تجربه ادغام ۲ شرکت بورسی مانند مخابرات و همراه اول را تاکنون نداشتیم
[box]مخابرات ما – مشاور سازمان خصوصیسازی در گفتوگو با تسنیم به مطالب مهمی در راه ادغام دو شرکت بورسی مخابرات ایران و همراه اول اشاره کرده است.او می گوید این امر سابقه نداشته است.[/box]
مخابرات ما – فاز نخست رهنگاشت پنج ساله مخابرات در حالی وارد فاز اجرایی شده که نگرانیهایی را برای سهامداران این هلدینگ و شرکت ارتباطات سیار ایران ایجاد کرده است؛ قرار است سهامداران کدام شرکت، سهامدار دیگری شوند؟!
شهریور ماه سال جاری و همزمان با برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده صاحبان سهام شرکت مخابرات ایران نقشه راه پنج ساله این شرکت که به رهنگاشت هم شهرت دارد، با توضیحات مدیر این هلدینگ رونمایی شد.
رسول سرائیان در آن جلسه عنوان کرد که بر اساس تصمیم هیأت مدیره، قرار است یکپارچهسازی مخابرات ایران در جهت رسیدن به یک شرکت پیشروی دیجیتال تا سال 1400 عملیاتی شود.
وی گفت: طی فاز نخست این نقشه راه، یکپارچهسازی تلفن ثابت را با ادغام شرکتهای مخابرات استانی خواهیم داشت که تا پایان سال آینده به طول میانجامد.
مدیر عامل مخابرات ایران همچنین ابراز کرد: از ابتدای سال 95 در یک برنامه یک ساله ادغام شرکت ارتباطات سیار ایران را با مخابرات انجام میدهیم تا یکپارچهسازی بخش تلفن ثابت و همراه شکل گیرد.
به گزارش تسنیم، با تشریح این رهنگاشت پنج ساله برخی ابهامات و دغدغهها از جمله اینکه آیا امکان ادغام دو شرکت سهامی در یکدیگر وجود دارد؟ و تکلیف سهامداران این دو شرکت چه میشود؟، مطرح شد.
در حالیکه برخی اظهارنظرات از سوی مقامات بورسی پیرامون این تصمیمگیری مطرح شد اما سعی کردیم تا نظر مسئولان سازمان خصوصیسازی را نیز جویا شویم.
جعفر سبحانی –مشاور سازمان خصوصیسازی- چنین تصمیمگیری از سمت مسئولان مخابرات در راستای پیشبرد برنامه استراتژیک را بیمانند و تجربهای نو عنوان کرد و گفت: پیش از هر اقدامی، با توجه به اینکه هر دو شرکت به صورت مستقل در بورس عرضه شدهاند باید بورس را نسبت به این تصمیم مجاب کنند.
وی افزود: قطعا در این مسیر سازمان بورس به مخابرات میگوید تا از سازمان خصوصیسازی مجوزهای لازم را دریافت کند چرا که بدون مجوز از ما نمیتوانند ادغام را انجام دهند.
او خاطر نشان کرد: زمانیکه مخابرات مخابرات به بخش خصوصی واگذار شد به همراه شرکت ارتباطات سیار و 30 مخابرات استانی بود و حالا هم اگر این هلدینگ در نظر داشته باشد تا همراه اول را به صورت یکپارچه با خود وارد بورس کند باید مجوزهای لازم را دریافت کند.
سبحانی گفت: قطعا انجام چنین کاری وقتگیر است و باید کار کارشناسی روی آن انجام شود.
مشاور سازمان خصوصیسازی بار دیگر تصریح کرد: تاکنون تجربهای این چنینی در ادغام نداشتیم اما چون مخابرات در قالب هلدینگ استانیها و همراه اول است و سهام آن در قالب بلوک، مشتری حقیقی و حقوقی فروخته شده است لذا اگر بخواهد هرگونه تغییری در مالکیت و اساسنامه شرکتهایش بدهد باید حتما مجوز سازمان خصوصی سازی را داشته باشد.
به گزارش خبرنگار تسنیم، بلوک پنجاه به علاوه یک سهمی شرکت مخابرات ایران آذر سال 1388 در بزرگترین معامله تاریخ بورس توسط کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین به ارزش حدود هشت هزار میلیارد تومان خریداری شد.
آذر ماه سال 89 نیز شرکت ارتباطات سیار ایران پنج درصد از سهام خود را برای اولین بار در فرابورس عرضه و از مرداد سال 92 رسماً فعالیت خود را در بورس آغاز کرد.
آیا از اول :در انتقال از دولتی به خصوصی ، تفکیکی وجود داشته؟
یه پای تمام گرفتاری ها ، خصوصی سازیه که این سئوال رو از کنارش بی جواب عبور می کنه!
بنام خدا
اصولا جدا سازی همراه اول از مخابرات از بزرگترین خلافهای شرکت برنده مزایده … مخابرات بود چگونه یک شرکت شامل تلفن ثابت همراه و تجهیزات راه دور شامل رادیو های پیشرفته . تمام مستقلات و ابزار به . ماشین الات . اتومبیلهای روز انبارهای پر از کالا به شرکت داده میشود شرکت قسمت پر در امد انرا با نام همراه اول در قسمتهای فرعی بورس ( فرا بورس) و بعد وارد بورس می نماید و تمام سرمایه گذاریها را بر روی همراه اول منحصر نموده و تلفن ثابت را تنها منبع انحصاریست بعلت عدم درک مدیریت ( همواره این بخشهای انحصاری است که فابلیت مانور را در دراز مدت را داراست ) و دولت با صدور مجوز به شرکتهای همراه که بدلیل تحریم هنوز شرکتهای بزرگ جهانی وارد این بازار نشدند ان همه سرمایه گذاری را در مرحله بسیار خطرناکی قرار داده . در ثانی با ورود مجامع بازرسی و ضد فساد خصوصا اقای توکلی بعنوان متصدی مبارزه با فساد چگونگی این جدا سازی و تقلیل دارایی کارکنان در قالب سهام ترجیهی به زیر به دویست و بیست تومان و از طرفی تکه جدا شده از ما به مبلغ بیش از چهار هزتر تومان بجاست که کارکنان مخابرات از مسئولین شرکت. در خصوص تریلیلا دها تومان افت سهام را( ۵ درصد کل سهام ) جویا و در نرسیدن به نتیجه چه بصورت فردی و جمعی با اطلاع از قوانین و مجوزهای خارج از قانون به مخابرات پیگیر شوند . اقایان بهتر از هرکس میدانند که پرونده واگذاری مخابرات هنور بسته نشده
سلام
سردبیر محترم آیا جهت حل مسئله ادغام شرکت سیار در شرکت مخابرات می توان به این صورت عمل نمود که
شرکت مخابرات سهام همراه اول را به نحوی ! خریداری نماید وبعدا در خودش ادغام کند ! اصولا با چه راهکاری
می توان عمل ادغام را انجام داد.