سهام حق تقدم, استفاده نشده ها!
[box]مخابرات ما- سوالات شما در مورد سهام استفاده نشده حق تقدم, موجب شد دوباره موضوع را پیگیری کنیم.[/box]
مخابرات ما – باز هم سوال, باز هم ابهام! باعث شد دوباره به موضوع سهام حق تقدم مخابرات بپردازیم.البته این بار به بخش استفاده نشده اش.
بهر حال خوشحالیم که می توانیم بخشی از سوالات ذهنی شما را پاسخگو باشیم.
از ما پرسیده اید تکلیف سهام استفاده نشده چیست؟ پول فروش این سهام چه زمانی به حساب صاحب سهام ترجیهی ریخته می شود؟
ناچاریم دوباره توضیح دهیم که صاحبان سهام , می توانستند از حق تقدم خود برای خرید سهام جدید و افزایشی مخابرات استفاده کنند.این افراد یکصد تومان به حساب مخابرات ریخته اند تا بتوانند سهام را به قیمت فروخته شده در بورس خریداری کنند و بقیه پول و ارزش سهم را به مخابرات بپردازند.
اما معاونت مالی مخابرات دست بکار جالبی زد.بدلیل اینکه مدتی پول خرید سهام , در جیب مخابرات مانده بود, معاونت مالی به همراهی هیئت مدیره تصمیم گرفتند از خریداران سهام ترجیهی بقیه پول فروش سهام را نگیرند, بشرطی که این سهام همراه با سهام ترجیهی آزاد گردد و تا آن زمان در اختیار مخابرات باشد.
در حقیقت خریداران این شرط را پذیرفتند.
بهمین دلیل وقتی سهام در بورس عرضه شد سهامدارانی که کارکنان مخابرات بودند علاوه بر یکصد تومان اولیه, دیگر پولی پرداخت نکردند.
جالب اینکه 98 درصد از سهام افزوده شده , در بورس بفروش رفته است و فقط دو درصد آن مانده.دولت , نماینده سهام عدالت, نماینده اعتماد مبین و کارکنان (دارندگان سهام ترجیهی) بخش اعظمی از سهام افزایشی را خریده اند و فقط 2 درصد از آن مانده است.
این دو درصد سهامی بوده است که کارکنان , متقاضی افزایش سهم نبوده اند.تعداد آن نیز 271 میلیون سهم است.
حالا تکلیف این سهام چیست؟
در این مرحله ثبت شرکتها باید مجوز صدور فروش این 271 میلیون سهم حق تقدم استفاده نشده را صادر کند.این بخش در حال صدور مجوز است.به محض عرضه این سهام , وجوه مربوطه از خریداران جدید اخذ و پس از تایید حسابرس و بورس قابل پرداخت به سهامداران است.
شرکت مخابرات امیدوار است بتواند کار فروش را تا پایان سال انجام دهد و واریز وجه بعد از عید انجام گیرد.
در حقیقت عرضه سهام حق تقدم در دو مرحله انجام می شود.اولی فرصتی دو ماهه است (که انجام شده) دومی فرصتی یک ماهه است که بنظر نمی رسد به آن نیازی باشد.چرا که حجم اندکی از سهام باقیمانده, و احتمالا در اولین ساعات بسرعت بفروش می رود.
البته چنانچه -به احتمال بسیار بعید- این سهام مشتری نداشت و بفروش نرفت, شرکت کارگزاری که فروش سهام را تضمین کرده است , سهام مانده را برمیدارد و پولش را به سازمان پرداخت خواهد کرد.
اگر در توضیح این خبر , گاهی به تکرار می افتیم به دلیل تاکید سردبیر بر ساده نویسی مسائل مالی , و شرح کامل آن است.البته وقتی سوالات همکاران را دیدم تاکید سردبیر را منطقی یافتم.از این بابت از متخصصین بورس عذرخواهی میکنیم.
توضیح آخر اینکه , سهام به هر قیمتی در بورس بفروش رفت , مازاد یکصد تومانش به حساب دارنده سهام واریز خواهد شد چرا که یکصد تومان هزینه اولیه فعالیت های بورس است وقابل برگشت به سهامدار نیست.کما اینکه خریدار سهام افزایشی این صد تومان را نقدا به حساب بورس ریخته است.
چنانچه توضیحات ما کافی نیست سوالات خود را مطرح نمایید تا به کمک همکاران و کارشناسان مالی-بورسی پاسخ دهیم.
باسلام وخسته نباشید من 3000 سهم خریده بودم تقریبا 3 سال پیش وفروختم الان می تونم از حق تقدم ان استفاده کنم
با سلام
نوشته اید: “صاحبان سهام , می توانستند از حق تقدم خود برای خرید سهام جدید و افزایشی مخابرات استفاده کنند.این افراد یکصد تومان به حساب مخابرات ریخته اند تا بتوانند سهام را به قیمت فروخته شده در بورس خریداری کنند و بقیه پول و ارزش سهم را به مخابرات بپردازند.
اما معاونت مالی مخابرات دست بکار جالبی زد.بدلیل اینکه مدتی پول خرید سهام , در جیب مخابرات مانده بود, معاونت مالی به همراهی هیئت مدیره تصمیم گرفتند از خریداران سهام ترجیهی بقیه پول فروش سهام را نگیرند, بشرطی که این سهام همراه با سهام ترجیهی آزاد گردد و تا آن زمان در اختیار مخابرات باشد.”
متاسفانه از عدم آگاهی اکثریت سهامداران ترجیحی یعنی کارکنان از قوانین بورس و حق تقدم سوء استفاده شده و در این نوشته منتی هم بر سر آنان گذاشته اند که بیش از 100 تومان قیمت سهام ترجیحی پولی نگرفته اند و در ازاء آن و همچنین خواب یکساله عدم دریافت سود جهت شرکت در افزایش سرمایه که این هم کاملاً غیرقانونی و قابل تعقیب قضایی بود، سهام اضافه شده در حق تقدم را تا زمان تسویه سهام ترجیحی نگه میدارند. این استدلال بکلی فاقد مستندات حقوقی و قانونی هست . طبق قانون ، سهامداران هر سهمی در زمان افزایش سرمایه میتوانند به اندازه درصدی که در افزایش سرمایه اعلام میشود به قیمت پایه “100 تومان” سهام بخرند و نقداً وجه آن را بپردازند و این سهام خریداری شده بلافاصله میبایست به مالکیت آنان درآید و قابل معامله باشد. هرکس هم که مایل به شرکت درافزایش سرمایه نباشد باید مابه التفاوت حق تقدم فروخته شده با 100 تومان به آنان نقداً پرداخت شود.
ممکن است گفته شود هنوز سهام ترجیحی کاملاً تسویه نشده و مالکیت 100% آن به کارکنان منتقل نشده که حق تقدم آن هم به این صورت باشد که در اینجا این سوال مطرح میشود :
“چگونه سهامدار عمده قبل از تسویه کامل سهام مخابرات با دولت میتواند قسمتی از آنرا بفروشد یا به اسم همراه اول جدا کند اما سهامدار ترجیحی نمیتواند؟!!”
ظاهراً در دوره جدید هنوز سفره حق خوری و بقول خودشان زرنگ بازی جمع نشده و آش همان آش است و کاسه همان کاسه.
یک کلام پاسخ کی سهام خریداری شده به سهام قبلی اضافه می شود سال تمام شد سودش چه میشود؟
ما که در اولین فرصت درست دوسال میشود که سهام حق تقدم را خریده و پول دادهایم چرا سود آن را تا اضافه شدن آن به سهام نداده اند تکلیف چیست
من سلامی هستم با خاطراتی شیرین از سایت سلام و درود بر دوست نویسنده وسلام بر سردبیر خوب سایت
من به عنوان شخصی که سال ها در بورس سهامدارم وسهامداری کردم هرگز ندیده ام در افزایش سرمایه از محل اورده نقدی مبلغی بیشتر از 100 تومان از سهامدار دریافت شود دلیلش هم کاهش ارزش سهام اصلی به میزان افزایش سرمایه است ولذا از این بابت هرگز مخابرات حق ندارد به این بهانه سهام همکارانش را توقیف کند کما اینکه در قانون قید شده است باید به میزان واریزی پول سهام ، سهام ترجیحی نیز سالیانه ازاد می شد .
لیکن افسوس که درمملکت پر استعداد و پر پتانسیل ما قانون با زیچه سلایق شخصی است.
من از ابتدا با عنایت به شرایط حاکم به همکاران توصیه کردم از فرصت خرید حق تقدم سهام خویش در زمان قانونیش(فرایند بورس) استفاده کنند. همانگونه که توصیه کردم پول سود خویش را بابت افزایش سرمایه ای که ان زمان هیچ چیزش مشخص نبود . به شرکت نسپارند چرا که هیچ کس نمی تواند و نباید شما را از حق تان محروم کند.
وهمه ناظر بودند با کسانی که پول سود خویش را یک سال به مخا برات جهت خرید سهام با قیمت صد تومان سپردند با منی که پول سهام افزایش یافته از محل دریافت سهام سال بعد پرداخت کردم یکسان رفتار شد.
امروز هم هیچکس نباید کار غیر قانونی توقیف سهام وافزایش سهامی که پولش را نقدا یا اقساطی پرداخت کرده اید توجیه کند .
اگر قانون حتی ناقصش فصل الخطاب باشد و صد البته به درستی اجرا شود ودر ریل خودش باشد هیچکس صدمه نخواهد دید.