مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

دستاورد‌های ملی را نباید زیر سوال برد

مخابرات ما – وزیر ارتباطات و فناوری صبح امروز در مجلس شورای اسلامی به دو سوال نمایندگان مجلس درباره پوشش روستایی تلفن همراه و ثابت پاسخ داد. او گفت شاید به دلایلی در حوزه انتخابی شما مشکلاتی وجود داشته باشد، اما نباید دستاوردهای ملی را به دلیل عدم پیگیری موضوعات منطقه ای زیر سوال برد.

مخابرات ما ( محمد -وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات) –  محمد جواد آذری جهرمی دیروز، دوشنبه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافت تا به سوالات ملی «بیت الله عبداللهی» نماینده مردم هریس و «محمود نگهبان سلامی» نماینده مردم خواف و رشتخوار پاسخ دهد. پوشش تلفن‌های همراه، تلفن ثابت در روستاها جزو سوالات اصلی این دو نماینده بود.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن سوال مطرح شده از سوی نمایندگان را اینگونه اعلام کرد؛ چرا در بسیار ی از روستاها پوشش تلفن همراه و اینترنت وجود ندارد و دوم اینکه چرا به درخواست مردم برای اشتراک تلفن ثابت جواب منفی داده می‌شود. با توجه به اینکه این سوالات قبلاً مطرح شده و نمایندگان اقناع نشده‌اند، قلمرو سوال را ملی تشکیل داده و گزارش سوال جهت اعلام وصول ارسال می‌گردد.

پس از این سوال، محمدجواد آذری جهرمی برای پاسخ به جایگاه آمد و ضمن تشکر از اینکه فرصتی برای پاسخگویی پیش آمده، صحبت‌هایش را با خاطره‌ای از یک سفر آغاز کرد.

 پوشش ارتباطات روستایی می‌تواند نیروی محرکی برای اقتصاد مناطق روستایی باشد

وزیر جوان ارتباطات گفت: برای توسعه روستایی، با حضور نمایندگان سفری به یکی از روستاها داشتیم. یکی از بزرگان روستا به ما مراجعه کرد و گفت ما اینجا اینترنت لازم داریم. هر چقدر اطراف را دیدم اثری از خانه نبود. پرسیدم چند خانوار اینجا زندگی می‌کنند؟ گفت خانوار را نمی دانم ما ۵ هزار راس گوسفند داریم. همه این مسئله را به شوخی گرفتند و خندیدند. اما آن مرد راست می‌گفت در دنیای دیجیتال امروز، دامداری نیز به توسعه پوشش اینترنت روستایی وابسته است و می‌توان برای مدیریت بهتر امور اقتصادی از آن استفاده کرد. پوشش ارتباطات روستایی اگر با نگاه توسعه و اشتغال‌زایی مورد استفاده قرار بگیرد، می‌تواند نیروی محرکی برای اقتصاد مناطق محروم روستایی کشور باشد.

او در ادامه به فعالیت‌هایی که در روستاهایی مانند کلپورگان در سیستان و بلوچستان انجام شده اشاره کرد و گفت: هنر زنان ایرانی در سیستان و بلوچستان منجر به خلق آثار نفیس و بسیار ارزشمندی می‌شد که متاسفانه نمی‌توانستند از فروش آن پولی در بیاورند چون خدمات فروش برایشان مهیا نبود. اما توسعه ارتباطات نسل چهارم تلفن همراه، احداث یک دفتر پست برای ارسال صنایع‌دستی آن‌ها، برگزاری کلاس‌های آموزشی باعث شد آنها بتوانند صنایع دستی‌شان را برای مشتریان ارسال کنند و همین مسئله منجر به مهاجرت معکوس به روستا شد.

وی افزود: سوالی که نمایندگان از من پرسیدند سوال درست و به‌جایی است. ۲۲ ماه قبل زمانی که نمایندگان به من رای اعتماد دادند، تکلیف کردند که تا پایان برنامه ششم توسعه، ۹۰ درصد از روستاهای بالای ۲۰ خانوار باید پوشش اینترنت و تلفن همراه داشته باشد. روزی که ما وزارتخانه را تحویل گرفتیم از ۴۲ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار در کشور، مجموعاً ۱۹ هزار روستا به صورت عملیاتی به اینترنت متصل شده بودند که مشکلات متعددی داشتند. زمانی که نمایندگان به من رای اعتماد دادند، بارها روی این مسئله تاکید کردند.

او اضافه کرد: به همین دلیل ما این مسئله را در صدر پیگیری قرار دادیم. در این ۲۲ ماه بیش از هشت هزار روستا به اینترنت متصل شده‌اند آن هم بدون مودم گران و مشکل. هفت هزار و ۲۰۰ روستا نیز طی امسال به شبکه ملی اطلاعات پیوسته‌اند. یعنی به شکل میانگین هر روز حدود ۲۰ روستا. البته بحث ۴۲ هزار روستا در میان است و قطعاً مطالباتی که شکل می‌گیرد، مطالبات درستی است ما هم مرتباً پیگیر این مسئله هستیم.

وی خاطرنشان کرد: وزارت ارتباطات تا الان از ظرفیتی که داشته نهایت استفاده را انجام داده است، بر اساس قانون قرار شد چهار هزار میلیارد از درآمد شش هزار میلیاردی وزارت ارتباطات به وزارتخانه برگردد و در همین حوزه هزینه شود.

داغ «تابستان داغ» به دل دشمنان ماند

آذری جهرمی با اشاره به اینکه دشمنانی برای ما تابستان داغ را طراحی کرده بودند که داغش به دل خودشان ماند، گفت: ابزارشان فشار اقتصادی بود که کشور را دچار مشکلاتی کرد. بودجه ما چهار هزار میلیارد تومان در سال گذشته بود که از این مقدار ۱,۵۰۰ میلیارد تومان دریافت کردیم.

بودجه‌ای که برای توسعه روستایی در اعتبارات وزارت ارتباطات در نظر گرفته بودیم ۲۲۰ میلیارد تومان بود که کمتر از ۵۰ درصد آن محقق شده است اما به لطف خدا با ابتکار عمل، ما پشت سر تهدیدات دشمن نماندیم و امروز در ضریب ۷۲ درصد پوشش روستایی هستیم.

جهرمی اضافه کرد: من به حوزه انتخابیه شما آمده‌ام و مطالبات مردم را از نزدیک شاهد هستم. تمام ظرفیت‌های وزارتخانه را نیز به کار گرفتیم که این مهم محقق شود. به نظر می‌رسد از آن چیزی که از عهده‌مان بر می‌آمده فروگذار نکرده‌ایم. با نصف بودجه، دو برابر ظرفیت‌ها را توسعه دادیم و چهار برابر سابق کار کردیم.

او در پایان گفت: سوال نمایندگان حائز اهمیت است. امیدواریم سر قولی که به شما دادیم بمانیم و تا پایان برنامه ششم توسعه، ۹۰ درصد روستاها تحت پوشش قرار بگیرند.

در ادامه بیت‌الله عبداللهی نماینده مردم هریس این سوال را مطرح کرد که باید زیرساختها برای چهار خدمت اصلی (سلامت، آموزش، کشاورزی و بانکی) در مناطق روستایی بالای ۲۰ خانوار مهیا شود. اگر شما می‌گویید این اتفاق رخ داده، پس چرا ما ندیده‌ایم؟ اگر انجام شده چرا در برخی مناطق متوازن نیست؟ با استفاده از فرصت‌های وزارت ارتباطات می‌توان از اختلاس، رشوه و مسائلی از این دست جلوگیری کرد. چرا مردم باید برای دریافت یک مجوز، ماه‌ها درگیر باشند؟

اتصال ۱۵ هزار مرکز بهداشت روستایی به شبکه ملی اطلاعات

آذری جهرمی برای پاسخ به این سوال، یک بار دیگر پشت تریبون آمد و گفت: درباره چهار خدمت اصلی صحبت کردید، باید بگویم اکنون ۱۸ هزار خانه بهداشت روستایی در سراسر کشور داریم و امروز بیش از ۱۵ هزار مرکز بهداشت روستایی با نام و مشخصات معلوم در حال فعالیت هستند و به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند. هزار و ۲۴۰ روستا آماده اتصال است، هزار و ۸۴۸ روستا پوشش نداریم و باید پوشش ایجاد کنیم. تا پایان خردادماه وزارت بهداشت از این اتفاق رونمایی می‌کند، زیرساخت‌های این کار از کجا آمده است؟ خدمات سلامت ولو در حوزه انتخابی شما با چه زیرساختی به مردم ارائه می‌شود؟ چطور می‌گویید پایبندی به برنامه وجود نداشته است؟

وزیر جوان ارتباطات در ادامه افزود: گزارش‌هایی از فعالیت‌های توسعه روستایی برای رئیس مجلس و کمیسیون صنایع فرستاده‌ام. این حرف شما درست است که ارائه خدمات در برخی روستاها متوازن نیست اما با بودجه محدود و ابتکار عملی که در وزارتخانه وجود دارد، پوشش توسعه روستایی کشور از ۳۶ درصد به ۷۲ رسیده است. در شرایطی که مناطقی مانند جنوب کرمان، شرق هرمزگان، استان فارس، سیستان و بلوچستان از نظر برخی از شاخص‌های ارتباطی در کف جدول بودند. وضعیت روستاها با چیزی که در سایر مناطق کشور است قابل مقایسه نیست. ما مناطقی که دارای شکاف دیجیتال و توازن بدتر بوده را در اولویت قرار داده‌ایم. پیگیری این مطالبه حق شماست و ما حتماً تیرماه به آذربایجان شرقی سفر خواهیم کرد تا مشکلات را رصد کنیم.

او افزود: درست است در حوزه انتخابیه شما به همان دلایلی که گفتم، به برخی از مطالبات رسیدگی نشده، اما نباید دستاوردهای ملی در زمینه ارتباطات را زیر سوال ببریم. من ۴۸ سفر به استان‌ها و شهرستان‌ها داشته‌ام، در اغلب سفرها همکاران شما همراه ما بودند. آیا مشکلاتی که ارائه کردند حل شده یا نه.؟ می‌توانند به این مسئله شهادت بدهند.

عبداللهی از پاسخ وزیر ارتباطات قانع شد

بیت‌الله عبداللهی در ادامه از وزیر ارتباطات خواست در آینده اقدامات لازم را درخصوص توسعه روستایی در حوزه انتخابیه او انجام دهد تا بیش از این دچار مشکل نشوند.

او در ادامه به خاطر جوانی وزیر و این که فرصت بدهند جوان‌ها در عرصه دولت، همکاری‌های مفید داشته باشند، از توضیحات وزیر قانع شد و در مقابل قول او برای توسعه روستایی، سوالش را به رای نگذاشت.

سوال بعدی مربوط به محمود نگهبان سلامی نماینده خواف و رشتخوار بود: «توسعه و ترویج ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور و تامین زیرساخت‌ها برای دسترسی مردم به خدمات پایه‌ای ذیربط، برعهده وزارت آی سی تی است.» نماینده خواف معتقد بود وزارت ارتباطات در این خصوص خوب عمل نکرده است.

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال گفت: دو ماه قبل این سوال مطرح شده است. کلیت سوال مانند سوال قبلی است. توضیحات عمومی همان است که قبلاً گفته‌ام. فراهم‌آوری زیرساخت‌های چهار خدمت اصلی الکترونیکی در مناطق محروم جزو مواردی است که ما انجام آن را در اولویت قرار داده‌ایم. درباره بهداری‌ها و شبکه‌های بهداشت نیز توضیحات کامل داده‌ام.

وی افزود: بحث دیگر نیز، برنامه توسعه و هوشمندسازی مدارس است که در وظایف ما مورد تاکید قرار گرفته است. برای رسیدگی و گزارش این موضوع دو هفته قبل کمیسیون تحقیقات و آموزش در این باره توضیحاتی به آقای عارف (رئیس وقت کمیسیون آموزش) دادم. طبق قانون مسئولیت هماهنگی برعهده وزارت ارتباطات است. اما چون هماهنگی لازم بین دستگاه‌ها وجود ندارد، گاهی کار کمی سخت پیش می‌رود.

۱۰۶ هزار مدرسه را به شبکه ملی اطلاعات متصل می‌کنیم

وزیر ارتباطات گفت: رسماً به وزارت آموزش و پرورش اعلام کردیم تمام ۱۰۶ هزار مدرسه را به شبکه ملی اطلاعات متصل می‌کنیم. اکنون نقشه ارتباطی بیرون آمده، در سازمان مدیریت به تایید رسیده و منتظر نهایی شدن در وزارت آموزش و پرورش است.

او درباره ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش کشاورزی نیز گفت: با آقای حجتی وزیر جهاد کشاورزی در زمینه اتصال دو هزار خانه کشاورزی به شبکه ملی اطلاعات به جمع‌بندی رسیدیم تا شرایط لازم برای این کار را فراهم کنیم.

مشکل ما بودجه نیست مشکل ما هماهنگی بین دستگاهی است

وی با بیان اینکه در این موارد مشکل ما بودجه نیست، گفت: مشکل ما هماهنگی بین دستگاهی است و همین باعث شده است که روند کار در برخی بخش‌ها کُند پیش برود.

نگهبان سلامی در سوال خود به عدم برخورداری مناطق اهل سنت از توسعه ارتباطات اشاره کرد. جهرمی که همین چند روز قبل مهمان کردستان بود، گفت: شخصاً به کردستان رفتم و برای مردم توضیح دادم که چرا این اتفاق افتاده است. در کردستان زیرساخت‌های ارتباطی یعنی فیبر نوری مدت‌ها توسعه پیدا نکرده بود و سال گذشته ما آماده‌سازی زیرساخت‌ها را برای توسعه فیبر نوری در این استان انجام دادیم. ما قطعاً باید به مردم مناطق اهل سنت توجه ویژه‌ای کنیم و بحث توسعه و اتصال آنها به ارتباطات و اینترنت را فراهم کنیم.

جهرمی افزود: در مورد اتصال ارتباطات روستایی می‌گویند آمارها با واقعیت متفاوت است این در حالی است که اگر لیست روستاهایی را که اعلام کردیم مورد بررسی قرار دهید متوجه می‌شوید که آمار طبق واقعیت داده شده است چرا که این موضوع قابل کتمان نیست و اینکه این روستاها از این امکانات برخوردار هستند یا نه به راحتی قابل ارزیابی است.

وزیر ارتباطات با اعلام این که چهار هزار و ۹۰۰ کیلومتر توسعه فیبر نوری به استان‌ها ابلاغ شده و در حال اجرایی شدن است صحبت‌هایش را به پایان رساند.

کارت زرد مجلس به وزیر ارتباطات

بعد از توضیحات نماینده سوال کننده و وزیر، مصری رئیس جلسه از نگهبان سلامی پرسید که آیا از پاسخ قانع شده است، که این نماینده در پاسخ گفت: ضمن تشکر از حسن نیت وزیر نسبت به حل مسائل و مشکلات مناطق محروم، به دلیل آنکه مدت‌ها پیگیر موضوع بوده معتقدم که اتفاقی رخ نداده است و آمار و ارقام ارائه شده جایگاهی ندارد.

پاسخ‌های وزیر به رأی مجلس گذاشته شد و نمایندگان با ۸۳ رأی موافق، ۸۳ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۶ نماینده حاضر در مجلس اعلام کردند که از پاسخ‌های وزیر قانع نشدند. این در حالی است که ۲۳ نماینده اساسا در رای گیری شرکت نکردند و به این ترتیب وزیر ارتباطات از مجلس کارت زرد دریافت کرد.

واکنش وزیر به کارت زرد مجلس
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از خروج از مجلس به دریافت کارت زرد از نمایندگان واکنش نشان داد.

آذری جهرمی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «در فوتبال وقتی خطا می کردیم، داور کارد زرد می داد. اما در عرصه سیاست فضا متفاوته! تجربه جالب بود. ۸۳ به ۸۳ اما خب بیست نظر ممتنع هم موافق حساب نمیشه، باید بیشتر تلاش کنیم هر چند محدودیتهای بودجه ای زیاده. در سال گذشته نصف بودجه تخصیص گرفت اما عملکرد دوبرابر! باز هم میشه»

***

1069410cookie-checkدستاورد‌های ملی را نباید زیر سوال برد

Please rate this

0 1 2 3 4 5

نظرات بسته شده است.