مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

انواع مبدل‌های دیجیتال به آنالوگ در کشور بومی‌سازی می‌شود

مخابرات ما – یک شرکت دانش بنیان ایرانی توانسته پلتفرم‌های پردازشی و ماژول‌های آنالوگ، پیاده‌سازی الگوریتم‌های پردازش سیگنال و تولید نرم‌افزار‌های مورد نیاز در حوزه مخابرات و الکترونیک را طراحی و تولید کند.

مخابرات ما ( محمد – مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری) –  نصب قطعات مختلف بر روی برد و تفاوت در اتصالات موجود می‌تواند سبب ایجاد مدار‌های متفاوتی شود. در نهایت همه قطعات الکترونیکی که برای نصب بر روی برد الکترونیکی در نظر گرفته می‌شوند با روش‌های خاصی که مربوط به هر قطعه می‌باشد مونتاژ می‌شوند.

در هر یک از پروژه‌های الکترونیکی به نوعی استفاده از برد الکترونیکی مشاهده می‌شود و تمامی مهندسان این رشته به نوعی با برد الکترونیکی در انواع ابزار‌های الکترونیکی سر و کار دارند.

متقی‌نسب مدیر فنی یک شرکت دانش‌بنیان درباره فعالیت این شرکت توضیح داد: این مجموعه در زمینه طراحی، ساخت و تولید پلتفرم‌های پردازشی و ماژول‌های آنالوگ، پیاده‌سازی الگوریتم‌های پردازش سیگنال و تولید نرم‌افزار‌های مورد نیاز در حوزه مخابرات و الکترونیک فعالیت دارد.

این فعال فناور درباره مشتریان این شرکت گفت: پروژه‌های مخابراتی، هوافضا، پزشکی، نظامی و مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی به طیف وسیعی از بستر‌های سخت‌افزاری و پردازشی نیازمند هستند که این شرکت در این راستا در حال فعالیت و ارائه محصولات است.

وی بیان کرد: تحقیقات وسیعی روی استاندارد‌های مختلف جهانی در زمینه طراحی و ساخت پلتفرم‌های پردازشی و ماژول‌های آنالوگ صورت گرفته تا بتوان برای صادرات محصولات این شرکت نیز اقدام کرد. از جمله استاندارد‌های پیاده‌سازی شده روی محصولات جدید شرکت، VITA ۵۷.۱ است که توسط کنسرسیومی از شرکت‌های خارجی سازنده قطعات و برد‌های پردازشی به منظور جهانی‌سازی، تدوین و ارائه شده که می‌توان آن‌ها را به کشور‌های دیگر نیز صادر کرد.

متقی‌نسب درباره ماژول QTH-NKS-۰۱ توضیح داد: این ماژول یک مبدل دیجیتال به آنالوگ ۲ کاناله ۱۶ بیتی با حداکثر نرخ نمونه برداری هم‌زمان ۱۶۰MSPS و حداکثر نرخ آپدیت ۴۰۰MSPS است. این ماژول بر مبنای مبدل دیجیتال به آنالوگ ۲ کاناله AD۹۷۷۷ شرکت Analog Device با ورودی‌های LVCMOS طراحی شده است.

وی همچنین اضافه کرد: کلاک نمونه‌برداری می‌تواند از طریق یک منبع کلاک خارجی و یا داخلی فراهم شده و وارد بخش توزیع کننده کلاک شود. این ماژول از طریق کانکتور QTH با پهنای باند بالا به یک کریر بر مبنای FPGA و یا پردازنده‌های سازگار متصل می‌شود، به طوری که دارای حداکثر Data Throughput و حداقل Latency است. QTH-NKS-۰۱ روی کلیه کارت‌های پردازشی سازگار با استاندارد QSH/QTH به کار برده می‌شود.

مدیر فنی شرکت دانش‌بنیان «فناوری موج پردازش نیکسو» درباره کاربرد این محصول گفت: جستجوگرها، شناساگرها، تجهیزات هوایی و ردیاب، سامانه‌های پیشرفته کنترل و هدایت از راه دور، رادار و سونار، سیستم‌های مخابراتی و تجهیزات پزشکی از جمله مواردی هستند که ماژول QTH-NKS-۰۱ می‌تواند در آن کاربرد داشته باشد.

این فعال فناور به اشتغال‌زایی صورت گرفته در این شرکت اشاره و بیان کرد: به صورت ثابت ۵ نفر و تعدادی دیگر نیز به صورت پاره وقت در این شرکت مشغول به کار هستند.

متقی‌نسب به موضوع صادرات پرداخت و گفت: متاسفانه به دلیل تحریم‌ها مجبور هستیم برخی قطعات را به صورت‌های غیرمستقیم خریداری کنیم و از سویی دیگر به دلیل محدودیت‌های ایجاد شده صادرات نیز صورت نمی‌گیرد.

***

1154660cookie-checkانواع مبدل‌های دیجیتال به آنالوگ در کشور بومی‌سازی می‌شود

Please rate this

0 1 2 3 4 5

نظرات بسته شده است.