الزامات توسعه فناوریهای کوانتومی در حوزه ICT بررسی شد
مخابرات ما – ناتوانی نظریههای فیزیک کلاسیک در توجیه رفتار پدیدهها در مقیاس اتمی و زیراتمی، منجر به ارائه نظریههای کوانتومی شده و پتانسیل عظیمی را در ایجاد تحولات بنیادین در تمامی عرصههای زندگی بشر ایجاد کرده است.
مخابرات ما ( محمد – اقتصاد ایران) – از طرفی اهمیت استراتژیک اطلاعات برای دولتها و انتظارات سیری ناپذیر جوامع بشری در دستیابی به سرعتهای نجومی و ظرفیتهای پایان ناپذیر آن سبب شده تا توجه دانشمندان و محققان جهان به بهره گیری از ظرفیتهای حداکثری فناوریهای کوانتومی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و مواجهه با چالشهای عظیم آن معطوف شود.
بنابراین در آیندهای نه چندان دور شاهد تغییرات بنیادین در حوزه زیرساختها، خدمات و محصولات این حوزه خواهیم بود. لذا چاره اندیشی در پرهیز از غافلگیری در مقابل تبعات آن الزام آور است.
بر این اساس سمینار «فناوریهای کوانتومی؛ الزامات توسعه در حوزه فاوا» در پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا مرکز تحقیقات مخابرات ایران برگزار شد.
در این سمینار که در راستای ارائه یافتههای پروژهای تحت عنوان «مطالعه ابعاد و الزامات سیاستگذاری فناوریهای کاربرد پذیر کوانتومی در حوزه فاوا» طراحی و هدفگذاری شده بود، علاوه بر تشریح نتایج بررسی تجارب کشورهای پیشرو، چالشها و پتانسیلهای موجود کشور و همچنین فرصتها و تهدیدهای این حوزه مورد بررسی قرار گرفت.
یکی از مهمترین اهداف این سمینار، تبیین الزامات راهبردی و سیاستگذاری کشور در حوزه فاوا با توجه به ابعاد فناورانه سه پروژه ارتباطات کوانتومی، پردازش کوانتومی و امنیت کوانتومی بود که دستاوردهای آن میتواند، علاوه بر ایجاد زمینه مساعد در تدوین ارکان جهت ساز و سیاستگذاریهای کلان توسعه فناوریهای کاربرد پذیر کوانتوم در بخش فاوا، بستر مناسبی در تدوین نقشه راه و برنامههای اقدام توسعه فناوریهای کاربرد پذیر کوانتوم در این زمینه را نیز مهیا سازد.
***
نظرات بسته شده است.