مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

تحقیق سردبیر برای ساعت کار بانوان سرپرست خانواده.

[box]مخابرات ما(ویراستار)- همکاران در کامنتهایی از سردبیر سایت خواسته بودند در مورد کاهش ساعت کار بانوان در برخی موارد قانونی تحقیق کند.این هم حاصل تحقیق اوست.[/box]

ghanoon-littleنوشته : سردبیر

مخابرات ما –  چندی قبل همکاران و بانوان عضو سایت در مورد وضعیت ساعت کار بانوان شاغل و صرپرست خانواده از ما سوال کرده بودند. سوال را بخوانید:

 

[box]سلام وخسته نباشید

سر دبیر عزیز از طرف خودم و تمام بانوان دارای شرایط خاص (سرپرست خانوار ،دارای فرزند زیر شش سال و….)از شما خواهش میکنم درخصوص کاهش ساعات کار که مجلس تصویب کرده و دولت ابلاغ کرده پیگیری بفرمایید.

استان میگه بخشنامه دستمون رسیده ولی چون مخابرات ایران اعلام نمیکنه اجرا نمی کنیم در صورتی که سایر ادارات از آبان ماه اجرا میکنن.خواهش میکنم پیگیری بفرمایید .بی نهایت سپاس گزارم.[/box]

 

طبیعی است که اختیار سایت دست اعضا و خوانندگانش است , حتی سردبیرش.

اما ابتدا به بررسی قوانین در این زمینه پرداختم. این حاصل بررسی اولیه من بود.

 

قانون چیست و چه می گوید؟

[box type=”info”]

طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی ساعت کار زنان شاغل دارای فرزند کمتر از ۶ سال از ۴۴ ساعت در هفته به ۳۶ ساعت کاهش یافت.

 نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس در جریان بررسی لایحه کاهش ساعت کار بانوان شاغل دارای شرایط خاص با ماده واحده این لایحه موافقت کردند.

طبق ماده واحده این لایحه، ساعات کار هفتگی بانوان شاغل اعم از رسمی، پیمانی و قراردادی که موظف به چهل و چهار ساعت کار در هفته هستند، اما دارای معلولیت شدید یا فرزند زیر شش سال تمام یا همسر یا فرزند معلول شدید یا مبتلا به بیماری صعب‌العلاج می‌باشند و یا زنان سرپرست خانوار شاغل در دستگاه‌های اجرایی موضوع  ماده (222) قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب 1389.10.15 و بخش غیردولتی اعم از مشمولان قانون کار و قانون تأمین اجتماعی بنا به درخواست متقاضی و تأیید مراجع ذی‌ربط، سی‌و‌شش ساعت در هفته با دریافت حقوق و مزایای چهل و چهار ساعت تعیین می‌شود.

همچنین، طبق تبصره یک ماده واحده این لایحه، تأیید میزان و شدت معلولیت توسط سازمان بهزیستی اعلام می‌شود.

طبق تبصره 2 ماده‌ واحده این لایحه، زمان شروع و خاتمه کار در اجرای این قانون با توافق مشمولان و مسئولان مربوط آنان تعیین می‌گردد.

در تبصره 3 این ماده واحده آمده است: کارفرمایان بخش غیردولتی از اعمال تخفیف پلکانی و یا تأمین بخشی از حق بیمه سهم کارفرما برخوردار می‌شوند.

براساس تبصره 4 این لایحه، بانوانی که براساس سایر مقررات از امتیاز کاهش ساعت کار بهره‌مندند تا زمانی که از مقررات مزبور استفاده می‌کنند و یا دستگاه‌های تابع مقررات اداری و استخدامی خاص که امتیازات مشابه این قانون را دارند، از شمول این قانون مستثنی می‌باشند.

همچنین طبق تبصره 5 این ماده واحده، در صورتی که مشمولان این قانون همزمان شرایط استفاده از امتیاز آن و مرخصی ساعتی شیردهی را داشته باشند و یا همزمان دارای شرایط مختلف مصرح در این قانون باشند، حق انتخاب یکی از امتیازات پیش‌بینی شده را دارند.[/box]

ghanoon-little

وظیفه قانون, قانونگذار, دولت و شرکت خصوصی چیست؟

ملاحظه می کنید که قانون کاملا صراحت دارد.اما لازم است ابتدا در مورد موضوعی با هم بحث کنیم.

اصولا قوانینی در کشور تصویب می شود که محل هزینه اش دقیقا مشخص نیست.اگر دولت برای آسایش و آرامش خانواده ها و یا برای افزایش جمعیت قوانینی را در جهت تامین رفاه خانوادگی تصویب میکند , هزینه ای را به بخش خصوصی و وزارتخانه ها تحمیل میکند.

بخش های دولتی این هزینه را طبق معمول پرداخت میکنند و در هیچ جایی هم بعنوان هزینه اضافه ثبت نمی شود اما برای بخش خصوصی , مثلا کارخانه ها , کارگاهها و تجارتخانه ها که بانوان کشغول کار هستند چه باید بکنند؟ اصولا چرا باید هزینه قوانین دولتی را پرداخت کنند؟

وقتی می گویم دولتی , منظورم صرفا دولت نیست بلکه ارکان حکومتی یک نظام قدرتمند است.

خوشبختانه در این قانون محل تامین هزینه مشخص شده است آنجا که می گوید:

در تبصره 3 این ماده واحده آمده است: کارفرمایان بخش غیردولتی از اعمال تخفیف پلکانی و یا تأمین بخشی از حق بیمه سهم کارفرما برخوردار می‌شوند.

با این وضعیت شرکتهای خصوصی چگونه باید هزینه این قانون را از دولت بگیرند؟

جایی مثل شرکت مخابرات ایران که با وزارت ارتباطات  رابطه مالی دارد باید تخفیفاتی در این مورد بگیرد.

جالب این است که مهندس صدوقی بسیار هوشمندانه این موضوع را دنبال کرده است.از جایی شنیدم که او مشکلات کارکنانش را با وزیر هم مطرح کرده است.بخاطر همین شیوه های خاص است که معتقدم او با دیگران فرق دارد!

بگذریم!

 

پاسخ قانونی این سوال این است که:

شرکت مخابرات ایران برای دریافت هزینه اجرای این طرح , باید مکاتبه ای با وزارت ارتباطات داشته باشد (تا بحال داشته یا نداشته , خبر ندارم)  تا تکلیف کار روشن شود.

ظاهرا دولت های مختلف تا بحال زیر بار هزینه های این گونه طرح ها نرفته اند, البته حاضر هم نیستند که صراحتا اعلام کنند.چرا که تبعات اجتماعی دارد.

در این موارد شرکتها و موسسات و سازمانهای خصوصی یکی از این سه کار را باید بکنند:

  • از آنجا که نفعی در این کار ندارند, چندان پیگیر این امور نباشند
  • با نوشتن یک نامه, مسئولیت خود را پایان یافته تلقی کنند.
  • با تصویب هیئت مدیره هزینه هایش را خود پرداخت کنند.

شرکت مخابرا ت ایران در موارد زیادی مصوباتی داشته است (توسط هیئت مدیره) که قوانین را با هزینه خود اجرا کند و منتظر نظر دولت نمانند. اما چرا این طرح را اجرا نمی کنند؟

 

این طرح چه مشکلاتی دارد که مخابرات به سمت اجرایش قدم برنمیدارد.؟

در حقیقت می خواهیم به پاسخ این سوال برسیم که چرا مخابرات یا دیگر موسسات خصوصی خود اقدام به اجرای این قانون نمی کنند در حالیکه قوانین مشابه را اجرا کرده اند؟

وقتی این موضوع را با صاحبان شرکتهای خصوصی مطرح کردم موضوع جالبی را مطرح کردند  که اینک برای شما نیز توضیح میدهم.

یک بار دیگر به متن قانون مراجعه کنید:

[box type=”error”] ساعات کار هفتگی بانوان شاغل اعم از رسمی، پیمانی و قراردادی که موظف به چهل و چهار ساعت کار در هفته هستند، اما دارای معلولیت شدید یا فرزند زیر شش سال تمام یا همسر یا فرزند معلول شدید یا مبتلا به بیماری صعب‌العلاج می‌باشند و یا زنان سرپرست خانوار شاغل در دستگاه‌های اجرایی موضوع  ماده (222) …..[/box]

گروهی می گویند تقریبا اکثر بانوان و همکاران خانم مشمول این قانون می شوند.دایره شمول این قانون بسیار گسترده است. این گروه می گویند کلمات  (زنان سرپرست خانوار) شامل بسیاری از افراد می شود مثلا برخی ادعا می کنند حتی خانم های مجرد نیز بنوعی سرپرست خانوار محسوب می شوند.

اینجاست که شرکتهای خصوصی و کارخانه ها و کارگاهها فعلا به طرف اجرای این قانون نمی روند مگر اینکه قانون جرائمی برای آن در نظر بگیرد.

ما نوشته های فوق را به نظر خواهی میگذاریم تا همکاران قانوندان و مسلط به امور اداری در مخابرات اطلاعات بیشتری به ما بدهند.

ghanoon-little

734680cookie-checkتحقیق سردبیر برای ساعت کار بانوان سرپرست خانواده.

Please rate this

0 1 2 3 4 5
12 نظرات
  1. بهار می گوید

    سلا جناب سردبیر
    پس بااین اوصاف ماهاکه بچه 5ساله هم داریم برامون اجرا نمیشه دیگه ماها همچنان حق استفاده از قانون و نداریم
    خدمات اول سریع نامه زده از 16 و برامون لغوش کرده من خودم معاونت مالی هستم اینجاهم کسی پیگیر نشد

  2. ناشناس می گوید

    در قانون جامع حمایت از معلولین که در مجلس تصویب و اوایل سال توسط ریاست جمهور به کلیه دستگاهها ابلاغ گردید یک از بندهای ان کسر ساعات کار معلولین روزی دو ساعت میباشد که مخابرات تا کنون اجرایی نکرده و اعلام میکنه ما بخش خصوصی هستیم و موظف نیستیم با توجه به اینکه هیچگونه هزینه ای برای مخابرات ندارد و ردیف بودجه ای نمیخواد و همین قانون برای معلولین خانم اجرا میشه چرا برای آقایان اجرا نمیشه لطفا اقدام یا یه جواب قانع کننده بدبد

    1. سردبیر - مخابرات ما می گوید

      جواب قانع کننده رو باید مخابرات بهتون بده.
      ولی شرایط فعلی رو اجازه بدین یه بررسی بکنیم اول ببینیم چه خبره
      بعدش با همفکری شاد راه حلی پیدا کردیم

  3. بانوی شرکتی می گوید

    غصه نخورید بار مالی نداره…. چون شامل حال نیروهای شرکتی نمیشه و اونها جور رسمی ها رو میکشن…

    دقیقا مثل مرخصی زایمان که برای نیروهای شرکتی اگر اجازه بدن و شرایط مساعد باشه شش ماهه و کل شش ماه تنشون به لرزه که نکنه کارشون رو از دست بدن

  4. ناشناس می گوید

    با عرض سلام خدمت سردبیر محترم .بیمه تکمیلی شکت مخابرات ایران از آسیا به دانا تغییر کرد و مجددا شرکت مخابرات ایران خانواده بانوان شاغل رو جزو خانواده مخابرات به حساب نیاورده و آنها رو دوباره تفکیک کرد .سال گذشته در بیمه آسیا ماهانه 55000 تومان بابت یک خانواده سه نفری از بانوان شرکت کسر می شد ولی این مبلغ امسال به 180000 تومان افزایش پیدا کرد .ضمن اینکه بیمه دانا شامل تمام خدمات کلینیکی ، پارا کلینیکی و دندانپزشکی می باشد ولی بازهم جهت خانواده درجه 1 بانوان شاغل با اخذ مبلغ قابل توجه بیمه تکمیلی ، خدمات دندانپزشکی شامل حال خانواده بانوان شاغل نمی شود .این همه تبعیض از چه رو می باشد در حالیکه خانمهای شاغل هم زحمات بسیاری را دوشادوش مردان شرکت میکشند . آیا فرزند من فرزند خانواده مخابرات نمی باشد ؟

    1. همكار می گوید

      سلام متاسفانه خدمات دندانپزشكي شامل بيمه دانا نميشه اداره خودش پرداخت ميكنه واينكه خانمها چون سرپرست خانواده نيستند ودفترچه بيمه بچه هاشون ازطرف همسرشون هست اينكار كردند البته واقعا خيلي خوبه ارزش داره كنسل نكنيد

      1. سردبیر - مخابرات ما می گوید

        متوجه نشدم منظورتون چیه

        1. همكار می گوید

          سلام سردبير محترم منظورم خانمهايي هست كه شاغل هستند وهمسرشون هم شاغل درسازمان ديگه واينكه بچه ها ميشن زير مجموعه پدرشون نه مادر و چون اداره ميخواسته كمكي كرده باشه به خانمها گفته بيمه تكميلي ميكنم اعضاي خانواده هاتون رو ولي مبلغ بيشتري بايد پرداخت كنيد كه بنظر من ارزش داره نميدونم منظورم رو درست گفتم يانه
          واينكه هزينه دندانپزشكي خود اداره پرداخت ميكنه ولي مشخص نيست سقفش چقدرشده

  5. همكار می گوید

    سلام سردبير محترم ميخواستم ازتون تشكر كنم وخواهش تا حصول نتيجه پيگير باشيد
    واينكه مرخصي زايمان دراخرين بخشنامه به شماره 100/95/138597مورخ 95/11/14 نه ماه لحاظ شده ولي بند 17.10 اشاره كرده به اينكه اين سه ماه مازاد بر6ماه مرخصي زايمان موافقت ميشه بدون رعايت سقف 3سال مرخصي بدون حقوق واقعا شاهكاره لطفا بررسي كنيد ممنونم

  6. ناشناس می گوید

    با سلام واقعا سپاسگزاریم که برای این موضوع وقت گذاشتید ولی نظر شخصی من این هست که این قانون بار مالی نداره و خانم ها تو همون ساعات حضورشون می توانند کارشون رو تموم کنند . کاش مدیران برای اجرایی شدن این قانون همت کنند باز هم ممنون و متشکرم.

    1. يك خدمات اولي مشهد می گوید

      با تشكر از جناب سردبير
      من هم با نظر اين همكارمون صد در صد موافقم
      لطفا و خواهشا مجددا پيگيري بفرماييد
      با تشكر

  7. ناشناس می گوید

    همان طور که فرمودید تا بودجه ی کاری نباشد ،کار تعطیل می ماند،وبعید می دانم با وضعیت اقتصادیِ دست به گریبانِ شرکت، به پایگاهِ مالی نزدیک شویم.

نظرات بسته شده است.