گفتگو قطعا به زمان مناسب خودش نیاز دارد اما مهمترین بخش های گفتگو همین است که می خوانید.
*****************
مخابرات ما- بارها اشاره شده هزینه های پرسنلی و حقوقی بزرگترین هزینه مخابرات است.در این سبد هزینه عموما از هزینه های بازنشسته ها هم صحبت می شود.کمی توضیح می دهید.
پیام محبی- هزینه های مربوط به بازنشستگان ارقام تاثیر گذاری در صورت سود و زیان شرکت هستند این هزینه ها شامل رفاهیات و بیمه تکمیلی و بیمه عمر است .کل مانده مطالبات گذشته بازنشستگان محترم حدود ۲۰۰ میلیارد تومان بوده که اگر رفاهیات پرداخت نشده سه ماهه را به آن اضافه کنیم جمعه ۴۹۰ میلیارد تومان خواهد شد.در حالی که هزینه مربوط به بازنشستگان در یک سال شاید بالغ بر ۳۰۰۰ میلیارد تومان بشود.ضمن اینکه در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۷۲۰ میلیارد تومان هم برای معوقات بازنشستگان پرداخت شده است و این حجم از پرداخت در دوره مدیریت و هیات مدیره جدید با تمام مشکلات مالی در جهت تکریم و حمایت صورت گرفت .مشخص است هزینه های سالیانه بازنشستگان عدد بزرگی حتی در برابر کل معوقاتشان است.
مخابرات ما- اگر نگاه شما تکریم است پس چرا پرداخت نمی کنید؟
پیام محبی – مشکل اصلی ما در پرداخت این هزینه ها عدم وجود نقدینگی در شرکت بوده.فقط همین. هیچ برنامه ای برای حذف از طرف هیات مدیره ابلاغ نشده است و ما هم در این موارد تابع دستورات هیات مدیره هستیم.
در شرکت ابتدا حقوق شاغلین در اولویت است بعد اگر نقدینگی باشد حتما پرداخت صورت میگیرد.
شرکت با ۱۸ هزار میلیارد تومان بدهی حال شده روبرو است و همه اینها ارث مدیران قبلی و همین روند سیاست پرداختهای بی پشتوانه میباشد درآمد هم که توسط سازمان تنظیم و دولت تحریم شده از آنطرف سالی ۶۰۰۰ میلیارد تومان از درآمد مستقیم تحت عنوان حق پروانه و ۱۳۰۰ میلیارد تومان بعنوان مالیات از مخابرات میگیرد.اگر سود تقسیم شود ۱۰۰۰ میلیارد هم در تقسیم سود میگیرد.
بهره اصلی از شرکت مخابرات را نه سهامدار عمده میبرد نه شاغل و بازنشسته ، دولت میبرد و هیچ تعهدی هم در تنظیم بازار ندارد. ما کار عجیبی از وزارت خانه نخواستیم گفتیم هر رفتاری با تعرفه پست کردی با ما هم همان را انجام بده نه اینکه این همه هزینه به بار کنی خودت سهم از درآمد برداری و شرکت را به قهقرا بفرستی .متاسفانه بدنه سازمان تنطیم بدنه هماهنگی نیست و چرا میخواهند صنعت فناوری کشور به این روز بیافتد خدا داند.
مخابرات ما- شنیده ام هزینه های رفاهیات بازنشسته ها توسط حاکمیت پذیرفته نشده.منظور از این حرف چیست؟
پیام محبی – میدانید که هزینه های رفاهیات توسط حاکمیت (دولت) مورد قبول نیست پذیرش که به حرف نیست به عمل و دستورالعمل است اگر هزینه را قبول دارند چرا سازمان امور مالیاتی هزینه های مربوط را غیر قابل قبول اعلام کرده است. چرا سازمان تنظیم مقررات در بهای تمام شده مخابرات این هزینه را رد کرده است. چرا سازمان حسابرسی و بازرس اشکال گرفته و از ما پاسخ خواسته است.در این شرایط همه تصمیمات به مدیر عامل ختم می شود بدون اینکه مجوزی داده شده باشد.
مخابرات ما-سهامدار این هزینه ها را پذیرفته و همیشه دستور به پرداختش داده؟
پیام محبی – با این شرایط سهامدار باید چه کند؟ سهامدار بصورت کلی در زیر نامه ها می نویسد طبق مقررات پرداخت شود.مفهوم طبق مقررات در اینجا چیست؟ همان چیزی است که قبلا گفتم یا چیز دیگری است؟
مخابرات ما- یعنی کار به اصطلاح ما بریده نمی شود! مثل طرح ایثارگران که همه در ظاهر با آن موافق هستند ولی …
پیام محبی – در مورد بحث ایثارگران هم همین است مجلس برای این امر بودجه تعیین کرده در حالی که یک ریال از این بودجه را به شرکتهای خصوصی نداده اند.
مجمع اختیار انجام کار را به هیئت مدیره واگذار کرد.هیئت مدیره هم به مدیر عامل نوشته است وفق قوانین و مقررات اقدام کند.ولی سهامدار باید دقیقا محل تامین بودجه را مشخص کند.مثلا برای مدیر عامل محل هزینه را سود سهام تعیین کند.آن هم نه برای یک سال بلکه برای مدتی که طرح اجرا می شود.
نکته جالب در این ماجرا این است که مجلس کلا ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه برای این امر اختصاص داده است در حالی که در مخابرات هزینه یک سالش باغ بر ۸۵۰ میلیارد تومان می شود.
مخابرات ما- این رقم ها نسبت به سود اعلامی سالانه ارقام بسیار بزرگی است.
پیام محبی – این هزینه های پرسنلی خارج از توان مخابرات است.به هر شکلی شده باید نیروهایش را کاهش دهد. امسال ۲۰۰۰ نفر بازنشسته شده اند و در مجموع مخابرات باید در این وضعیت درآمد و هزینه باید جراحی کند تا نیروهای متناسب با کار داشته باشد و در طی ۴ سال آینده،با این کاهش نیرو تازه مخابرات به شرایط متعادلی برسد. البته برای این امر برنامه های خوبی داریم که انشالله به شاغلین و بازنشسته ها فشار مالی وارد نگردد، که البته باید هیئت مدیره این برنامه ها را مصوب کند.
مخابرات ما- در مورد رفاهیات و پرداخت آن برای شاغلین و بازنشسته ها در سال ۱۴۰۱ چه برنامه ای دارید؟
پیام محبی – در مورد رفاهیات بازنشستگان که قبلا گفتم باز هم تاکید می کنم هرگز قصد حذف آن را نداریم اما فعلا واقعا پولی برای پرداخت آن نداریم.حتی در بودجه امسال رفاهیات بازنشسته ها را حذف نکرده ایم.
اگر شرایط مثل سال گذشته باشد توان پرداخت رفاهیات بازنشسته ها را نداریم.امیدواریم با افزایش تعرفه ها امکان پرداخت فراهم شود.
تفاوتی که رفاهیات امسال با سال گذشته دارد این است که رفاهیات بصورت علی الحساب پرداخت می شود یعنی ابتدا ما حقوق را پرداخت می کنیم هر چه اضافه ماند به رفاهیات اختصاص می دهیم. هر چقدر از رفاهیات را توانستیم بصورت علی الحساب پرداخت می کنیم. اگر هم نقدینگی نداشتیم پرداخت نمی کنیم.
برای بازنشستگان گرامی هم ساده و خلاصه عرض کنم قصد پرداخت داریم ولی نقدینگی نداریم.در دو صورت می توانیم این ارقام را پرداخت کنیم یکی اینکه تعرفه تغییر کند و سازمانهای مربوطه این هزینه را قابل قبول بدانند دیگر اینکه سود تقسیم نشود و در شرکت باقی بماند.
مخابرات ما- با این وصف با تجمعات چه می کنید؟
پیام محبی – گروهی البته راه تجمع را در پیش گرفته اند.باید بدانید تجمع کار را به سرانجام نمی رساند.ضمن اینکه خط قرمزی هم با کسانی داریم که برای رسانه های خارجی خوراک تهیه کرده اند و به آنان خبر رسانده اند. البته عموم بازنشستگان موضوعشان با این چند نفر متفاوت است.
اصل موضوع این است که همه بدانند مجموعه شرکت مخابرات دیگر پول ندارد.دیگر ملک و اموال ارزشمندی هم برای فروش باقی نمانده است.املاک مناسب را هم که دولت گرفته است مثل فرودگاه پیام، دانشگاه اصفهان و دانشگاه مخابرات.
لذا باید یک نفر حرف اصلی را بزند.مخابرات دیگر پول ندارد و باید فکری اساسی برایش کرد.با این شرایط نمی توان ادامه داد.بارها این را گفته ایم. هیچ فرقی نمی کند در مخابرات چه کسی مدیر یا عضو هیئت مدیره باشد هر کسی باشد باید ابتدا به فکر افزایش درآمد و کاهش هزینه ها باشد.
**************************
مخابرات ما- در این گفتگو بحث های دیگری هم پیش آمده است. مواردی مانند حق جذب برای کارکنان بالای ۳۰ سال سابقه، که در خبرهای قبلی منتشر کرده ایم.ضمن اینکه برخی راهکارهای برون رفت از مشکلات جاری هم مطرح شد که تا مرحله تصویب از آن نمی توان سخن گقت.
این جملات را عمه جان ماهم بلد بود بگوید .این که نمیشود مدیریت شرکت…
اگر پول نیست تقسیم سود چه معنی میدهد؟ حقوق پرسنل رابراساس آیین نامه مخابرات پرداخت نمیکنند به بهانه بی پولی .بعد سود تقسیم میکنند وپول را شرکت خارح میکنند .
جناب سردبیر نمیتوانستید این سوال رابپرسید؟
خدایی پول مفت تو این شرکت زیادی داره پرداخت میشه از شرکتی گرفته تا رسمی و بازنشسته
جلوی همین ها رو بگیریم
جلوی خرید های زائد سیستم رو هم بگیریم . حجم عظیمی نقدینگی ایجاد میشه
البته واحدهای تجاری استان ها هم بنا به سیاست های غلط مخابرات ایران عملا در سایه هستند
*توجه*
آقای محبی خب اگر مخابرات پول ندارد شما چرا اینجا ماندگار شده اید؟ سکان مخابرات را به شخص دیگری بدهید.
هربار که مدیرعامل از اصفهان درمخابرات مستقر می شود همین آش و کاسه است.
زمان صدری چرا همیشه پول بود؟!
عامل تمام تجمعات شخص آقای محبی و تفکرات ایشان است.
با سلام و احترام
اگر امکانش هست سابقه مخابراتی این برادر بزرگوارم رو بگین و اینکه بابت این رهنمودهای آبکی چقدر حق مشاوره و حقوق دریافت میکنن که پرسنل رو هزینه میبینن. بغیر از خودشون
پیشنهاد میشه در گام اول شرکتی که در حال ورشکستگی هست اول حقوق مدیران رو کم کنه و حق جذب و … این بزرگواران رو حذف کنه.
در گام دوم خیلی از پست های مدیریتی باید حذف بشه.
در گام سوم خیلی از سمت های بی خودی که فقط هزینه داره رو باید حذف کنن و …..
احسنت این نظر همه پرسنل مخابرات است .حقوقهای کلان مدیران من درآوردی را بررسی وحذف کنند…
سلام به ایشون بفرمایید بجای فکر کردن برای کم کردن حقوق پرسنل شاغل و بازنشسته به فکر درآمد زایی باشید این تفکر غلط همه وقت شما رو گرفته راه رو اشتباه میروید چون اینکاره نیستید
چطور با این ضرر و زیان سود توزیع میکنید و پاداش برای هیئت مدیره تعیین میکنید پاداش برای کسانی هست که سودآوری کرده باشند نه اینکه ضرر آوری
بروید دنبال طلبتون از هم کد سازی که دولت براحتی کلاه سرتان گذاشت اگر دولت قبول نمیکند هزینه اش رو پرداخت کند برگردید مثل قبل
و صدها راه حل دیگر که فکر شما کار نمیکنه
آقای محبی اگر رفاهیات برای کارکنان بصورت علی الحساب پرداخت میشود چنانچه به گفته شما نقدینگی کم باشه والویت شما پرداخت حقوق کارکنان باشد پیشنهاد میشود برای اینکه حسن نیت داشته باشید مانده نقدینگی ماهانه رارا بین کارکنان و بازنشستگان جهت پرداخت علی الحساب رفاهیات تقسیم کنید
شما مدیران نالایق تیشه به ریشه مخابرات زدید .وحال به گردن مدیران قبلی میاندتزید کم دزدی کنید.کم پاداشهای میلیاردی برای خود در نظربگیرید.تا حال مخابرات خوش باشد.ولی بدانید.شما محبی سیدهاشمی فرقانی وآن فیضی ناکس ومدیر نالایقتون تقاص این نامردی هاوحق خوری وزورگویی را دریافت خواهید کرد.دور نیست آن روز تا ببینین فلک چه چرخی میگرداند.جنابان!در این مملکت رسم است.وضعیت خراب کردخ زمان خودرا به مدیر ویا دولت قبلی میاندتزد.مگر شماها از اسلام پیروی نمیکنید.که گناه خودرا بهگردن قبلی میاندازید.خجالت بکشید.دیگه مردم آن پخمه های ۴۰ سال نیستند؟!؟!؟!
گناه ما بدبختای بیچاره چیه که کارمند مخابرات شدیم خوب این همه درآمد همراه اول جیب کی میره چرا ما باید تاوان بدیم آیا روزی که مخابرات رو مفت دادن سپاه و برادران عزیز فکر اینجا رو نکرده بودن ؟
ما از سال ۸۲ تو مخابراتیم همیشه اوضاع بر همین منوال بوده اون موقع هم که اوضاع مخابرات خوب بود برا بخش خصوصی چیزی پرداخت نمی شد الانم مثل همون موقع هست اینم از تبدیل وضعیت یه دلخوشی داشتیم که ظاهرا اونم میخوان ازما ایثارگران بگیرن
سلام…آقای محبی لطفا بیشتر ازاین روی اعصاب ما بازنشسته ها نرو لطفااااا….واسه همه کار پول دارین فقط واسه خوارباربازنشستگان پول ندارین؟ما به هیچ وجه باورمان نمیشه که پول نیست..لطفا بریز وبپاش ها تونه کنار بذارین حق وحقوق بازنشسته ی بدبخت روبدین که توی گرونی داریم روانی میشیم
پرداخت نمیکنیم ، به همین راحتی
تغییر وضعیت نیروهای قراردادی ۹۲ که هزینه ای ندارد. این چرا اجرا نمی شود؟
چون فکر می کنند ما هم می چسبیم به شرکت و بی ون نمی رویم.
الان هر وقت اراده کنند بیرون می کنند ما را.
چقدر ساده هستیم.
از دید دیگر دارند شرایط را به سمتی پیش می برند که حداقل اداره کاری حقوق بدهند و رفاهیات و جق جذب را حذف کنند. در این شرایط دامی بودن و قراردادی بودن چه فرقی دارد.کسی که توانایی داره با پایخ اداره کار برای این ها کار نمی کنه و خودش میره دنبال کار.کسی هم که نمی تونه کجبور با همون پایه اداره کار برای این ها کار کنه
سلام
برای اینکه اگه استخدام کنن به هیچ عنوان حریف نمی شن بازنشسته بشن و می خوان ۴۰ سال خدمت کنن البته با مزایایی که براشون به واسطه قانون ایجاد می شه خدمت هم خواستن می کنن نخواستن می شین و تخمه می شکنن البته پا روی انصاف نزاریم بعضی از کارمندها واقعا برای مخابرات مفید هستند.
سلام وممنون سردبیروجدااز بیانات اقای محبی از شما برای نشر آن تشکر میکنم
تمامی تعهدات دولتی شرکت خصوصی باید انجام شود شما مدیریت بلد نیستید به بازنشستگان مخابرات ربطی نداره
بلایی سر شرکت آوردید که بهترین شرکت بعداز شرکت نفت به روزگار بدبختی رسیده
مخابرات مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری نیست مشمول قانون کار است.
به واژه “تعهد” دقت بفرمایید. همه پرداختهای زمان دولتی جزو تعهدات بوده؟ درسته پرداخت میشده اما پرداخت مساوی با تعهد نیست.
سردبیر جان یعنی چی؟ یعنی به افزایش رفاهیات بسنده نمیکنند و کل مبلغ رفاهیات غلی الحساب میشه!؟ با این تفسیر حتی با افزایش حقوق امسال هم حقوقمون از پارسال کمتر میشه که!! چقدر بی انصافی و نامردی!
بن خواربار بازنشستگان مخابرات ۴ ماه کی واریز نکرده است چرا؟
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران دراین مدت ۴ ماه و به ویزه در ماه مبارک رمضان ثابت کرد که بویی از انسانیت نبرده است.
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران یکماه حقوق مدیران نجومی بگیرتان را ندهید و به جای آن حق و حقوق بازنشستگان را پرداخت کنید .
سبد ماه رمضان کی به حساب بازنشستگان مخابرات واریز میشود ماه مبارک رمضان روبه پایان است !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
بن خواربار بازنشستگان ۴ ماه است پرداخت نشده ؟ تا کی باید
منتظر بمانیم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
واقعآ مدیران شرکت مخابرات و نمایندگان مجلس باید از ماه مبارک رمضان خجالت بکشند
خط قرمز برای بازنشسته؟؟؟؟؟؟؟ خودت باید از شرکت بری بیرون