[box] مخابرات ما – دو روز پیش خبر غیرمنتظره ای در مورد فسخ بزرگ ترین قرارداد خصوصی سازی کشور منتشر شد که براساس آن بار دیگر واگذاری بخشی از سهام مخابرات ایران زیر سوال رفت.خبر این فسخ قرارداد از سوی سازمان خصوصی سازی کشور و به بهانه عدم پرداخت به موقع اقساط سهام خریداری شده منتشر شد. [/box]
مخابرات ما (محمد – فرصت امروز) – شرکت ارتباطات توسعه اعتماد مبین در سال 88 توانست 50درصد به علاوه یک سهم از سهام شرکت مخابرات ایران را به ارزش 7800 میلیارد تومان خریداری کند و به این ترتیب بزرگ ترین واگذاری دولت را به خود اختصاص داد.
به گفته مسئولان سازمان خصوصی سازی، شـرکـت اعتماد مبین چند قسط از سهام خریداری شده را که مجموع آن به حدود 1000 میلیارد تومان می رسد پرداخت نکرده است و به این دلیل بر طبق قانون شرکت اعتماد مبین از این قرارداد کنار گذاشته می شود و البته سهمی که تا به حال به این شرکت واگذار شده پس گرفته خواهد شد و به مخابرات بازگردانده می شود.
در همین حال مصطفی سیدهاشمی، عضو هیأت مدیره مخابرات اعلام کرد که در دو هفته پیش نزدیک به یک سوم از بدهی های شرکت اعتماد مبین پرداخت شده است و از مسئولان ذی ربط درخواست شده تا بهمن ماه سال جاری اجازه پرداخت مابقی بدهی داده شود. به گفته وی کنسرسیوم اعتماد مبین تاکنون موفق شده از حدود 90درصد تعهدات خود، 86درصد تعهدات را انجام دهد و براین اساس تمامی اقساط تاکنون پرداخت شده است.
این درحالی است که طی دو سال اخیر تنش هایی بین مسئولان شرکت مخابرات و وزارت ارتباطات اتفاق افتاده که البته این تنش ها طی چند ماه گذشته برطرف شد.
حالا به نظر می رسد که موانع پیش روی مخابرات وارد فاز جدیدی شده و احتمالا در ماه های آینده شاهد افزایش تنش ها میان مخابراتی ها و دولت خواهیم بود.
مرتضی قانع، حقوقدان و مدرس دانشگاه درباره قانونی بودن فسخ قرارداد مخابرات گفت: طبق قانون هرگاه یکی از طرفین قرارداد به تعهدات خود عمل نکند، طرف مقابل می تواند به مراجع قانونی مراجعه و دعوی خود را مطرح کند. وی افزود: در قرارداد واگذاری مخابرات نیز به نظر می رسد ادعای سازمان خصوصی سازی با قانون منطبق باشد و اگر دو طرف نتوانند با یکدیگر کنار آیند، معامله انجام شده فسخ و بعد برای آن تمهیدات لازم انجام شود.
قانع اظهار کرد: البته من فکر نمی کنم قرارداد به طور کامل فسخ شود و به احتمال زیاد این واگذاری به قوه خود باقی می ماند و توافقات لازم به زودی انجام خواهد شد.
***
بنام خدا
طبق امار رسمی شرکت مخابرات در حال حاضر دارای ۵۶ میلیون تلفن همراه و ۲۸ میلیون تلفن ثابت میباشد . اگر درامدهای جانبی شامل ADSL فروش پهنای باند و دیکر خدمات را محاسبه با توجه به تغییر نرخ در امر ارتباطات در کمترین حالت در امد هر خط را ماهیانه ۱۵۰۰۰ تومان در نظر بگیریم در امد ماهیانه نه دوره ای رقم ۱۲۶۰ میلیلارد تومان در ماه را نشان میدهد در بحرانی ترین حالت اگر هزینه مخابرات را ماهیانه ۱۶۰ میلیلارد در نظر بگیریم . که بسیار بعید بنظر میرسد بازهم درامد ماهیانه مخابرات ماهیانه ۱۱۰۰ میلیلارد تومان میباشد البته این درامد را هفت سال و بعبارتی ۸۴ ماه ضرب نمایید با عدد نجومی و تقریبی ۹۰۰تریلیلارد تومان بالغ میشود امری که کا شناسان بورس قبل از خصوصی سازی درامد ۸ ساله مخابرات را تقریبا بیش از پنجاه برابر قیمت مخابرات اختساب نموده بودند . با توجه به فروش تریلیلاردها تومان ساختمانها . ویلاها . زمینها . ماشین و ابزار الات مخابرات و عدم پرداخت صحیح حتی کارکنان خود مقدار ۱۰۰۰ میلیون کمتر از درامد یک ماهه مخابرات میشود دولت و سیستم و سازمان بورس . سازمان بازرسی و …. باید بمردم توضیح دهند این حجم پول در چه محلی هزینه شده . اطلاعات حاصله ناشی از بیلان مخابرات در گزارش مدیران مختلف در سخنرانیها ست که در تمام سایتها و سرچ در اینترنت قابل دستیابی است و مقدار در امد هر خط به کمترین فرض ممکن بعنوان یک ….. مخابرات محاسبه شده . امیدوارم سر دبیر محترم پس از بررسی اطلاعات حاصله بعنوان مطبوعات ازاد از مسئولین در این خصوص توضیخ بخواهند .و تکرار این امر که کارشناسان بورس تا ۵۰ برابر در امد در طی ۸ سال برای شرکت برنده را محاسبه نموده بودند . هر چند محاسبات اینجانب بر اساس روز بوده اما با توجه به نرخ تورم همان صد برابر صحیح است حال چرا مخابرات بدلیل ۱۰۰۰ میلیلارد اینگونه دچار معزل شده باید بدنبال محل مصرف پولها بود
تئوری “گرفتنی رو بگیر، بدهی رو نده” برای کسب قدرت و پول ، همیشه ضربه ی مرگباری به منابعِ انسانی و اعتماد در فضای کسب و کار زده و می زنه، شرکت مخابرات جای اینجور هجره داری ها نبوده.