آرامش مخابرات به چه کسانی آسیب می زند که چنین به جانش افتاده اند!
[box]مخابرات ما – برایمان عجیب است! بعد از دو هفته سخت, هنوز از بحرانی بیرون نیامده ایم بحرانی دیگر سر راه مخابرات می گذارند! چرا؟[/box]
مخابرات ما – سال گذشته وقتی داستان باز پس گیری مخابرات مطرح شد یکی از دوستان از یکی از مدیران سازمان خصوصی سازی پرسیده بود چرا چنین رفتار کرده اید؟
ایشان گفته است افرادی ما را متهم کرده اند به همکاری با مخابرات! به مسامحه! مجبوریم صریحا قانون را اجرا کنیم.یعنی اگر چند روز قسط عقب بیفتد طبق قانون عمل میکنم!
برگشت به قانون خوب است! حرفی هم نداریم.
بعنوان یک مخابراتی گله ای از سازمان خصوصی سازی نداریم چرا که خریدار مخابرات باید اقساطش را بموقع بپردازد!
از خریدار هم گله ای نیست! نمی شود ده سال قسط بدهی ,با مبالغ سنگین, هرگز هم به تاخیر نیفتد!
اما ….
در سرزمینی زندگی میکنیم :
که میلیاردها تومان , هزاران میلیارد تومان پول نقد از بانک ها بعنوان وام کم سود پرداخت می شود که از گیرنده حتی یک خط نوشته ندارند!
که میلیاردها تومان پول نقد مردم را می گیرند و زمان پس دادن ادای ورشکسته ها را در می آورند.
که ….. (دیگر کافیست)
در این سرزمین پیله کردن به یک شرکت خصوصی , با یکصد هزار نفر کارگر درگیر (مستقیم و غیر مستقیم) آن هم به این شکل که در یک روز, یک مرتبه تمام رسانه ها را برای تاخیر در پرداخت قسط درگیر کنند, از آن کارهایی است که باید دلیلی داشته باشد.
به این تصویر نگاه کنید.بخشی از هجمه خبری به شرکت مخابرات است! الببته به خریدار هجوم برده اند اما مقصد مخابرات است!
اگر بدانید که هنوز شرکت مخابرات آبستن حوادث بی شماری است که در هجمه دو هفته گذشته شکل گرفت , اگر بدانید که هنوز هم هر لحظه ممکن است تجمعی و حرکتی آرامش مخابرات را از بین ببرد, آنگاه شاید کمی در نیت این طرح ها و گیر ها تردید کنید!
راستی تا بحال از خود نپرسیده اید چرا در این موقعیت موضوع اقساط و بدهی و خریدار مخابرات مطرح شده است؟
ما که پرسیدیم! ولی جوابی برای آن پیدا نکردیم!
می دانید چرا اگر جوابی هم بوده قانع نشده ایم؟ چون که تاخیر در اقساط و پس گرفتن مخابرات, تنها مشکل ما مخابراتی ها و مردم ایران نیست! دهها مشکل دیگر هم داریم که ظاهرا برای دلسوزان مخابرات(!) اصلا مهم نیست!
سردبیر
*****
الان دیگه کار از کار گذشته سردبیر جان دولت با تفنگ مخابرات رو به خاک سیاه نشاند الان هم در تمام بنگاههای اقتصادی ورود کرده و ول کن هم نیست
باسلام خصوصی سازی بنظر بنده باید نقد فروخته می شد نه اینکه بابت پرداخت اقساط ان از اموال و املاک به تاراج رفته و کم نمودن بعضی از ایتماهای کارکنان و کارگران از قبیل گروه و کم نمودن مسئولیت و غیره از سال 88 به بعد عین اب راکد بدون جریانی باقی مانده همان دولتی بود الحق خیلی بهتر بود من ا…التوفیق
سلام سردبیر
لطفا جهت رویت عموم بزارید شاید مدیران پاسخی برای اذهان مخابراتی داشته باشند با درود.
? از سرآمدی شرکت تا سرخوردگی کارکنان ?
? “ازآنجاکه سازمانها و شرکتهای بزرگ به فکر جهانیشدن و حضور و ماندن در بازارهای جهانی و داخلی هستند؛ باید با رقبای قدرتمندی که در بازار وجود دارند، رقابت کند. سازمانهایی میتوانند به بقاي خود ادامه دهند كه نسبت به خواستهها و انتظارات مشتريان و ذينفعان پاسخگو باشند، همچنين به سودآوری و ثروت آفريني بهعنوان شاخصهای كليدي و برتر سازماني توجه كنند.”
?مطلب فوق بخشی از یادداشتی به نام “سین مثل سرآمدی “است از دکتر نبی زاده ، جوان غیر مخابراتی و سکان دار معاونت راهبرد و توسعه کسب و کار مخابرات ایران ، که در آغازین روزهای سال جاری در سایت مخابرات ایران منتشر شده است .
ایشان پاسخگو بودن به نیازهای مشتریان و ذی نفعان را یکی از ویژگی های سازمان های پیشرو دانسته اند.
?سوالی که در دوره مدیریت حدود یک ساله ونیم گذشته دکتر سرائیان و تیم مدیریتی همراه و همدل ایشان بر مخابرات ایران در ذهن شکل می گیرد این است که آیا کارکنان از نگاه تفکر مدیریتی حاکم بر مخابرات ایران ، جزء ذینفعان یک سازمان پیشرو به حساب می آیند ؟
آیا 5 درصد از سهام شرکت مخابرات ایران متعلق به کارکنان نیست ؟
? آیا سطح بهره وری کارکنان شرکتی مخابرات ایران که عمدتا در بخشهای نگهداری شبکه های مخابراتی در سراسر کشور فعال هستند در سطح کیفیت سازمانی و کیفت خدمات مخابراتی موثر نمی باشد ؟
?بر اساس چشم انداز و افق سال 1400، ترسیم شده در ره نگاشت 5 ساله که از سوی دکتر سرائیان مطرح شده است شرکت مخابرات شرکتی است ،
پیشرو در ارائه خدمات یکپارچه دیجیتال ، و سفارشی سازی شده بر اساس خواسته مشتری در کلاس جهانی ❗️❗️
?با مرور اتفاقات گذشته در اعتراضات کارکنان اعم از رسمی و شرکتی در مدت زمان یک سال اخیر ، آیا مفهوم سرآمدی (excellency ) در بین اپراتور های داخلی در ذهن ناظران بیرونی و حتی ذینفعان تداعی می کند ؟
?کدام یک از دو اپراتور سیار دیگر و یا حتی دیگر بنگاههای اقتصادی فعال در صنعت فناوری اطلاعات کشور ، شاهد چنین سطح از نارضایتی کارکنان خود هستند؟ ویا کدامیک از آنها سه نوع رابطه استخدامی با کارکنانشان دارند ؟
?آیا اعتراضات کارگری شکل گرفته در روزها و ماه های اخیر ، شان شرکت مخابرات ایران را تا سطح یک کارخانه نساجی که به خاطر واردات و قاچاق پارچه دچار ورشکستگی و اخراج و تعدیل کارکنانش شده پایین نیاورده است؟
?آری ، به قول خواجه شیراز که می فرماید ترسم نرسی به کعبه ای اعرابی ، کین ره که می روی به ترکستان است ،
⏪ مشفقانه و درد مندانه می گوییم تعاملات شکل گرفته با نیروی انسانی و تشدید سیاستهای انقباضی در هزینه های پرسنلی ، درست در نقطه مقابل زمان مخابرات دولتی ، به سرآمدی منتج نمی شود .
الهی پس گرفته شود
آقای سردبیر برای من جای سوال که چرا شما طرفدار عمدی از سهامداران اصلی مخابرات می کنید
مگه مخابرات وقتی خصوصی میشه نباید پولی که گفته شده را بپردازه
روزگاری حالمان خوب بود
کارمان خوب بود
حقوق مان خوب بود
نمی دانم کدام …. گفت خصوصی سازی که جیب خودش را ببنده
من نمیدونم که چرا:
1- موضع من اینقدر براتون مهمه.منهم یه آدمم مثل شما.
2- چرا فکرمیکنی از سهامادارن حمایت میکنم؟ بارها گفتم نه سهامدار برام مهمه نه حتی از مخابرات دفاع میکن.مخابرات صاحب داره به من هم هیچ ربطی نداره.من دارم سعی میکنم کارکنان با کمترین آسیب به حق خودشون برسن.
از چه طریق؟ دادن آگاهی!
یعنی حتی برای گرفتن حقش به من نیازی نداره.مگه هر کسی خودش نمی تونه حق خودش رو بگیره؟ اصلا ربطی بمن نداره.
فقط فضا فراهم کردم اطلاعات افراد بالاتر بره.
چرا کع نعتقدم تنها راه توسعه پایدار و پیشرفت پایدار افزایش اطلاعات و فرهنگ مردم است.
3- شماها اصولا مطالب رو نمی خونین؟ چرا نخونده نظر میدین؟
نمی خواهم بحثی داشته باشم راجع مطالب شما، اما مطمئنم مطالب شما را دقیق خوانده ام، آرامش مخابرات بعد از خودمونی سازی تقلبی بود تقلبی تقلبی، دستخوش بعضی ها بود برای بعضی کارها، مخابرات صاحب اول و آخرش مردم هستن، حق هم گرفتنی نه التماس کردنی
این گونه خصوصی سازی از ابتدا اشتباه - رانتی و نادرست بود . به گفته های تنها رقیب اعتماد مبین که با چه شیوه ای از مزایده مجبور به کناره گیری شد مراجعه کنید .
شرکتی که به این شکل نادرست سهامدار عمده مخابرات شود . این روش نادرست را تا همیشه ادامه خواهد داد و حتی حق کارکنان رسمی با سابقه بالا را هر بار به شکلی پایمال خواهد نمود . چه برسد به دیگر کارکنان .
امیدوارم نهادی با قدرتی بالاتر از عاملین این بی قانونی ها جهت احقاق حق به داد کارکنان مخابرات برسد و گرنه صاحب خصوصی و سهامدار عمده این شرکت تا کنون نشان داده که
هیچ انگیزه ای برای دادن حقوق حقه کارکنان طبق مصوبات اداره کار ندارد و با هر ترفندی از زیر بار مسولیت و تکالیف خود شانه خالی کرده و کارکنان را به ناحق گرفتار سیستم مشکل دار قضایی می کند .
جالبه هر جا ميخواهند با مشكلی برخورد كنند گفته ميشه “واقعا مشكل مردم ايران اينه؟”، همه مسائل رو اينجوری ميخواهين بپيچونين؟
نه جناب سردبير محترم، خريدار مخابرات آشو با جاش مفت برده و الان داره ادای ورشكسته هارو در مياره (همون تكنيكی كه خودتون اشاره كردين).
خصوصی سازی فعلی است که منجر به افزایش سهم بخش خصوصی درکل اقتصاد نسبت به سهم بخش دولتی می باشد.اما خصوصی سازی بستر های خاص اجتماعی – سیاسی- فرهنگی واقتصادی می باشد که در کشور ما وجود نداشته!ندارد ونخواهد داشت!؟در این فرایند نهاد ملی خارج از انواع فشارهای سیاسی و…( با حفظ تمامیت ارضی واستقلال اقتصادی کشور وجدای از انواع وابستگی ها ودلبستگی های فردی- گروهی وسازمانی و..)به بررسی کارشناسانه فعالیت های تولیدی وخدماتی ملی که قابلیت واگذاری داشته!می پردازد!ودر نهایت با رعایت مقرراتی که خود عاری از فشار های حزبی است به بخش خصوصی واگذار می شود .اما بخش خصوصی کیست وچه ویژه گی های بایستی داشته باشد!نخست دانش فنی ومدیریتی فعالیتی که قصد ورود به آن را دارد!به تعبیری سابقه فعالیت موفق وموثر در فعالیت!دوم داشتن آورده نقدی متناسب با ارزش فعالیت تولیدی!مثلا” ارزش گذاری 7600 میلیاردی شرکت مخابرات می بایستی 7600 میلیارد آورده نقدی داشته باشد!( نقد نقد)!نه اینکه 1500 میلیارد از طریق وام از بانک!مابقی اقساط 16 ماهه وتامین مالی از طریق منابع ودرامد های شرکت!این نوع خصوصی سازی خیانت به ملت ونظام واسلام بود وصد البته سفره ای برای بزرگ دلاوران میز گرد!ارزش 7600 میلیارد تومان سال 87 را با ارزش آن در مقاطع زمانی دریافت اقساط متناظر با نرخ تورم سالیانه محاسبه واثر گذاری منابعی که می توانست گره گشای مشکلات کشور باشد را بررسی نمائید!این مهم جدای از خیانت های دولت های حاکم بر کشور بوده است!خیانت هائی که گاه از سر جهل بوده وگاه از سر حرص وآز وطمع و…!همه اینها بماند …یک جمله که کشور ما بدلیل تمامی خلاء های ذکر شده فاقد ظرفیت ایجاد بخش خصوص حداقل تا 100 سال آینده می باشد.
سازمان خصوصی سازی حق دارد….
چگونه میشود شرکت مخابرات در پایان مجمع سود تقسیم میکند اما توانایی پیرداخت سود سهام و اقساط و بدهی های خود را در استانها و پرداخت حق و حقوق پرسنل خود را ( به صورت تمام و کمال و سر وقت ) ندارد؟
اگر جواب این سوال را دادید به جواب سوال بالای خود هم میرسید.
جواب این است مخابرات خود برای خود حاشیه درست میکند. با بد قولی ها و عدم پرداخت بدهی ها
کم کاری مدیران منفعت طلب داره بیداد میکنه تو شرکت .یادمه وقتی که بچه بودیم موقع بازی بچه ها میرفتیم وسط میگفتیم یا ما هم بازی یا باید بازی خراب بشه