مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

چالش جدي در ترابردپذیری شماره‌ها!

[box]مخابرات ما – مدتي بود شنيده ميشد كه ترابردپذيري با مشكلاتي روبرو شده است كه حل آن تا اين لحظه به مشكل برخورده!سايت مشرق در اين باره مي نويسد:[/box]

 

khabar2-150x80مخابرات ما (همراه- مشرق) – وزارت ارتباطات در اجرای طرح ملی ترابرد‌پذیری شماره‌های تلفن همراه یا همان Mobile Number Portability ظاهرا با موانعی روبرو شده که اجرای آن را با چالش و تأخیری چشم‌گیر مواجه کرده است.

ترابردپذیری به دنبال این است تا امکان اثاث‌کشی بین اپراتوری را برای مشترکان فراهم آورد؛ به این شکل که اگر مشترک یک اپراتور از خدمات آن ناراضی بود، بتواند با حفظ شماره به سمت اپراتور دیگری نقل مکان کند.

این طرح که برای نخستین بار قرار است در کشور اجرایی شود، سال گذشته به بهره‌برداری نرسید و وعده رونمایی از MNP در 27 اردیبهشت ماه سال جاری، هم‌زمان با روز جهانی ارتباطات داده شد که البته در این تاریخ هم وزارت ارتباطات موفق به لانچ سرویس نشد.

طبق اصول حاکم بر ارائه خدمات ترابردپذیری شماره‌ها، هر شماره تلفن همراه می‌تواند حداکثر دو بار در سال تقاضای ترابرد به اپراتور دیگر را داشته باشد. همچنین نخستین تقاضای مشترک برای ترابرد شماره حداقل باید سه ماه بعد از تاریخ فعالسازی سیم‌کارت باشد.

این طرح ملی که به دنبال تشدید رقابت بین اپراتورهای فعال کشور برای ارائه خدمات باکیفیت بهتر است و به نوعی می‌خواهد عدالت ارتباطی را برای مشترکان موبایل محقق سازد، طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به شرط تسویه حساب بین مشترک و اپراتور فرستنده قابل انجام است.

علی‌رغم اینکه طبق اظهارات وزیر ارتباطات، تمامی تست‌های مربوط به ترابردپذیری انجام شده و هیچ کدام از اپراتورهای سه گانه موبایل مشکلی در این زمینه نداشتند اما رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پیش از این معتقد بود که در جریان انجام تست‌های عملیاتی، دو اپراتور با مشکل مواجه بودند.

با این حال، ترابردپذیری در حالی پیش کشیده شده که پیش از آن طبق پروانه‌های ارتباطات ثابت، شرکت‌های FCP نیز موفق به دریافت سرشماره 094 برای ارائه خدمات تلفن ثابت و سیار شدند؛ لذا انتظار می‌رود که آنها نیز مورد خطاب مصوبه MNP باشند و مشترکان یک اپراتور قابلیت انتقال شماره به یک اپراتور FCP را نیز داشته باشند.

اما مصوبه دستورالعمل اجرایی ترابردپذیری شماره‌ها به صراحت عنوان می‌کند که MNP به منظور ارائه خدمات ترابردپذیری شماره تلفن همراه در ایران و در راستای افزایش رقابت و کیفیت در ارائه خدمات همراه به مشترکان تلفن همراه اجرایی می‌شود.

سند مذکور شامل ترابرد شماره‌های تلفن ثابت یا هر نوع ترابرد دیگری نخواهد شد.

بنابراین علی‌رغم تجربه برخی کشورهای جهان در اجرای ترابردپذیری فراگیر (تلفن‌های ثابت و سیار)، ترابردپذیری ایران که با تأخیر چشم‌گیری نسبت به وعده‌ها و رویه جهانی اجرایی می‌شود، تنها شامل اپراتورهای موبایل می‌شود و مخابرات و FCPها فعلا مصوبه و دستورالعملی در این زمینه ندارند.

615530cookie-checkچالش جدي در ترابردپذیری شماره‌ها!

Please rate this

0 1 2 3 4 5
7 نظرات
  1. مجید می گوید

    شکست همراه اول و مخابرات در این طرح تقریبا قطعی هست.

  2. مجید می گوید

    چالش جدی اجرایی شدن ترابردپذیری، همین مقاومت شرکت مخابرات هست.

    1. سردبیر - مخابرات ما می گوید

      آخه نفعش برای مخابرات یا همراه اول چیه؟
      چه دلیلی داره برای این کار؟
      اما شرکتهایی که امکانات کمتری دارن نفع می برن!

      1. کارشناس مخابرات می گوید

        سلام

        1- سیار با مطرح شدن موضوع دلایل منطقی محالفت خود را ابراز کرده است
        و دلیل منطقی اینکه شرکتهایی که سایتهای کمتری دارند سو د بیشتری می برند
        2- دلیل اصلی فرار مشترک از یک اپراتور به اپراتور دیگر است
        3- وزارت در نهایت این طرح را اجرا خواهد کرد

        1. مجید می گوید

          چه جوری شرکت هایی که سایت کمتری دارند سود بیشتری می برند؟!؟
          مثلا رایتل چه جوری با سایت های کمتر سود میبره؟
          ولی همراه اول با سایت های بیشتر زیان میببنه؟؟
          احتمالا شما رومینگ ملی رو با این طرح اشتباه گرفتید .
          در ترابردپذیری بیشترین جابه‌جایی به کیفیت دیتا اپراتور مقصد بستگی داره و بعد تعرفه ها.

      2. ناشناس می گوید

        سلام
        بیشترین آسیبی که به همراه اول خواهد زد مربوط به مهاجرت مشترکین همراه اول به ایرانسل به دلیل امکانات بهتر اتصال به اینترنت ایرانسل می باشد.
        ممکن است لااقل 80 درصد مشترکین پر مصرف اینترنت همراه اول به ایرانسل نقل مکان کنند.
        این خطر جدی است.
        مگر اینکه همراه اول به قدری معطل کند تا تجهیزات نسل چهارمش رسیده و شبکه را تجهیز نماید.

      3. مجید می گوید

        همراه اول بیشترین درآمد و سود رو برای مخابرات داره و با اجرای این طرح جابه‌جایی میان اپراتورها،بیشترین ریزش مشترک رو خواهد داشت.
        به همین دلیل همراه اول و یا بهتر بگم مخابرات هیچ علاقه‌ای به اجرای طرح نداره و در برابر اون مقاومت میکنه.حتی همراه اول درخواست یکسال تعویق طرح رو هم به رگلاتوری داده بود که رد شد.

نظرات بسته شده است.