مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

جهرمی: اینترنت گران است چون کاربر کم است!

[box]مخابرات ما – جهرمی، معاون وزیر ارتباطات از سهم شرکت ارتباطات زیر ساخت در سبد قیمتی مصرف کننده نهایی اینترنت گفت.[/box]

khabar2-150x80

مخابرات ما (همراه )جهرمی، معاون وزیر ارتباطات در گفتگو با خبرنگار فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان از سهم شرکت ارتباطات زیر ساخت در سبد قیمتی مصرف کننده نهایی اینترنت گفت.

کاهش قیمت اینترنت برابر با افزایش تقاضای کاربران

وی با اشاره به اینکه این سهم توسط سازمان تنظیم مقررات تعیین می شود، گفت: ” در ایران میزان پهنای باند و سرویس هایی که در حال حاضر وجود دارد، به صورت حجمی است و هر کاربر باید به ازای هر گیگ اینترنت ثابت حدود 3600 تومان به اپراتورها پرداخت کند، شرکت ارتباطات زیرساخت هر 10 گیگابیت در ثانیه، ارتباط اینترنت در کشور؛ مبلغی معادل 1.7 میلیارد تومان به شرکت های عرضه کننده خدمات می فروشد.”

رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیر ساخت گفت: ” هر شرکت اینترنتی مبلغی حدود 12 میلیارد تومان از فروش حجم به مشترکین اینترنت درآمد دارد که تنها 2 میلیارد تومان از آن به شرکت زیر ساخت متعلق است و براساس آنچه که سازمان تنظیم مقررات ارائه کرده، از کل هزینه های اینترنت حداکثر 20 درصد سهم شرکت ارتباطات زیر ساخت است. ”

به گفته جهرمی، بخش اعظمی از این هزینه ها مربوط به پرداخت شرکت های ارائه دهنده اینترنت به شرکت مخابرات است. وی در این باره گفت: “بنا بر آمار سازمان تنظیم مقررات، 43 درصد هزینه ها مربوط به پرداخت شرکت های ارائه دهنده خدمات به مخابرات است و بقیه هزینه ها مربوط به هزینه های داخلی خود شرکت است.”

جهرمی در پاسخ به این سوال که چرا پهنای باند ورودی به کشور را “8 برابر قیمت” به شرکت های تامین کننده اینترنت (شرکت های ISP) ارائه می کند، از مثال قیاس ارزان قیمت بودن پای مرغ در ایران و گرانی آن در کشور چین یاد کرد و گفت : ” این موضوع به جریان عرضه و تقاضا در کشور برمی گردد چرا که عرضه و تقاضا در میزان قیمت تاثیر گذار است. ”

وی در مقایسه با هزینه فروش پهنای باند در اروپا و ایران گفت: ” براساس آمارهای بین المللی، در کشورهای اروپایی نرخ تهیه سرویس اینترنت عددی نسبتا شبیه به ایران است با این تفاوت که در اروپا، درخواست هایی در حد چندین ترابیت در ثانیه است ولی بازار ایران، بازار بزرگی به این حد و حدود نیست.

معاون وزیر ارتباطات در ادامه گفت: “در کشورهایی مثل امارات و ترکیه که اصلا شرکت زیر ساختی وجود ندارد که گران فروشی کند و قیمت هشت برابری بگیرد، هزینه های تامین اینترنت سه تا چهار برابر اروپا است و دلیل اصلی آن تقاضای بازار است. ”

جهرمی از دیگر علل فروش هشت برابری پهنای باند به شرکت های ISP را هزینه های مربوط به کشیدن فیبر در سراسر کشور، شبکه های انتقال، روتر و مراکز مربوطه و هزینه های نگهداری دانست و گفت: ” در سال گذشته در شرکت ارتباطات زیر ساخت دو هزار میلیارد تومان برای توسعه شبکه سرمایه گذاری شده است ولی کف قیمتی ما بستگی به اندازه بازار دارد و در صورتی که اندازه بازار زیاد شود، قیمت ها به صورت چشمگیری کاهش می یابند از طرفی وقتی بازار کوچک باشد، سرمایه گذاری ما طبیعتا منطقی نیست و این سرمایه گذاری باید متناسب با درآمد باشد. ”

جهرمی گفت: ” تمام تلاش ما برای منطقی کردن قیمت هاست و ما نباید قیمت های خود را با اروپا مقایسه کنیم چون بازار ما هرگز به اندازه بازار اروپا نیست. ”

رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیر ساخت گفت: ” اندازه بازار نسبت به گذشته رشد داشته و الان زمان آن فرارسیده تا در قیمت ها بازنگری شود. ”

جهرمی اذعان کرد: ” ما در حال تغییر مدل قیمت گذاری هستیم به طوری که مصرف بیشتر، واحد قیمت کمتری را به دنبال خواهد داشت. ”

معاون وزیر ازتباطات در رابطه با راه حل های مورد نیاز جهت بزرگ کردن بازار و افزایش تقاضا گفت: ” بزرگ کردن بازار دارای شاخصه های زیادی است که اولین آن تقاضا است. در کل کشورهای دنیا بیش از 60 درصد مصرف شبکه به ویدئو اختصاص داده شده است در حالی که در کشور ما با اینکه بستر لازم برای مصرف ویدئو وجود دارد ولی سهم ویدئو در ایران کمتر از 10 درصد است که علت آن گران بودن مصرف دیتای ویدئو است.

وی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا باید قیمت کاهش یابد که بازار رشد کند و یا بازار رشد کند تا قیمت کاهش یابد؟گفت: ” راه حل این تضاد در دست کمسیون تنظیم مقررات است. بازار و قیمت باید باهم حرکت کنند و نمی شود قیمت کم شود ولی بازار رشد نکند و یا برعکس.”

607590cookie-checkجهرمی: اینترنت گران است چون کاربر کم است!

Please rate this

0 1 2 3 4 5
3 نظرات
  1. مخابرات ما می گوید

    تنها راه حل مشکل سرعت کم اینترنت و قیمت بالای آن حذف واسطه در ورادات پهنای باند(شرکت ارتباطات زیرساخت) میباشد که سو سرشاری از واردات پهنای باند به جیب میزند چیزی که در هیچ کجای دنیا دیده نمیشود مگر ایران!!!

  2. سردار می گوید

    سلام بر همکاران عزیز
    12 سال بود که تعرفه های ما را دست نزده بودند و به شرکت مخابرات ایران ظلم می کردند. و مخابرات مظلوم هیچ کاری نمی توانست بکند. حالا که آمده اند می خواهند درصدی از قیمت اینترنت را کم کنند چگونه شرکت زیرساخت به تب و تاب افتاده است و واکنش غیر منطقی از خود نشان می دهد.!
    اینترنت را می خرند و به صورت انحصاری 8 برابر می فروشند و حالا که کمیسیون آمده و گفته که باید 15 درصد قیمت را کم کنند می خواهند از زیرش در بروند!
    هنوز سایت سازمان تنظیم و مقررات به صورت رسمی مصوبه کمیسیون را اعلام نکرده است ولی مدیرعامل شرکت زیرساخت به موضوعی که هنوز رسمی اعلام نشده است واکنش نشان داده است.
    معلوم است که پشت پرده بین شرکت زیرساخت و سازمان تنظیم لابی های شدیدی وجود دارد که نگذارند مصوبه به همین صورتی که از کمیسیون درز پیدا کرده است اعلام شود و احتمالا قصد دارند عبارات مصوبه را به نفع خودشان تغییر دهند.
    قابل توجه مدیرعامل مخابرات ایران که حواسشان باشد و ایشان هم می باید لابی گری را انجام دهند که نگذارند شرکت زیرساخت همه چیز را به نفع خودش تغییر دهد.

  3. ناشناس می گوید

    سلام
    این معاون جدید آقای وزیر با این مصاحبه و با این استدلالهایی که در این تقریبا اولین مصاحبه ای که انجام داده است عیار خود را تا حدی نشان داده است.
    1- در مصوبه کمیسیون دقیقا ذکر شده است اینترنت و نگفته است سرویس باند پهن و یا چیز دیگری و بنابر این کاهش قیمت اینترنت فقط مربوط به شرکت زیرساخت می باشد و ایشان قصد دارد با سهم بندی کردن و دادن سهمی به اپراتورها کمی از فشار کاهش قیمت را به اپراتورها تحمیل کند. و مدیران ارشد مخابراتی بهمراه اپراتورهای دیگر توزیع کننده سرویس اینترنت می باید مصاحبه های متضاد داشته باشند که شرکت زیرساخت نخواهد با فشار آوردن به سازمان تنظیم از زیر بار فشار شانه خالی کند.
    2- اعداد و ارقامی که در این مصاحبه آمده است اعداد و ارقام صحیح و مرتبطی نیست و به نحوی برای هدف این مصاحبه خاص عددسازی شده است. 12 میلیارد و 2 میلیارد و 20 درصد و توجیه فروش حجمی و گیگی 3600 تومان و … اینها همه اش هدف دار است. و شیوه تعیین قیمت تمام شده که نهایتا اکثر هزینه ها(43 درصد) را مربوط به شرکت مخابرات دانسته نیز هدف دار گفته شده است.
    3- جالب است نوجیه 800 درصد کردن فروش اینترنت توسط زیرساخت را با مثال سبک قیمت پای مرغ در چین توجیه کرده است و بحث را به سمت عرضه و تقاضای بازار برده است. موضوع عرضه و تقاضا برای یک شرکت دولتی که هدفش تامین زیرساختهای عمومی ارتباطی کشور است و هیچ توجیه درآمد زایی برای آن شرکت متصور نیستیم حرف خنده داری است. از طرف دیگر صحبت عرضه و تقاضا مربوط به یک بازار رقابتی است و نه یک بازار انحصاری. همه می دانند که تنها وارد کننده اینترنت به کشور طبق قانون شرکت زیرساخت است و هیچ اپراتوری حق وارد کردن اینترنت را ندارد. بنابر این موضوع عرضه و تقاضا یک کلام کاملا غیر تخصصی و ناپخته از زبان این آقای معاون وزیر جوان است.
    4- اتفاقا موضوع عرضه و تقاضا مختص اپراتورها و شرکتهای توزیع اینترنتی می باشد و مطمئنا وقتی که اینترنت در کشور توسط تنها وارد کننده آن ارزان شود آنگاه خودکار و اتوماتیک و بر اسا عرضه و تقاضا ارزان نیز به دست مصرف کننده نهایی خواهد رسید. و با این توجیه علمی در بحث اقتصاد دلیلی وجود ندارد که بخواهند سهم بندی کنند!
    5- توجیه نمودن ایشان در خصوص اینکه شرکت زیرساخت برای فیبر کشیدن در کشور متحمل هزینه شده است و قصد دارند هزینه هایشان را از سهم بندی جبران کنند نیز از آن حرفهای غیر تخصصی دیگر می باشد. اول اینکه فیبر را فقط برای اینترنت نکشیده اند و برای تمامی موارد زیرساختی است. دوما وظیفه قانونی شان این بوده که فیبر بکشند و همگان می دانند که دلیل آن نیز مسایل امنیتی کشور می باشد و سوما و به نحوی اصلی ترین دلیل برای باطل نمودن توجیه ایشان اینکه، ایشان به خاطر تازه کار بودن و یا جوانی و یا هر دلیل دیگری نمی دانند که دولت محترم از طریق تعهداتی که در پروانه های شرکتها و اپراتورهای مخابراتی گذاشته است از هر سرویسی، درصد و یا سهمی را از اپراتور به عنوان حق سازمان و یا دولت می گیرد. و توجیه گرفتن این سهم نیز همین کارهای زیرساختی است که دولت محترم برای هر سرویس انجام داده و یا قرار است انجام دهد و نمی شود که برای یک موضوع اپراتورها دوجا دوجا پرداخت کنند؟!!! و شرکت زیرساخت دولپه بخورد.
    6- در مجموع این مصاحبه ایشان در چنین موقعیتی صرفا فرار از پذیرفتن کم کردن قیمت اینترنت توسط شرکت زیرساخت می باشد. و ایشان قصد دارد درصدی را که کمیسیون اعلام کرده است را تقسیم کرده و صرفا سهمی از آن را برای کاهش اینترنت زیرساخت در نظر بگیرد.

    باز هم تاکید می شود که مدیران ارشد مخابراتی لازم است نسبت به این صحبتها واکنش نشان داده تا مجبور نشوند چیزی که اصلا به ما مربوط نیست و به دولت مربوط است را تحت فشارهای زورگویانه بپذیرند.

نظرات بسته شده است.