اقلام رفاهی مالیات دارد یا نه!؟
مخابرات ما- در سال ۱۴۰۲، دو شرکت شسکام و خدمات اول از اقلام رفاهی حقوق مالیاتی کسر نمی کردند.در زمستان همان سال، این دو شرکت مجبور می شوند -با سختگیری حسابرس ها- از اقلام ذکر شده مالیات بگیرند و مالیات سال ۱۴۰۲ را از حقوقشان کسر کند.این امر موجب نارضایتی شدید کارکنان شرکتی شد که با حقوق حداقلی صورتشان را با سیلی سرخ نگه می دارند.
اعتراضات به این کسر مالیاتی شدت گرفت. در نهایت سازمان تامین اجتماعی در نامه ای به سازمان امور مالیاتی، با ذکر مستنداتی از جمله حکم دیوان عدالت اداری، درخواست تغییر شیوه محاسبه مالیات و عدم کسر مالیات از اقلام رفاهی شد.متاسفانه تا این لحظه سازمان امور مالیاتی به این نامه واکنشی نشان نداده است.
طی تحقیقات در این مورد به مواردی برخوردیم که ذکرش مفید خواهد بود:
- شرکت ها، پس از بستن لیست حقوقی، مالیات را محاسبه می کنند اما ریز کلیه اقلام حقوقی و مالیات محاسبه شده روی سایت سازمان امور مالیاتی بار می شود و سیستم آنان دوباره مالیات را محاسبه و به شرکت اعلام می کند.این اختلاف معمولا ماه بعد از حقوق کسر یا به آن اضافه می شود.به همین دلیل برخی شرکتها ماه بعد مالیات ماه جاری را کسر می کنند تا دوباره کاری نشود..
- با توجه به بند قبلی می توان گفت اگر سازمان امور مالیاتی اعتقادی به اجرای حذف مالیات داشت، خودش بطور مستقیم انجام می داد چرا که محاسبه کننده مالیات خود اوست.
- نرم افزارهای محاسبه حقوق شرکتها، بر اساس قانون مالیات و قوانین جاری کار می کند.این نرم افزارها هم با قوانین جاری آپدیت می شوند.چنین قانونی در آنها آپدیت نشده است.
- گروهی می گویند این قانون مالیاتی برای کارمندان دولت است لذا شامل شرکتهای خصوصی نمی شود.
واقعیت این است که این کسر مالیات در قانون پیش بینی نشده است و کسر آن از دستمزد ماهیانه،آزاردهنده است.ولی راه حل مشکل چیست؟
- یک سری آدم های دلسوز در سیستم ها هستند که در این موارد، مستندات کافی را برمی دارند و به سازمان امور مالیاتی می روند. این افراد سیستم امور مالیاتی را با پیگیری، وادار به پاسخگویی می کنند. این افراد، با پیگیری موضوع به حل مشکل کمک می کنند.
- مدیران شرکت های مخابراتی باید همان آدم های دلسوز داستان ما بشوند.
آنچه خواندید تمام دانسته های مخابرات ما از موضوع کسر مالیات از اقلام رفاهی بود. حالا شما نظرات خود را بنویسید تا نظرات شما را منتقل کنیم.
سال گذشته مثلا ۳۰ درصد حقوق ها افزایش پیدا کرد اما از آنطرف آنچنان بازنشستگی و مالیات ها را بالا بردند که عملا کمتر از ۱۵ درصد به جیب کارمند رسید. پیشنهاد میشود امسال حقوق ها را افزایش ندهند بلکه بازنشستگی و مالیات توسط شرکت پرداخت شود و حقوق روی حکم کارمند به کارمند پرداخت شود چون افزایش حقوق با این افزایش بازنشستگی و مالیات عملا دردی از من کارمند دوا نمیکند.
سلام ازحقوق چندرقاز مخابرات مالیات کم میکنن ولی هیچکس از برنامه راضی نیست وراضی نخواد شد چون حقوق مخابرات کف پایه حقوق هست