گزارشی از نشست تشکلهای کارگری مخابرات سراسر کشور- همدان
[box]مخابرات ما – تشکل نامبرده در شرایط حساسی از 14 استان دور هم جمع شده اند.[/box]
گزارشگر مخابرات ما در همدان: نادری 80
مخابرات ما – نشست ویژه تشکلهای کارگری مخابرات سراسر کشور در همدان برگزار می شود.پس از خصوصی سازی در مخابرات از آنجا که تشکل های کارگری بهیچ وجه و به هیچ روی نقشی در اداره مخابرات نداشته اند , برای طرح خود کار سختی پیش روی خود داشتند.
برگزاری انتخابات , سپس جمع شدن در یک نقطه, و در نهایت رسیدن به یک تفاهم کار دشواری بوده است.بهر حال اینک این تشکل ها جانی تازه گرفته اند و برای دومین بار دور هم جمع شده اند.
مازندران, یزد, آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی , زنجان , قزوین , تهران , کردستان , همدان , تهران و ….. از جمله استانهایی هستند که نمایندگانی در این نشست دارند.
از برگزار کنندگان نشست می پرسم اصولا موضوع نشست شما چیست؟
جواب واحدی که می شنوم این است : بررسی و تعیین تشکل صنفی کارگری واحد برای شرکت مخابرات ایران.
البته چندی قبل مخابرات ایران انجمنی صنفی تشکیل داد.این انجمن مگر همان نیست؟
ظاهرا مخابرات ایران در زمان هلدینگش انتخاباتی برگزار میکند که انجمن صنفی برای کارکنان و فقط کارکنان مخابرات ایران است , اما شرکت مخابرات ایران از این نام استفاده کرده و این انجمن را بعنوان نماینده کلیه کارکنان مخابرات ایران معرفی کرده است.همکارانی که بعنوان نمایندگان انجمن های استانی اینجا جمع شده اند معتقد هستند که باید انجمن مخابرات ایران نیز به همراه بقیه انجمن ها که در این مکان حضور دارند یک نماینده نهایی معرفی کنند.
مفهوم حرف آنان این است که انجمن صنفی مخابرات ایران نماینده همان کارکنان ستاد است.
سوال بعدی من این است که مگر چه فرقی میکند؟ همانها نماینده باشند!
نگاهها روی من زوم می شود! ظاهرا دیدگاهها اندکی تفاوت دارد و این کارکنان از چیزی مطلع شده اند که به نظر آنان برای آینده کارکنان مناسب بنظر نمی رسد.
آنها می گویند مخابرات ایران با استفاده از دیدگاههای خودش , به انجمن مخابرات ایران نزدیک می شود ولی طبیعی است که با نظرات ما متفاوت باشد.
دوباره از آنان سوال میکنم : در کجا متفاوت است که نمایندگان جدید شما می توانند موثرتر باشند؟
در دو راهی یک توضیح مانده اند.
می گویند :”فرض کنید مخابرات ایران بخواهد در آیین نامه استخدامی و همچنین آیین نامه حقوق کارکنان تغییراتی بدهد.این کار بدون حضور نماینده کارگران منطقی نیست.باید همه د رجریان باشند و نمایندگان ما با آن موافقت کنند.نمی شود که شما تغییراتی را با این حکم که انجمن صنفی مخابرات ایران با آن موافق هستند ببرید و تصویبش را ار وزارت کار بگیرید! خب , نمیاندگان انجمن صنفی مخابات ایران کجا هستند؟ همانهایی که در آنجا انتخاب شده اند؟ یا اینهایی که با رای کارکنان در اینجا جمع شده اند؟!”
همه حرفش را گرفتم. تیزهوشی زیادی نمی خواست. من فکر میکنم مخابرات ایران در شرف انجام تغییراتی است که برای گرفتن مجوزش گفته انجمن صنفی مخابرات ایران هم موافق است! این هم موافقت انجمنش …..
اینها برداشتهای شخصی من است.شما جدی نگیرید.
حرف دیگری که من جسته و گریخته از صحبت های جلسه می شنوم این است که بعد از ادغام، سیاست های زیرکانه مخابرات آنان را آزرده کرده است. ضمن اینکه از وزرات تعاون یا هر ارگان مرتبط انتظار دارند از مخابرات بخواهد نمایندگان کارکنان را در کمیته های مختلف در سراسر کشور تعیین و معرفی کند.
البته ما انتخابات کمیته انضباطی و … یادم نیست . یک مورد دیگر هم بوده است! این افراد در رای گیری انتخاب شده اند , ولی واقعیت این است که کارگران چیزی فراتر از این می خواهند.چیزی که معتقد هستند بر اساس متن صریح قانون کشور است.
یکی از اعضای جلسه بطرف من می اید.او بسیار آهسته می گوید : اصلاحیه هایی که در آیین نامه استخدامی و حقوقی می دهند مورد تایید ما نیست!
می پرسم: مثلا؟
می گوید : ماده 2 آیین نامه استخدامی حذف شده … شما فهمیدید؟
راستش نه! ولی منظورش چیست؟ از او می خواهم توضیح دهد.
از جلسه قدری فاصله می گیریم.او می گوید : تمام مواردی که شرایط کار و شرایط حقوقی پرسنل را دستخوش تغییر می کند باید با موافقت و حضور نماینده کارگران باشد وگرنه این استخوان همیشه لای زخم می ماند.
من و او در راهرو ایستاده ایم.یکی به او نزدیک می شود و می پرسد: موضوع احکام دیوان عدالت اداری هم مطرح می شود؟
او با تکان دادن سر موافقت می کند ولی هر چه میکنم از این موضوع توضیحی نمی دهد.
دوباره به جلسه برمیگردیم.همه گرم بحث هستند.
دقایقی ساکت می نشینم و به حرفهایشان گوش می دهم! می خواهم بدانم چه چیزی آنان را اینقدر نگران کرده است! نگرانی را در کلامشان می بینم!
آیا شرکت مخابرات ایران در حال تغییر قانون پرداختهای حقوقی است؟ آیا پرداختها بدون توجه به شرایط کارکنان تغییر می یابد؟
نمیدانم! اینها سوالاتی است که در اینجا به جواب نمی رسد.
باز هم باید دست به دامان سردبیر بشویم شاید چیزی بیش از ما بداند.
با اجازه شما , پروا زمن دو ساعت دیگر است و من باید از شما خداحافظی کنم.
امیدوارم گزارش های پایانی را کسی برای سردبیر بفرستد.
جواب کلیه سوالات شما در متن منتشر شده موجود است ، می گویید نه من دو مورد را انتخاب و در پایین آورده ام :
آیا شرکت مخابرات ایران در حال تغییر قانون پرداختهای حقوقی است؟ آیا پرداختها بدون توجه به شرایط کارکنان تغییر می یابد؟
می گوید : ماده ۲ آیین نامه استخدامی حذف شده … شما فهمیدید؟
شما حدیث مفصل بخوان از این مجمل .
سلام و احترام
من از شرکتی های مخابرات هستم
مزد مبنای من سال گذشته (اسفند95) 1053000 تومان بود با 49000 تفاوت تطبیق بعلاوه219000 توان حق حذب که جمعا حقوق پایه مون رو تشکیل میداد امسال تطبق نظر دولت قرار بود 12 درصد به پایه ها اضافه شه نتیجه کار شرکت خدمات اول چی بود ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ 219000 تومان حق جذب رو گذاشتند روی مزد مبنا و با حذف کامل تفاوت تطبیق و حق جذب!!!!!!!!!!!!!!!! بدون اضافه کردن 12 درصد افزایش حقوق دولت!!!!!! واقعا شاهکاره کار این دولت کریمه ی به اصطلاح اسلامی !!!!!!!!!!!
البته در فیش موضوعی به اسم بهره وری اضافه نمودن برای بستن دهن کسانی که حق جذب داشتند!!!!!
ما در این دنیا چه جایگاهی داریم ؟؟؟
ما از بردگان زمان فرعون نیز بدتریم
حق ما کجاست ؟
چه کسانی با دستور چه کسی حق مارا پایمال می کنند؟
آقای سردبیر لطفا جواب دهید
? روایت دبیرشورا از نشست تشکلهای کارگری مخابرات ایران در همدان ?
?محمد مرادی دبیر شورای عالی تشکلهای کارگری مخابرات ایران گزارشی از نشست همدان این تشکل که به میزبانی کانون شوراهای اسلامی کارهمدان برگذار شده است ، برای مخابرات فردا ارسال کرده اند که عینا تقدیم خوانندگان قرار می گیرد:
?جلسه همدان با هماهنگى تشكلها و بمنظور تعيين راهكار دستيابى به تشكل سراسرى شركت مخابرات ايران كه برخاسته از انتخاب و اراده كاركنان باشد تشكيل گرديد .
?بروز رسانى طرح #طبقه بندى مشاغل ، آيين نامه كميته انضباط كار ، آيين نامه حفاظت و بهداشت صنعتى و اتخاذ هر تصميم جمعى نظير اصلاح آيين نامه استخدامى و پرسنلى كه تغيير دهنده شرايط كار كاركنان است لازم است با اخذ تأييد نمايندگان كارگران صورت پذيرد .
?از نقاط ضعف آيين نامه طبقه بندی مشاغل مصوب سال ٨٩ ، عدم حضور جدى نمايندگان آگاه ، مطلع و متخصص در تدوين و تأييد آن مى باشد .
?در واقع افرادى كه تحت عنوان نمايندگان كاركنان طرح مذكور را امضاء نمودند ، با مكانيسم مبهمى در سطح شركت مادر تخصصى ( هولدينگ) تعيين شده و نمود واقعى از اراده كل پرسنل نبوده اند ، ما حصل آن توقف در مسير ارتقاء شغلى ، عدم احتساب مدارك تحصيلى ، نقائص مزد رتبه ، حق جذب و …بوده است
?حال در موقعيتى كه بازنگرى آيين نامه ها و مبانى پرداخت حقوق و دستمزد اجتناب ناپذير است لازم است اراده واقعى كاركنان نقش داشته باشد ، هدف اصلى نشست همدان توجه و تذكر به مديريت در خصوص اين مهم مى باشد .
باماهمراه باشید ما را به همکارانتان معرفی نمائید?
فکر خودبوده نمایند شورای شهر شده زورکی
چرا کسی نیست جلوی رییس اداره را بگیردهم ازدوجا حقوق میگیره فکر کارگران نیست فکرخودشه.به زورمیخوادنماینده سورا بشه به خبرنگار میگه ازمن عکس بگیر.اینا فمرخودشون میباشند . نه رسمی وقراردادی