آذری جهرمی: قیمت اینترنت داخلی 30 درصد ارزان شد
[box]مخابرات ما – آذری جهرمی : بنا بر درخواست کاربران، سرویس نامحدود DSL را خواهیم داشت که نرخ آن اعلام خواهد شد. [/box]
مخابرات ما (همراه )محمد جواد آذری جهرمی می گوید : کاهش هزینه اینترنت داخلی اخیراً به صورت داوطلبانه از طریق چند شرکت اجرایی شد و آنها با تعامل به این مهم دست یافتند.
وی گفت: بر اساس آخرین آمار فقط در یکی از سرویس های ویدئویی کشور ما شاهد رشد 50 درصدی میزان مصرف را داشته ایم و شرکت ارائه دهنده این خدمت با افزایش 80 درصدی درآمد رو برو شده است.
معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: این شرایط نشان می دهد که اجرایی شدن شبکه ملی اطلاعات، شکوفایی اقتصاد فناوری اطلاعات داخلی را به همراه خواهد داشت.
جهرمی گفت: برای اینکه ما بتوانیم اینترنت داخلی ارزان تری را به مشترکان ارائه دهیم همه فعالان زنجیره ارائه خدمات اینترنتی باید خدمات ارزان تری را ارائه دهند که این موضوع هم در شرکت ارتباطات زیرساخت و هم در شرکت مخابرات ایران کاهش قیمت رخ داد تا اینترنت داخلی به یک سوم قیمت برسد.
وی با اشاره به مصوبات اخیر کمیسیون تنظیم مقررات گفت: شرکت زیرساخت در شبکه انتقال لایه 2 تا 84 درصد قیمت های خود را کاهش داده در شبکه انتقال لایه 3 تا 72 درصد قیمت ها کاهش یافته است و در سرویس اینترنت هم نزدیک به 40 درصد کاهش قیمت داشته ایم.
مدیرعامل شرکت زیرساخت افزود: بنا بر درخواست کاربران، سرویس نامحدود DSL را خواهیم داشت که قیمت آن اعلام خواهد شد که نمونه نهایی که کاربر با آن روبر خواهد شد سبدی است که به اندازه مصرف در برابر اینترنت بین المللی ، اینترنت داخلی مجانی در اختیار خواهد داشت.
آذری جهرمی گفت: این شکل از تعرفه گذاری باعث خواهد شد که در زمینه سرویس های ویدئویی که در ایران زمینه بکری دارد، با رشد قابل توجهی روبرو شویم و نهادهایی مانند صدا و سیما با رفع مشکلات قیمتی می توانند خدمات خود را در چارچوب نمایش خانگی مبتنی بر شبکه ملی اطلاعات ارائه دهند.
معاون وزیر ارتباطات افزود: این شیوه تعرفه گذاری نوعی بالندگی را برای شرکت های دانش بنیان در عرصه توسعه نرم افزارهای بومی و توجیه اقتصادی برای آنها به همراه خواهد داشت.
وی در پاسخ به سؤالی درباره میزان کاهش اینترنت برای مصرف کننده نهایی گفت: در زنجیره تعیین قیمت اینترنت 20 درصد در اختیار شرکت زیرساخت، حدود 45 درصد در اختیار شرکت مخابرات و مابقی نیز در اختیار ارائه کنندگان خدمات اینترنت است.
مدیرعامل شرکت زیرساخت تصریح کرد: در نمونه سابق این گونه بود که 20 درصد نرخ های شرکت ارتباطات زیرساخت را هم در اینترنت و هم انتقال به صورت همگون کاهش دهد که این شکل منطبق با شبکه ملی اطلاعات نبود چرا که در نهایت با 20 درصد سهم شرکت زیرساخت در تعیین قیمت اینترنت، کاهش 20 درصدی تعرفه تنها 4 درصد به کاهش قیمت کمک می کرد.
وی گفت: تجربه اقدامات قبلی باعث شد تا مطالعات دقیق تری صورت گیرد و همه و زنجیره تعیین تعرفه اینترنت با هم دیده شود و همه شرکت ها زیرساخت مخابرات و ارائه کنند خدمات همزمان تعرفه های خود را کاهش دهند.
آذری جهرمی افزود: با پیشنهاد ارائه شده به کمیسیون تنظیم مقررات، این کمیسیون در کاری فشرده و با نگاه به سند بالا دستی اجرای شبکه ملی اطلاعاتی و اصلاح نمونه اقتصادی، بسته تعرفه ای جدید را داشته باشد.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به تصمیم کمیسیون تنظیم مقررات گفت: این بسته تعرفه ای فقط کاهش قیمت خدمات شرکت زیرساخت را در نظر نگرفته بلکه کاهش قیمت خدمات همه بخش های زنجیره را دیده و به علت همین موضوع نیز در ابلاغ آن همه ملاحظات دیده شده است.
وی افزود: این امیدواری وجود دارد که با این اتفاق، شیرینی شبکه ملی اطلاعات و سرویس با کیفیت برای مردم قابل پذیرش و رضایت مردم را به همراه داشته باشد.
مدیرعامل شرکت زیرساخت کاهش قیمت برای مصرف کنده نهایی اینترنت را بیشتر از 20 درصد دانست و گفت: در مصوبه اخیر کاهش قیمت ها برای مردم محسوس خواهد بود و نمونه حمایتی از تولیدات بومی لحاظ شده و سازمان تنظیم مقررات نیز شاخص های کیفی سخت گیرانه تری
در نظر گرفته است .
آذری جهرمی تاکید کرد: تا پیش از این مردم برای استفاده از اینترنت داخلی قیمت عادی می دادند اما اکنون حتی اگر قیمت هر گیگا بایت 3600 تومان باقی بماند ، کاربر داخلی می تواند به ازای این یک گیگ، دو گیگ اینترنت داخلی رایگان استفاده کند که این نشان از کاهش جدی قیمت است ، البته در مصوبه اخیر قیمت اصلی اینترنت نیز کاهش یافته است که سخنگوی کمیسیون تنظیم مقررات آن را اعلام خواهد کرد.
سلام
بگم خدا به کسی که از اول این لفظ اینترنت داخلی را در کشور پایه ریزی کرد خیر بدهد!!!
اینترنت داخلی چه صیغه ای است نمی دانیم؟
اصلا اصل و بنیاد اینترنت به بین شبکه ای بودن آن و بین المللی بودن آن است ولی چطور می آئیم و با اضافه کردن یک کلمه داخلی پشت آن می خواهیم آنرا ملی کرده و تمام اصول و قواعد علمی و مفهومی آن را از بین می بریم، جای سوال دارد!
برای شبکه های داخلی که با پروتکل اینترنت(TCP/IP) کار می کنند بجای کلمه اینترنت از اینترانت استفاده می کنند و می توان هر مجموعه کوچکتری مثل یک شرکت، یک شهر و یک کشور را از طریق پروتکل TCP/IP و از طریق اینترانت بهم متصل کرد.
چند سالی است به رسم اینکه برخی از دولتمردان ایرانی قوه تخیلشان گل می کند و ایده پردازی می کنند آمدند و این ترکیب غیر علمی “اینترنت داخلی” را باب کردند و حتی ارگانهای مختلفی را نیز سرکار گذاشتند و همه را معطل خودشان کردند. و البته در این اواخر و در این دولت آخری لااقل اسم این ترکیب نا مانوس را عوض کردند و شبکه ملی اطلاعات گذاشتند و هم آن اشتباه تاریخی را حذف کردند و هم یک مفهوم بهتری را در حال ارایه هستند.
ولی متاسفانه کماکان در الفاظ آقای جهرمی کماکان از این لفظ “اینترنت داخلی ” استفاده می شود ولی مفهومی که پشت آن در حال بیان هستند از لحاظ فنی همان “اینترانت ملی” می باشد و قصد دارند با آوردن سرورهای داخلی کشور بر روی این اینترانت بزرگ، کاری کنند که مردم که می خواهند به این شبکه وصل شوند هزینه کمتری بدهند که البته این طبیعی هم هست. چونکه اپراتورها برای اتصال به این سرورها نیاز به روت کردن به سمت خارج از کشور و هزینه کردن نیستند و البته مستلزم ایجاد یک سری سرورهایی عمومی نیز در شبکه می باشند که لازم است در سطح ملی ایجاد شوند.
نکته دیگر این است که اتفاقا عامل گرانی در شبکه اینترانت خود دولت می باشد و شرکت زیرساخت بصورت بسیار غیر منطقی ارتباطات اینترانت ملی را به اپراتورها گران می فروشد و تا این ارتباطات را ارزان نکنند چنین اتفاق ملی مبارکی نخواهد افتاد.
از لحاظ مسایل فنی و شبکه ای ایجاد چنین ساختاری نیز کار بسیار بغرنج و پیچیده ای نیست که آقایان را چند سالی است دچار خود کرده است و برای انجام دادنش همه را گیج کرده اند.
چنین کاری اینقدر مصاحبه مطبوعاتی و مطرح کردن در شوراهای عالی مختلف هم ندارد و به قول ما دیتایی ها انجام چند تا کانفیگ در روترها می باشد که می باید انجام دهند و دیگر هیچ!!
خداحافظ شما