ویژه گرما؛ غذایی با خاصیت خنککنندگی بدن
مخابرات ما- با توجه به گرمی هوا در روزهای بلند تابستان, مطالبی برایتان آماده می کنیم تا به شما کمک کند این ایام را راحت تر تحمل کنید.
انتخاب متن: دکتر ملک زاده
مخابرات ما- غذایی با خاصیت خنککنندگی بدن. اگر زیاد گرمتان میشود، به جای استفاده از کولر و پنکه، میتوانید راههای خنک کردن بدنتان با مواد غذایی را امتحان کنید:
۱-کشک
کشک، همچون بذر کتان از آن خوردنیهای ممتاز برای خنک کردن بدن است. دکتر نیتی دسای، متخصص تغذیه میگوید: «کشک از آن خوردنیهایی است که به عنوان خنککننده بدن باید در تابستان به همراه داشت! حتی افرادی که نمیتوانند لاکتوز شیر را تحمل کنند نیز میتوانند بدون مشکل از این ماده غذایی بهره ببرند. علاوه بر خاصیت خنککنندگی، کشک منبعی غنی از کلسیم، پروتئین، ویتامین ب۱۲ و ویتامین دی است (اگر از شیرپرچرب تهیه شده باشد). یکی از بهترین منابع پروبیوتیک هم به شمار میرود که به نظر میرسد در مبارزه با بسیاری از بیماریهای مزمن نقش دارد».
۲-چای سرد
این نوشیدنی باطراوت میتواند جایگزینی خوب برای نوشیدنیهای گازدار باشد. برای آمادهسازی آن میتوانید هر نوع چای داغ مورد علاقه خودتان را انتخاب کنید و بگذارید سرد شود. سپس چند تکه یخ، چند برگ نعنا، برشی کوچک از لیمو یا چند قطره تازه از آن، و قطعاتی کوچک از برخی میوهها مانند توت فرنگی را به لیوان چای سرد خود بیافزایید.
۳-فلفل
میخواهید خنک شوید و از شر گرما نجات پیدا کنید؟ یک گاز به فلفل بزنید! جدی میگوییم! گفته شده که فلفل یا غذاهایی که از فلفل به عنوان چاشنی در آن استفاده شده، باعث تحریک گیرندههای حرارتی در دهان میشود. زینب غلامحسین، متخصص تغذیه میگوید: «کپساسین موجود در فلفل باعث میشود بدن واکنشی از خود نشان دهد چنان که گویا در محیطی گرم قرار گرفته است. همین واکنش موجب افزایش گردش خون و عرق کردن میشود که خنککننده سریعتری برای بدن به شمار میرود. در وعده غذایی بعدی خود چند تکه فلفل قرمز یا پودر فلفل به غذایتان بیافزائید و خودتان اثر آن را امتحان کنید».
۴-آب پیاز
بسیاری از مردم نمیدانند که آب پیاز چه درمان موثر و سریعی برای در امان بودن از احساس گرما است. بنا به گفته کارشناسان، یک قاشق آب پیاز منبعی قوی از آنتیاکسیدان است که میتواند اثرات ناگوار آسیب سلولی ناشی از نور خورشید را خنثی کند. علاوه بر این، راه دیگر مالیدن مقداری آب پیاز روی قفسه سینه است که به کاهش دمای بدن میانجامد. گفته شده که آب پیاز التهاب ناشی از سوختگی را کاهش میدهد. همچنین میتوانید برای بهره بردن از خواص آن، پیاز سفید را خام بخورید یا آن را به سالاد اضافه کنید.
۵-آب هندوانه
مصرف هندوانه آبدار یکی از بهترین راه حلهای درمان گرمازدگی است. هندوانه غنی از لیکوپین و تا ۹۰ درصد آن آب است. همچنین منبعی خوب برای کسب الکترولیتهاست که کمک میکند جای آنچه از راه تعریق از دست رفته، دوباره پر شود.
۶-آب نارگیل
هیچ چیز بهتر از نارگیل برای فرار از حرارت و گرما نیست. یک نوشیدنی ایزوتونیک طبیعی که الکترولیت را در بدن (خون) انسان متعادل میکند و باعث نگه داشتن بدن میشود. پر از فیبر و آنزیمهای طبیعی است و دارای مواد معدنی همچون فسفر، پتاسیم، سدیم و آهن؛ در نتیجه مناسب برای رفع عطش و تشنگی است.
نظرات بسته شده است.