نقدی بر فسخ قرارداد مخابرات
[box] مخابرات ما – بی تردید پشت پرده فسخ قرارداد مخابرات چیزی به جز جنجال، بیتدبیری و عقبنشینی نبوده است.[/box]
مخابرات ما (محمد – اخبار اقتصاد) – بی تردید پشت پرده فسخ قرارداد مخابرات چیزی به جز جنجال، بیتدبیری و عقبنشینی نبوده است.
حتما ماجرای لغو بزرگترین قرارداد واگذاری یک شرکت دولتی به بخش خصوصی را به یاد دارید؛ همان ماجرای معروف لغو قرارداد واگذاری مخابرات. موضوعی که تا چندین روز دستمایه تحلیلها و بزرگنماییهای رسانهای رسانههای نزدیک به دولت بود.
پس از یک جنجال رسانهای درباره این قرارداد و بزرگکردن تاخیر چند روزه در پرداخت یک قسط که رسانههای بیگانه را تحریک کرد تا درباره دست خالی شرکتهای اقتصادی داخلی، مطلب و گزارشهای بسیاری بنویسند، حالا دولتیها با اعتراف به پرداخت قسط معوق، از مواضع اولیه خود عقب نشسته و نشان دادند که از ابتدا، جنجال راه انداختن درباره قرارداد مخابرات، ریشه در برخی ملاحظات سیاسی داشته و نه بحثهای اقتصادی.
سازمان خصوصیسازی که بحث و جدل درباره این قرارداد را به راه انداخته بود، خیلی کوتاه به پرداخت شدن قسط شرکت خریدار واکنش نشان داده و طی اطلاعیهای اعلام است: «به آگاهی میرساند، نظر به این که خریدار سهام کنترلی شرکت مخابرات ایران در مهلت تعیین شده اقدام به تسویه بدهیهای معوق خود نمود، لذا این سازمان از تصمیم فسخ قرارداد منعقده با خریدار منصرف شد.»
البته پیش از این، شرکت خریدار توضیح داده بود که بر اساس بندهای قرارداد منعقد شده، اصولا دولت نمیتواند بدون طی روندهای قانونی پیشبینیشده، نسبت به لغو یکطرفه قرارداد اقدام کند؛ اما همان زمان دولتیها اصرار داشتند که به طور قانونی امکان فسخ قرارداد را دارند.
اما نتیجه سر و صدا راه انداختن درباره فسخ قرارداد مخابرات چه شد؟ اقدام دولتیها در برابر تاخیر یک قسط چه تبعاتی در پی داشت؟ آیا چنین رفتاری را نمیتوان مشتی نمونه خروار از رفتار دولت یازدهم با بخشخصوصی در نظر گرفت؟ همان رفتاری که بخشخصوصی را از ورود به عرصه معامله با دولتیها و اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی پشیمان میکند.
۱- عقبنشینی از فسخ قرارداد مخابرات نشان داد که جنجال اولیه بر روی این قرارداد، پشتپردههایی سیاسی – انتخاباتی دارد و هدف، وارد کردن فشار سیاسی به منتقدان بود که یا از نقد بیشتر دست بردارید یا فشار اقتصادی بیشتر میشود.
۲- سر و صدا درباره تاخیر در اقساط این قرارداد نشان داد که دولتیها با بخشخصوصی که میخواهد به دولت کمک کند و شعار دولت کوچک را محقق کند، نامهربان است و همین امر، سایر شرکتهای خصوصی را از اینکه وارد معاملات مشابه با دولتیها شوند، منصرف میکند.
۳- جنجال رسانهای درباره قرارداد واگذاری مخابرات، این پیام را به خارجنشینان مخابره کرد که اوضاع شرکتهای خاص اقتصادی خوب نیست. نتیجه غیرمستقیم و شاید ناخواسته این پیام برای غربیها آن است که تحریمها به اقتصاد ایران فشار آورده، بنابراین میشود همچنان از اهرم تحریم برای امتیازگیری استفاده کرد.
حالا که ماجرای قرارداد مخابرات با بیانیه سازمان خصوصیسازی تمام شده، بهتر است دولتیها کمی در جنجال آفرینیهای رسانهای خود بیندیشند و ببینند آیا واقعا این دست حرف و حدیث ها که صرفا مصرف انتخاباتی دارد، به نفع اقتصاد کشور است یا تنها اوضاع را بدتر از انچه هست میکند؟ آیا جنجال مخابرات، مصداق بی تدبیری دولت مدعی تدبیر نبود؟
***
موارد بالا کاملا واضح و مورد تائید است.
فقط یک مورد را اشاره نکردید که این جنجال آفرینی به واگذاری تاریخی و کاملا بی عیب و نقص و همچنین عادلانه مخابرات خدشه اساسی وارد نموده است و باید از طریق مراجع قانونی و حتی بین المللی احقاق حق گردد و مجازات سنگین تا درس عبرتی باشد برای همه جنجال آفرینان اکثر قشر دولتی و کارمندان رسمی مرفه.
لطفا کارمند رسمی مرفه را معنی فرمایید
رجز خوانی بنفعِ کسانی که هنوز ” منابع و مصارف” را در عمل درک نکرده ن و نمی توانند طوری برنامه ریزی کنند که دچار دیر کرد نشوند، به نوعی دفاع غلط از یک “باصطلاح” دوست است . در هیچ جای دنیا از کسی که “وفایِ به عهد” نکرده دفاع ، افتخار آمیز نیست.حالا راجع به پاداش کارکنان، و عیدی، و افزایش حقوقِ سنواتی حرفی نمیزنیم.
این وسط جنگ قدرت هست و ضعفا (کارمندان) در حال له شدن هستند. براستی بزرگان که اون بالا نشستن نمیدونن کارکنان در تنگنایی که نتیجه دعوای آنان است گرفتار شده اند؟؟؟ چرا وقتی در اوج هستیم نمیدانیم روزی به قعر خواهیم رسید؟
با سلام
من قاطعانه طرفدار دولت تدبیر وامید هستم
1- بسیار متاسف شدم که فسخ قرارداد مخابرات عملی نشد
2- بی تدبیری وقتی رخ داد که مخابرات(این مرغ تخم طلا) را به ثمن بخس ؛به اعتماد مبینی واگذار نمودند که نه توان مالی داشت- نه توان مدیریتی-ونه توان فنی
3-(محمد – اخبار اقتصاد) که این جریده بی منطق را نوشته است در آن زمان کجا تشریف داشتند؟
4- سایت مخابرا ت ما؛شما بهتر است آیینه تمام نمای مشکلات کارکنان مخابرات؛که از سال 1388 زیر فشار اعتماد مبین در حال له شدن می باشند، باشی……و نه آنکه مقالاتی را که بی پایه هستند و مصداق بارز سیاست بازی کثیف وبی قاعده را دارند باز نشر دهی…… جز آنکه خودتان مخالف عقلانیت,تدبیر و… باشید ویا اینکه خودتان هم بدتان نمی آید تبلیغات سیاسی تخریبی زودرس علیه دولت را آغاز نمایید….
5- در خاتمه یادآور می شوم دیوار کج واگذاری غیر قانونی مخابرات به اعتماد مبین؛ تا ثریا کج نخواهد رفت وانشا الله با دعای کارکنان زجر کشیده (برده های اعتماد مبین) بزودی سقوط خواهد کرد…