مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

فناوری های کوانتومی

[box] مخابرات ما – در دو دهه ی اخیر و با پیشرفت فیزیک کوانتوم و ترکیب آن با ریاضیات و فناوری اطلاعات از یک سو و علوم مهندسی از سوی دیگر، حوزه‌ای چندرشته‌ای به نام «محاسبات و اطلاعات کوانتومی» پدید آمده است، بطوریکه این حوزه دارای سه بخش اساسی محاسبات کوانتومی، مخابرات کوانتومی و اطلاعات کوانتومی می باشد.[/box]

مخابرات ما (محمد – خبرنامه صادق) – رکن اصلی محاسبات کوانتومی، رایانه کوانتومی است. سرعت و حجم پردازش رایانه‌های کوانتومی قابل مقایسه با رایانه‌های کلاسیک (عادی) نیست، بطوریکه می توان گفت رایانه های امروزی در مقابل رایانه های کوانتومی حکم چرتکه را دارند.

مخابرات کوانتومی نیز بخش‌های مختلفی دارد. انتقال، نگهداری و امنیت داده‌ها که از مهمترین سرمایه‌های مهم یک کشور هستند در قسمت مخابرات کوانتومی قرار دارند، و در صورت بی‌توجهی یک کشور به هر یک از این موارد، خطرات جبران ناپذیری به امنیت آن کشور وارد خواهد شد، بطوریکه اواخر سال ۲۰۱۶،سازمان_سیای مریکا طی نامه‌ای به تمام سازمان‌های دولتی آمریکا اعلام کرده است که با ورود فناوری‌های کوانتومی دیگر چیزی به نام محرمانگی در فضای مجازی وجود نخواهد داشت و باید برای توسعه روش‌های جدید حفاظت از داده‌ها چاره‌جویی کرد. آخرین بخش محاسبات و اطلاعات کوانتومی، اطلاعات کوانتومی است. این بخش به نظریه اطلاعات، جمع‌آوری اطلاعات، تجزیه و تحلیل اطلاعات و ابزارهای خاص این حوزه‌ها می پردازد. می‌توان گفت که این بخش، نظریه‌ها و ابزارهای لازم را برای دو بخش دیگر یعنی محاسبات کوانتومی و مخابرات کوانتومی فراهم می‌کند.

از آنجا که رایانه‌های کوانتومی به راحتی می‌توانند طیف وسیعی از اطلاعات را در زمان بسیار کوتاهی پردازش کنند و حافظه‌های کوانتومی نیز می‌توانند در حد تقریبا بی‌نهایت اطلاعات را در خود ذخیره کنند، لذا کشورهایی که زیرساخت های لازم را برای فناوری‌های امن کوانتومی فراهم نکنند، به شدت آسیب‌پذیر خواهند بود و باید در پی چاره‌جویی باشند. پیش بینی می شود، هنگامی که فناوری‌های کوانتومی به بهره‌برداری برسند، تمام زیرساخت‌های محاسباتی، الکترونیکی، حمل و نقل، سیستم‌های آموزشی، پزشکی و بهداشت، کنترل بازار، اینترنت و مخابرات، سیستم‌های ارائه خدمات دولتی، امور بانکی و مالی، امنیت و رمزنگاری و تقریبا تمام ابعاد زندگی بشر را متحول خواهند کرد و این امر به نوبه خود اقتصاد دنیا را دگرگون خواهد ساخت، بطوریکه کانادا فناوری‌های کوانتومی را موتور اقتصادی قرن ۲۱ نامیده است.

دکترنصیب لله وستی پژوهشگر مرکز رشد

منبع: کانال کانال جامع مرکز رشد

***

845850cookie-checkفناوری های کوانتومی

Please rate this

0 1 2 3 4 5

نظرات بسته شده است.