مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

بیت به بیت، با وزیر احتمالی ارتباطات و فناوری اطلاعات، جوادی جهرمی!

[box]مخابرات ما – سایت دیجیاتو, تحلیل جالبی از جوادی جهرمی منتشر کرده است.این مطلب ارزش مطالعه دارد.[/box]

 

مخابرات ما – دولت یازدهم در حالی کار خود را به پایان می رساند که عنوان پیرترین کابینه پس از پیروزی انقلاب را به خود اختصاص داده است. کهولت سن و کم توانی جسمی برخی از وزرای دولت اول حسن روحانی و استفاده نکردن از نیروهای با انگیزه و جوان برای مدیریت کشور، از بزرگترین انتقاداتی بود که رییس جمهور کشورمان با آنها رو به رو شد.

به نظر می‌رسد که همین موضوع، سبب شده تا کابینه دوازدهم، تازه نفس تر باشد. در این میان مهم ترین فرد در میان این کابینه برای کسب و کارهای نوپای ایرانی و البته کاربران اینترنت، شخصی است که از سوی رییس جمهور به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نظر گرفته می‌شود. پیشتر «محمود واعظی» گفته بود که وزیر ارتباطات بعدی، یکی از معاونین خودش خواهد بود.

پس از این اظهار نظر، جهرمی و جهانگرد نام های اصلی بودند که در مورد وزیر شدن آنها گمانه زنی می شد اما بر اساس شنیده ها، معاون جوان گوی رقابت را از معاون با تجربه ربوده و در حال حاضر انتخاب اول برای گزینه وزارت ارتباطات، «محمد جواد آذری جهرمی» است.

 

جهرمی کیست؟

محمد جواد آذری جهرمی، در حال حاضر تحت عنوان رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، و همچنین معاون وزیر ارتباطات خدمت می‌کند و یکی از جوان ترین مدیران ارشد در سطح کشوری است که زیر ۴۰ سال سن دارد.

در ابتدای سال ۹۵ و با کنار رفتن «خسروی»، جهرمی که در سال ۱۳۶۰ متولد شده، سکان هدایت شرکت ارتباطات زیرساخت را به دست گرفت و بر اساس نظرات شرکت های اینترنتی داخل کشور، دوره مدیریت موفقی را سپری کرده است. جوان ترین مدیر ارشد حوزه ارتباطات کشور، قبل از کسب عنوان مدیرعاملی شرکت زیرساخت، به مدت شش سال سابقه مدیریت در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با سمت مدیرکل، دو سال سابقه عضویت در هیات مدیره شرکت رایتل، و بیش از دو سال سابقه عضویت در هیات مدیره شرکت زیرساخت را در کارنامه کاری اش دارد.

دستاوردها پس از مدیریت زیرساخت

همانگونه که ذکر شد، جهرمی در اردیبهشت ماه سال ۹۵ به ریاست شرکت زیرساخت

رسید. در این مدت کوتاهِ‌ یک سال و چند ماهه، وی دستاوردهای قابل توجهی داشته است:

  • افزایش سرعت اینترنت
  • کاهش قیمت انتقال داده‌ های اینترنتی در کشور
  • تاثیر در بهره برداری از شبکه ملی اطلاعات
  • بهبود ارتباط شرکت زیرساخت با ارائه دهنده‌های اینترنت داخلی
  • راه اندازی سامانه کنترل کیفیت شرکت زیرساخت
  • افزایش قراردادها و تبادلات خارجی شرکت زیرساخت
  • حمایت از استارتاپ‌ها و کارآفرینان

دیدگاه ها و گرایش ها

اما جهرمی در مقام معاون وزیر، همیشه دیدگاه های خود را چه از طریق شبکه های اجتماعی، و چه حضور در رسانه ملی عنوان کرده است. او نسبت به مسئولانی که پیشتر بر صندلی ریاست ساختمان وزارت ارتباطات در سید خندان تکیه زده اند، دیدگاه‌های بازتری دارد و با فیلترینگ سلیقه‌ای، موافق نیست.

جهرمی در ۲۶ تیر ماه سال جاری، در شبکه خبر و در مقابل «عبدالصمد خرم‌آبادی»، دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و معاون قضایی دادستان کل کشور حاضر شد و دیدگاه‌های خود در رابطه با فیلترینگ شبکه های اجتماعی و پیان رسان ها را بیان کرد. پس از همین مناظره، در حساب توییترش می نویسد: «همواره در این دولت برای دسترسی آزاد مردم به اطلاعات و توسعه کسب و کارهای نوپا تلاش کرده و میکنیم.»

او در مناظره اش با خرم‌آبادی، عنوان کرد که «پیام رسان سالانه یک فضای اقتصادی ۳۰۰۰ میلیارد تومانی برای بخش داخلی دارد» و از حق شهروندان و استارتاپ ها در استفاده تکنولوژی های نوین دفاع کرد.

جهرمی همچنین در این مناظره، عنوان کرد که به علت وجود نقص‌‌هایی در قوانین، شاهد شکل گیری سرویس‌های بزرگ داخلی که توانایی رقابت با نمونه های جهانی را داشته باشند نیستیم. یکی از همین قوانین، زیر سوال رفتن سرویس دهنده داخلی،‌ در صورت بارگذاری محتوای مجرمانه از سوی کاربر همین سرویس است.

همه این‌ها در حالیست که دکتر «سودابه رادفر»، مدیر سامانه‌ی پاسخگویی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات می گوید: «اینکه اینستاگرام و تلگرام هنوز باز است، علاوه بر حمایت شخص وزیر ارتباطات، مرهون خدمات مهندس جهرمی است».

از سوی دیگر جهرمی در مدتی که معاون وزیر ارتباطات بوده، نشان داده که به دیدگاه کاربران نیز اهمیت می‌دهد. پس از ارائه طرح مبهمی مربوط به اینترنت نامحدود در هفته گذشته که تمام پیکربندی آن بر اساس حجم‌های مشخص بود و شروع اعتراض کاربران به آنها، جهرمی خبر داد که صدای اعتراض کاربران را به وزیر ارتباطات، محمود واعظی رسانده است.

وی در حساب اینستاگرام خود نوشت: «با ارسال نامه ای از دکتر واعظی خواستم مصوبه جدید تعرفه تا بررسی بیشتر متوقف گردد. امیدوارم موافقت نمایند». واعظی روز پنج شنبه گذشته از لغو مصوبه اینترنت نامحدود و بررسی مجدد تعرفه ها خبر داد.

جهرمی از سوی دیگر نقش اصلی در ارائه طرح رفع فیلتر یوتوب و بلاگ اسپات در دانشگاه ها را بازی کرده است. هر چند مشخص نیست که این طرح چه زمانی اجرایی می شود و هرچند که تمام اعضای جامعه حق دارند از اطلاعات جامعی که در شبکه ای مانند یوتوب است استفاده کنند، اما باز شدن این سایت ها در مکان هایی محدود مثل دانشگاه ها، گام کوچکی است به سوی تحقق هدف بزرگِ دسترسی آزاد مردم ایران به اطلاعات.

به نظر شما آیا آذری جهرمی، چهره ای شایسته به عنوان وزیر ارتباطات در دولت دوازدهم خواهد بود؟

 

 

797790cookie-checkبیت به بیت، با وزیر احتمالی ارتباطات و فناوری اطلاعات، جوادی جهرمی!

Please rate this

0 1 2 3 4 5
8 نظرات
  1. روشنگر می گوید

    سلا م بر همکاران گرامی چیزی که فعلا برای ما کارکنان شرکت مخابرات اهمیت دارد وزیری است که اراده وتوان دفاع از ما را در برابر این هیئت مدیره شرکت مخابرات داشته باشد پنج سال است که این آقایان کار را بجایی رسانده اند که کارکنان عزیز باز نشسته و شاغل باید برای گرفتن حق قانونی خود (رفاهیات و…) راهی محاکم قضایی شوند و رودر روی کارشناسان حقوقی شرکت که همکار آنها هستند با یستند واین چقر تلخ است . اگر این وزیر پیشنهادی محترم دقدقه این موضوع را داشته باشد خوب است . توسعه فنا وری اطلاعات بسیار مهم وحیاتی است ولی مجری این توسعه همین مجموعه کارکنان شرکت مخابرات هستند (اکثرا) امید واریم این جوان عزیز در صورت انتخاب راه جناب آقای واعظی را در پیش نگیرند که در جواب نماینده مجلس در رابطه با مشکلات کارکنان آ ن جواب غیر مسئولانه را بدهد .

  2. محسن می گوید

    سلام…انتخاب اقای اذری جهرمی جوانترین وزیر درتاریخ انقلاب براوزارت ارتباطات رابه فال نیک میگیریم وارزومیکنم انقلاب اساسی درتغییرمدیران پیر وبازنشسته مخابرات ایران از بالاترین سطح تا مدیران مناطق وپایینتر بوجودبیاورند….

  3. بهمن می گوید

    این آقا با آقای جهرمی (وزیر و مدیر عاملِ بانک صادرات و این حرفها…) تناسبی داره ؟ مثلاً یک هشتم؟

  4. هنگامه می گوید

    سلام.از همه خواهش میکنم قبل از اینکه شناخت کافی از وزیر پیشنهادی جدید کسب کنند،قضاوت نکنند.اینکه در مورد افراد چه در محیط کار،خانواده و … بدون شناخت کافی قضاوت میکنیم به هیچ عنوان اخلاقی نیست.بنده هیچ شناختی ندارم و قصد دفاع از ایشان را ندارم فقط حرفم این است که اول شناختمان را کامل کنیم و بعد در مورد ایشان نظر بدهیم.در پناه حق باشید.

    1. سردبیر - مخابرات ما می گوید

      سلام
      برخی از ماها, نسبت به هر چی که پیش بیاد مخالفیم.
      وزیر جوون باشه مخالفیم.پیر باشه مخالفیم.متوسط باشه مخالفیم.همیشه هم یک دلیل براش پیدا میکنیم.
      حالا اینش هیچ.هر کسی اختیار خودشو داره.
      جالب اینه که این دسته از ماها, به هر کسی که یه ذره فکر کنیم که ممکنه از دیگری تعریف کنه, … دقت کنید…ممکنه دلش بخواد احتمالا موافق با ..مثلا وزیر انتخابی باشه …
      ماها به این افراد فوری و فوتی اتهام جالبی میزنیم: پول گرفته! … پول گرفته !…
      باور کنید خیلی حال میکنیم با این تهمتها و افتراها …
      مثلا تا بحال مخابرات ما، از نظر این گروه خوب و فعال و عزیز مفترین ، از وزبر قبلی گرفته, از وزیرانتخابی و احتمالی جدید گرفته! از رئیس هیئت مدیره مخابرات گرفته چون یه روزی نوشته بود ممکنه وزیر باشه ! از اونی که اسمش جزو ده احتمال اولیه بود و وزیر قبلی اعلام کرده ، گرفته … از ….
      اوه! … خدایا! … کی میره این همه راه رو! …
      اصلا هیچ تلاشی برای تغییر نظر این گروه نمی کنیم شما هم نکنید … اونا هدف دیگری دارن
      البته از منتقدین واقعی هیچ گله ای نداری م ها …

  5. مخابراتی مظلوم می گوید

    سلام لطفا ازابتدای شروع به کارکاندیدای جوان بگید. چطوریک جوان متولد60 واردپست های رده بالای کشوری شده آنهم بدون سوابق مدیریتی؟ آنهم زمانی که نخبگان فارغ التحصیل دهه شصت همه بیکارو…
    بگذریم این رزومه کاری که گفتین جزو ادعاهای وزیره یا جهرمی؟
    البته کاملا مشخصه تبلیغات خوب وقوی رو برای ایشان درپیش گرفتین؟
    موفق باشید ولی من دعا میکنم شخصی صادق ودرستکار که دغدغه معیشت پرسنل را داشته باشد وزیر شود نه فردی که تنها مهارتش قانون گریزی،،لابی، وهزارتخلف دیگر است که قابل ذکر نیست

    1. سردبیر - مخابرات ما می گوید

      چرا قابل ذکر نیست؟
      اکر هست بگویید الان دقیقا وقتش است.

      1. مخابراتی مظلوم می گوید

        خسته نباشید سردبیرشما که بهترمی دونید.دروغ پردازی های وزیر درمجلس درپاسخ به سوال قاضی پور رو ندیدین؟ یا نامه واعظی به وزیرکار برای جلوگیری از اجرای طبقه بندی مشاغل؟یا لابی با وزیرکار وابطال دستورالعمل ها؟یا لابی مشاورش خانم….با نمایندگان تا رای براساس جناحشون سرخانواده های کارگری مخابراتو زیرآب کنه؟یا مراجعه کنین به آیین نامه استخدامی شرکت درهنگام واگذاری که چه بود وچه شد؟وهزار یا…دیگر که حال همه رو این روزا خیلی بدکرده.

نظرات بسته شده است.