پاسخی به قرارداد ۲۰ هزار پورتی مخابرات منطقه فارس
مخابرات ما- کار رسانه بررسی وضعیت عمومی کارها و فعالیت هاست تا اگر جایی تجربه خوبی بوده، تکرار شود اما اگر اشتباهی رخ داده، از تکرارش جلوگیری شود.در بسیاری از موارد، حتی افراد نمی دانند کارشان دور زدن مشکلات جاری و نوعی اقدام فراقانونی است و روزی مشکل پیدا می کنند.
ما در این نوشته، از استان فارس نوشتیم. اینکه در قراردادهای نگهداری از ۲۰ هزار پورت ftth ذکری شده در حالی که پورتهای مشغول بکار بسیار کمتر از این است.
موضوع بعدی ورود شرکت شسکام به قرارداد نگهداری است.شسکام می خواهد این کار را به پیمانکاران محلی بسپارد.نگرانی ما این بود که پیمانکار محلی با اشل و معیار خوب شسکام حقوق ندهد بلکه هر طور بخواهد عمل کند.
از صبح امروز مستنداتی برای ما ارسال شده که خلاصه آنها این است:
- از ابتدا وقتی می خواستند قرارداد نگهداری استان فارس را ببندند تعداد نفرات مورد نیاز و هزینه نفر به نفر را محاسبه کرده اند.از آنجا که ظاهرا قراردادها حجمی است، نقدینگی مورد نیاز برای پرداخت حقوق کارکنان، معادل نگهداری ۲۰ هزار پورت ftth بوده است.به جای اینکه پورت های واقعی را محاسبه کنند و هزینه نگهداری (هر پورت) را افزایش بدهند، تعداد پورتها را زیاد کرده اند.گروهی نیز می گویند بر اساس پورتهای منصوبه محاسبه شده است.اما این امر پذیرفتنی نیست چرا که در هر استان، پورت منصوبه یک جور محاسبه می شود.یکی تعداد fat را در ۳۲ ضرب می کند.دیگری در ۱۶ و یکی هم در ۲۴٫ ضمن اینکه پورت منصوبه در ftth هزینه ای برای نگهداری ندارد.اما این تصمیم گرفته شده و با محاسبه معکوس، هزینه قرارداد نگهداری را محاسبه کرده اند. مدارک و مستندات نشان می دهد تاییدیه این قرارداد از مخابرات ایران نیز گرفته شده است.این ماجرا اتفاق افتاده اما باید بپذیریم بهترین کار نبوده است.
- شرکت شسکام به درخواست مدیر منطقه فارس به استان آمده.دلیل آن نیز کاملا واضح است.مخابرات ایران حقوق شسکام و طاها را بلافاصله پرداخت می کند ولی حقوق پیمانکاران محلی دو تا سه ماه تاخیر دارد و این امر موجب نارضایتی شدید پرسنل شده است.
- شرکت شسکام صریحا اعلام کرده است که تمام پیمانکاران طرف قراردادش شامل پیمانکاران محلی، باید اشل یا قانون پرداخت حقوق شرکت شسکام را رعایت کنند.یعنی اگر شسکام به کسی با گروه هشت حقوق می دهد پیمانکار محلی حق ندارد با گروه چهار به او حقوق بدهد.
برای ما مهم بود که حقوق اولیه کارگران -که به سختی کار و زندگی می کنند- با تغییر پیمانکاران، دچار مشکل نشود. مخابرات نیز به قدر کافی ارگان های پیش از قرارداد یا پس از قرارداد دارد تا حافظ منافعش باشند اا رسانه وظیفه دارد همه چیز را زیر چتر بررسی بیاورد.
نظر شما چیست؟ اشکال کار در کجاست که حتی موضوعات ساده، در مخابرات، به مشکلات بزرگی نبدیل می شوند؟
حرف آخر اینکه در مخابرات استانها، بیشتر سوء مدیریت است که دلیل اصلی آن هم محدودیت های خاص ستادی است.اما این حرف را در مورد مدیران میانی و معاونین استانی نمی توانم بگویم.