مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

30 سوال در مورد کارگاه ها و کیفیت اجرای طبقه بتدی.

مخابرات ما- سوالات مختلفی در مورد کیفین اجرای طبقه بندی در یک کارگاه از سوی شما مطرح شده است.ضمن مطالعه مطالب وزارت کار, به متن پرسش و پاسخی رسیدیم که بنظر می رسد مطالعه آن به شما کمک خواهد کرد.

 

الف- طبقه بندی مشاغل

1- کارگاه های تولیدی و صنعتی از چه زمانی بایستی نسبت به تهیه طرح طبقه بندی مشاغل اقدام نمایند؟

با توجه به بخشنامه شماره 12096 مورخ 2/9/74 معاونت تنظیم روابط کار وزارت کار و امور اجتماعی و در اجرای ماده 1 آئین نامه اجرایی تبصره 1 ماده (49) قانون کار واحد هایی که از 1/4/1375 به بعد به حد نصاب 50 نفر کارگر یا بیش از آن می رسند، مشمول اجرای طرح می شوند و زمان رسیدن به حد نصاب 50 نفر کارگر، زمان شمول اجرای طرح می باشد.

2- آیا شرکتهای پیمانکاری نیز ملزم به اجرای طرح طبقه بندی مشاغل می باشند؟

طبق دستورالعمل شماره 61429 مورخ 19/7/83 کلیه پیمانکاران اعم از حقیقی یا حقوقی با هر نوع فعالیت و هر تعداد کارگر مشمول اجرای طرح طبقه بندی  مشاغل می باشند.

3- پرداخت مزد کارگران بر اساس طرح طبقه بندی مشاغل از چه زمانی باید صورت گیرد ؟

از تاریخ تصویب پیش نویس طرح.

4- پرداخت تبعات مزدی کارگران از چه تاریخی طبق مزد طبقه بندی مشاغل صورت می گیرد؟

از تاریخ تصویب پیش نویس طرح.

5- آیا کارگران با قرارداد موقت نیر مشمول اجرای طرح طبقه بندی می باشند؟

کلیه کارگران مشمول قانون کار در کارگاه ، اعم از دائم ، موقت ، فصلی… از زمانی که کارگاه حد نصاب لازم برای اجرای طرح طبقه بندی را داشته باشد، مشمول اجرای طرح می باشند.

6- ملاک تطبیق کارگران با طرح طبقه بندی مشاغل چیست ؟

کلیه کارگران با توجه به وظایفی که عملاً در زمان تهیه طرح طبقه بندی مشاغل عهده دار باشند، با شغل مر بوط تطبیق خواهد یافت.

7- ما به التفاوت مزد ناشی از اجرای طرح چیست؟

تفاوت مزد ثابت روزانه پرداختی کارگر قبل از اجرای طرح با مزد مبنای روزانه تعیین شده در طرح طبقه بند مشاغل را ما به التفاوت مزد ناشی از اجرای طرح می گویند.

8– تفاوت تطبیق چیست ؟

کارگرانی که پس از اجرای طرح طبقه بندی مشاغل مزد مبنای آنان نسبت به مزد ثابت قبل از اجرای طرح کاهش می یابد، مبلغ مزبور تحت عنوان تفاوت تطبیق در مورد آنان بر قرار می شود.

9- آیا تفاوت تطبیق جزء مزد مبنا می شود؟

خیر، این مبلغ طی چهار نوبت اعطای پایه که بر اساس مصوبات شورای عالی کار اعلام می شود مستهلک شده و باقیمانده احتمالی کماکان جدا از مزد گروه و پایه به کارگر پرداخت می شود .

10- ارتقاء شغلی به چه معناست ؟

قرار گرفتن فرد به شغلی که در گروه بالاتری نسبت به شغل مورد تصدی قرار دارد را ارتقاء شغلی می گویند.

11- آیا می توان کارگری را بیش از یک گروه ارتقاء داد؟

در دستورالعمل اجرایی طرحهای طبقه بندی مشاغل محدودیتی از نظر تعداد گروههایی که یک فرد می تواند ارتقاء یابد پیش بینی نشده است به شرط آنکه فرد ذیربط شرایط احراز برای ارتقاء به گروه مورد نظر را داشته باشد.

12- آیا ارتقاء شغلی کارگر می تواند منجر به کاهش مزد مبنای  وی گردد؟

با توجه به تبصره 2 ماده (12) دستورالعمل اجرایی طرحهای طبقه بندی مشاغل در هیچ شرایطی ارتقاء نباید موجب کاهش مزد مبنای کارگر شود، مگر آنکه این امر کتباً مورد موافقت وی قرار گرفته باشد.

13- تنزل شغلی چیست؟

تنزل شغلی کارگر یعنی آنکه کارگر از شغلی که وی تصدی آن را به عهده دارد  به شغل دیگری که گروه آن پایین تر است، منصوب گردد.

14- آیا کارفرما می تواند کارگری را از شغلی به شغل دیگری که گروه کمتری دارد به کار گمارد؟

با توجه به تبصره 1 ماده (13) دستورالعمل اجرایی طرحهای طبقه بندی مشاغل تغییر شغل هر یک از کارگران در صورتی که منجر به تنزل گروه گردد، موکول به اعلام موافقت کتبی آنان می باشد.

15-آیا کارفرما می تواند بعد از اجرای طرح، پرداختهایی که به کارکنان تحت عناوین مختلف نظیر فوق العاده شغل ، بدی آب و هوا و…داشته است را پرداخت نماید؟

مطابق ماده 18 دستورالعمل اجرایی طرحهای طبقه بندی مشاغل پس از اجرای طرح، کلیه پرداختهای که تا قبل از تصویب طرح در ارتباط با شرایط شغلی و به تبع شغل پرداخت می شده است از قبیل حق جذب، سختی کار، فوق العاده شغل و … به دلیل منظور نمودن امتیازها در ارزیابی شغل پرداخت نمی شود، مگر آنکه طبق تبصره 2 ماده مذکور برای مشاغل تخصصی که زمینه آنها در بازار کار با کمبود مواجه است یا مشاغلی که بنا به ماهیت شغل و نوع وظایف و سختی و صعوبت یا شرایط نامساعد محیط کار انگیزه و تمایل برای آنها ضعیف است، با موافقت مدیریت و تصویب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، مزایای تحت عنوان فوق العاده  جذب برقرار و پرداخت شود.

16- ترکیب اعضای کمیته طبقه بندی مشاغل به چه صورت می باشد؟

الف- دو نفر نماینده کارکنان

ب- دو نفر نماینده مدیریت

ج- یک نفر نماینده سرپرستان

17- کارگاه هایی که فاقد شورای اسلامی کار یا تشکلات قانونی می باشد انتخاب نماینده کارگران (کارکنان ) به چه صورت می باشد؟

نمایندگان کارگران با رای اکثریت کارگران انتخاب می شوند.

18- آیا کارگران می توانند فردی را که عنوان مدیر داشته باشد، به عنوان نماینده خود انتخاب نمایند؟

بله چنانچه کارگران بخواهند فردی را که مدیر می باشد به عنوان نماینده خود انتخاب نمایند، این موضوع مغایر با ضوابط مر بوط به انتخاب و وظایف کمیته های طبقه بندی مشاغل کارگاه ها نمی باشد.

19- در صورتیکه نماینده سرپرستان در حین عضویت در کمیته طبقه بندی به شغل دیگری که ماهیت سرپرستی نداشته باشد منصوب گردد آیا این امر مانع از ادامه فعالیت وی در کمیته می باشد ؟

خیر، این تغییر شغل مانع از ادامه فعالیت وی در کمیته به عنوان نماینده سرپرستان نخواهد گردید.

20- مدت عضویت کمیته طبقه بندی مشاغل چند سال است؟

مدت عضویت در کمیته تابع محدودیت زمانی خاصی نیست.

21- دفتر مشاوره فنی در انتخاب و تشکیل کمیته طبقه بندی مشاغل چه نقشی دارد؟

دفتر مشاوره فنی نقش راهنما و مشاوره را دارد.

22- شرایط لازم برای داوطلب شدن در کمیته طبقه بندی مشاغل چیست؟

الف- اشتغال در یکی از مشاغل سازمانی کارگاه.

ب- دارا بودن حداقل دو سال سابقه خدمت در کارگاه د رمورد نمایندگان کارکنان و سرپرستان.

ج – دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم.

د- طی نمودن دوره آموزشی طبقه بندی مشاغل و موفقیت در آزمون مر بوط.

23- در کارگاه هایی که مدت تاسیس آن کمتر از دو سال باشد آیا لازم است نمایندگان کارکنان و سرپرستان دو سال سابقه خدمت در کارگاه را داشته باشند ؟

خیر در کارگاهی که مدت تاسیس آن کمتر از دو سال باشد، رعایت دو سال سابقه خدمت در کارگاه برای نمایندگان کارکنان و سرپرستان منتفی می باشد.

24- آموزش اعضای کمیته توسط طراح  چگونه باید انجام شود ؟

آموزش اعضای کمیته طبقه بندی مشاغل توسط طراح لازم است به صورت حضوری صورت گیرد.

25-  تصمیمات کمیته طبقه بندی مشاغل در چه صورتی اعتبار دارد؟

تصمیمات کمیته با رای حداقل 3 نفر از اعضا که حداقل یک نفر از آنان  بایستی از نمایندگان کارکنان باشد، معتبر خواهد  بود.

26- کارگاه هایی که از نظر تعداد کارگران مشمول تهیه و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل باشند ولی کارگاه در حال نصب و راه اندازی باشد و هنوز به بهره برداری نرسیده باشد، از چه تاریخی مشمول تهیه و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل می باشد ؟

تاریخ شمول و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل د رمورد این کارگاه ها ، تاریخ صدور پروانه بهره برداری آنان خواهد بود.

27- مدت اعتبار طرح های طبقه بندی مشاغل چند سال است ؟

مدت اعتبار طرح های طبقه بندی مشاغل محدود به زمان خاصی نمی باشد.

28- آیا در روند تهیه طرح ها ی طبقه بندی مشاغل لازم است  اعضای کمیته طبقه بندی مشاغل نمودار سازمانی را تائید نمایند؟

خیر مستندات مربوط به طرح های طبقه بندی مشاغل به غیر از نمودار سازمانی، لازم است مورد بررسی و تائید کمیته واقع گردد و تائید نمودار سازمانی تنها به عهده مدیریت کارگاه ها می باشد.

29- در اجرای ماده (49) قانون کار انتخاب مشاور (طراح ) طبقه بندی مشاغل برای تهیه و اجرای طرح در کارگاه به عهده کیست؟

انتخاب دفتر مشاوره فنی برای تهیه و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل به عهده مدیریت کارگاه می باشد.

30- آیا شورای اسلامی کار می تواند نماینده کارگر (کارکنان ) را در کمیته طبقه بندی مشاغل را انتخاب نماید؟

بله در کارگاه هایی که دارای شورای اسلامی کار باشد انتخاب نماینده کارکنان توسط شورای اسلامی کار صورت   می گیرد .

982690cookie-check30 سوال در مورد کارگاه ها و کیفیت اجرای طبقه بتدی.

Please rate this

0 1 2 3 4 5
7 نظرات
  1. ناشناس می گوید

    سلام سردبیر عزیز ،مدیران مخابرات که از وجدان ، مردانگی ، انسانیت به دور هستند ، نه حق الناس می شناسند نه حلال و حرام میدانند ، پنج ، شش سال است ، که صدای ما را بیگانگان شنیدند ، ولی مدیران ما نشنیدند ، ، ما که کار میکنیم ، تا نان حلال در آوریم ،معلوم نیست قسمتمان میشود ، یا نه ، آنها که حق و حقوق مارا میخورند ، نمیدانم چطور میخواهند بخورند ، البته میدانم قلب ، چشم ، گوشت ، آنها با حرام اجین شده ، چون این وعده خدا و قران است ، که آنها را به خود وا می گذارد ، ما هم در این شب عزیز، شب رسالت ، آنهای را که به نوعی در طرح طبقه بندی بچه ها،که قانون اداره کار است ، ودر سال 85 تصویب شده ، مانع تراشی میکنند ، و بهانه های بنی اسراییلی میآورن ، به صاحب این شب عزیز ، واگذار میکنیم ، تا درهرصورت خودش در مورد آنان قضاوت کنند ، ……

  2. آرام می گوید

    سلام
    سردبیر عزیز ، بیش از یک سالی هست که پیگیر اجرای طرح طبقه بندی مشاغل هستیم وهستید ، اگر این طرح قانونی هست واگر ضمانت اجرا دارد ، ( البته با استناد به توضیحات ومفاد قانونی که شما ارائه داده اید ) ، پس چرا ما کارگران مخابرات با بیش از یکی دودهه خدمت صادقانه داریم حق خود راملتمسانه مطالبه می کنیم ؟…چرا فراخوان نمی دهید تا این کارگران مظلوم برای احقاق حقوق حقه خود وکیل بگیرند واز این کارگاه ظالم شکایت کنند؟آقای صدری تابحال هرسرویسی و خدمتی که ارائه داده فقط به هم پیاله های خودش داده… این که حقوق 27 ام داده شود وظیفه بوده ، من نمیگم رسول الله فرموده حق کارگرروقبل از اینکه عرقش خشک شود بدهید، حتی طبقه بندی هم اگر اجرا بشه منتی سرکارگر نیست ، لطفی نبوده حق خوری بوده از شکم بچه های کارگرجماعت ؟ خدارو خوش میاد من با چهل سال سن 7صبح از خونه بیام بیرون 10-11 شب برم خونه بازم حقوقم به 2/5 نمیرسه ؟اینکه آدم کت وشلواربپوشه ، عکس بزار توی اینستا و تلکرام و اینها وتظاهر به دینداری کنه که هنرنشد … قال ا… تعالی می فرمایند : حاسبو قبل ان تحاسبو. بنده ازت نمی گزرم بچه سید والله ازت نمی گذرم

    1. سردبیر - مخابرات ما می گوید

      آرام عزیز
      بدجوری نا آرام شده ای
      در کجای دنیا یک رسانه خبری, یا یک سایت فراخوان داده برای تجمع؟
      یک ذره فکر کنید بعد تکلیف معلوم کنید!
      در کجای این مخابرات, کسی ما را بطور کتبی نماینده خودش اعلام کرده است که ما بجای او فراخوان بدهیم؟
      اگر فراخوان دادیم و شما نیامدی چه؟ چه تضمینی به من می دهید که می آیید؟
      عزیز برادر! یک ذره گز کنید بعدا پاره کنید!

  3. ناشناس می گوید

    متاسفانه از زمانی که معاونت منابع انسانی در مخابرات ایران تشکیل شده همه قوانین مربوط به نیروی انسانی زیرپا گذاشته شده آقای باطنی اومد با سیاستهای ضد انسانیش و در نظر گرفتن نیروی انسانی بعنوان هزینه و متاسفانه هنوز اسلافش هستند و اگر از طریق مدیر عامل هم قانونی بخواهد اجرا شود رای به تفسیر می کنند و برای نور چشمی ها و سفارشی ها انجام می دهند امیدوارم مدیر عامل یک تغییر اساسی در مدیر کل های این مجموعه انجام بده و افراد مثبتی را به جای اینها در نظر بگیرد که حداقل قوانین درست اجرا شود و نه سلیقه ای و پارتی بازی برای عده خاصی

  4. ناشناس می گوید

    قانون طبقه بندی مشاغل کارگران تنها در مخابراته که زیر سوال برده شده. آنهم با مدلی که مدیران قبلی ارائه دادند تا به میل خودشان اجرا بشه. طبقه بندی مشاغل مطابق قانون باید برای همه کارگران به اجرا در بیاد نه اینکه مدیران براش اینهمه سر و صدا به پا کنند و بههر دری بزنن تا قانون رو زیر پا بزارن. جهت اطلاع به عرض می رسانیم ما کارگران شرکتی هرگز اجازه نمیدیم که این حق قانونیمون رو با بهانه نبود چارت خالی، نیاوردن امتیاز لازم، نورچشمی روسا نبودن، از ما بگیرن و تغییرش بدن

    1. ناشناس می گوید

      نبودن چارت مورد مهمیه
      نمیشه بی رویه برای همه اجرا کنه گرچه ما دوس داریم که برا همه اجرا کنه و هرکی تو مخابرات کار میکنه تامین باشه منتها این شدنی نیست
      در مورد نورچشمی نمیشه چیزی گفت چون تا وقتی اینجا ایرانه همیشه و همواره تعدادی لایی میروند و خواهند رفت

      1. ناشناس می گوید

        بی رویه نیست حق قانونی یک کارگره و در قانون تعریف شده ست

نظرات بسته شده است.