نگاه ویژه به قانون برای حذف خواربار
مخابرات ما- خبرهای رسیده حاکی است معاونت حقوقی و قراردادهای شرکت مخابرات ایران به معاونت توسعه نیروی انسانی اعلام کرده است باید کمک های رفاهی بازنشستگانی که پس از فوت ایشان به خانواده پرداخت می شود قطع شود.
معاون حقوقی شرکت مخابرات در این نامه قید می کند “ماهیت اینگونه مولفه ها ناظر به شخص بازنشسته بوده لذا در صورت فوت ایشان پرداخت و استمرار آن از سوی این شرکت فاقد توجیه قانونی است و ورثه و سایر مستمری بگیران مستخدم (بازنشسته) فوت شده صرفا از مزایا و حقوق مقرر و پیش بینی شده در صندوق های بیمه ای مربوطه برخوردار می باشند.”
آنچه در این مکتوب قید شده، پرداختی به بازنشستگان صرفا شامل حقوق و مزایای صندوق بازنشستگی است و بقیه پرداختی ها صرفا به خاطر حضور بازنشسته است در حالی که اگر بخواهیم از این محمل استفاده کنیم باید بگوییم حقوق و مزایای پرداختی به بازنشسته هم صرفا به خود اوست لذا پس از فوت، باید حقوق و مزایایش هم قطع شود.
از سوی دیگر محدود کردن این تصمیم به بازماندگان بازنشسته غیر قانونی است.چنانچه بخواهیم برای مستمری بگیران محدودیت قائل شویم، ابتدا باید برای خود بازنشسته در هر نوعش محدودیت بگذاریم. با این نگاه بازنشسته صرفا باید به صندوق بازنشستگی مراجعه کند!!
اما مهمتر از قانون، زیر سوال رفتن ماهیت پرداخت هاست.در زمانی که حقوق ثابت کارکنان و بازنشستگان برای مخارج عادی زندگی کافی نیست و افزایش حقوق موجب افزایش تورم می شود، تصمیم گیران موارد دیگری مانند رفاهیات پرداخت می کنند تا مجبور نباشند به حقوق ثابت آنان اضافه کنند و شاید قدری زندگی آنان آسانتر شود. اصولا پرداختهای مازاد بر حقوق، برای ایجاد چسبندگی بین شرکت و بازنشسته گذاشته می شود تا هنوز هم خود را جزو این خانواده بداند و برای معرفی محصولات مخابرات تلاش کند.
یک سوال ساده شاید بتواند راهگشا باشد.
آیا در زمان حضور شاغل و بازنشسته، زندگی اعضای خانواده اش بهتر تامین می شود یا در زمان فوت ایشان؟
شاغل یا بازنشسته در زمان حیات با کار بیشتر و چند جا کار کردن، هزینه خانواده را تامین می کند اما پس از مرگش، همسر و فرزندانش صرفا محدود به دریافتی صندوق و کمک های شرکت است.
پس از فوت همکار یا بازنشسته، حقوقش چنان بین افراد تقسیم می شود که همسر و فرزند مانده در خانه به سختی می افتند.لذا پرداخت رفاهیات و کمک هزینه ها برای خانواده فوت شدگان بویژه همسر ایشان اولویت بیشتری دارد.باور کنیم این نگاه، صرفا با دید کاهش هزینه، دردی از شرکت دوا نخواهد کرد ضمن اینکه شاغل با مشاهده این روند و نوع برخورد با خانواده همکاران، حس خوبی پیدا نخواهد کرد. این تصمیمات حتی برای شاغل فوت کرده هم مصداق پیدا می کند، شاغلی که بخشی از حضورش را در ماموریت و کارهای سخت و دشوار است، کارهایی که خطر فوت به همراه دارد! این آینده برای همه متصور است پس صرفا برداشت های منفی از قانون، آن هم برای کاهش پرداخت ها کمکی به آینده شرکت نخواهد کرد.
حرف آخر!
اگر این برداشت از قانون درست است، معاونت حقوقی این مجوز را برای تمام بازنشستگان رصادر کند. چرا صرفا برای کم توان ترین بخش جامعه مخابراتی اجرا می کند؟
اگر به هر دلیلی این قانون برای همه اجرا نمی شود چرا باید برای بخش محروم جامعه مخابراتی اجرا شود؟
سردبیر- دوستان بازنشسته، هرگز نظر شخصی من بر حذف رفاهیات بازنشسته ها نیست. این مورد سابقه تاریخی دارد و همه نظرات مرا می دانند.
بله برای کسر کردن و حذف کردن مشتاق و همه دست به دست میدهند تا اینکار رو انجام دهند ولی برای پرداختیها شکم درد میگیرند و لال میشوند نه مکاتبه ای نه دستوری صادر نمیشود این آق وزیر پس چیکارست وقتی معاونتها زر میزنند
این همه سال این صحبت ها کجا بوده چطور تا امروز داده شده به یکباره یادشون افتاده متاسفم براشون
با سلام خدمت سردبیر پرتلاش و پیگیر
سوال بنده اینه که نمیشه از رفاهیات هم مثل سایر اقلام بیمه کسر بشه که در حقوق زمان بازنشستگی تاثیر بذاره وبعد از بازنشستگی هم دیگه مخابرات نتونه دست بهش بزنه؟؟
چند سال پیش مقام معظم رهبری فرمایشی داشتند که بر روی بیلبوردهای شهر برای مدت ها آرامبخش بازنشستگان و نقطه امید شاغلین بود و مضمون آن عبارت این بود :
” هرچقدر به رفاه و معیشت بازنشستگان توجه بیشتری شود باعث امید و تلاش دو چندان شاغلان خواهد شدکه نتیجه پیشرفت و ارتقاء در زمینه های مختلف جامعه خواهد شد ”
یکی از این بیلبوردها که من خودم همیشه آن را می دیدم در تقاطع نواب و خیابان امام خمینی ( ره ) بودو زمان آن سال ۹۷ و قبل از آن بود.
و حالا این آقایان با این تصمیمات خود را پیرو رهبری و انقلاب می دانند ؟
سلام اقای سردبیر.
این پول خواربار اگه واسه اونا
پولی نیست ولی واسه من که وظیفه بگیرم و
سرپرست خانواده خیییلی بارزش هست.
کلی به زخمم میخوره.چطور دلشونمیاد حتی
فکرشو بکنن کهبخوان ندن..
این نیز بگذرد
خب بالاخره بمیریم یا زنده بمونیم .میرن توجیه پیدا میکنن.!!
چرا رفاهیات فقط برای کارکنان رسمی و بازنشستگان می باشد و نیروهای شرکتی که حداقل ترین حقوق را می گیرند نیاز به ترمیم حقوق و معیشت ندارند ؟بیش از ۲۰ سال سابقه حتی اتاقمان هم عوض نشده و هربار با یک شرکت قرارداد می بندد و تمام تلاششان را می کنند تا بیشتر حق ما ضایع شود با تعویض شرکت خدمات اول از هر نفر چندمیلیون کم شد تا سنوات و مانده مرخصی ها به نرخ ۱۴۰۳ محاسبه نشود.اتاق فکری که برای تضییع بیشتر کارکنان دارند اگر برای توسعه و بازاریابی و پیشرفت مخابرات داشتند الان وضیعت این نبود.
این بخشنامه ایی که میخواد اجرا بشه فقط نون رو از سر سفره های یتیم ها و زنان بدون سرپرست کم میکنه وبس
یدفعه بگین بقیه هم باید بمیرن اخه این حرفها چیه؟خداشاهده دل ادم اتیش میگیره
بعد از اعتراض بازنشستگان مخابرات به این خبر معاونت حقوقی توضیحاتی را در این مورد اعلام کرده است.
تمام کارکنان و بازنشستگان باید اعتراض کنند.
آقا سکوت کردید این ک هیچی ، اگ برقرار باشن یه زنحیر هم میندازن دور گردن همه ما بعنوان حیوان اینو اونور میبرن
فک کن حق مسلم ما رو رو اینطور میخوان باطل کنن
دستتان درد نکند عالی استدلال فرموده اید
البته از امثال احدی مراغه ای غیر از این انتظار نیست
بر اموات مدیران مخابرات صلوات (!!!)؟؟؟
والا رفاهیات بازنشسته های زنده هم دست کمی از قطع نداره!!! چند ماه یکبار دلشون بخواد چندرغاز که معلوم نیست چی به چیه واریز می کنند
کارمند شاغل مخابرات مگر برای خانواده زحمت نکشیده اند حقوقشان را در کجا خرج میکردند این رفاهیات هم جزئی از درآمد بوده که سر سفره خانواده می آمده افراد تحت تکفل تا زمانی که طبق قانون در تکفل بازنشسته هستند تمام حق وحقوق او را باید دریافت کنند این نوع اظهارات تنگ نظرانه وناآگاهانه است
سلام
ایثارگران تبدیل وضعیت شده که رفاهیات نمی گیرند پس چه بگویند!!
اینم یجور برده داریه. اینو بعنوان تهدید نمیگم، ولی هرکسی که دنبال اجرایه این نامه هست یک روز خوش در زندگیش نخواهد دید اینو بهتون قول میدم چون میدونم که چه آه و ناله هایی پشت سرشون ایجاد میشه.