مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

داستان (20)110 مدیر منتخب به کجا رسید؟ ….

مخابرات ما- ره نگاشت بعنوان طرح راه, از آموزش  110 مدیر نام برد که قرار بود آموزش های جدید مدیریتی در دانشگاهها ببینند.

از ابتدا هم همین نامگذاری می توانست ابهاماتی ایجاد کند, که کرد!

ره نگاشت زیبا، طرح را آغاز کرد.در سیستم نرم افزاری نیروی انسانی ثبت نام آغاز شد.اولین گیر خودش را نشان داد:

-110 مدیر را آموزش می دهید.

-یا 110 نفر را برای مدیریت!

همه چیز به دانشگاهیان سپرده شد.شریفی ها تعیین تکلیف کردند! ” کسی که میخواهد آموزش ببیند حداقل 4 سال سابقه مدیریت نیاز دارد!”

البته این حرف در ظاهر درست بود اما نقض غرض بود! چگونه می توان آموزش های آکادمیک را منحصر کرد به تجربه دارها! در حالیکه همه دانشگاهی ها پس از دریافت دیپلم و در بی تجربه ترین حالت وارد تحصیلات آکادمیک می شوند؟!”

بهر حال زور علم چربید! شریفی ها حرفشان را به کرسی نشاندند و حرف تجربه (امثال ما) قرنطینه شد!

نمی توان خیلی اشکال گرفت! شاید در ذهن مدیران ارشد چیز غیر از تفکرات ماست.باید صبر کرد تا ببینیم چه پیش می آید.

آنچه از این پس می خوانید حاصل گفتگوی من با یکی از دوستانم است که در این طرح پذیرفته شده است و باید برای آموزش به دانشگاه برود.

افرادی که واجد شرایط بودند ثبت نام کردند. در آزمونی شرکت کردند.از میان آنان تعدادی به مصاحبه دعوت شدند و در نهایت 110 نفر بعنوان پذیرفته شده معرفی شدند.

اما هنوز قفل ذهنی من باز نشده بود! چرا در روز افتتاح تانوما برای آموزش 120 نفر قرارداد بستند با دانشگاههای شریف و پلی تکنیک؟!

آن روز گمان کردیم اشتباهی شده است.اما اشتباه در طرح مدیران راه ندارد! مخابرات ایران 10 نفر دیگر را خودش معرفی میکند!همین جا از فرصت استفاده میکنیم و از مخابرات ایارن می خواهیم حداقل برای معرفی این ده نفر, برای یک بار خلاف تمام قواعد جاری خودش رفتار کند!طرح جدیدی بریزد و ….!

بگذریم! برمیگردیم به داستان 110 منتخب!

از این به بعد, با 120 نفر کار داریم نه 110 نفر!

این افراد به 4 دسته 30 تایی تقسیم شده اند!

دو دسته 30 تایی یعنی 60 نفر برای آموزش با مدرسان خارجی , که تماما لاتین خواهد بود.60 نفر دیگر نیز دو دسته 30 تایی می شوند.اینان توسط دانشگاهها بصورت طولانی مدت آموزش می بینند.آموزشی برابر 2 سال یا دو سال و نیم. پس از طی این دوران, مدرک کارشناسی ارشد مدیریت به آنان داده می شود که می توانند تا سطح دکترا نیز ادامه دهند.

اما برای 60 نفر اول آموش کوتاه مدت در نظر گرفته شده است که برای تدریس از اساتید خارجی دعوت خواهند کرد.مدت آن احتمالا دو ماه خواهد بود.

تمام این 120 نفر در روزهای 5 شنبه و جمعه آموزش خواهند دید.ابتدا قرار بود امکاناتی در اختیارشان قرار نگیرد اما بعدها این رفتار نادرست اصلاح شد و قرار شد امکانات خوابگاهی, خوراک و هزینه رفت و آمدشان توسط شرکت ئر نظر گرفته شود.اما ماموریتشان جهادی است.یعنی بدون دریافت حق ماموریت.

گفته می شود در حال حاضر دوره کوتاه مدت -با اساتید خارجی- شروع شده است و سر کلاس می روند.

اما این تقسیمات چگونه انجام شده است؟

در زمان ثبت نام شرکت کنندگان می توانستند چهارگزینه زیر را بترتیب اولویت اهمیت انتخاب کنند:

-دانشگاه شریف-کوتاه مدت- خارجی

-دانشگاه شریف- طولانی مدت- داخلی

-دانشگاه پلی تکنیک -کوتاه مدت -خارجی

-دانشگاه پلی تکنیک -طولانی مدت- داخلی

دوست من که خودش قبول شده شریف-داخلی است می گوید : “علاقمند بودم در بخش آموزش با اساتید خارجی شرکت کنم تا زبان انگلیسی خود را محک بزنم. حالا رسما اعلام نشده است که من در کدام دوره طولانی مدت پذیرفته شده ام.اما حدس میزنم در پلی تکنیک باشم.”

بله! دوره کوتاه مدت هم متقاضیان خود را دارد.

اسامی قبول شدگان ظاهرا هنوز بطور رسمی برای دوره طولانی مدت اعلام نشده است اما خود قبول شدگان نتایج را می دانند.

برای قبول شدگان که همه از دوستان خوب ما هستند ,آرزوی توفیق می کنیم.ما اگر حرفی هم داریم در مورد کلیت و چگونگی طرح است.وگرنه هرگز شایستگی های منتخبان را زیر سوال نمی بریم.

اجازه بدهید در پایان یک آرزو بکنیم! آرزو که اشکالی ندارد!
آرزو می کنیم روزی رسانه در میان معاونت نیروی انسانی جایگاه خود را بیابد و ما بدون مانع بتوانیم اخبار مهم را از طریق درست به همکاران برسانیم.

شما هرگز روند اطلاع رسانی را متوقف نمی کنید و اما کار ما را سخت تر می کنید! صد البته صحت و سقم خبرها نیز مسئولیتش با شماست!

 

796640cookie-checkداستان (20)110 مدیر منتخب به کجا رسید؟ ….

Please rate this

0 1 2 3 4 5
11 نظرات
  1. مهدی می گوید

    واقعا این نظرات و کامنت های به حق و درست همکاران به گوش اقای مدیرعامل و اعضا هیات مدیره برسد چه جوابی دارند؟؟سردبیر جان زحمت ش با شما شاید ….

    1. سردبیر - مخابرات ما می گوید

      حتما …

  2. کارمند 1 می گوید

    ترسم نرسی به کعبه ای اعرابی
    کین ره که تو میروی به ترکستان است
    مشکل مخابرات نداشتن کارمند فوق لیسانس MBA نیست !
    چطور موضوع به این روشنی … ؟!
    دو یا سه سال بعد متوجه خواهید شد .

  3. کارمند کوچولو می گوید

    مگه فوق لیسانس مدیریت و… در شرکت کم داریم که هم از نظر سطح سواد ومهارت وکارائی در سطح بالایی هستند ولی مشکل اصلی اینها اینست که در بزم مدیران راهی ندارند . حالا چرا با وجود اینهمه افراد شایسته ولایق با تحصیلات مورد نظر ره نگاشت وهمچنین با مهارت وتوانایی بالا از اینها استفاده نمی کنند واصرار دارند با هزینه گزاف مدیران فعلی( که همه میدانند چگونه وبا چه روابطی مدیر شده اند) را درس بدهند وهزینه روی دوش شرکت بگذارند خدا میداند.
    اگر راست میگویند طرح را برای آنهایی که تحصیلات تکمیلی ومهارت وتوانایی دارند نیز باز میگذاشتند تا معلوم شود واقعا در ره نگاشت به فکر تعالی شرکت هستند نه …؟

  4. حمید می گوید

    با سلام
    چیزی که هنوز مبهم است این است که پس از آموزش شرکت چه آینده ای برای این افراد ترسیم کرده است؟

  5. رسمی با سابقه رفیق و همدرد قرادادیها و شرکتی ها می گوید

    زهی خیال باطل این طرح از ابتدا اشتباه است خودمونی ها را انتخاب کردند اونهایی که پارتی داشتند شدند مدیر و با سابقه مدیریت در این طرح انتخاب شدند
    مدیران بدانید با افراد نادان وجاهل سر و کار ندارید ان چیزی که فکر می کنید خودتان هستید
    افراد با صلاحیت بسیار بالاتر در شرکت چه رسمی چه قراردادی و چه شرکتی خودشان مدارک دانشگاهی معتبر در مقطع فوق لیسانس و دکتری رشته های فنی و مرتبط را با همت خودشان دارند می گیرندو یا گرفته اند و نیازی به این طرح های خنده دار و شکست خورده شما ندارند
    خیلی از نالایق ها مدرک نداشتند خودتان برای اونها مدرک جور می کنید خنده داره

  6. همکار می گوید

    با سلام
    کاش چند سال بعد برای سایر همکاران چنین امکانی فراهم گردد و همکار رسمی که چندین سال سابقه مسئولیت و تجربه فراوان دارند بتوانند در این دوره ها شرکت نمایند. نه اینکه فقط به خاطر یک ماه کسری سابقه ریاست اجازه شرکت در آزمون را نداشته باشند!
    در پایان از جناب آقای دکتر سرائیان به خاطر تفکر به روز و مدرن ایشان سپاسگزاری می کنم.

  7. کارشناس مالی می گوید

    این جناب آقای سرائیان وهیئت مدیره از سال گذشته تا حالا قریب 120 میلیون به من کارگر دون پایه ضرر زده!اگه بخشنامه بازنشستگی سال 92-94 برای مدت 6 ماه تمدید شده بود من الان 120 میلیون ضرر نکرده بودم!یعنی با این مدیریت !بله 110 مدیر تحویل جامعه خواهند داد!از کیسه من کارگر!نه از جیب شرکت یا جیب مبارک مدیران بالای هرم!خودشون که تابع قانون کاپیتالاسیون زمان شاه مخلوع هستند و100 میلیون پاداش خودشون رو یا گرفتند ویا تو اب نمک خواباندن!مثل خیلی ها!از جمله باطنی علیه …!یا این معاونت …علیه…..!
    ره نگاشت که از کیسه کارگران دون پایه بود! مدیر عامل ورئیس هیئت مدیره ! عضو هیئت مدیره!ومعاونت….. شدن آسان بود!
    حق وحقوق ما که زیر خروار ها … مدفون شده است!
    کارشناس ارشد = سمت کارشناسی! کاسه بدستی منتظر بخشنامه بازنشستگی تشویقی !صدقه مدیریت!!!!!!
    خدایا شرمنده ام که بایستی به اطلاع برسانم این جانشینان برحقت! عدل وحکمت را در پرتو منافع واندیشه خویش لگدمال نمودند!

  8. رسمی می گوید

    سردبیر جان خسته نباشی و تشکر از تیتر که زدی و مطلبی که گذاشتی واقا عالیه این هم یه داستان دیگه مثل اون داستانهای قبلی یست. یک کلاغ هزار کلاغ 110 شد 120 آنهم بعد از مدتی که یه هزینه گذاشتن دست شرکت یکی میاد نوشته اینها را پاک می کنه میره پی کارش. ما که چشمان آب نمی خوره و با این چیزها نمیشه شرکت را زنده و پویا نمود 110 نفر چند درصد شرکت هست در ثانی همکاران از این انتخاب و چینش دل خوشی هم ندارن . یه زمانی یه عده ای رفتن چین برا خودشان خوردن گشتن و آمدن چکار کردن؟ اینها هم همانطور ، هر همکاری از گذشته و حال و مناسبات سیاسی و غیره برا آینده خود معدل گیری نموده همه چیز را با هم سنجش می کند نه اینکه داخل اون 110 مدیر باشد یا نباشد.

  9. خدمات اولی گلستانی می گوید

    ? طناب و ارزن ?

    ?روزی در یکی از روزهای تابستان ملا نصر الدین توی خانه اش لم داده بود و استراحت می کرد . در این هنگام همسایه ملا به در خانه ملارفت و پس از سلام و احوال پرسی گفت : راستش همسرم ، لباس زیادی شسته است . ما هم یک طناب بیشتر نداریم و نمی توانیم همه ی لباس های شسته شده را روی آن پهن کنیم . آمده ام طنابتان را قرض بگیرم . ملّا با دلخوری به داخل خانه برگشت.

    ?یکی دو دقیقه که گذشت ، آمد و غرغر کنان گفت : متأسفانه روی طنابمان ارزن پهن کرده ایم تا خشک شود . اگر به طنابمان دست بزنم ، ارزن ها می ریزد زمین !

    ?همسایه ملا ناراحت شد و گفت : مرد حسابی ! این چه حرفی است که می زنی ؟ مگر می شود دانه های ارزن را که خیلی هم ریز است روی طناب پهن کرد ؟ ملّا گفت : اگر تو آدم حسابی باشی ، بیشتر از این اصرار نمی کنی و به دنبال کار و زندگیت می روی ؟ آیا همین عذر و بهانه کافی نیست که تو بفهمی دلم نمی خواهد طنابم را به تو قرض بدهم ؟

    ?این داستانک اشاره ای است بر مسایل امروز مخابرات ایران .با توجه به این که اخیرا “سند ارزیابی و تحصیص پاداش ” به مناطق مخابراتی ابلاغ شده است، از منظر سطوح پایین سازمانی در مخابرات ایران می توان چند نکته قابل تامل از این سند و ابلاغ آن برداشت کرد .

    1⃣ وابسته کردن پاداش عملکردی به جزییات دقیق اهداف برنامه ای :

    ?در سند ابلاغ شده پرداخت پاداش عملکردی تابعی از پیشرفت اهداف برنامه هاست. اما اگر چه از منظرکلی نمیتوان به این نظرخرده ای گرفت اما موضوع قابل توجه سیستم ضعیف مدیریتی کنونی است که در تحقق نیافتن اهداف تعیین شده نقش اساسی دارد نه کارکنان ، لذا ایجاد رابطه متقابل بین عملکرد و پاداش بیشتر به ضرر کارکنان است تا مدیران ، چرا که اگر کارکنان وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند ولی مدیریت کارآمدی وجود نداشته باشد تحقق صد درصدی اهداف و در پی آن پاداش میسر نخواهد شد.

    2⃣ با عنایت به تعریف اصولی و علمی از بودجه عملیاتی ، این سوال مطرح می شود که اهداف کیفی که در نامه سرائیان مدیر عامل مخابرات ایران به آنها اشاره شده است ، چگونه در بودجه عملیاتی تعریف می شوند.؟ و ارزیابی این اهداف کیفی و درنتیجه پرداخت پاداش برمبنای این اهداف کیفی چگونه ممکن خواهد شد ؟

    3⃣ با توجه به عملکرد تیم مدیریتی جدید مخابرات ایران به رهبری سرائیان در پرداخت پاداش در یک سال ونیم اخیر و حذف تدریجی یک ماه پاداش از سیستم حقوق و دستمزد مخابرات ایران ،این اصلاح و تغییر در نحوه پرداخت پاداش ، مصداقی از تغییر شرایط کار که در ماده 26 قانون کار به آن اشاره شده نیست ؟

    ?مع الوصف این نکته به ذهن می رسد که مشروط کردن پرداخت پاداش به کارکنان به شرایط و ضوابط پیچیده و تو درتو ، آیا مصداقی از داستان طناب و ارزن نیست ؟

    #تعلق_سازمانی
    #گروههای_معوق

  10. سيد می گوید

    چه لزومي به اين هزينه و تبليغات برا اين طرح بود؟ اين دوره كارشناسي ارشد هست كه هر فرد يا مديري مي تواند با هزينه شخصي يا وام اداري به سر انجام برساند. ضمن اينكه ما خيلي دكتر و كارشانس ارشد در مخابرات داريم كه اجازه بكار گيري انها در سطوح مديريت را پيدا نميكنند . مثل بسيار ديگر از كارها اين دوره هم بيشتر تبليغاتي براي مديران ارشد فعلي هست

نظرات بسته شده است.