گفتگوی نوروزی سردبیر با مهندس فیضی؛ آخرین مدیر عامل دولتی و اولین مدیر عامل مخابرات خصوصی-بخش اول
[box]مخابرات ما- او اولین مدیر عامل مخابرات خصوصی است.و آخرین مدیر عامل دولتی. هنوز هم عرق مخابراتی دارد و اول به پیشرفت مخابرات می اندیشد[/box]
مخابرات ما – راستش را بخواهید جوری رفتار می کند که شما دلتان برایش تنگ می شود.وقتی در پاسخ به من, پیامک تبریک سال نو فرستاد دیگر تامل را جایز ندانستم.تماس گرفتم. حاصل این تماس قراری بود که برای گفتگو گذاشتیم.بالاخره در تراکم کاری روزهای سال نو, کلام بین ما منعقد شد.کلامی که به گفتگویی گرم منتهی شد.
****
سردبیر مخابرات ما- ابتدا سال نو را به شما تبریک می گوییم.از طرف خانواده مخابرات ما , و بخشی از خانواده مخابرات که نمایندگی آن را داریم.
مهندس فیضی – بنده هم متقابلا به شما و خانواده محترمتان و اعضای سایت تبریک و تهنیت می گویم و سالی سرشار از سلامتی و شادکامی برایتان آرزو میکنم.
سردبیر مخابرات ما- آقا ی مهندس می خواهیم بدانیم شما الان کجا هستید و چه می کنید.
مهندس فیضی – با فناپ تله کام , شرکت توسعه فناوری ارتباطات پاسارگارد وارد بازار ارتباطات شده ایم.تاکنون مجوز تلفن ثابت , اینترنت و MVNO یا همان موبایل مجازی را گرفته ایم. خلاصه اش اینکه همه کاری می کنیم بجز نصب بی تی اس .باید از بی تی اس های موجود استفاده کنیم.
سردبیر مخابرات ما- بازار گسترده ای است.تمرکز شما رو ی کدام بخش است؟
مهندس فیضی – بیشتر بدنبال ایجاد شبکه زیرساخت و فیبر در استانها هستیم. در این زمینه می خواهیم یک میلیارد دلار سرمایه گذاری کنیم.
(مخابرات ما -بعدا خواهید خواند که آنان یک میلیارد دلار سرمایه را بی هدف زیر خاک دفن نکرده اند. ضمن اینکه هزینه کشیدن فیبر … بگذریم … در خود مصاحبه مطرح شود جاذبه بیشتری خواهد داشت.)
سردبیر مخابرات ما – شما هم می خواهید FTTH بدهید (من یک سوال ساده پرسیدم.اما این سوال ساده انگار بسیار مهم و حیاتی بوده است.بخوانید!)
مهندس فیضی – چرا باید FTTH بدهیم؟ شما آماری بگیرید از شرکتهای اروپایی, ببینید چقدر از درآمد آنها از راه FTTH است.قطعا تعجب میکنید اگر بدانید بخش بسیار کمی از درآمدشان از این راه بدست می آید.لذا بنظر می رسد این شیوه سرمایه گذاری روی FTTH روش درستی نیست.بروید ببینید چند درصد از مشترکین تلفن ثابت در دنیا روی فیبر هستند.
سردبیر مخابرات ما- یعنی می گویید سرمایه گذاری در این زمینه مفید نیست و به درآمد منتهی نمی شود؟
مهندس فیضی – بحث من چیز دیگری است.بخشی از درآمد شما می تواند از مسیر FTTH تامین شود.ولی آنقدر که انتظار دارید و سرمایه می گذارید بدست نمی آید.باید بدنبال راههای دیگری برای کسب درآمد باشید.
سردبیر مخابرات ما- می توانید دلایل این امر را بگویید؟ این روزها فیبر روی بورس است.حداقل در کشور ما اینطوری است.همه فکر می کنند با کشیدن فیبر و ایجاد بستر فیبری درآمد سرازیر می شود.
مهندس فیضی – من جواب ساده ای به شما میدهم. فرض کنید همین امروز فیبر تا د رخانه شما آمد.ارزانترین دستگاهی که برای استفاده از مسیر فیبر به آن نیاز دارید چقدر قیمت دارد؟
سردبیر مخابرات ما- هفتصد هزار تومان! حداقل …
مهندس فیضی – بله! حداقل هفتصد – هشتصد هزار تومان در ابتدای کار باید پول تجهیزات بدهید.حالا چقدر می خواهید برای خرید یک طرح اینترنتی به شرک مقابل بدهید؟بهر حال اینها همه هزینه اولیه شماست!
سردبیر- سیصد هزار تومان.کمتر از این هزینه ندارد.
مهندس فیضی – تا اینجا شما برای شروع حداقل یک میلیون تومان هزینه دارید.در کشور ما چند درصد از مردم قدرت پرداخت این هزینه را دارند.البته آن هم در جایی که دیگران با استفاده از موبایل اینترنت بی دردسر تری میدهند.
اصلا فرض کنیم شما این هزینه را پذیرفتید.حالا کدام سرویس یا کدام محتوا را می خواهید بگیرید که ارزش این هزینه را داشته باشد؟
هزینه اولیه زیاد, سرویس ها کم! از هر دو سو, نشانه ها می گوید تعداد مشترکین فیبر بسیار زیاد نخواهد بود.بنابراین بازگشت سرمایه در این حوزه (FTTH) طولانى خواهد بود.
بجای اینکه بروید کافوهای نوری نصب کنید تا رقبا نتوانند اینترنت بدهند باید بدنبال این باشید که سرویس های بهتری به مشتریان خود ارائه کنید.
سردبیر – در حوزه ارتباطات کشور , کنترل مناسبی صورت می گیرد؟
مهندس فیضی – بله كنترل ميشود اما طبیعی است که وقتی از طرف حاكميت کسی منصوب ميشود مقداری هم گرایشات مثبت به آن سمت خواهد داشت و احتمالا از برخی مسائل هم چشم پوشی میکند . در نتیجه حوزه ارتباطات کشور آسیب خواهد دید.
سردبیر – ولی سازمان تنظیم در خیلی از موارد به مخابرات فشار آورده است.
مهندس فیضی – می توانید مثال بزنید؟ .. نه …بهر حال این تصمیمات باید در نهایت به تاييد مراج بالاتر برسد …
سردبیر- آقای مهندس. در حال حاضر شرکتهای ارتباطی و مخابراتی در دنیا از چه راهی درآمد کسب می کنند؟
مهندس فیضی – از چند بخش به درآمد میرسند.بخش اعظم درآمد آنان از محل ارائه سرویس های زیرساختی به دیگران است.
سردبیر- یعنی همین امکاناتی که در دست مخابرات است به دیگران بدهد؟
مهندس فیضی – بله.شرکتهای مخابراتی زیرساختهایشان را به مشارکت می گذارند.دیگران از این زیرساختها استفاده میکنند و سرویس های متفاوتی میدهند.
سردبیر- یعنی در آنجا مخابرات وارد جزئیات نمی شود؟
مهندس فیضی – نه.اگر مخابرات بخواهد همه کارها را خودش انجام دهد نمی شود.امکان پذیر نخواهد بود.مخابرات می توانست بدون ورود به جزئیات مشارکت خوبی با دیگران داشته باشد.حتی قرار بود در استفاده از تجهیزات کافوهای نوری هم مشارکت انجام گیرد اما طوری عمل شد که عملا کسی به آن سمت نرفت.
سردبیر- چرا؟ تا آنجا که ما میدانیم همه چیز مشخص و قطعی شد.
مهندس فیضی – بله. قرار شد برای مشارکت در کافوهای نوری جلسه ای برگزار شود.یک نفر به نمایندگی از مخابرات حضور پیدا کرد که مهندس کارگزار بود.من هم بودم.آقای شانه ساز هم از طرف fcp ها شرکت کرد.در این جلسه قرار شد هزینه اجازه یک پورت از کافوهای نوری مشخص شود.
ما هزینه اجازه هر پورت را 12 هزار تومان در آورده بودیم.مخابرات 28 هزار تومان محاسبه کرده بود.تفاوت قیمت را ببینید! وقتی در جلسه از من پرسیده شد که کدامیک از این دو هزینه درست است , من گفتم قیمت هر دو طرف درست است.
ما هزینه کشیدن کابل را با تجهیزات جدید محاسبه می کنیم که زمین را خیلی مختصر می شکافد و کابل را می خواباند.اما مخابرات با هزینه کندن خیابان و شکافتن آسفالت و مجوز شهرداری و پر کردن چاله ها حساب کرده.لذا قیمت هر دو طرف درست است….
آنجا وزارتخانه حد میانه را گرفت.18 هزار تومان.
اما با این قیمت هیچکس برای اجاره پورت به مخابرات مراجعه نکرد.چرا که این قیمت برای fcp ها مناسب نبود.اگر همان 12 هزار تومان را می پذیرفتند حداقل همان را گرفته بودند.تا 18 هزار تومان یکى هم اصلا وصول نشود.
حتی ماهانه ده هزار تومان هم کافی بود.نسبت آن را مقایسه کنید با این عدد که مخابرات در هر جا اینترنت ارائه میکند
بنده معتقدم در حال حاضر مخابرات به ازای هر پورتی که adsl میفروشه 6 هزار تومان ضرر می کند.به آرپوی فروش مخابرات توجه کنید این عدد در می اید.
الان دیگر با این تفکر نمی توان به پول رسید.الان مردم VDSL میخواهند اماشبكه اى كه همش کابل مسی باشد جواب نمی دهد.اما مخابرات به تنهایی آمادگی واگذاری این سرویس ها را ندارد.قبلا شرایط فرق میکرد.مردم برای سرویس 2 مگ پول خوبی می دادند ولی حالا این اندازه ها پاسخگوی نیاز مردم نیست.بهمین دلیل مخابرات باید شبکه اش را نوسازی کند وگرنه اپراتورهای موبایل وضعیت جاری را اشغال میکند.دیتا را اپراتورها از جمله ایرانسل خواهند برد.
سردبیر مخابرات ما- من می خوام در یک جمله کوتاه نسخه نجات بخش مخابرات و شرکتهای مشابه را برایم بپیچید.
مهندس فیضی – ……
****************************
……….>>> ادامه آن را فردا بخوانید …
بنظر شما نسخه نجات بخش مدیر عامل قبلی مخابرات ایران چه بوده است؟
با تشکر از مهندس فیضی برای شرکت در این گفتگو, از شما دعوت می کنیم فردا بقیه آن را بخوانید.
بايد به جناب آقاي صابر فيضي گفت سوادتان خيلي وقته نم كشيده ، شبكه جديد نوري مخابرات در شرايط فعلي چنان شرايط مطلوب پهناي باند را براي مشترك در استفاده از سرويسهاي متنوع فراهم مينمايد كه انشااله مخابرات با اين اقدام نوسازي شبكه، جبران عقب ماندگي هاي گذشته را خواهد كرد. ايمان داشته باشيد شبكه جديد سهم زيادي از بازار ديتا را به خود اختصاص خواهد داد. وقتي مشترك در شبكه جديد ارتباطي، ريالي بابت مكالمه و صدا وجه پرداخت نميكند و تنها از طريق خريد حجم هاي اينترنت بسيار مناسب ، از كليه سرويسهاي درخواستي بهره مند ميشود انشااله وضعيت درآمدي شركت بهبود خواهد يافت.
آزمـوده را آزمـودن خطاسـت .
پاسخ ها و راهکارهای ایشان کاملا در جهت منافع شخصی خودشان است نه منافع مخابرات و حق هم دارند
اما سوال من این است ایشان با این نبوغ و راهکارهای طلایی موقعی که مدیر مخابرات بودند چه گلی به سر مخابرات زدند؟
سلام
آقای مهندس فیضی مرد کهنه کاری است.
صحبتهایشان برگرفته از تجارب فنی و غیرفنی ایشان می باشد.
ولی فعلا برای مخابرات این صحبتها گمراه کننده است.
مدیران دقت کنند.
باسلام و مبارکی سال نو
با توجه باینکه مخابرات و پرسنل حق تعریف شده دارنند اگر خدا ناخواسته مهندس و دیگر یاران برای پیشرفت مخابرات از حقوق پرسنل خواسته یا نخواسته گذشته باشند چند صباحی دیگر که تمام عناوین و پشتیبانان حذف می شونند جناب مهندس و یاران برای اخذ پاداشی که شاید ازش هم استفاده نکرده و نکنند ، چه پاسخی برای پرسنل زحمت کش که بسان شتر مرغ باهاشون رفتار شده ، و همیشه حقشون را مخابرات ضایع نموده ، دارنند
بخصوص بازنشسته های سال ۸۸ بعد از خصوصی سازی
منکه که در سی سال خدمت سعی کرده بودم پاک و پاکیزه کار کنم از حقم نمی گذرم
اگر هیات مدیره مخابرات برنامه بلند مدت مدونی نداشته باشند بزودی بازار اینترنت و دیتا را به رقبا واگذار خواهند کرد.منکه یک مشترک اینترنت مخابرات هستم و علاقه مند و دلسوز شرکتم هستم از کیفیت خط منزل خودم که 256 است راضی نیستم ودر اولین فرصت پس از کاهش قیمت رقبا، خط اینترنت خودم را تغییر میدهم .
حق با مهندس فیضی است . متاسفانه مدیران فعلی شرکت چشم خود را بر واقعیات درونی مخابرات بسته اند. سوار بر ماشین فرسوده ای شده اند و انتظار دارند با بازسازی این ماشین فرسوده توان رقابت با ماشینهای امروزی را پیدا کنند . ساختار فعلی مخابرات ایران یک ساختار گسترده شبه دولتی است که در خرده فروشی وجذب مشتری توان رقابت با شرکتهای جدید که دارای ساختار جوان و چالاک می باشند را نخواهد داشت . شرکت مخابرات با توجه به زیر ساختهای خود می توانست در عمده فروشی ظرفیت به شرکتهای رقیب درآمد خوبی کسب کند ولی متاسفانه به گونه ای عمل شده که رقبا به فکر ایجاد شبکه جدید برای خودشان افتاده اند ودیگر روی زیر ساختهای مخابرات حساب نمی کنند .
عرض سلام و خسته نباشید
سوال داشتم که آیا شرکت مخابرات ظرفیت استفاده از مهندس فیضی و نظرات ایشان را نداشته و یا اینکه مهندس فیضی فضای مخابرات را مناسب ایده های خود ندیدند؟!
هرسه!