همکاری جدید غول های اینترنتی
مخابرات ما – اسپیس ایکس و گوگل اخیراً قرارداد همکاری جدیدی امضا کردهاند تا کاربران برای دستیابی به سرویس اینترنت پهن باند امیدوارتر شوند. از سال 2021 ایستگاههای زمینی شبکه اینترنت ماهواره ای استارلینک با همکاری خدمات ابری گوگل راه اندازی می شود. هرچند ارزش این قرارداد فاش نشده، اما خبرها حاکی از آن است که نخستین پایانه استارلینک در نیوآلبانی (ایالت اوهایو آمریکا) نصب می شود. طی این پروژه، همکاری سرویسهای نوظهور ابر رایانشی مانند هوش مصنوعی و ماشین یادگیری برای تصمیمگیری درباره ارسال کدام از دادهها به زمین، به کار میروند.
قدرت نمایی اسپیس ایکس در فضا
اسپیس نیوز: شرکت اسپیس ایکس ۵۲ ماهواره اینترنتی استارلینک را با یک موشک فالکون ۹ راهی فضا کرد. در این مأموریت دو محموله دیگر نیز به فضا ارسال شد که یکی از آن ها جدیدترین نسخه ماهواره تصویربرداری SAR متعلق به شرکت کاپلا اسپیس بود. هماکنون بیش از ۱۶۰۰ استارلینک در مدار زمین قرار دارند این عملیات چهارمین پرتاب فالکون ۹ همراه ماهواره های استارلینک از آغاز ماه مارس تاکنون است.
شکست دوباره Rocket Lab
انگجت: این بار هم تیر شرکت فضایی Rocket Lab به سنگ خورد تا پرونده بیستمین ماموریت آن با موشک Electron با شکست بسته شود و به این ترتیب، دومین شکست این شرکت فضایی طی یک سال این گونه رقم بخورد. بیستمین ماموریت موشک Electron اندکی پس از اشتعال مرحله دوم موشک دچار یک ناهنجاری و مشکل شد. البته این شکست پایان کار Rocket Lab نیست، زیرا این شرکت توافق نامه ای با BlackSky در ماه مارس امضا کرد که در سال جاری 9 ماهواره نسبتاً بزرگ را برای پنج مأموریت جداگانه پرتاب کند.
درآمدزایی سلبریتی ها از دیپ فیک
گیزمودو: دیپفیک یا به عبارتی «جعل عمیق» از آن دست فناوری هایی است که اخبار درباره آن جالب است، به ویژه اگر پای سلبریتیها در میان باشد. به نظر میرسد Veritone سعی دارد به کمک چهره های شناخته شده، شکل درستی از این فناوری جدید به نمایش بگذارد. به هر حال دیپ فیک میتواند به شکل غیر قابل تصوری حقیقت را تغییر دهد، همین امر باعث شده استفاده از آن برای کاربران نگران کننده باشد. شرکت Veritone این امکان را برای افراد مشهور فراهم کرده تا با ترکیب صدای خود با این فناوری درآمد کسب کنند.
اداره کلاس های مدرسه با پهپاد
نیواطلس: اداره کلاسهای مدرسه یکی از وظایف پرچالش معلمها است، اما شرکت DJI مدل جدید از یک پهپاد رونمایی کرده که مانند روباتیک و هوش مصنوعی بستههایی شامل یک پهپاد، یک برنامه موبایلی شهودی و یک برنامه درسی، منحصر به فرد است.
کلاه ایمنی هوشمند
نیواطلس: الان که دنیای دیجیتال بر همه بخش های سیطره انداخته است، ظاهراً حالا نوبت به کلاه ایمنی رسیده تا به واسطه فناوری های دیجیتالی هوشمند شود. این کلاه نوارهای روشنایی LED جلو و عقب با رنگ های سفید و قرمز است که به طور خودکار با سیگنالهایی که از یک شتاب سنج یکپارچه میگیرد، فعال میشوند. در عین حال حسگرهای نوری هم دارد که با تاریک شدن هوا، روشن میشود. همچنین سیستم هشدار دهنده این کلاه با همان سیستم هشداردهنده کار می کند. هنگامی که کلاه ایمنی از سر برداشته میشود، چراغ ها نیز به طور خودکار خاموش میشوند.
چین مهمان مریخ شد
اسپیس نیوز: چین گام بزرگ دیگری در برنامه فضایی جاهطلبانه خود برداشته تا با فرود موفق کاوشگر Tianwen-1 روی سیاره مریخ، سومین کشوری باشد که به سیاره سرخ نزدیک میشود. مهمان جدید مریخ هم اکنون در حال بررسی محیط اطراف است و به زودی پژوهش آن درباره سطح مریخ آغاز خواهد شد. این کاوشگر چینی در ژوئیه 2020 به فضا پرتاب و در فوریه وارد مدار شد. در نهایت، بیش از دو ماه طول کشید تا محلی را برای فرود پیدا کند.
نخستین پهپاد زیرآبی بیسیم
نیواطلس: برخلاف این که همیشه در هوا بهدنبال پهپادها بودیم، این بار یک پهپاد زیرآبی خبرساز شده است. این پهپاد ساخته کشور سوئیس است که از نور برای حرکت استفاده می کند و داده های دیجیتال را در درون آب و از طریق پالسهای نوری به سرعت منتقل میکند و نیازی به سیم های مخابراتی و ارتباطی برای دریافت امواج رادیویی ندارد.
لمس دقیق تر گوشی
ساینس دیلی: به نظر میرسد پژوهشگران یک موسسه علمی سوئیسی به کمک آن دسته از کاربرانی رسیده که با صفحه لمسی وسایل دیجیتالی خود مشکل دارند. آنها به کمک هوش مصنوعی توانستند به راهکاری دست پیدا کنند که حساسیت صفحات لمسی را به میزان هشت برابر فناوریهای کنونی افزایش میدهد. این فناوری جدید همچنین تصاویر را واضح تر نمایش میدهد.
آموزش شنا راحت تر میشود
نیواطلس: در مولداوی شرکتی به نام «سیمپالز» به تازگی سیستمی را رونمایی کرده که ایجاد ارتباط بین شناگرها و مربیان آنها را راحتتر میکند. به هرحال، مربیان معمولاً با رساندن دستورهای خود به شاگردانشان در حین شنا مشکل دارند، اما سیستم Sonr که توسط این شرکت ابداع شده این مسئله حل شده تا مربی به طور یک طرفه از طریق امواج رادیویی رهنمودهای خود را به گوش شناگر برساند. این سیستم دارای دو بخش است. یکی تاکی واکی که توسط مربی در دست گرفته شده و دیگری یک گیرنده ضد آب که بر روی سر شناگر بسته می شود.
گوگل از نسخه ازمایشی اندروید ۱۲ با تغییراتی در زمینه طراحی و حریم شخصی رونمایی کرد
ساینس دیلی: این رونمایی با عبور دستگاه های فعال اندرویدی از مرز ۳ میلیارد دستگاه در جهان مصادف شده است. در بخش طراحی گوگل حالا از زبان طراحی Material You استفاده می شود و این شرکت گفته که این نسخه دارای بزرگ ترین تغییر طراحی در اندروید تا به الان است و اکثر آلمانی ها حالا دارای گوشی های گرد و حبابی شکلند. از تغییرات عمده این گوشی ها؛ بزرگتر شدن سایز دکمه ها در بخش نوتیفیکشن هاست که حالا فضای بسیار بیشتری رو اشغال می کنند.
دارندگان آیفون برده دیجیتالی اند
نیواطلس: پاول دوروف، بنیانگذار تلگرام میگوید: شرکت اپل صرفا در پی گیری مدل تجاری خود که مبتنی بر فروش سخت افزار بیش از حد گران به مشتریان است، درگیر در اکوسیستم آن بوده و این موضوع بسیار ناکارآمد است.
بدترین قسمت فناوری اپل دستگاه های سخت گیر یا سخت افزار قدیمی نیست و بحث اصلی این است که داشتن آیفون شما را به یک برده دیجیتالی تبدیل میکند، چون شما فقط مجاز به استفاده از برنامههایی هستید که اپل به شما امکان نصب از طریق اپ استور را میدهد و شما فقط میتوانید از آی کلود اپل برای تهیه نسخه پشتیبان از دادههای خود استفاده کنید.
نظرات بسته شده است.