چه کسانی باید واکسن آنفلوانزا بزنند؟
مخابرات ما-مالکی
یک متخصص داخلی یکی از راههای پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزا را تزریق واکسن دانست و گفت: تزریق این واکسن بهویژه در ابتدای پاییز توصیه میشود.
احمدرضا همت در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: ویروس آنفلوانزا میتواند بالقوه خطرناک باشد و علائم شروع آن معمولاً تب، ضعف و درد شدید بدن است. ممکن است سرفه هم با این علائم همراه شود، اما بهصورت کلی با تشدید بیماری و درگیری مجاری تنفسی، سرفه هم اضافه میشود.
وی خاطرنشان کرد: مشکلی که در مورد ویروس آنفلوانزا وجود دارد این است که آنفلوانزا یک ویروس نسبتاً وحشی است و سریعاً میتواند ریه را درگیر و سلامت فرد را تهدید کند.
این عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اصفهان افزود: از علائم دیگر بیماری میتوان به درگیری دستگاه گوارش اشاره کرد. گاهی نیز ممکن است آنفلوانزا باعث دلدرد و اسهال شود.
همت با تأکید براینکه آنفلوانزا درمان دارد، اما پیشگیری آن بسیار مهمتر از درمان است، گفت: پیشگیری از بیماری نیازمند رعایت مسائلی است که شخص باید انجام دهد. برای نمونه شستن دستها پس از حضور در اماکن عمومی و دست و روبوسی نکردن با دیگران. در مکانهای عمومی مانند اتوبوسها ممکن است حتی دستگیرههای اتوبوس آلوده به ویروس باشد و همین امر میتواند عامل ابتلا به آنفلوانزا باشد.
وی با تأکید بر اینکه فردی که به آنفلوانزا مبتلا است باید از دیگران دوری کند، گفت: بیمار باید ظروف مجزا بهویژه لیوان مجزا داشته باشد. همچنین بهمحض اینکه علائم ابتلا به بیماری ظاهر شد به پزشک مراجعه کند، چون متأسفانه دارو برای درمان آنفلوانزا بسیار کم است.
این متخصص داخلی افزود: واکسن آنفلوانزا برای افراد مسن توصیه بیشتری میشود، همچنین به افرادی که بیماریهای قلبی و تنفسی دارند، افرادی که به لحاظ سیستم ایمنی ضعیف هستند و دیابتیها نیز بهتر است این واکسن را تزریق کنند.
همت خاطرنشان کرد: مردم تصور میکنند درصورتیکه واکسن آنفلوانزا بزنند دچار سرماخوردگی نمیشوند، این در حالی است که سرماخوردگی با آنفلوانزا متفاوت است و سرماخوردگی از ویروسهای دیگری بهغیراز ویروس آنفلوانزا به وجود میآید.
این عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اصفهان بابیان اینکه واکسن آنفلوانزا برای درمان ویروس سرماخوردگی مؤثر نیست، گفت: ویروس آنفلوانزا ماهیت خاص خود را دارد و خطرناکتر از بقیه ویروسهاست.
وی خاطرنشان کرد: ابتلا به آنفلوانزا در بیماران قلبی و بیماران تنفسی، افرادی که ضعف ایمنی بدن دارند، بیماران مبتلایان به آسم و برونشیت بسیار خطرناک است و حتی ممکن است برخی بیماران در بخش مراقبتهای ویژه بستری شوند و گاهی نیازمند استفاده از دستگاههای تنفس مصنوعی شوند.
نظرات بسته شده است.