قانون می گوید – سازمان تامین اجتماعی مبنای تشخیص مشاغل سخت و زیان آور را مشخص کرد
مخابرات ما (همراه – منبع سایت پاراف) – سازمان تامین اجتماعی مبنای تشخیص مشاغل سخت و زیان آور را مشخص کرد : سیدمحمدعلی جنانی مدیر کل امور فنی مستمری های سازمان تامین اجتماعی، ماهیت و مبنای تشخیص مشاغل سخت و زیان آور و کمیته های بدوی و تجدید نظر را که مسئول تعیین و تایید این مشاغل هستند، تشریح کرد.
کاری سخت و زیان آور محسوب می شود که در آن عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی، بیولوژیکی محیط کار غیر استاندارد است و در اثر اشتغال بیمه شده تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیتهای طبیعی (جسمی و روانی) در وی ایجاد می شود که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن است.
انواع کارهای سخت و زیان آور بر دو نوع الف و ب است که تفاوت آن در حذف و کاهش سخت و زیان آوری است.
مشاغل گروه الف، مشاغلی است که صفت سخت و زیان آوری با ماهیت شغلی وابستگی دارد و می توان با به کارگیری تمهیدات بهداشتی، ایمنی و تدابیر فنی مناسب توسط کارفرما سختی و زیان آوری آنها را حذف کرد مثلا دستگاه رینگ در صنایع نساجی قدیم، دارای صدای بیشتر از حد استاندارد بود و فرد در معرض صدای بیشتر از حد مجاز قرار داشت، در حالی که در دستگاه های جدید، صدای دستگاه رینگ کمتر از حد مجاز است.
اما گروه ب مشاغلی است که ماهیت آن سخت و زیان آور است و با به کارگیری تمهیدات بهداشتی، ایمنی و تدابیر فنی توسط کارفرما، می توان صفت سخت و زیان آوری آنها را کاهش داد، ولی همچنان سخت و زیان آوری آنها حفظ می شود، مانند کار مداوم در معادن زیر زمینی.
تعیین سخت و زیان آور بودن مشاغل و نوع آن (گروه الف و گروه ب)، در هر کارگاه با بررسی سوابق، انجام بازدید و بررسی شرایط کار توسط کارشناسان بهداشت حرفهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بازرسان کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با تایید کمیتههای بدوی و تجدید نظر استانی انجام میگیرد و اتخاذ تصمیم قطعی در کمیته ها، در مواردی که استاندارد حدود تماس شغلی عوامل زیان آور وجود دارد، مستلزم اندازه گیری و اظهار نظر کارشناسان بهداشت حرفهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا دیگر مراکز دارای مجوز از وزارت بهداشت است.
جنانی با اشاره به ترکیب اعضای کمیته های مشاغل سخت و زیانآور اظهار کرد: کمیته های بدوی و تجدید نظر عهده دار تعیین و تایید مشاغل سخت و زیان آور هستند و اعضای هر دو کمیته پنج نفر است.
حداقل ٢٠ سال سابقه کار متوالی
بیمه شدگانی که حداقل ٢٠ سال سابقه کار متوالی یا ٢۵ سال کار متناوب و پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیان آور دارند، بدون شرط سنی می توانند درخواست بازنشستگی از سازمان تامین اجتماعی کنند.
مدیر کل امور فنی مستمری های سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه تصویب آیین نامه اجرایی مشاغل سخت و زیان آور مربوط به سال ١٣٨٠ است، گفت: با توجه به آیین نامه مصوب مشاغل سخت و زیان آور، مهم ترین هدف از تصویب قانون مشاغل سخت وزیان آور حفظ سلامت بیمه شدگان در معرض عوامل زیان آور محیط کار، حفظ و ارتقای سلامت محیط کار است.
جناب سردبیر لطفا راهنماییم کنید
سلام جناب سردبیر بنده۹۶/۵/۳۱ در hrدرخواست بازنشستگی دادم اما درخواست بنده توسط کارشناس مدیر عامل به اشتباه عدم تایید خورده و مجددا ۹۶/۶/۶درخواست دادم با توجه به مهلت تایین شده در بخشنامه و گذشتن مهلت درخواست تکلیف بنده چیست؟با مراجعه به منابع انسانی استان مازندران گفتند که درخواست قبلی را ضمیمه درخواست فعلی قرار میدیم تا مشکل حل شود ایا جای امیدواری هست؟ بنده ۲۸ سال سابقه در مخابرات دارم و با۲۸ماه سابقه سربازی و دیپلم
درسته که باید قانون سختی مشاغل در هر کارگاه متفاوت باشه اما این قضیه در مخابرات که اجزاش مشخصه یکسانه چه بخواد تو اهواز باشه و چه در خراسان. همکارای 118 همون سختی ای رو دارن که دیگران تو شهرهای دیگه دارن فقط حجم کار متفاوته. نوع سوئیچ سالن میتونه متفاوت باشه. از اونجا که قانون بله قانون تو مخابرات معنی متفاوتی داره سختی مشاغل هم میتونه بین همکارا متفاوت باشه. مگه حقوق دو همکار با کار کاملا” مشابه یکسانه؟ اداره کار یه شهر میگه سختی مشاغل شامل 118 ها مثلا میشه شهر دیگه میگه نمیشه. از مخابرات کم کشیدیم از اداره کار هم باید چنین موارد عجیبی رو ببینیم.
میگن شرایط کار فرق داره×
یه کاری در شمال کشور با آب وهوای معتدل سخت نیست ولی در خوزستان سخته.
اونا میگن! به من ربطی نداره!
با سلام خدمت شما افرادی درنگهداری فیبر نوری کار میکنند با توجه به بخشنامه هیءت وزیران که تایید کرده اند مفصل بندی جزء مشاغل سخت وزیان آور می باشد این نظر وزارتخانه می باشد چرا جلوی این نیروها رو بناحق گرفته اند خواهشا جواب بدین ممنون
علی جان
هیئت وزیران برای زمان دولتی بودن نظر داده
منظورتون کدوم بخشه
ببخشید کار سخت دولتی و خصوصی نداره حال چون شرکت ر و بنا حق واگزار کرده اند باید سنوات ما پایمال بشه هر کس قبول نداره کار فیبر نوری سخت نیست بیاید یه چند وقتی با ماکار کند البته تو حضچه های پر از آب فاضلاب ودر شرجی خوزستان در بیابان زیر نور مستقیم آفتاب خوزستان مفصل بندی کند تا بفهمد کار سخت یعنی چه وجدانان حقیقت رو قبول کنید حق کشی شیوه مردان خدا نیست
علی جان
برادر خوبم
ما که تصمیم گیر نیستیم.
ما آنقدر دل نازک هستیم که به خودمان هم سختی کار میدهیم.به خودمان که در سایه زیر باد کولر جواب کامنت میدهیم … تا چه برسد به شما که کارتان واقعا سخت است.
آنچه میگوییم نظر سازمان تامین اجتماعی است وگرنه ما چکاره ایم که سختی کار را قبول کنیم یا نکنیم.
بیمه کاری را در خوزستان بعنوان کار سخت می پذیرد ولی همان کار را در تهران نمی پذیرد.
یا برعکس کاری را در تهران می پذیرند (چونکه ما تهرانی ها عادت بکار سخت نداریم خب) اما در جای دیگر نه.
اینها تا حدی سلیقه ای است.
با سلام
نظارت شبکه کابل و شبکه انقال در استان سیستان و بلوچستان که با شرایط سخت آب و هوایی در کانالهای مخابراتی و حوضچه و نیز در شبکه های هوایی را کمیته مذکور تائید نکرده اند ، دوستان سلیقه ای و براساس روابط و سفارش انجام گرفته تصمیم می گیرند و گاهی هم رش……….، قطعا خداوند پاداش همه اعمال نیک را خواهد داد!!!!!!!!!!!!!
جناب سردبیر میشه لیست مشاغلی که در مخابرات شامل مشاغل سخت و زیان اور میشه رو اعلام کنید؟
همین دوستمون سابقه شو درآورده
قبلا هم گفتم
در هر کارگاه فرق میکنه
یعنی اینکه برای هر کارگاه جداگانه و اختصاصی محاسبه بشه
توجه فرمایید :
شماره 28836 / ت 13911 هـ 4/7/1374
سازمان امور اداري و استخدامي كشور
هيات وزيران در جلسه مورخ 2/7/1374 بنا به پيشنهاد شماره 1946 / د مورخ 31/3/1373 سازمان امور اداري و استخدامي كشور و به استناد تبصره 3 قانون نحوه بازنشستگي جانبازان انقلاب اسلامي و جنگ تحميلي و معلولين عادي و شاغلين مشاغل سخت و زيان آور ـ مصوب 1367 ـ تصويب نمود :
مشاغل ” كمپاكتورزن ” و ” مفصلبند ” در شركت مخابرات ايران در زمره مشاغل سخت و زيان آور به ترتيب با درجه سه و يك محسوب مي شوند .
معاون اول رييس جمهور ـ حسن حبيبي
تعیین تعدادی از مشاغل در شرکت مخابرات ایران تحت عنوان مشاغل سخت وزیانآور درجه 3 :
1374.01.30 – .21149ت13332ه – 1374.02.04 – 24استخدام کشوری
سازمان امور اداری و استخدامی کشور
هیأت وزیران در جلسه مورخ 1374.1.30 بنا به پیشنهاد شماره .6238د مورخ 1372.11.3
سازمان امور اداری و استخدامی کشور، با توجه به بند (5)آییننامه اجرایی قانون
نحوه بازنشستگی جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و معلولین عادی و شاغلین
مشاغل سخت و زیانآور – موضوع تصویبنامهشماره .45664ت 652 مورخ 1368.5.30، تصویب
نمود:
مشاغل “دکلبند”، “تکنیسین نصب و آزمایش آنتن” و “دژبرزن” در شرکت مخابرات
ایران از مشاغل سخت و زیانآور درجه (3) تعیین میشود.
حسن حبیبی – معاون اول رییس جمهور
ملاحضه می فرمایید : این قانون توسط هیئت وزیران در سالهای 73 و 74 تصویب و ابلاغ شده ، سالهایی که مخابرات کاملا دولتی بود و کارگران فعلی همگی کارمند بوده اند، در آن سالها تصویب کننده های قانون یا جام جمشید داشته اند و می توانستند پیش بینی کنند روزی روزگاری (15سال بعد) مخابرات خصوصی شده و همگی کارمندان ،کارگر می شوند و این قانون به کارشان می آید یا اینکه این قانون را برای افرادی که مشمول قانون کار می شده اند تصویب کرده اند وگرنه مخابراتیها که کارمند بودند و کارهای سخت را خورزو خان انجام می داد.
ببینید:
در تاریخ95/8/23 طی نامه شماره 5030/95/2876با موضوع “بازنشستگی کارگران شرکتهای دولتی و یا واگذار شده به بخش خصوصی ” همین جناب آقای جنانی مدیرکل امور فنی و مستمریها بخش نامه کرده اند که : ” با عنایت به اینکه بهره مندی از سنوات ارفاقی ناشی از اشتغال در مشاغل سخت و زیان آور وفق تبصره 2 ماده 72 قانون تامین اجتماعی و یا استفساریه جزء یک بند ب این تبصره صرفاً در دوران شمولیت قانون کار و بیمه پردازی افراد نزد این سازمان امکان پذیر خواهد بود”.
همین یک جمله کافی بود که سیر بازنشستگی همکارانی که از سختی کار و بی مهری سازمانی که عطایش را به لقایش بخشیده بودند و به معنای واقعی کلمه فرسوده شده بودند متوقف شود . بسیاری از همکاران با ارفاق سنوات سختی کار و با استفاده از تشویقی به افتخار بازنشستگی نائل آمدند و بسیاری دیگر در حسرت موقعیت بهتر…… میبینید به همین سادگی : در زمانه ی بی قانونی و مرز شانس و بد شانسی زندگی میکنیم.
تشکر میکنم
میدونم جمع و جور کردن اینا خیلی کار برده.فکر میکنم بشه 5شنبه شب منتشرش کرد
سلام خدمت سردبیر عزیز و تشکر بابت حسن نظر و لطف جنابعالی
غرض از نوشتن این مطلب یاد آوری این نکته بود :
در اکثر موارد که عمل به قانون ملاک است و بایستی قانون حرف اول و آخر را بزند ، سلیقه افراد و تعبیر شخصیشان از قانون و روابط مصلحت اندیشی ناسالم بین دوشخصیت حقیقی ویا حقوقی باعث تضییع حقوق قشر وسیعی از جامعه می گردد. وهنگامی که این رویه در مسئله ای باب شد شما موارد بسیاری از تناقضات را در رفتار این افراد و یا سازمانها مشاهده میکنید. مثل همین رفتار سازمان تامین اجتماعی : هنگامی که همکاران هفت درصد( بیمه تامین اجتماعی ) که شامل این دو مصوبه هیئت وزیران میشدند ، همزمان با تشویقیهای بازنشستگی در سالهای گذشته شروع به جمع آوری سوابق و احکام و تکمیل فرم شماره 1 اداره کار گردیدند که متعاقب آن شوراهای محلی روابط کار در هر استان و یا شهرستان توسط اداره کار تشکیل و اکثراً منجر به تایید سوابق و ارائه به سازمان تامین اجتماعی شد و تامین اجتماعی نیز سهم 4 درصد را از کارفرما طلب نموده و این دسته از همکاران با استفاده از این ارفاقات به افتخار بازنشستگی نائل آمدند.
دسته دوم همکاران افرادی بودند که شامل این دو مصوبه هیئت وزیران نبودند ولی مشاغلشان در گذشته بصورت ذاتی سخت و زیان آور بود مثل همکارانی که در سوییچ ای ام دی کار میکردند، ولی در زمان مطرح کردن این شغل وقتی دیگر این سوییچ در هیچ نقطه از کشور نصب نبود این دوستان با گردآوری مستندات مانند فیلم های قدیمی و سایر مدارک دیگر موفق شدند این نوع شغل را نیز در کمیته های استانی و شهرستانی اداره کار مصوب و از ارفاقات ناشی از آن برای تعجیل در بازنشستگی استفاده کنند.
البته عزیزانی که در پاور کار میکنند نیز به دنبال تصویب شغلشان در کمیته های مربوطه ی اداره کار هستند.
تا اینجای کار را داشته باشید .
در این اوضاع و احوال بود که یکی از باز نشسته های مخابرات در سالهای دورپس از مراجه کردن به تامین اجتماعی و نتیجه نگرفتن به دیوان عدالت اداری مراجعه کرد و مدعی شد که ارفاقات سنوات مشاغل سخت شامل ایشان نیز میشده ولی بصورت عادی بازنشسته شده اند و بایستی به جای سی سال کارکرد سی و پنج سال برایشان محاسبه میشد که دیوان نیز حکم به تایید ادعای ایشان داد . همین جا تامین اجتماعی و مخابرات خود را با سیل همکارانی که از دهه 60 به بعد بازنشسته شده بودند مواجه دیدند و به تکاپو افتادند. تامین اجتماعی علاوه بر اعتراض به این حکم دیوان بخش نامه فوق را صادر کرد و کار را متوقف کرد . مخابرات هم در زمان آقای باطنی اعتراضیه های را به تامین اجتماعی و سایر مراجع نوشت.
در این مقطع تامین اجتماعی و مخابرات مدعی هستند که تصویب مشاغل سخت در کمیته های استانی کافی نیست و بایستی هیئت وزیران آن را تایید کند . از طرفی میگوید شمولیت قانون کار و پرداخت حق بیمه نزد این سازمان ملاک میباشد . خودتان قضاوت کنید این جمع تناقضات نیست ؟ وقتی روزگار گل و بلبل است وبازنشستگی تعداد زیاد همکاران به نفع مخابرات است و همینطور به نفع تامین اجتماعی ( دریافت 4 درصد از کارفرما) قانون ، قانون است و بایستی اجرا شود و هر زمان منافع افراد و یا سازمانها تامین شد و دیگر نیاز به قانون نبود ، تعبیر شخصی و سلیقه ا ی افراد و سازمانها در اعمال قانون شروع میشود. خداوند همه ما را عاقبت به خیر کند.
باسلام وخسته نباشید.ماکه درسالن ودستگاه کارمی کنیم دربرابرطیف بیشماراسیگنال های مضر که به روح وجسم وروان تاثیرمنفی دارد. ودرچنداستان به عنوان مشاغل سخت درنظرگرفته شد.چرااستان مخابرات استان گلستان این موضوع راردکردوحق ماکارکنان رازیرپاگذاشت.ماکه این دنیا وآن سرا ازشان نمی گذریم.ودستمان هم به هیچ جابندنیست الی دامن آفریدگارهستی.عاملین رابه حق سپردیم .خودش جزای آن ها رابدهد.والسلام علیک ورحمه ا…وبرکاته
عبدالله جان
او هم بر اساس قوانینش عمل کرده
چکار داری که بنده خدا را به خدا حواله میدهی؟
او نه سودی از این کار میبرد نه ضرری میکند.
مخابرات پول میدهد به بیمه
به نفع بیمه هم هست … پس باید دلایل محکم تری ببرید
با این وجود سالن جزو کارهای سخت و زیان آور بحساب میاد؟
سختی کار, از شهر تا شهر، از کارگاه تا کارگاه فرق میکنه
باید بروید از اداره کار شهر برای خودتان در همان کارگاه حکم بگیرید.
کارشناس نیرو که در تغذیه و نیرو و کار با باتری و شارژر و دیزل انجام میده شاملش میشه؟
باید صبر کنیم
در نظر اول نه!